Sunday, February 24, 2008

Ελευσίνια μυστήρια και μπουρδολογία

Σήμερα ήταν αργή μέρα. Καθάρισμα σπιτιού, μαγειρεματάκι, λίγο διάβασμα, λίγο στοχασμός, λίγο νετ.. ησυχία. Και φτάνουμε στο βράδυ, που χωνεύοντας τα κεμπάπ που μου πέτυχαν απίστευτα και τα τσάκισα (το μυστικό είναι να υπάρχει και πρόβειος κιμάς μέσα), έκανα ζάπινγκ. Και πέφτω στον Χαρδαβέλλα, με θέμα εκπομπής Ελευσίνια μυστήρια. "Εδώ είμαστε", σκέφτηκα, "θα γελάσουμε" .
Ούτε ιστορικός είμαι, ούτε αρχαιολόγος και οι γνώσεις μου περι των αρχαίων ιεροπραξιών είναι περιορισμένες. Για τα μυστήρια αυτά καθεαυτά δε μπορώ να μιλήσω λοιπόν ως ειδικός. Μπορώ όμως να μιλήσω για μερικές τραγικές επιστημονικά αττάκες που άκουσα από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχετική ειδίκευση ούτε με μαθηματικά ούτε με φυσική ούτε με κανένα κλάδο των θετικων επιστημών ώστε να δύνανται να εκφέρουν δημόσια αξιόπιστη γνώμη.
Πρώτος τραγικός τύπος είναι ένας ερευνητής (ο όρος χρησιμοποιείται κατ οικονομία) ο οποίος φόραγε στο κεφάλι του κάτι που έμοιαζε με το αποτέλεσμα αναπαραγωγής ιωνικού κιωνόκρανου και φεσιού. Ο τυπάς είχε πάει λέει στη σπηλιά που βρίσκεται εκεί κοντά στον τόπο τέλεσης. Είχε πάει μόνος λέει, μπήκε μέσα, και ήταν ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. (Εντυπωσιακό. Σκοτάδι σε σπηλιά, που ξανακούστηκε..). Είδε λέει αριστερά του και δεξιά του δυο πόρτες. Έμπαινε λέει όμως φως απο την είσοδο της σπηλιάς, αλλά ο κόσμος φαινόταν σα μέσα απο πλεξιγκλάς (τη λέξη πλεξιγκλάς την έσκισε, αλλά δε θυμάμαι πως το πε ακριβώς..). Μετά είδε λέει στο πάτωμα ένα φωτεινό δαχτυλίδι. Προχώρησε βαθιά, είδε κάτι νερά στο πάτωμα, ε έφυγε. Όταν όμως ξαναπήγε με παρέα αυτή τη φορά, ούτε πόρτες υπήρχαν ούτε φωτεινά δαχτυλίδια, και η σπηλιά ήταν καναδυο μέτρα όλη και όλη. Το φαινόμενο αυτό το απέδωσε εύκολα σε διαταραχή του χωροχρονικού συνεχούς. Ο περισσότερος κόσμος θα το απέδιδε στο ότι έλεγε μαλακίες εξαρχής, αλλά στην εκπομπή απο ό,τι φαίνεται δε σκέφτηκαν αυτή την άποψη.
Μετά έσκασε τύπος ο οποίος είναι ο κακομοίρης ένας απλός κάτοικος της περιοχής που το ψάχνει το θέμα και μπράβο του, και δέκα μπράβο του γιατί την είπε στους παπάδες οτι αυτοί τα καταστρέψαν όλα (θα φτάσω και κει μετά, το θέμα είναι επίκαιρο). Ο συγκεκριμένος κύριος όμως, είχε και αυτός το κόλλημα με την ενέργεια. Είπε κάτι για παραμένουσα ενέργεια στην περιοχή, οτι μπαίνοντας μέσα μετατρέπεται μέρος της μάζας σε ενέργεια(!!!! Και δεν του είπε κανείς τι λε ρε φιλάρα, για το E=mc^2 δεν άκουσες ποτέ σου; που έτσι και μια π..τριχά σου γίνει ενέργεια, πάει κλάφτα Χαράλαμπε δε θα μείνει κολυμπηθρόξυλο..), για ιονισμό και άλλα τέτοια. Βέβαια ευτυχώς το σωσε λέγοντας οτι δεν είναι φυσικός και δεν ξέρει, και πάλι μπράβο του.
Λοιπόν για να εξηγούμε μερικά πράγματα περί ενέργειας. Επειδή όλοι αυτοι έχουν ακούσει την αρχή διατήρησης της ενέργειας αλλά δεν κατάλαβαν ποτέ τι σημαίνει. Ναι, η ενέργεια ούτε δημιουργείται από το πουθενά, ούτε καταστρέφεται απο το πουθενά. Ναι δεν υπάρχουν ούτε αυθαίρετες πηγές, ούτε καταβόθρες ενέργειας. Η ενέργεια απλά μετατρέπεται από τη μια μορφή στην άλλη. Σε συνδυασμό με την εντροπία, έχουμε ότι η ενέργεια μετατρέπεται προς πιο ανοργάνωτες μορφές, τείνοντας στην αταξία και καταλήγοντας σε θερμότητα που είναι τελευταία μορφή. Ή πιο αυστηρά διαμοιράζεται καταλαμβάνοντας όλους τους δυνατούς βαθμούς ελευθερίας. Βέβαια αν και η ενέργεια ενός κλειστού συστήματος δεν αλλάζει με το χρόνο, είναι σχετική παρ όλα αυτά με ένα σημείο αναφοράς. Π.χ ο επιβάτης ενός εν κινήσει αυτοκινήτου έχει μηδενική κινητική ενέργεια σε σχέση με το αυτοκίνητο. (Zaph αν πω καμιά βλακεία διόρθωσέ με). Εξαιτίας της διατήρησης της ενέργειας είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η οποιαδήποτε μεταφορά ενέργειας μεταξύ του συστήματος και των περιχώρων του αποτελεί έργο. Αυτό συνοψίζεται στην εξίσωση ΔE = W + Q όπου ΔΕ διαφορά στην Ενέργεια, W το έργο και Q αυτή η ρημάδα η θερμότητα. Για πολύ μπλα μπλα το πάμε. Τέλος πάντων, αυτό που εννοούν οι τύποι αυτοί από όσο αντιλαμβάνομαι είναι μια ασαφής έννοια της ενέργειας, αλλά στο μυαλό τους μάλλον έχουν κάτι μεταξύ μαγνητικού πεδίου, παγιδευμένων φωτονίων ή κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως να υπάρχουν απειροελάχιστες μεταβολές του μαγνητικού πεδίου σε κάποια σημεία, αλλα και αυτό άσχετο. Ρε παιδιά, εσείς μιλάτε για μια συγκεκριμένη μορφή ενέργειας που εκπέμπεται σε κύματα , για αυτό ψιλιάζομαι κάτι προς το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο διατηρείται εσαεί, σε ένα ορθάνοιχτο σύστημα και ανεπηρρέαστο από την εντροπία. Η κλασσική δικαιλογία για το οτι προφανώς κανένας μετρητής οποιουδήποτε είδους ενέργειας δε μετράει τίποτα εκεί πέραν ίιισως λεπτών ηλεκτρομαγνητικών μεταβολών που οφείλονται σε άσχετους από τα μυστήρια παράγοντες, είναι ότι χρειάζεται ανοιχτή ψυχή. Ένας ειδήμονας στην ενέργεια, ζωγράφος το επάγγελμα δήλωνε με πολύ στόμφο περί "κατεβάσματος ενεργειών", χειρισμό φυσικών νόμων κλπ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ λεει οτι ο Πυθαγόρας ξεπέρναγε την τρίτη διάσταση, έμπαινε στην τέταρτη και δίδασκε σε τρία σημεία ταυτόχρονα. Και δεν του πετάνε γιαούρτια. Κατ αρχήν η τέταρτη διάσταση αγαπητέ ζωγράφε είναι ο χρόνος. Δεν είναι μια αόριστη ό,τι να ναι μυστηριακή διάσταση. Ακολούθως, άντε πιάσε κανα πινέλο και άσε το χωροχρονικό συνεχές στην ησυχία του.
Ένας άλλος είπε για μυστικά όπλα τότε, τεράστιας δυνατότητας καταστροφής (παρ όλα αυτά στη ναυμαχία της Σαλαμίνας με πλοία πολεμήσαμε και όχι πυρηνικά, και στο Μαραθώνα με σπαθάκια, όχι με τα lightsaber των Τζεντάι..Τώρα γιατι αφου τα χαν δε τα χρησιμοποίησαν ποτέ και τα άφηναν να κάθονται...). Άλλος φωτεινός παντογνώστης είπε για το γνωστό σύννεφο σκόνης που είχαν δει πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και είπε "αφού οι άντρες ήταν στη μάχη και τα γυναικόπαιδα μέσα, ποιος άραγε σήκωσε τόση σκόνη;" (έτσι με νόημα και στόμφο και υποννοούμενο). (Προφανώς στον αέρα δεν πήγε το μυαλό κανενός). Ο συγκεκριμένος είπε οτι μυήσεις γίνονται ακόμα και σήμερα και ότι αναφέρει ο Σώπατρος οτι ο ίδιος μυήθηκε στον ύπνο του. Μεγάλε μέσα. Δικός σας είμαι και εγώ. Άμα σου πω τι έχω κάνει στον ύπνο μου, θα κάνουμε πολλές πολλές εκπομπές.
Ο μοναδικός σοβαρός ήταν ένας εκπαιδευτικός που ο άνθρωπος μίλησε για τις φορές που καταστράφηκαν οι ιεροί χώροι, μία απο το Μαρδόνιο, μια από κάτι τύπους με σταυρούς επί Μάρκου Αυρηλίου, και μία όταν ο Ρουφίνος επίτροπος του Αρκαδίου κάλεσε το κολλητάρι τον Αλάριχο να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο.
Τελευταία τραγικότητα ήταν αττάκα που ειπώθηκε από σοβαρό τουλάχιστον άνθρωπο, οτι ο Άγιος Ιππόλυτος αναφέρει οτι οι αθηναίοι ταύτισαν το ιερό στάχυ που έφεραν οι ιεροφάντες των μυστηρίων, με τον Ιησού Χριστό. ... Ναι σωστά. Πρίν ή μετά το κάψιμο;;
Καταλήγοντας και συνοψίζοντας θα ήθελα να πω τα εξής : Αυτά με τις αρνητικές ενέργειες, τις θετικές ενέργειες και τα λοιπά, δε μπορώ πλέον να τα ακούω, έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα όσο και οι μύκητες του Γιόγγοθ ή ο μέγας Khellendros. Δεν αμφισβητώ ποτέ, ούτε θα αμφισβητήσω ότι έχει χαθεί μεγάλο ποσό γνώσης από αυτά τα χρόνια, να ναι καλά οι πιστοί. Δεν αμφισβητώ ότι ίσως οι αρχαίοι διέθεταν παραπάνω γνώσεις από αυτές που γνωρίζουμε, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Άμα έσπαγαν το χωροχρονικό συνεχές και ταξίδευαν έτσι, για καλημέρα μπράβο τους, αλλά χλωμό το κόβω. Βέβαια τα Ελευσίνια μυστήρια προσφέρονται για να ασελγεί εις βάρος τους ο κάθε ονειροπαρμένος ερευνητής του παραλόγου, μια και δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα. Ήταν ίσως η μεγαλύτερη ιεροπραξία τότε, μια σοβαρή γιορτή, η Δήμητρα, η Περσεφόνη, το στάχυ, η αναγέννηση της φύσης, η γονιμοποίηση κλπ οκ. Αλλά δε μπορώ να ακούω τους πουθενάδες να λένε ασύστολες βλακείες και να τους κοιτάνε σα χάνοι οι άλλοι, ή ακομα χειρότερα, να τους πιστεύει ο κόσμος...

30 comments:

Anonymous said...

Ν'αγιάσει το στόμα σου Στέφανε! ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ τι αηδίες ακούω από καιρού εις καιρόν για "ενέργεια" που "μεταφέρεται" από ανθρώπους σε ανθρώπους, και ένα σωρό new age μπούρδες...

Anonymous said...

Έβαλα (για να σε διαβάσω) το λάπτοπ βορειονατολικά - για να κάνει καλό φενκγ σούϊ - κράτησα μόνο τη θετική ενέργεια που πήρα από τον καφέ και έδιωξα πάραυτα την αρνητική, προσπάθησα να αγνοήσω τον Ελλοχείμ που "ζεί ανάμεσά μου" (σύζυγο...) και γκρινιάζει να με στείλει για εφημερίδα και σε απήλαυσα.

Zaphod said...

Μεγάλη ιστορία.

Υπενθυμίζω όμως πως
α) Μαγνητικο πεδίο γης υπάρχει παντού.
β) Η "Ενέργεια" που αναφέρουν τα παιδιά τα "δικά" μας είναι και γαμώ τα placebo
γ) Βεβαίως και τα Η/Μ πεδία αλληλεπιδρούν με έμβια όντα (όποιος διαφωνεί να παει να μείνει κάτω από κανένα πυλώνα υψηλής τάσης) αλλά μέχρι εκεί.
δ) Μετατροπή μάζας σε ενέργεια. Αν γινόταν αυτό που είπε, όπως τουλάχιστον το διάβασα, θα το είχαμε καταλάβει μιας και θα είχε διαλυθεί η Αττική. Εαν μέρος της μάζας σου, τόσο όσο να το καταλάβεις, γίνει ενέργεια....πίστεψέ με θα έχεις πρόβλημα!
ζ) Σκοτάδι σε ...σπηλιά, φωτεινά δαχτυλίδια (my precious!) και άλλα: ΜΑΛΑΚΙΕΣ!
η) Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι ένα "κουτι" σαν αυτά με τα οποία ασχολιόμασταν στις ασκήσεις φυσικής στο λύκειο για να περιγράφονται οι λειτουργίες του με αυτούς τους νόμους και μόνο. Η κίνηση του ναι, οι λειτουργίες του όχι. Δηλαδή τόσοι φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ και λοιπά είναι μαλάκες και ο "ερευνητής" του Χαρδαβέλλα σωστός; Ας γελάσω κινέζικα.

Είχαμε τους θρησκόληπτους με τα θαύματα της παναζίας έχουμε και τους αρχαιοκαβαλημένους!

Φάουλ:
"Ναι, η ενέργεια ούτε δημιουργείται από το πουθενά, ούτε καταστρέφεται απο το πουθενά. "
Μπορεί να δημιουργείται και να εξαφανίζεται στα καπάκια για όσο δεν παραβιάζει την αρχή της απροσδιοριστίας (θυμάσαι που το κουβεντιάζαμε;). Βεβαίως και η παρουσα περίπτωση ΔΕΝ εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία.


Έχουν προβλεφθει παραπάνω χωρικές διαστάσεις από φυσικούς, αλλά ακόμα και αν όντως υπάρχουν θα είναι απειροελάχιστες πτυχώσεις των γνωστών τριώνε και ΔΕΝ θα μπορούμε να κάνουμε βόλτες σε αυτές, ασχέτως τεχνολογίας, όπως και δεν μπορούμε να μπούμε μέσα σε ένα μόριο ασχέτως τεχνολογίας, διότι πολύ απλά...δεν χωράμε!


Περί όπλων των αρχαίωνε ΕΛ υπάρχει τεράστια παραφιλολογία. Βασίζεται στις ιστορίες του Ηροδοτου κυρίως, ήτοι:
α) Έχετλος στον Μαραθώνα
β) Το "σύννεφο" στην Σαλαμίνα
γ) Το στόρι πως οι Πέρσες ΔΕΝ κατάλαβαν το μαντείο των Δελφων καθως δυο γίγαντες εμφανίστηκαν και τους νίκησαν.

Ακόμα και αν υπάρχει αλήθεια μέσα σε αυτά, αυτή θα υπάγεται στους φυσικούς νόμους και δεν θα είναι "εξώκοσμη", όπως θέλουν μερικοί.

Stefanos said...

Νικολάκη συμφωνώ απόλυτα. Και δε χαμπαριάζουν και γρύ απο την πραγματικοτητα τα ζώα
Iφαλλε γύρνα το ξανά νοτιοδυτικά γιατί προβλέπεται επέλαση Ελλοχείμ :P
Zaph : Φυσικά και το θυμάμαι, αλλά είπα να μην μπλέξω με κβαντομηχανική γιατί θα ξέφευγα πολύ και θα έπρεπε να εξηγώ άλλα και άλλα..

Hades said...

Το θέμα είναι τεράστιο και (αν και το αγνοεί ο περισσότερος κόσμος) προκαλεί τεράστια ζημιά, κι αυτό διότι όταν οι περισσότεροι ακούνε τέτοια συνήθως αποστρέφονται όλη την ιστορία στο σύνολό της. Και κάπου εκεί φυσικά βρίσκουν εύφορο έδαφος οι κατά καιρούς Λιακόπουλοι και οργιάζουν (και βασικά, καλά κάνουν και το κάνουν. Αφού ψωφάμε για τέτοια). Αναφορικά με τον Χαρδαβέλα, τι να πω: άνθρωπος που σήμερα θα κάνει εκπομπή για τα Ελευσίνια, χθες έκανε για τα ΟΥΦΟ (λες και λίγα κυκλοφορούν γύρω μας) και αύριο για την ελληνική καταγωγή των Ίνκας κατ' εμέ στερείται σοβαρότητος. Στα υπόλοιπα τώρα...

Θέλω να σταθώ σε ένα σημείο: τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Καλώς ή κακώς στη Ιστοράι του Ηροδότου υπάρχει όντως ένα πολύ περίεργο σημείο (δεν το'΄χω εύκαιρο επί της παρούσης, αλλά αν θες ψάξε το λίγο) και όντως είναι πολύ μυστήριο. Για την ακρίβεια, αυτο το σημείο μαζί με τη θεογονία του Ησιόδου είναι που κατά κύριο λόγο πυροδότησαν πριν πολλά χρόνια αυτή την ηλιθιότητα ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υπερόπλα κλπ. Για να μην ξεφεύγω όμως, το συγκεκριμένο χωρίο παραείναι μυστήριο και το ψάχνω χρόνια τώρα (όταν μου επανέρχεται στα ενδιαφέροντά μου). Προσωπικά (και θα το έχεις διαπιστώσει) είμαι πολύ κατά τέτοιων ηλιθιοτήτων και έχω γράψει και μερικά σεντόνια επί τούτου, όμως αναγνωρίζω ότι δεν τα ξέρουμε όλα: στα Ελευσίνια γίνονταν γενικώς περίεργα πράγματα, απλά όχι αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι. Είναι μεγάλο το ζήτημα και έχει απίστευτα πολλές λεπτομέρειες και εκδοχές.

Στα περί ενέργειας τώρα. Αυτό κι αν είναι μεγάλο θέμα. Συμφωνώ σε αυτά που αναφέρεις αλλά σκέψου κάτι: η ενέργεια μετατρέπεται από μόνη της και δίχως να ρωτήσει κανέναν. Αν πχ πηδήξω από το έδαφος μέρος της κινητικής μου ενέργειας μετατρέπεται σε δυναμική. Και υπάρχουν πολλά άλλα, όπως η Αρχή Διατήρησης Μάζας και Ενέργειας κλπ Φυσικά οι περιγραφές στην εκπομπή δεν ξεφεύγουν από τη σφαίρα της γελοιότητος οπότε δεν έχει νόημα ν'ασχοληθώ με αυτές. Θα σε ρωτήσω το εξής όμως: μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, σε ένα σπίτι, οπουδήποτε τέλος πάντων και λες από μέσα σου "βαρειά ατμόσφαιρα ρε παιδί μου". Αυτό έχεις αναλογιστεί ποτέ τι μπορεί να είναι; Πρακτικά είναι ενέργεια. Απλά εμείς τα ισοπεδώνουμε όλα, προσαρμόζωντας στην κάθε γελοιότητα όρους σοβαρούς κι επιστημονικούς, έννοιες που πρακτικά είναι η Φύση η ίδια. Και φυσικά σχεδόν όλες οι αστειότητες αρχίζουν και τελειώνουν σε έναν αξεπέραστο για τα ανθρώπινα δεδομένα παράγοντα: ότι πάντα τα ξέρουμε όλα. Ε, είναι ν'απορείς μετά;

stellini said...

Εγώ ένα έχω να δηλώσω!! Γέννημα θρέμμα των Ελευσινίων Μυστηρίων είμαι εγώ!!! :P Είμαι ένα ζωντανό δείγμα της αποτελεσματικότητας της ενέργειας που κατακλύει την περιοχή!! :P :P

Stefanos said...

Κοίτα Άδη, για να πω του στραβού το δίκιο καταννοώ αυτό που λες με το "Βαριά ατμόσφαιρα". Αλλά πρακτικά δεν είναι ενέργεια, είναι ψυχοτέτοια αντίδραση σε εξωτερικό ερέθισμα. Και μη μου πεις τώρα ότι και αυτό αποτελεί μορφή έργου άρα έχουμε πάλι ενέργεια... Όπως καταννοώ εν μέρει τι εννοούν αυτοι με την ενέργεια, γιατι και μένα με πιάνει ένα πολύ εντονο συναίσθημα δέους όποτε ανεβαίνω στην Ακρόπολη. Αλλά προφανώς απο κει και πέρα αρχίζουν οι μπαρούφες και η παραφιλολογία.
Βγήκε ζωγράφος να κάνει ανάλυση για το χωρόχρονο. ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ, εδώ ούτε οι μισοί φυσικοί δεν καταννούν πλήρως τα περί χωρόχρονου..
Οτι υπάρχουν μερικά ανεξήγητα κομμάτια σε αρχαία κείμενα ή μύθους συμφωνώ. Και για μένα ένα από τα πιο ανεξήγητα είναι ο Τάλως. Αλλά απο το "περίεργο" μέχρι αυτά που λένε τώρα, έχουμε πολύ δρόμο..Μακάρι να είχαν υπερόπλα, θα είχαν κόψει μερικούς κώλους που χρειάζονταν κόψιμο ;).
Υ.Γ : Η ενέργεια μετατρέπεται απο μόνη της σωστά. Σε καθε μετατροπή όμως λόγω εντροπίας τείνει προς θερμότητα στην τελική που είναι η πιο φευγάτη μορφή, και η οποία αποκλείτεαι να παραμείνει 3000 χρονια κάπου έτσι, σταθερά.

Stefanos said...

Στελλινι χαχααχα είσαι άξιος απόγονος των ιεροφαντών της Δήμητρας! :=)

diva said...

απαπα
Άστραψες και Βρόντηξες , Προφήτη μου:-))

Stefanos said...

Τι να κάνω βρε Diva,με αυτά που βλέπω.. Ήμουν που ήμουν φουρκισμένος με τον τετραγωνισμό του κύκλου, ήρθε και αυτό...

brexians said...

η ουσια με ολα αυτα τα θεματα ειναι το οτι οπου δεν υπαρχει καπνος δεν υπαρχει φωτια!
και εξηγουμε για ναμην πεσει κραξιμο...
τα ελευσινια μυστηρια οπως και τα υπολοιπα μυστηρια της αρχαιας Ελλαδος....
παραμενουν μυστηρια!
ευτυχως
για την ιστορια αναφερω οτι τα εκλεισε ο κατα την ορθοδοξη χριστιανικη πιστη μεγας βασειλιος (καμμια σχεση με τον Stirella που ειναι ατμοσιδερο),ο οποιος "μεγαλη κουφαλα" ειχε μυηθει σε αυτα κατα την διαρκει των σπουδων του στην τοτε Αθηνα!!!(ναι ο γνωστος και με το παρατσουκλι Αϊ- Βασιλης)...
εκτοτε κανενας δεν ξερει τιποτα...
εκτος απο μαρτυριες απο αρχαια κειμενα και αυτες με λιγες λεπτομεριες, γιατι αμα μιλουσες, σου κοβανε τον βηχα και τελειωνε.

ΤΩΡΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΓΟΥΛ ΣΕΡΤΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ 1,200,000 ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΑΠΛΟ ΨΑΞΙΜΟ 0,32 ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ.!!

ΚΟΝΞΟΝΠΑΝΞ

ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΣΤΟ ΙΣΤΟΠΟΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.

ΜΕ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΥΓ.
ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΣΚΕΙΣ ΡΕ STIRELLA ΣΥΓΓΝΩΜΗ ESTARIAN ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.

Stefanos said...

ΚΟΝΞΟΝΠΑΝΞ?!!
Tι εινα τουτο ρε;; κανας ενεργειακός αλλαλαγμός των ΕΛ?

brexians said...

κοντα επεσες
ψαξε το εχει πλακα!
και μετα θα κανεις ποστ

Ellie said...

Περί ενέργειας δεν έχω ιδέα, δεν μπορώ να μιλήσω καθόλου αφού στο Λύκειο την ώρα της Φυσικής διάβαζα συνήθως Αστερίξ ή τελείωνα την έκθεση για το φροντιστήριο.
Πέραν τούτου, περί γνώσης των αρχαίων Ελλήνων, σαφώς και ήξεραν αρκετά πράγματα και ίσως περισσότερα από αυτά που έχουν γίνει γνωστά ως σήμερα (π.χ. φωτιά στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κλπ.). Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν τους κάνει υπερανθρώπους, με μαγικές-ακατανίκητες ιδιότητες και λοιπά κουραφέξαλα.

Zaphod said...

@hades
"βαρειά ατμόσφαιρα ρε παιδί μου" ...μην μπερδεύεις την αντίδραση σου στην αλλαγή υγρασίας/θερμοκρασίας/πίεσης με κάποια...ψυχολογική ενέργεια!

Ενεργεια είναι η ικανότητα ενός σώματος να παράγει έργο (δηλ δουλειά). Το κατά ποσον μπορεί να αντληθεί ή όχι είναι θέμα
α) εντροπίας
β) τεχνολογίας.

Τα υπολοιπα είναι placebo :)

brexians said...

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΝΤΡΟΠΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΡΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ:
NEXT TARGET ENTROPY (2006)
NEXT TARGET ENTROPY THE SEQUEL (2007)
NEXT TARGET ENTROPY THE REVELATION (2008)
DEMETRIO'S NEXT TARGET ENTROPY (LIVESPACES)
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ...ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ..
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤΑΚΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΝΚΑΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΜΟΥ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ....
ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΑΝΕΒΑΣΑ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΥΔΕΙΣ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ 2ο ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ.... ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!

Stefanos said...

Η εντροπία είναι ο τομέας του Zaphod
οπότε θα πρότεινα σε αυτόν να γράψει κάτι, έχει και μεγαλύτερη μεταδοτικότητα απο μένα (ενίοτε τα παραδείγματά του είναι απίστευτα..). Αν βαριέται, τι να κάνουμε, θα γράψω εγώ..

Παναγιώτης Λιάκος said...

«Αυτά με τις αρνητικές ενέργειες, τις θετικές ενέργειες και τα λοιπά, δε μπορώ πλέον να τα ακούω, έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα όσο και οι μύκητες του Γιόγγοθ ή ο μέγας Khellendros».
Ώστε δεν πιστεύεις στους μύκητες της Γιογκόθ άπιστο σκυλί. Να υποθέσω ότι δεν μπογιάτισες ποτέ με το Χρώμα που Ήρθε από το Διάστημα;
Δεν σαλάγισες με την γκλίτσα την Σαμπ Νιγκουράθ, την μητέρα του δάσους με τα χίλια νεογνά; Δεν πήγες Κοινωνικό Τουρισμό ποτέ στην άγνωστη Καντάθ; Δεν λες καλημέρα στο Πλάσμα στο Κατώφλι;
Άπιστο σκυλί. Σου εύχομαι ποτέ να μην συναντήσεις τις Γάτες της Ουλθάρ.

Hades said...

@prophet
Όχι, δεν θα σου πω κάτι από αυτά που λες αν μην σου πω. Απεναντίας θα σου πω ότι η ενέργεια είναι κάτι που πολύ απλά δεν ξέρουμε τι είναι. Ο χρόνος τι είναι; Όλοι τον βιώνουμε αλλά ελάχιστοι μπορούν πραγματικά να τον κατανοήσουν και να τον εξηγήσουν. Πως μπορείς να εξηφήσεις σε κάποιον του οποίου το βάρος είναι 80 κιλά ότι η μάζα του είναι μόλις 8 και κάτι; Θέλω να πω, ότι υπάρχουν κάποιες έννοιες που πρακτικά είναι τελείως ασαφείς.
Αναφέρεις ότι μπορεί να είναι ψυχοκάτι... Λοιπόν, άκου μια θεωρία μου. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει κά'τι εκτός της φύσης. Και φυσικά η ύλη είναι αυτό που απαρτίζει τη φύση, μαζί με την ενέργεια. Η ψυχή λοιπόν τι είναι; Ύλη ή ενέργεια; Ύλη μάλλον δύσκολο, διότι θα μπορούσε να βγει έως και ακτινογραφία θεωρώ. Αν η ψυχή όμως είναι κάτι το υπαρκτό, γιατί να μην είναι ενέργεια; Εξάλλου άνθρωποι που τους χαρακτηρίζουεμ μικρόψυχους ή λιπόψυχους κλπ δεν χαρακτηρίζονται από έλλειωη ενεργειών; Χμ, καλό αυτό. Το ρήμα ενεργώ εννοώ. Οπότε και ψυχοο,τιδήποτε αν είναι, δεν μπορούμε πρακτικά να αποκλείσουμε το ότι δεν είναι ενέργεια. Δεν μπορούεμ δηλαδή να πούμε ότι κάτι που δεν γνωρίζουμε τι είναι, δεν είναι κάτι άλλο που επίσης δε γνωρίζουμε τι είναι. Αυτό είναι παράδοξο.
Μην ξεφεύγω όμως: ανέφερα την Αρχή Διατήρησης Μάζας και Ενέργειας πιο πάνω. Η κορυφαία εφαρμοφή και απόδειξή της είναι στη Θεωρία της Σχετικότητας όπου ως γνωστόν το ρόλο του "καταλύτη" παίζει η ταχύτητα. Και η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ανάλαογα από ποια μεταβλητή δεις τη Σχετικότητα δίνει διαφορετικά (αλλά ποτέ αντικρουώμενα) αποτελέσματα. Φερ'ειπείν, όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα ενός σώματος, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια χρειάζεται για να φτάσει την ταχύτητα του φωτός. Από την άλλη μεριά, όσο πιο κοντά στην ταχύτητα του φωτός φτάνει ένα σώμα, τόσο πιο πολύ μετατρέπεται σε ενέργεια η μάζα. Εδώ δηλαδή έχουμε να κάνουμε με ένα εκπληκτικό θαύμα της φύσης: κάτι που πιάνουμε, η ύλη, μπορεί να πετατραπεί σε κάνει που δεν μπορούμε καν να ορίσουμε. Διότι η ενέργεια δεν είναι κάτι συγκεκριμένο: ντάξει, την κινητική ενέργεια λίγο-πολύ μπορούμε να την καταλάβουμε. Τη δυναμική όμως; Πρακτικά δεν την αισθανόμαστε καν, όχι για άλλον λόγο αλλά επειδή δεν έχουεμ τα αισθητήρια όργανα να το πετύχουμε. Αν τώρα μέσα σε όλα αρχίζεις να εμπλέκεις και θεωρίες κβαντικές επί παραδείγματι, χέσε ψηλά κι αγνάντευε: δε βγαίνει άκρη.

Συμφωνώ όπως το θέτεις περί μπαρουφών και λοιπόν αηδιών. Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι αντίστοιχη φάση με όλους της τηλεπροφήτες που μοστράρονται με γεννειάδες (τις οποίες οι αρχαίοι έτρεφαν απλά και μόνο επειδή το ξύρισμα τότε δεν ήταν και ό,τι πιο εύκολο για καθημερινή συνήθεια) και με χιτώνια νομίζωντας ότι έτσι θα μοιάσουν στους αρχαίους. Παπάρια μάντολες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την όλη υστερία περί μεταφυσικού. Το μεταφυσικό δεν είναι τίποτε άλλο από όσα συμβαίνουν μέσα στη φύση αλλά ο ανθρώπινος νους δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξηγήσει. Κάποτε μεταφυσικός ήταν και ένας κεραυνός. Το θέμα είναι πως με την όλη μπουρδολογία που βιώνουμε δεξιά κι αριστερά, το μεταφυσικό έχει καταντήσει κάτι τελείως ξεφτιλισμένο, μια έννοια αστεία, δίχως σοβαρότητα. Δεν είναι καθόλου έτσι. Όταν ο Αριστοτέλης έγραφε το Μετά τα Φυσικά μόνο με τέτοια δεν ασχολείτο.
Το να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη Φύση δεν είναι καθόλου αστείο ή μπούρδα. Αλλά δυστυχώς και αυτό έφκειται στις εναγώνιες προσπάθειές μας να ασχολούμαστε με μαλακίες προσπαθώντας απλώς να το παίξουμε παντογνώστες.

@zaph
Μου φαίνεται με παρεξήγησες... :)

brexians said...

@hades
για να το καταλαβεις πρεπει να διαβασης κβαντομηχανικη και κβαντοφυσικηκαι ιδιαιτερα για την ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ (ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ)αμα τα καταλαβεις αυτα καλα τοτε τα υπολοιπα ειναι ευκολα...αλλα θελει πολυ διαβασμα φιλε ...και τα περι ψυχης και anima mundi...διαβασε λιγο αρθουρ καιστλερ τους υπνοβατες και θα καταλαβεις αν υπαρχει η δεν υπαρχει...
συγγνωμη με φωναζει το Νεφελιμ απο την κουζινα να ανεβασω τα pyrex στο ψηλο ντουλαπι...

Anonymous said...

ΧΑΙΡΕΤΕ! ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΠΟΥ "ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ" ΝΑ ΘΗΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ? ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΞΗΜΠΛΑΣΤ (!!!) ΠΟΥ "ΕΚΟΒΕ" ΤΟ ΦΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΗΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΣΜΑ(ΗΧΟΣ-ΦΩΣ).ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ 4 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (3 ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ) ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΦΟΥ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ 14 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΗΝΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ..
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΔΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΝΑ ΕΝΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΧΙ 4 ΑΛΛΑ 11 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ, ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ (QUARKS ΚΤΛ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΗ . ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ..ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.
ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ,ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΩΣ ΔΗΜΗΤΡΑ (=ΔΑ-ΜΗΤΗΡ= ΓΗ-ΜΗΤΗΡ). ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ (ΤΕΛΟΥΡΙΑ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΡΕΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΜΝΟΝΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ" ΘΕΤΙΚΗ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΤΑ ΑΣΚΛΗΠΙΑ ,ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΕΩΔΑΙΣΙΑΣ . ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΕΚΛΗΣΙΕΣ, ΞΩΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΙΑ,ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΒΗΤΗ,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΙΣΟΣΚΕΛΗ - ΙΣΟΠΛΕΥΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ.
ΣΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Ο ΜΥΣΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ) .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ (ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΗΤΑΝ ΜΥΗΜΕΝΟΙ).
ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΩΡΑ ΕΜΑΣ ,ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Stefanos said...

Φίλε Δημήτρη καλοδεχούμενες οι απόψεις σου!
Έχω όμως τις ακόλουθες ενστάσεις :
1)Με ενόχλησε και ο Χαρδαβέλλας, γιατί αν κάνεις εκπομπή σοβαρή και όντως ψάχνεις κάποιες αν όχι εξηγήσεις, τουλάχιστον παρατηρήσεις σε τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με τη ρημάδα την ενέργεια, επιβάλλεται να καλέσεις και έναν επιστήμονα του χώρου, να σου εξηγήσει μερικά πράγματα. Επίσης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ αν θες να σε πάρω σοβαρά, να μη φιλοξενήσεις γνώμες τύπου πλεξιμπλάστ, γιατί χάνεις σε αξιοπιστία, στάνταρ. Φαντάζεσαι πχ ένα συνέδριο φυσικής να καλούν να μιλήσει για κβαντομηχανική ο Κάτμαν; Κάτι τέτοιο έγινε. Και αν πρόσεξες στο κείμενό μου, ο κύριος π.χ με την ενέργεια και τη μάζα, δε με ενόχλησε, παραδέχτηκε πως δεν ξέρει και απλά είπε μια γνώμη που αν και λάθος ήταν σεμνότατη.
2) Όσον αφορά τη θεωρία των χορδών,οι περισσότεροι τεράστιοι φυσικοί του αιώνα μας την απορρίπτουν στην χειρότερη, την κοιτούν με δυσπιστία στην καλύτερη. Ο λόγος είναι πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καθόλου μα καθόλου αποδείξεις στον φυσικό κόσμο. Αν μιλήσουμε για τα μαθηματικά της ναι ειναι εντυπωσιακά και ωραιότατα (αυτό το λέω ως μαθηματικός). Αλλά στη φυσική για να σταθεί μια θεωρία πρέπει να υπάρχει κάτι που να επιβεβαιώνει τις ρημάδες τις εξισώσεις. Οπότε δε μπορώ να τη δεχτώ ως επιστημονικό επιχείρημα για την ύπαρξη περισσότερων διαστάσεων. Ναι, περισσότερες διαστάσεις έχουν προβλεφθεί από φυσικούς, αλλά αποτελούν απειροελάχιστες πτυχώσεις των γνωστών 3, και όπως είπε παραπάνω ο φίλος Zaphod που τυγχάνει και φυσικός, ε δε μπορούμε να κάνουμε βόλτες σε αυτές, ανεξαρτήτως τεχνολογίας.
3)Γνωρίζω για τη γεωδαισιακή αρχιτεκτονική, τα ισοσκελή τρίγωνα κλπ κλπ. Αλλά απο αυτό το δεδομένο μέχρι τους "τόπους υψηλής ενέργειας" είναι μακρύς ο δρόμος. Δεν υπάρχουν μορφές ενέργειας που δεν είναι ανιχνεύσιμες αυτή τη στιγμή. Αν υπήρχε μια μυστηριώδης ενέργεια σε αυτούς τους τόπους θα είχε ανιχνευθεί. Υπόγεια ρεύματα, ποτάμια κλπ όντως τζαμάρουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γής από πάνω, ειδικά αν στην περιοχή υπάρχουν πετρώματα με μαγνητικές ιδιότητες.Εκεί ναι μπορεί να μετρηθούν ίσως μεταβολές στο μ.π της γής.
4) Δυστυχώς δε μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε γνώμη ή συμπέρασμα που δεν υποστηρίζεται από αδιάσειστα επιστημονικά και πειραματικά δεδομένα. Και δυστυχώς σε ορισμένες φάσεις μερικοί νομίζουν ότι οι θετικές επιστήμες είναι ένας κλάδος στον οποίο βγάζεις όποιο συμπέρασμα σε βολεύει καλύτερα ανάλογα με τις περιστάσεις. Θα δεχτώ οποιαδήποτε ανατροπή οποιασδήποτε θεωρίας, αρκεί οι αποδείξεις να είναι στέρεες και ακλόνητες.
5) Δεν αμφιβάλλω ποσώς ότι έχει χαθεί μεγάλο ποσό γνώσης από αυτά τα χρόνια. Απλά σε όλα υπάρχει ένα μέτρο. Αν οι αρχαίοι είχαν διαστημόπλοια και laser όπως λένε μερικοί γραφικοί, θα το ξέραμε στάνταρ.
6) Τέλος, ξανακατακρίνω αυτές τις προχειρότητες στην παρουσίαση σοβαρών θεμάτων. Οι ιεροπραξίες των αρχαίων είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να προσεγγίζουμε με σεβασμό, προσοχή και μελέτη. Όχι πλεξιμπλάς και ζωγράφους που μιλάνε για χωρόχρονο. Στο κάτω κάτω εμείς που είναι η δουλειά μας τι θα κάνουμε, ζητιάνοι θα γίνουμε; :)
Να σαι καλά, και ό,τι θες ,εδώ είμαστε

brexians said...

KONXONPANX

ΔΗΜΗΤΡΗΣ said...

ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

« Αν οι αρχαίοι είχαν διαστημόπλοια και laser όπως λένε μερικοί γραφικοί, θα το ξέραμε στάνταρ.»
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ; ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΝΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΟΥΝ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΩΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ; ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ» ΑΣΧΕΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ . ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ «ΔΥΣΚΟΛΑ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΈΤΣΙ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ «ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ» ΤΑ ΕΞΥΝΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
ΌΣΟ ΠΙΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΘΩΑ, ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΩΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΙΤΖΙ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ 5 ΜΕΓΚΑΠΙΞΕΛ (ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΜΕ 48 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ…) ΕΝΔΕΙΚΤΗΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ,ΤΟ 3000 Π.Χ. ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΛΟΥΤΡΑ ,ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ,ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ .ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 8-12-15 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ-ΠΕΙΝΑΣ» ,ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ; ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ..
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ; (ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ) .ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ ΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΝ .
ΕΝ ΤΩ ΟΛΟΝ ,ΕΙΠΕ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΗΞΕΡΕ :)

brexians said...

φιλε δημητρη.
η αποψη σου σεβαστη ακου ομως και κατι ακομη, και μετα βγαλε τα δικα σου συμπερασματα.
στην αρχαια (προιστορικη Κρητη)
ζουσαν καμμια 100 χιλιαδες συντεκνοι!!

και απο αυτους οι μισοι ηταν δουλοι και δεν ειχαν τις ανεσεις για τις οποιες μιλας.

απο τους υπολοιπους 50.000 μισοι και παραπανω ηταν στρατιωτες και δεν ειχαν τις ανεσεις για τις οποιες μιλας.

απο τις 20.000 που μας μενουν οι μισοι και παραπανω ηταν εμποροι καλλιτεχνες γιατροι μαγοι επιστημονες μηχανικοι και αναλογα την ευνοια που ειχαν η και την τυχη ειχαν καποιες απο αυτες τις ανεσεις που συζητας.
τωρα οι 6.000 περιπου που ζουσαν στα ανακτορα που ξερουμε σημερα Φαιστο, Κνωσσο, Μαλια κλπ, ηταν οι κολλητοι του εκαστοτε Μινωα, πρεσβεις και γενικως νομενκλατουρα, που ειχαν αυτα που λες γιατι ολοι οι αλλοι δουλευαν σαν τα ζωα για να τους τα προσφερουν...
αρα
σημερα στη κρητη ζουν δεκαπλασιοι χωρις δουλους, χωρις τοσους στρατιωτες, και με πολυ λιγους στην νομενκλατουρα....
γιαυτο αγοραζουν κινητα με δοσεις και χρωστανε τα μαλλιοκεφαλα τους...
η συγκριση που εκανες ηταν μαλλον ατοπη...


τωρα αναφορικα με την επιστημη, δυστυχως για σενα εχασες!
γιατι εισαι οτι εισαι χαριν της επιστημης... και μονο
η εποχη που το μανα επεφτε απο τον ουρανο δεν υπηρξε ποτε και ανηκει στην σφαιρα της εβραικης μυθολογιας.
ζεις και αναπνεεις απο την επιστημη και μονο.

τωρα για τις μεγαλες δυναμεις που θελουν την μικρη ελλαδα, να εξυπηρετει τα συμφεροντα τους, εδω υπαρχουν δυο λυσεις:

1ον το ξαναψαχνεις

2ον πας θεσσαλονικη βρισκεις τον Λιακοπουλο σου κανει κονε με τους Ελ και φευγεις κατα ανταρκτικη η στην καλυτερη περιπτωση για φωκλαντ, γιατι οπως μας λεει καπου εκει βρισκονται.
οταν τους βρεις, σε παρακαλω πεμψε γραφη ηλεκτρονικη αμεσα να ρθω και γω, να τα γωρισω τα παιδια και να κανουμε καμμια μπιζνα μαζι. ξερεις τιποτα υπεροπλα απο αυτα που ειχαν οι αρχαιοι...

τωρα σοβαρα οσο μελετας τα αρχαια κειμενα καταλαβαινεις οτι και οι αρχαιοι ημων προγονοι ακριβως τα ιδια προβληματα με εμας ειχαν και τα αντιμετωπιζαν πανω κατω με τον ιδιο τροπο.
μην μπερδευεσε με συγκρισεις αλλη η τοτε εποχη και αλλη η τωρινη και σε χιλια χρονια τα ιδια θα λενε για μας....
αυτα καλη κυριακη και καλο μηνα.
αν πας προς Ελ παρε ζεστα ρουχα χειμωνιαζει στο νοτιο ημισφαιριο.

brexians said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Λοιπόν επειδή με κάνατε και γέλασα με τη ψυχή μου είπα να σας γράψω δυο λόγια.
ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ !
Σας έχουν φλομώσει με τις ανοησίες περί μυστικότητας και έλλειψης στοιχείων για τα ελευσίνια μυστήρια και δικαιολογημένα ως άμυαλοι παπαγαλίζοντες επιστημονίσκοι που έχετε και άποψη για τα πάντα θέλετε να βγάλετε συμπέρασμα κρίνοντας κυρίως τους άλλους ...
Λοιπόν ορίστε ορισμένες πρόχειρες απαντήσεις προς τους αδαείς ...
Μυστήρια τελούνται ακόμη και σήμερα σε διάφορες κοινωνίες (κυρίως πρωτόγονες και ουχί μόνο)
Πράγμα που σημαίνει ότι αν κάνετε κανένα ταξιδάκι θα διαπιστώσετε από μόνοι σας τι εστί μυστήριο τι τελετή και τη μύηση.
Λετε ότι δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για τα ελευσίνια ...
Διαβάστε Πλάτωνα και θα ξέρετε σχεδόν τα πάντα
Πηγαίνετε μια βόλτα μέχρι το μουσείο της Ελευσίνας και θα δείτε τα πάντα !
Γνωρίσετε περισσότερα για τα άλλα μυστήρια απ ότι για τα ελευσίνια ;
Δε νομίζω !
Μύθος λοιπόν το ότι δε γνωρίζουμε !
Το μόνο μυστικό στα ελευσίνια ήταν το «μαγικό ποτό» το ποτό της γνώσης του καλού και του κακού εφάμιλλο με το σόμα των ινδών ,το χαόμα των περσών , την αμρίτα των ισλαμιστών , το κάβα-κάβα των αφρικανών , το γιακχέ των φυλών της μεσαμερικής , την μηλιά των χριστιανών ..κλπ...κλπ ....

Κάποιος στο τέλος που μίλησε για την επίφυση και τις ιδιορρυθμίες της έφτασε πιο κοντά απ όλους στο ζουμί αλλά απ ότι φαντάζομαι το περάσατε στο ντούκου !

Κλείνοντας να σας πω πως

Είναι καλό να μη μπερδεύουμε τα παρά των πολλών λεγόμενα με την αληθή γνώση δηλαδή το επίστασθαι !
Ότι μαθαίνει κανείς από τη γνώση του άλλου δε συνεπάγεται πως είναι η αληθής γνώση αλλά προφανώς μόνον η γνώση του άλλου ...
Η αληθής γνώση δηλαδή το επίστασθαι δίδεται ΜΟΝΟΝ εις τον εξ ιδίας αντιλήψεως μαθόντα !

Οπότε αν και Ότανι σταθείτε ποτέ τόσο τυχεροί ώστε να βρεθείτε στους κόλπους μιας φυλής του πλανήτη που δεν έχει κόψει ακόμη τη σύνδεση της με τη μάνα γη (Ρέα) και τη κόρη της φύση (Δήμητρα) και λάβετε μέρος σε κάποια μυστηριακή τελετή των, τότε θα κατανοήσετε (και όχι θα γνωρίσετε μόνο θεωρητικά απ τα βιβλία) τι εστί ενέργεια τι χώρος τι χρόνος τι άνθρωπος και πως συνδέονται όλα αυτά με το σύμπαν .
Μέχρι τότε μπορείτε άφοβα να αράζετε στους καναπέδες σας καταπίνοντας σουβλάκια και μπύρες ζαπάροντας στην τιβι σας κρίνοντες με απίστευτη ευκολία τους πάντες και τα πάντα πίσω από τα κομπιουτεράκια σας ....

brexians said...

anonymous diabazeis epilektika
kai bourdologeis
konxonpanx

Anonymous said...

διαβαζω ομως πανω για απο 25 χρονια (ετσι εχω δικαιωμα να ειμαι επιλεκτικος)
οσο για το θεμα μας δεν εμεινα μονο στο διαβασμα...
Δηλαση για να καταλαβω δικαιωμα αποψης τη σημερον θα ειχε μονο ενας μυημενος η ενας επιστημονας ?
να κερασω κανα σουβλακι να μας πεις την επιστημονικη σου αποψη περι μυστηριων ;

brexians said...

anonymous gine eponymous gia na sou pw tin epistimoniki moy apopsi..kata ta ala pisw apo tin anwnimia sou....paramenw oti diavazeiΣ epilektika kai ise kai irwn..deigma anthrwpou me xamilo iq kai paidia...twra ama to souvlaki to kernas xatiri den xalaw...alla pou na se brw mesa stin anwnimia sou....giafto fato esi ....

ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

..ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΗΣΕΙΣ.....

ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ...

ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ/Α ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΟΥΝ...

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

...ΦΩΤΙΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ....

Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΚΡΟΦΥΓΩΣ ΓΙΑ ΤΟ θΕΜΑ

....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ....

ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ,

ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΔΑΦΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΔΑΗΣ....

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ....

(ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΟ)

ΒΡΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ !
ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....