Tuesday, February 12, 2008

"Εξεγείρω τα τέκνα σου ΕΣΗΕΑ κατά των bloggers"

Γεια σας, με λένε Κορνήλιο Παχατουρίδη και έχω αυτό το blog. Δε θεωρώ ότι σώζω τον κόσμο, δε θεωρώ ότι κάνω επανάσταση, δεν είμαι μέλος καμιάς παρα-οτιδήποτε ομάδας, δε ψηφίζω Συνασπισμό και δεν τρώω ωμή ντομάτα.
Επίσης δε θεωρώ ότι ώντας blogger είμαι καλύτερος από κανέναν άλλο, ούτε συμμετέχω σε αυτές τις περίφημες εκδηλώσεις περί δασών κλπ για δικούς μου λόγους που δε θεωρώ σκόπιμο να πω. (Είμαι άσχημος και ντρέπομαι να συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο)
Για πολλοστή φορά όμως κάποιος επαγγελματίας επιτίθεται συλλήβδην σε εμένα και σε όσα παιδιά γράφουν blog.Eξεδόθη σε έγκυρη εφημερίδα άρθρο δημοσιογράφου που λίγο πολύ με λέει πουτάνα επειδή γράφω blog.
Η ακριβής φράση ήταν :
"Για να κατακτήσουν λοιπόν τη δόξα στον κυβερνοχώρο, οι μπλόγκερ δοκιμάζουν τα πάντα, σκορπούν φήμες, διαδίδουν ψεύδη, δημιουργούν τεχνητές αντιπαραθέσεις, κατασκευάζουν ανύπαρκτα πρόσωπα και μεταδίδουν τα πλέον εξωφρενικά βίντεο, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο των ιερόδουλων του κυβερνοχώρου."
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με χιουμοριστική διάθεση αλλά δεν μου ορκίζομαι πως θα το καταφέρω κιόλας.
Ε λοιπόν κυρία δημοσιογράφε, έχετε δίκιο..
Από μικρός είχα όνειρο αγαπητή δημοσιογράφε να δοξαστώ. Έβαζα τον πατέρα μου να κόβει πικροδάφνες από το απέναντι παρτέρι και να μου φτιάχνει στεφάνια, τα οποία και φόραγα στο σχολείο. Απαιτούσα μάλιστα από τους συμμαθητές μου να με φωνάζουν "η εξοχότης σας", και όποτε έβγαινα πρόεδρος της τάξης, αγγάρευα τα δύο κτήνη της τάξης να με κουβαλάνε πάνω σε ασπίδα, όπως Μαζεστίξ. Ενίοτε υποστήριζα ότι είμαι η μετενσάρκωση του Μ.Αλεξάνδρου, με ολίγον τι από Ηράκλειτο στην ιδεολογία, έτσι για κουλτούρα.
Αργότερα κατάλαβα πως η δόξα δεν είναι μόνο image, αλλά πρέπει να υποστηρίζεται και από αντίστοιχο παρελθόν. Για αυτό, αργότερα στο πανεπιστήμιο, οπου κανείς δεν ήξερε το παρελθόν μου, άρχισα να χτίζω μια εκπληκτικά ηρωϊκή προσωπικότητα. Ισχυρίστηκα (πολύ έξυπνα μπορώ να πω), ότι για δυό χρόνια, είχα εξαφανιστεί από την Ελλάδα. Είχα πάει στο Νταρφούρ όπου βοηθούσα ανάπηρες αριστερές καβουρομάνες στο δίκαιο αγώνα τους εναντίον της καταπίεσης των Βόγκον (οι οποίοι όπως ξέρουμε πολύ καλά, έχουν ως αγαπημένο σπόρ να τσακίζουν καβούρια με βαριοπούλες). Μετά από μερικούς μήνες στο Νταρφούρ και αφού απεκατέστησα τη δημοκρατία και την τάξη, το ριξα στο διαλογισμό, σε ένα Θιβετιανό μοναστήρι. Εκεί γνώρισα τον ξάδερφο του Δαλάϊ Λάμα, ονόματι Θανάση, ο οποίος παλιά είχε σουβλατζίδικο στου Ψυρρή, αλλά μια μέρα μύρισε υπερβολικά πολλή τσίκνα και είδε την αλήθεια (βλ. Souvlaki MAGNUS) , και το γύρισε στο αγιοτικό και στο διαλόγισμό, καθώς και στην άρνηση οποιασδήποτε επαφής με το νερό και το σαπούνι. Στο Θιβέτ, βοήθησα στην ανέγερση μιας αχανούς μονής, στη σπορά βιολογικού σιταριού για να τραφούν τα ορφανά, και στην εγκατάσταση ντουζιερών και προμήθεια σαπουνιού για τους μοναχούς, πολλοί από τους οποίους είχαν κάνει μπάνιο μόνο μια φορά, επειδή γλύστρισαν και έπεσαν στο ποτάμι. Αφού έκανα το καθήκον μου λοιπόν και στο Θιβέτ, ως μοναχικός καουμπόης (στρέιτ όμως, όχι σαν αυτές τις λούγκρες στο Brokeback Mountain), κατηφόρισα προς το Περού, όπου και ανεκυρήχθην άγιος από μια φυλή, επειδή τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο χωριό και είπα "ρε παιδιά κανας έλληνας?", άρχισε να βρέχει, ενώ είχε να βρέξει 18 χιλιετίες. Προφανώς στη διάλεκτό τους η φράση "ρε παιδιά κανας έλληνας?" σήμαινε "Ηρθα να φέρω το νερό", οπότε και έγινε προφανής η παρεξήγηση. Εκεί πέρα αφιερώθηκα για 6 μήνες σε τελειποίηση αρδευτικών έργων, τους έμαθα παραδοσιακά τραγούδια της Άννας Βίσση και της Δέσποινας Βανδή, και τα βράδια διηγόμουν γύρω από τη φωτιά ιστορίες τρόμου, σεξ και βίας.
Έτσι που λέτε με τη δόξα αγαπητή κυρία δημοσιογράφε.
Τα υπόλοιπα περί τεχνητών αντιπαραθέσεων, φημών και φανταστικών προσώπων είναι παπαριές. Εξακολουθώ να επιμένω πως αυτός ο αλήτης ο Zaphod, είναι πράκτορας των Αλταρανών, έχει αιμορροϊδες, και κάνει σέξ με ανήλικους καλλικάντζαρους -αλλά μόνο από τα Χριστούγεννα μέχρι τα φώτα, γιατί μετά ως γνωστόν εξαφανίζονται-. Επίσης ο Polsemannen είναι το Alter Ego του Hades, που είναι το Alter Ego του Zaphod, που είναι ο ίδιος το alter ego του alter ego του. Οι αποδείξεις βρίσκονται σε τριπλότυπο, στο σπίτι μου, θαμμένες δίπλα στην πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες, και σε μια θυρίδα σε παράρτημα Περουβιανής τράπεζας στην Άνω Παναγιά Ύδρας. Επίσης αν ρωτήσετε τον Φαρούκ θα σας τα επιβεβαιώσει και αυτός. Ο Φαρούκ είναι ένας κολλητός που έχω από το νηπιαγωγείο και παίζαμε μαζί όλη μέρα. Για κάποιο περίεργο λόγο, έχει φτερά, οπλές και μοιάζει με φαύνο. Επίσης όλως παραδόξως δεν έχει καταφέρει να τον δει ποτέ κανείς πλην εμού..
Τώρα για τις ιερόδουλες (γουστάρω political correctness γαμώ την τρέλλα μου). Για τις πουτάνες δηλαδή έχω να πω ένα : Αχ μας καταλάβατε, μας καταλάβατε. Είναι το όνειρο της ζωής μας, αρσενικών και μπορεί και θηλυκών bloggers. Εμείς τα αρσενικά ιδιαίτερα, θα προτιμούσαμε αντί να αυτοεξυπηρετούμεθα (ειμαι και εγώ πολιτικά ορθός), αντί να τον παίζουμε δηλαδή, μόνοι μας, να μας πληρώνουνε αισθησιακές δίμετρες καλλονές για να τους δείχνουμε τι εστί βαρβατίλα. Πραγματικά είναι μέγα όνειρό μας, αλλά δε μας έχει κάτσει ακόμα. Βέβαια για να σας πω την αλήθεια, το σκεφτόμαστε τελευταία με το Zaphod, να πάμε κανα 6μηνο γυμναστήριο να γίνουμε σφίχτες, να κανουμε και μερικές πλαστικές, και μετά να ανοίξουμε bloggoΜπουρδέλο, όπου θα κάνουμε και ειδικές τιμές για δημοσιογράφους. Λόγω της εκτίμησης που τους έχουμε επειδή προσφέρουν τόσα μα τόσα πολλά στην κοινωνία μας...
Ο Zaphod βέβαια υποστήριζε ότι πρέπει να γίνουμε άλλου είδους πουτάνες και όχι κυριολεκτικές. Είχε την τρελλή ιδέα να βάλουμε κάποιον να μας πληρώνει για να γράφουμε μαλακίες κατά παραγγελία. Είπε ότι έχει μέλλον ως δουλειά, είναι ασφαλής και υγιεινή, και ότι στα παπάρια μας αν θάβουμε υπολήψεις και ανθρώπους, ή διαδίδουμε τραγελαφικές θύμες, ή προωθούμε το σεξουαλικό κουτσομπολιό, την πτωματολαγνεία και υποβιβάζουμε την ανθρώπινη ύπαρξη σε εμπορευόμενο προϊόν προς εκμετάλλευση. Αφού λέει θα μας πληρώνουν, στα καλαμπαλίκια μας..
Για αυτό κάνω το πρώτο βήμα ως blogger και κραυγάζω με στεντόρεια φωνή προς πάντα ενδιαφερόμενο :
ΠΟΥΛΑΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ MAIL.
Υ.Γ : Πουλάω και την ψυχή μου σε τιμή ευκαιρίας. Κάνουμε και ευκολίες, άτοκες δόσεις, δώρο τα πατάκια και το κωλοβυθόμετρο. Τιμή διαπραγματεύσιμη, αλλά να μπορώ να αγοράσω ένα loft στην Park Avenue...μη φανούμε και ψιλικατζήδες..
Υ.Γ2 : Άλλο να πεις ότι κυκλοφορούν και μερικές μεγάλες χαζομάρες στα blog, γιατί όντως ισχύει, άλλο να μας λες όλους πουτάνες. Αμα εννοούσες το πρώτο συγχωρείσαι, αλλά θα πρέπει να αλλάξεις δουλειά γιατί το γραπτό το λόγο δεν τον έχεις καθόλου..
Α να χαθείτε ρε, α να χαθείτε επιτέλους, που σας χαλάμε κιόλας .ΝΑΙ ΡΕ! Γράφω ανοησίες, φληναφήματα και πομφόλυγες. Είμαι χαζός, κατώτερος και ελεεινός. Είμαι ένας σιχαμερός υπάνθρωπος που βαυκαλίζεται ότι αποκτάει σημασία επειδή γράφει εδώ μέσα. Αλλά ξέρεις, στη δημοκρατία ευτυχώς, δικαίωμα να λέει την άποψή του, όσο αστεία, γελοία και χαζή είναι το έχει ακόμα και ένας παραπληγικός μπαμπουϊνος.
Επίσης αγαπητή δημοσιογράφε, ΠΡΟΣΟΧΗ : Δε θέλω να σου απαγορέψω να λες αυτά που νομίζεις επειδή με ενοχλούν. Οοοοοχι, λέγε τα όσο θες. Πες με πουτάνα, καριόλα, ξεκωλιάρη, αλήτη, πρεζάκι, αναρχικό, φασίστα, κουκουέ, χρυσαυγίτη, ό,τι θες πές με. ΕΓΩ μήνυση για εξύβριση και προσβολή προσωπικότητας δε θα σου κάνω. ΑΛΛΑ αυτό δε σημαίνει οτι επιτρέποντάς σου να εκφράσεις τη γνώμη σου, πρέπει και να τη δεχτώ αδιαμαρτύρητα ή να μη σε κοροϊδέψω και γω λίγο.. Τι, μόνο εσύ επιτρέπεται να λες αυτά που νομίζεις για τους άλλους; οι άλλοι μούγκα;;; δεν πάει ακριβώς έτσι.. Αλλά απο ό,τι φαίνεται μερικοί από σας έχουν την εντύπωση πως η ελευθερία λόγου είναι ένα κατασκεύασμα μόνο για προσωπική τους χρήση... ρε άντε κάντε καμιά απεργία και καμιά διαμαρτυρία για να σας επιτρέψουν να δείχνετε ακρωτηριασμένα πτώματα και ροζ ντιβιντιά...
Προσθήκη πρώτη : Το όνομά σου κυρία δημοσιογράφε, εγώ τουλάχιστον δεν το αναφέρω. Το θεωρώ ανάξιο αναφοράς. Προσθήκη δεύτερη : Εμείς που πλαγιαρίζουμε άλλα κείμενα, που αντιγράφουμε κλπ κλπ κλπ είμαστε άχρηστοι. Εσύ που έκοψες αυτούσια κομμάτια από το άρθρο της Sarah Boxer και τα μετέφρασες, και πληρώθηκες κιόλας για αυτό, τι ακριβώς είσαι ; (α και άμα δε με πιστεύεις, να και το άρθρο, εδώ!) (Niemandsrose σόρρυ για την παράλειψη... Τα περί ξένου άρθρου στην Niemandsrose τα βρήκα!!)

16 comments:

Veron said...

Η ακριβής φράση ήταν :
"Για να κατακτήσουν λοιπόν τη δόξα στον κυβερνοχώρο, οι μπλόγκερ δοκιμάζουν τα πάντα, σκορπούν φήμες, διαδίδουν ψεύδη, δημιουργούν τεχνητές αντιπαραθέσεις, κατασκευάζουν ανύπαρκτα πρόσωπα και μεταδίδουν τα πλέον εξωφρενικά βίντεο, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο των ιερόδουλων του κυβερνοχώρου."

Κι αν είναι ιερόδουλες του κυβερνοχώρου οι bloggers που τα κάνουν αυτά, οι δημοσιογράφοι που κάνουν τα ίδια που κατηγορούν τους άλλους τι είναι; Οι Μαντάμ Ορτάνς σε εξιλέωση;

Stefanos said...

Φαντάζομαι ότι η συγκεκριμένη κυρία θεωρεί εαυτόν όχι απλά πρώτη μεταξύ ίσων, αλλά πρώτη των πρώτων, σωτήρα, διαφωτίστρια κλπ κλπ.. τι να πω ρε γαμώτο..

Παναγιώτης Λιάκος said...

Στεφ, άσε το κορίτσι να ξεδώσει. Το χρειάζεται δοκεί μοι. Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν. Όσο δεν έχει εκφραστεί ο Μεγαλέφαντος εναντίον μας δεν έχουμε πρόβλημα.
Αλήθεια, ο Κεραϊλίδης είναι blogger;

Stefanos said...

Ρε αμα θέλει να ξεδωσει πάνω μας, και είμαστε και πουτάνες, να μη τη βάλουμε να πληρώσει και τίποτα;
Επειδή δηλαδή είναι Κλαζομένια πρέπει να ασχημονεί στα μούτρα μας;; :P

χαρίδημος said...

Χα χα!

Niemandsrose said...

Ούτε συ όμως Πρόφετ, πουλάκι μου, κάνεις αναφορά πού βρήκες τα περί μετάφρασης! χα!

brexians said...

εγώ πάντως της έδωσα μεταλλιο σε σχετικο ποσταρισμα.

http://brexmother4.blogspot.com/2008/02/7-2008-cyber-whores.html

αντε να γελαμε και λιγο....

Δημητρης ο ταξιδευτης
πουτανα μπλοκερ γνωστη και ως
βρεξιανς...

αν θελετε τσατσα στο e-μπουρδέλο λογω κιλων και ηλικιας σας στελνω βιογραφικο και ελπιζω να με προτιμησετε!

καληνυχτα στεφ και καλα κολπα...

Zaphod said...

Ρε συ το πρωτότυπο άρθρο είναι μια χαρά! Δεν είναι κακιασμένη η κυρία απλά δεν ξέρει αγγλικά η άσχετη!!!
χεχχεχεχεε

Πρόσεξε πόσο πολύ αποφεύγει στο αγγλικό άρθρο να γενικεύσει και πως ο όρος ιερόδουλες εμφανίζεται στο αντίστοιχο ελληνικό!!

Κατά τα άλλα εμείς δουλεύουμε copy paste
χεχεεχεε!!!

Η κυρία πλήρωθηκε για αυτήν την πρωτότυπη εργασία;

Τουλάχιστον εμείς οι bloggers (εγώ δηλ:Ρ) αναφέρουμε που βρήκαμε και τι. Αυτή η γαϊδούρα τπτ. Αυτό κυρία μου λέγεται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας!!!!


Άψογο το άρθρο σου btw και παρεμπιπτόντως επιφυλάσομαι να κινηθώ δικαστικά εναντίον σου μιας και η αναφορά του ονοματός ΜΟΥ δίπλα σε καλικατζαραίους με θίγει ως πρόσωπο και ως οντότητα!!!!

ONOMATODOSIA said...

τι ωραια που τα λες !!!
αψογο.
υποκλινομαι.
*ετσι γραφεται;*

pølsemannen said...

Nα δείτε αγαπητέ Προφήτα ότι η εν λόγω θα αντιγράψει την ανάρτησή σας, θα την αλλάξει λιγουλάκι και θα την χρησιμοποιήσει για να κατατροπώσει εμάς τους ηρωικούς ΕΥ-λόγερς που ζούμε για ένα κούτελο, ένα διπλόπιτο και ένα μβυρόνιον.

ΥΓ.

ΕυχαρισΘώ που δώσατε παραπλανητικές πληροφορίες αναφορικά με το υποκατάστημα όπου φυλάσσονται οι αποδείξεις των alter ego καμιάς σαραντάρας νοματαίων... ;-)

ATHENA said...

Α Ψ Ο Γ Ο Σ !

Pastaflora said...

Απλά η τύπισσα είναι άσχετη, αλλά λόγω επαγγέλματος πρέπει να γράφει σαν ξερόλας. Νομίζω ότι θα έπρεπε να της στείλεις με e-mail αυτό το καταπληκτικό ποστ!

Stefanos said...

Το κακό είναι πως από ό,τι φαίνεται οι όμοιοί της απορούν που τα παίρνουμε με κάτι τέτοια. Ρε αυτοί έχουν την εντύπωση ότι μόνο εκείνοι θα έπρεπε να μιλάνε.. Τι είναι αυτά ρεεε;

Hades said...

Ρε'συ zaph, τι να πουν και οι καλικάντζαροι όμως... :):):)

Πιστεύω ότι πέραν της πιθανής αρχικής εκπλήξεως, δεν είναι και ιδιαίτερα σόι το θέμα. Εξάλλου όλοι και όλα υπάγονται στην κριτική, καλοπροαίρετη ή μή, στο παιχνίδι και αυτό. Κι αν μη τι άλλο, όπως έχω το δικαίωμα να κριτικάρω πχ εγώ τον οποιονδήποτε, έτσι έχει διακίωμα να με κριτικάρει κι ο οποιοσδήποτε. Εγώ απλώς επιλέγω με ποιον θ'ασχοληθώ.

patsiouri said...

Αν οι μπλόγκερς είναι οι πουτάνες, τότε ποιοί είναι οι νταβατζήδες????

Zaphod said...

Γεια σας είμαι ο νταβάς της γειτονιάς σας!!!

love&kisses
pontifex maximus
zaphod