Saturday, February 23, 2008

Αγαπάτε αλλήλους..

Τις εικόνες από αυτη τη ντροπή τις βρήκα σε ιστοσελίδα ελλήνων εθνικών. Το αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί τους θεολογικά είναι άλλο ζήτημα. Ιστορικά όμως συμφωνώ απόλυτα. Αφορμή για να το βρώ αυτό στάθηκε το τελευταίο θέμα του Zaphod που μιλάει για μερικές γκρίζες ζώνες της ιστορίας μας, ή αλλιώς για μερικές ζώνες για τις οποίες έχουμε διδαχθεί ασύστολα ψεύδη.
Και επειδή έχω ακούσει πλειστάκις από εξαιρετικά ισχυρογνώμωνες και θεωρητικά πολύ μορφωμένους ανθρώπους οτι η Εκκλησία διετήρησε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα (ναι ξέρω..), ιδού από ταπεινά και γεμάτα αγάπη χριστιανικά χέρια μερικά από τα κατορθώματα για τα οποία υπερηφανεύονται :







Δε θέλω να προσβάλλω την πίστη κανενός, δε με ενδιαφέρει. Η πίστη είναι κάτι τελείως προσωπικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων. ΑΛΛΑ, όταν η πίστη του διπλανού, του υπαγορεύει να μου σπάσει το ξεράδι, να με αποκεφαλίσει και να μου στερήσει δικές μου ελευθερίες, θα την κοροιδέψω, θα τη γελοιοποιήσω και θα της αντισταθώ όσο δεν παίρνει. Το ίδιο θα συμβεί, με ιδιαίτερο βάρος στη γελοιοποίηση όταν η πίστη του του λέει πως η γή είναι επίπεδη, οτι ο ηλιοκεντρισμός του συστήματός μας δεν έχει αποδειχτεί ακόμα (στο iThink του Facebook έχει πέσει μεγάλο γέλιο με αυτή την αττάκα) και άλλα τέτοια τραγελαφικά.. Για καληνύχτα μια απο τις πλέον πετυχημένες φωτογραφίες μου(από μια εκπληκτική βραδιά..), έτσι για να φύγει η πίκρα από τα παραπάνω :

5 comments:

Zaphod said...

Ωραίος!

Ρε συ ο ναός της Αρτέμιδος που λέει είναι αυτός που ήταν στην Εφεσο; Μιλάμε για τεράστιο και παμπλουτο ναό, που όταν τον είχαν ρίξει έγινε μέσα της σφαγής.

Περί ηλιοκεντρισμού - στείλτο μου να λιώσω!

Elias said...

Οντως αυτό το κατοικητήριο δαιμόνων που έχουμε πάνω στην ακρόπολη ξεχάσαμε να το γκρεμίσουμε, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε το έργου του Αγίου Νικολάου. Ραντεβού αύριο στην ακρόπολη, με τσάπες και γκασμάδες για να διαλύσουμε αυτό το τελευταίο άνδρο του σατανισμού.

Hades said...

Ααααα, μα καταπιάνεσαι με ένα από τα αγαπημένα μου θέματα! Και που'σαι ακόμη, τα κόμικς αναδεικνύουν απλώς το μέγεθος της γελοιότητας (αλλά και του ανθελληνισμού) "κάποιων"...

Stefanos said...

Zaphod : Το ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο τον είχαν κάψει οι εξής :
1.Ηρώστρατος 2. Γότθοι 3. Παύλος και 4. Αυτός που προσευχήθηκε και ο ναός έπεσε (εντελώς τυχαία είχε μαζί του και εναν κάποιο χριστεπώνυμο όχλο) ήταν ο .. Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
Τα χουν μπλέξει λίγο στο κομικ αλλα το νόημα δεν αλλάζει..
Elias : Πάμε πάμε να γκρεμίσουμε και αυτό το ναό της απωλείας..

Stefanos said...

Λάθος, ο Παύλος προσευχήθηκε και τον γκρεμισε. Ο Χρυσόστομος χρησιμοποίησε μόνο τα χέρια του