Wednesday, February 27, 2008

Blog manifesto

Εμπρός παλλουκάρια να βγούμε στους δρόμοι, με ρόλεξ στα χέρια με γούνες στους ώμοι!
Ίτε παίδες blogίνων, νυν υπέρ πάντων ο αγκών!
Εδώ blogoτεχνείο, εδώ blogoτεχνείο, ναι με ακούτε;
Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι των μπλογκζ (και όχι μπλοκς , το παμε αυτό) καταθέτουμε στο ευρύ κοινό τις πεποιθήσεις μας για το ποιοί είμεθα, χωρίς φόβο και πάθος, με το ένα χέρι στο τσιγάρο το άλλο στο φραπέ, και το τρίτο στο πληκτρολόγιο!
Ιδού το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μανιφέστο των μπλογκζ, οι πραγματικές αιτίες ύπαρξής μας, και όχι αυτές οι αρκουδοκουλτουριαραίικες εκδοχές που κάποιοι αγωνιστές θέλουν να διαδίδουν. Ιδού κύριοι τηλεδικασταί το ποιόν μας :
1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε μας τους άσχημους που δε μπορούμε να γνωρίσουμε γκομενάκια έξω, και στα γκομενάκια που μπαίνουν στο blog μας.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.Μετά τις προσκαλούμε για καφέ, και ελπίζουμε κάποια στιγμή να βάλουμε κανα γκολ. Τι διάολο, τόσες έξυπνες αττάκες να μην παν χαμένες
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή ο κόσμος κατάλαβε οτι μπορεί έτσι να γνωρίσει γκομενάκια.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Γκομενάκια ψάχνουμε, τα υπόλοιπα είναι σάλτσες και επίδειξη γνώσεων και χιούμορ
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.Εγώ όχι. Έχω μάθει πως όταν μιλάς για μαθηματικά σε γκομενάκια ξενερώνουν. Εξαίρεση οι παράξενοι ελκυστές. Όλοι όμως θέλουν να σκοράρουν. Και δεν κατάλαβα, άλλος βρίσκει θηλυκό με τα φράγκα, άλλος με το αυτοκίνητο, άλλος με τους κοιλιακούς, ε εγώ θέλω να βρώ με τις μπαρτζολέτες που γράφω.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες)για το καμάκωμα, οπότε τι σας πειράζει; Άμα δε θέλετε να την πέσουμε στις δικές σας γυναίκες πείτε τους να φυτρώσουν κυταρίττιδα μέχρι το μυελό των οστών και να γράφουν για ριάλιτι.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Μπορούν να βρούν καλύτερες αττάκες για καμάκι από το "σκύψε να σε διορίσω"
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Το ίδιο και το δικαίωμά του να χουφτώνει ωραία μπουτάκια.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.Ξέρετε τι έχουμε τραβήξει απο μουρλές που ψάχνουν να βρούν που μένουμε για να μας σκίσουν τους χιτώνες;


Update : Και για να λέμε και τα καλά, όχι μόνο τα στραβά, ΜΠΡΑΒΟ στον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη (μισό λεπτό, πέσαν κάτι σοβάδες) για τη δήλωσή του ότι σίγουρα η φάση αυτή μπορεί να περνάει κάποιες "παιδικές ασθένειες" αλλά είναι αντίθετος σε κάθε λογική νομοθετικής ρύθμισης για τον έλεγχο των blogs κλπ κλπ. Και πάλι μπράβο. Update #2 : Πάμε άλλη μια φορά . BLOG. MΠΛΟ-ΓΚ. Γου και Κου, ΓΚΟΥ. Όπως ΓΚαρίζω, ΓΚαντεμιά, ΓΚαράζ, ΓΚάινταρος, ΓΚάτα, ΓΚυρος πιττα κλπ. ΟΧΙ ΜΠΛΟΚ. ΟΥΤΕ ΜΠΛΟΚΕΡΣ. Μπλοκ σημαίνει εμποδίζω, αποκλείω την είσοδο. Και μπλοκερ αυτός που μπλοκάρει. Αμα πια! Τι διάολο, όλα τα ξέρετε, να λέτε μια λέξη σωστά δεν ξέρετε;;;
Update #2 : To ποστάκι του Omadeon περί μανιφεστιακών θεμάτων

16 comments:

Zaphod said...

Μαζί σου !

Χεχεχεε!

(υπενθυμίζω πως δεν είναι δικό μου και με καλύπτει εν μέρει)

Ρε τι τραβάμε για να ρίξουμε κανέναν μελεούτσο! Σε λίγο θα πρέπει να περνάμε από το Α.Τ. της γειτονιάς μας για να πάρουμε έγκριση δια το καμακωμαν!

candy's τετραδιάκι said...

Xαχαχα!!!

Θα γραψω κι εγω blog manifesto (2)

;)

Stefanos said...

Zaphod : Ε ναι ρι μιλικι, τραβάμε τα πάνδεινα για τον μελεούτσον τον επιούσιον...
Candy : Γράψε γράψε και συ καλλλλη μου, μπορείς

candy's τετραδιάκι said...

Kαλλλλλα!!!

:)

Marina said...

To manifesto του ξελιγωμένου..πολύ μου άρεσε, ακόμη γελάω με τις Αλήθειες που διατυπώνεις.

patsiouri said...

Mη βρίζεις, μή βρίζεις, θα σου πούν πως το περιεχόμενο του μπλόγκ σου είναι υβριστικό!

NOVITO said...

APLOS GAMATO...:)

Stefanos said...

@Marina : Ξελιγωμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε υπό την αρχηγία μου
@Patsiouri : Όσο δε λέω ονόματα,μήνυση δεν πέφτει :)
@Novito : Θενκ γιου μπράδερ. Καλώς ήρθες

ΣΠΙΘΑΣ said...

Τόπε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης;;
Tότε..μαζί του και μπράβο του.!

Stefanos said...

Πρίν λίγο το είδα στις ειδήσεις. Άψογος

ΣΠΙΘΑΣ said...

Το περίμενες;
Παίρνει πόντους μ'αυτό, ξύπνιος!
Πρώτον δεν θα γίνει , έτσι και θα βγεί και μάγκας.
Ε;

candy's τετραδιάκι said...

Καλημερες!!! :)

Pastaflora said...

Εξαιρετικό! Θα το τυπώσω και θα το κορνιζάρω στο γραφείο! Επίσης θα ήθελα να το στείλω στους ψυχοπλακωτικούς αμπελοφιλόσοφους που σπαμάρουν με τις κοινοτυπίες τους τα μπλογκζ μας και μας κάνουν τα νεύρα τσατάλια. Εύγε Ελληνόπουλο!

Stefanos said...

@Candy : Καλώς τα μας :P
@Pasta : Όχι τι περίμενες από μένα, περήφανη βοσκοπούλα;κάτι διαφορετικό;

Anonymous said...

Μαζί σου μεγάλε προφήτη...+ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+ εμάς τους ταπεινούς.Όλα τα καλά έχουν τα μπλόγκς όπως και αυτό της τέχνης.Να ρίξουμε και κανέναν που είναι ο απώτερος σκοπός της τέχνης!Τώρα αυτό θέλει και νομοθετικό διάταγμα;

Anonymous said...

ΠΟΛΥ δροσερό ποστ, πολύπλευρο, _και_ βαρύ και _λάϊτ_!

Μπαίνει και στον κατάλογο των σχετικών με το μανιφέστο ποστ...