Thursday, February 21, 2008

Βουλώστε το επιτέλους

Μια συνήθεια που έχω όταν διαβάζω ή γράφω κανα κώδικα, είναι γενικά να υπάρχει ένας θόρυβος στο περιβάλλον. Αποφεύγω τη μουσική επειδή με αποσπούν αυτά που ακούω και δεν κάνω δουλειά. Οπότε έχω ανοιχτή καμιά τηλεόραση να ζουζουνίζει. Ενίοτε είναι και "παρέα" το ρημάδι το χαζοκούτι γιατί τελευταία την έχω δει πολύ ερημίτης.
Αυτή η συνήθεια βέβαια καταλήγει πολλές φορές να με εξοργίζει, γιατί φτάνουν στα αυτιά μου κάτι απίστευτες χαζομάρες, βλακείες και ηλιθιότητες. Να ναι καλά ο ΣΚΑΙ βέβαια που παίζει 99% του χρόνου. Τεσπα.
Αυτές τις μέρες ακούστηκαν πάλι οι κλασσικές αττάκες εκ της αριστοκρατίας της δικτατορίας των ηλιθίων, όπως π.χ 1. Ε δε γίνεται συνέχεια ποιότητα. Όλο ντοκιμανταίρ θα δείχνουμε; Ούτε η κρατική τηλεόραση δε δείχνει συνέχεια ντοκιμανταίρ.
Απάντηση : Στο συγκεκριμένο κανάλι δεν έχετε δείξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ντοκιμανταίρ. Ποτέ. Ξερνάτε καθημερινά ένα χείμαρρο ηλιθιότητας, έναν τυφώνα βλακείας, και δίνετε ρεσιτάλ υπανθρωπισμού με κάθε λέξη που ξεστομίζετε. Αν δεν είχατε και μερικές καλές σειρές και ταινίες θα ήσασταν το χειρότερο κανάλι απο καταβολής σύμπαντος.
2. Μην παραπονιόμαστε για την ελληνική τηλεόραση, είμαστε πολύ πιο μπροστά από την Αμερική, την Αγγλία κλπ κλπ
Απάντηση : Σωστά, είμαστε πιο μπροστά στη χαζομάρα. Έτη φωτός. Και όσο πάμε και φεύγουμε ακόμα περισσότερο. Πρέπει να είμαστε περήφανοι πραγματικά που καταφέρουμε και χωράμε τόση μαλακία μέσα μας και ταυτόχρονα πείθουμε τον κοσμάκη ότι είμαστε οι γαμώντες και δέρνωντες της πολιτιστικής επανάστασης
3. Και μην ξεχνάμε ότι η τηλεόραση δίνει ψωμί σε τόσο κόσμο. Ας τη σεβόμαστε παραπάνω λοιπόν.
Απάντηση : Το ίδιο και η εμπορία ναρκωτικών, το trafficking και το εμπόριο όπλων. Ε επιτέλους λίγος σεβασμός στους πρεζέμπορους και τους νταβατζήδες. Τόσα λεφτά βγάζουν και με τόσους κινδύνους.
4. Χώσιμο στη Ζέτα Μακρυπούλια επειδή δεν τους μιλάει για την προσωπική της ζωή. Απάντηση : Σε γρήγορη έρευνα σε λεξικό, και σε ακόμα πιο γρήγορη σε κάτι νόμους, η προσωπική ζωή είναι πράγμα ιερό και.. προσωπικό. Το οποίον σημαίνει πως αν σε ρωτήσει κάποιος "Με ποια βγάζεις τα μάτια σου τώρα;" ή "Εσύ δηλαδή με ποιον πηδιέσαι;", αν δε θες δεν απαντάς. Και όχι, η δικαιολογία "μα θέλω να μάθω" δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα, αποτελεί ένδειξη ότι είσαι ζώο τετράποδο και κατα σύμπτωση όρθιο. Ακόμα πιο χαμηλά στην εξελικτική αλυσίδα δε, είναι αυτός που πάει και τη στήνει απέξω απο το σπιτι αυτού που αρνείται να απαντήσει για την προσωπική του ζωή. Αυτός ο υπάνθρωπος, ο μπανιστηρτζής, βάζει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει ποιος συνουσιάζεται με ποιον, μη σεβόμενος προφανώς την ιερότητα της προσωπικής ζωής. Στον πάτο δε της εξέλιξης βρίσκονται αυτοί που καίγονται να μάθουν ποιος πηδάει ποιόν.
Και δεν είναι σνομπαρία να μη θέλω να πω εγώ ή ο οποιοσδήποτε εγώ που βάζω την υπογραφή μου και το απαυτό μου..
Άλλο δείγμα κατάντιας είναι και οι σωτήρες, είτε χιουμορίστες σωτήρες είτε σοβαροί.Που και καλά στρέφονται εναντίον της εξουσίας αλλά όλοι ξέρουμε μεταξύ μας όμως, και σιωπηρά, ότι ε..χεσμένη την έχουν τη φωλέα τους.
Βγαίνει ο άλλος και κράζει για δικαστικούς και κυκλώματα και δικαιοσύνη, και λέει την αμίμητη αττάκα "Εγώ δε ξέρω καναν εισαγγελέα να με βγάλει έξω...". Χμμ.. όταν σε πιάσανε στο κότερο με μισό βουνό κόκα ποιος σε αθώωσε αγόραρε; Η θεια μου η Μπιρμπίλω στην Άνω Γκατζολία; Α ναι ξέχασα, εσύ αθωώθηκεες επειδή ήσουν αθώος.
Ο άλλος ο χυδαίος βγαίνει και κάνει και εκπομπή και το παίζει θιγμένος από τα σκάνδαλα. Που εμείς οι κοινοί θνητοί, 5 χιλιάρικα να είχαμε αδικαιολόγητα θα μπαίναμε μέσα. Με 5 μύρια όμως, θα ήμασταν κύριοι. Ο τρίτος ο χυδαίος μόνο κόκκινη μπέρτα και μπλε φόρμα δεν έχει φορέσει ακόμα. Και η μαλακία πάει σύννεφο.
Ο άλλος κάνει και καλά σοβαρή εκπομπή με μεταφυσικά θέματα και ακούς κάτι τόσο απίστευτες αττάκες από εντελώς μη ειδήμονες για πράγματα τραγικά απλά ως επί το πλείστον που θες να πάρεις τηλέφωνο και να ρίξεις καντάρια τα μπινελίκια.
Βέβαια είναι προφανές πως έχουμε την τηλεόραση που αξίζει στους περισσότερους. Γιατί αν δε τα βλεπε κανείς αυτά, δε θα είχαν πάρει τόσο θάρρρος ούτε θα ταν τόσο διαστροφικά επηρμένοι.
Δυστυχώς η δικτατορία των ηλιθίων απο ό,τι φαίνεται θα μείνει καιρό.
Τι θα γίνει ρε πότε θα τους ξεφορτωθούμε αυτούς;
Απντέϊτ : Σκάσε Άδωνι λες παπαριές. Δευτερον, βλέπω να ονομάζονται τελικά "Ελληνική Δημοκρατία της Μακεδονίας" και μεις να ψάχνουμε να δούμε πως θα ονομαστούμε μετά..

8 comments:

Hades said...

Ως προς το τελευταίο, το "Δημοκρατία Αεροδρομίου Μακεδονίας" θα μπορούσε να είναι μια λύση εφικτή... :)

Συμφωνώ κι επαυξάνω στα υπόλοιπα, με μια απαραίτητη διαυκρίνιση (που είναι και πάγια θέση μου): αν αυό που προσέφεραν τα κανάλια δεν πούλαγε θα ήταν αναγκασμένα να αλλάξουν ρεπερτόριο. Με λίγα λόγια δίνουν αυτό για το οποίο διψάμε εμείς: παρακμή, σήψη, υποκουλτούρα, μιζέρια, πόνο, καταστροφή και φυσικά μποόλικα άπλυτα στη φόρα.
Διότι -μην παραμυθιαζόμαστε- όποιος θέλει να κλείσει την τηλεόραση είναι απολύτως ελεύθερος να το κάνει. Από τη στιγμή που κανείς δεν το κάνει, είναι ενσυνείδητη επιλογή και κανένα κανάλι δεν φταίει σε αυτό. Μόνο το κακό μας το κεφάλι...

brexians said...

αχ αυτος η γκλουμπαλιζεϊσον μας εχει κανει τα ουμπαλα καρπουζια!και οι υπερηφανοι ελληνες ταγοι,μαζευονται να ενημερωθουνε και να τους βαλει βαζελινη στα οπισθια η Ντορα (της την εδωσε η Κοντολαϊζα).
το κακο ειναι οτι εχουμε κοντη μνημη!
Κριμα πραγματικα Κριμα...
υστερογραφο
ασχετο
δες το σχολιο μου στον μαυρο γατο!

brexians said...

και σε κανω λινκ γιατι εγραψες παλι!

diva said...

Υποκλίνομαι.-

Υ.Φ. Προσέχοντας να μη καταγράφομαι γιατί δεν επιθυμώ να βρεθώ διορισμένη και σε τηλεοπτικό μπλογκ κάποιου ηλίθιου tv-blogger.
Τι κακό κι αυτό; Ο καθένας έχει μια εκπομπή για να μιλά για τον καημό του. Άσε μας ρε φίλε..

Zaphod said...

Απάντηση στις θέσεις:

1. Πέστα!
2. Ξαναπέστα! Την έχουν ψωνίσει κιόλας πως παράγουν ποιότητα!
3. Γαμάτος!
4. Σωστός! Περί κότερου: :)

Τι είπε ο Άδωνις; Κάτι περι "ο λαός δεν θα ανεχθεί" και τα λοιπά πήρε το αυτί μου αλλά....διαγώνια!

@hades
Όταν σου φέρονται σαν να είσαι ηλίθιος για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο τέλος γίνεσαι ηλίθιος και γουστάρεις και από πάνω. Αυτό πάθαμε με την τουβου.

Hades said...

Συμφωνώ ρε zaph, αλλά κάπου σαν την κότα και το αβγό είναι πλέον η ιστορία. Το ποιος είναι ο πρώτος ηλίθιος είναι κάτι που χάνεται στο βάθος της σύγχρονης τηλεοπτικής ιστορίας μας.

Derek said...

αν θες κάτι "να κάνει βαβούρα" γιατί δεν δοκιμάζεις 105.8 ή 100.3???

(επίσις και το BBC Radio Ch 4 είναι εξαιρετικό για να κάνει "βαβούρα")

brexians said...

des kai internetradio at bum-files.com