Wednesday, February 11, 2015

Kαλά κρασά

Λοιπόν, αποφάσισα να γράψω "πολιτικό" ποστ.
Κοσμοϊστορικό γεγονός, γιατί όπως θα χετε μάλλον καταλάβει, ιστολογικώς δεν ανήκω στους "πολιτικούς" σχολιαστές εκτός από τις λίγες φορές που κράζω πράματα. Και τότε προσπαθώ να τους κράξω όλους όσο μπορώ και εγώ ο ερίφης.
Πριν ξεκινήσω να κάνουμε μερικές παραδοχές, για να ξέρετε με τι έχετε να κάνετε.
Δεν θα το παίξω ιντερνετικός ταρίφας.
Το οποίον σημαίνει ότι ξέρω τι δεν ξέρω οπότε δε μπορώ να πουλήσω μουράκλα περί των οικονομικών και των εξωτερικών πολιτικών μια και
α. Το κομμάτι του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την κατανόηση μίκρο- και μάκρο- οικονομικών εννοιών, μάλλον κάηκε στις επικές διακοπές του 2005 στην Ίο με το Ζάφοντ οπότε μην περιμένετε να σας πω τεκιτσάνικα πράματα
β. Θα σας σοκάρω μια και όλοι είναι ειδήμονες στα πάντα, αλλά δεν έχω σαφή γνώμη για το ποιος είναι "ο καλός" της υπόθεσης στο ουκρανικό  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, το ίδιο και για την ιστορία της.-όχι πως θα με απασχολήσει το θέμα στο ποστ, αλλά έτσι το λέω γιατί γεμίσαμε ψαγμένους.

Μια πέτρα να πετάξεις, τσουπ, ψαγμένο θα χτυπήσεις. Πώς ήταν παλιά με τους προέδρους; ε τώρα με το ιντερνέτς ειναι με τους παντογνώστες.
Τεσπα ας πάει και το παλιάμπελον.
Προχωράμε στο ψητό, μέρες που ναι κιόλας.
Κοσμοϊστορικές αλλαγές βλέπω στο Ελλάντα.
Όχι λάθος, ψέμματα. Κοσμοϊστορικές αττάκες για υποσχόμενες αλλαγές βλέπω και επειδή έχω συνηθίσει από γνωστούς που όλο σεξ έκαναν αλλά γυναίκα δεν είχαμε δει ποτέ, λέω να είμαι επιφυλακτικός και να μην βγάλω συμπέρασμα μέχρι να δω κανα απτό αποτέλεσμα.
(Να πω ότι δε χάρηκα με μερικά δείγματα γραφής, ψέμματα θα πω. Χάρηκα. Και ας μην τους πίστεψα προεκλογικώς. Επίσης εύχομαι να ήμουν ο μαλάκας της υπόθεσης που δεν τους πίστεψα, πραγματικά. Και όποιος θέλει να αποτύχει η οποιαδήποτε κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή δεν είναι "οι δικοί του", έχω κάτι καλούς ψυχολόγους να συστήσω, αλλά δεν ξέρω αν ο ιδεολογικός μικροτσουτσουνισμός θεραπεύεται).
Οπότε, κρίση περί κυβέρνησης δεν κάνω, πολιτική ανάλυση δεν κάνω ,ε ΤΙ ΣΚΑΤΑ κάνω;
Μα, κράξιμο στον κόσμο ρε τσόλια. Τι άλλο;
Εννοείται πως ο κόσμος έχει χωριστεί σε πολλά στρατόπεδα και βγαίνει μεγάλο γέλιο στο ίντερνετς -αν δεν είσαι καταθλιπτικός ή αν δεν τους παίρνεις όλους 10000% σοβαρά, οπότε βγαίνει κλάμμα.

Αναμενόμενο κατ'αρχήν ήταν το φαινόμενο των ιντερνετικών απολογητών.
3 βδομάδες κυβέρνηση, βγήκαν ήδη στην πιάτσα οι επαγγελματίες απολογητές.
Αν κάτσεις και πάρεις σοβαρά μερικά σχόλια θα σχηματίσεις την πεποίθηση πως στο ΣΥΡΙΖΑ κλάνουν σανέλ 5 από διαμαντένιες κωλοχαράδρες. 
"Ο πρωθυπουργός σήμερα ξύπνησε και πήρε το πρωινό του". 
"ΟΑΑΑΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΟΛΟΥΣ".
"Έτσι πρέπει, ο σωστός πολιτικός να παίρνει ένα γερό πρωινό με καοτόνικ και χέμο με οβομαλτίνη για να έχει δύναμη να τσακίζει μνημονιακά τάδε".
"Ο υπουργός τάδε δήλ..."
"ΤΙ ΕΙΠΕ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ" -κάτσε ρε μαλάκα να τελειώσω να πω τι δήλωσε και μετά πανηγυρίζεις.
Το γέλιο βέβαια πέφτει όταν κάποιος ψιλοπάρει πίσω κάτι (έχουν γίνει ήδη μερικά τέτοια νομίζω αλλά μάλλον σε λογικά πλαίσια. Γιατί αν συγκρούεσαι με την πραγματικότητα, ε ναι οκ, λίγο νερό στο κρασί δε βλάπτει. Και ούτε και είναι μεμπτο σαφώς. Η ιδεολογία δεν πρέπει να γίνεται ιδεοληψία, σωστά; σωστά)
Οπότε εκεί, τρέχουμε να προλάβουμε τα κομμεντς παλλικάρια για να μη χάσει η βενετιά βελόνι.
Ανάλογα το τι έγινε και τι λέγεται, ή δεν καταλάβαμε καλά, ή είμαστε μέσες άκρες πληρωμένοι πράκτορες, ή είμαστε ζαβοί, ή βαλτοί ή διάφοροι συνδυασμοί, ενώ ο συντάξας τη δήλωση-κωλοτούμπα (και ξαναλέω, με μερικές κωλοτούμπες συμφωνείς, άσε που μια μεταστροφή άποψης με την είσοδο νέων δεδομένων, δεν είναι κατακριτέα. Προσαρμοσιμότητα=ευελιξία ρε) αποθεώνεται και πλήθος πουκαμισοσκιζόντων οπαδών αυτομαστιγώνεται ιδεολογικώς για την αγνότητα των προθέσεων.
Όχι δεν είναι όλοι έτσι. Και χαίρομαι που βλέπω το Ζάφοντα να μην ανήκει σε αυτή την κατηγορία-αυτό περίμενα άλλωστε.
Αλλά υπάρχουν κάτι σπαζοκλαμπάνηδες, πωω ρε αδερφέ.. νταξει, φτάνει σταμάτα. Ούτε να σε πληρών..χμμ..γουέϊτ..γουάτ;... Δηλαδή οκ, ΟΧΙ δε θα μου βγάλεις τον Καμμένο Χάϊζενμπεργκ και Μπόρ και Τέσλα και Φάινμαν επειδή τώρα αναγκαστικά συνεργάζεσαι μαζί του. Τέλος. Και ναι, έχει συμβεί.
Και παράκληση να σταματήσουν οι απανταχού απολογητές (καλά ναι εμένα μου λες) να σκυλοβρίζουν ή να μειώνουν όποιον τολμά να εκφράσει απλή ανησυχία και δυσπιστία. Ναι με τα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το κωλοχώρι, έχω κάθε δικαίωμα να μην πιστεύω τίποτα μέχρι να το δω. Ναι και από τον "δικό σου". Που ναι, ξέρω, είναι διαφορετικός.
Επίσης να κοπει επιτέλους το "μονά ζυγά δικά μας". Κοινώς, μια συμπεριφορά που είναι κατακριτέα για τον πολιτικό αντίπαλο, είναι κατακριτέα και για τους δικούς μας. Α σιχτίρ πια δηλαδή.

Από την άλλη υπάρχουν οι πικραμένοι που δε φχαριστιούνται με τίποτα. 
Με αυταπάρνηση και πόνο μανιάτισσας μοιρολογίστρας, κλαψομανάνε ολημερίς και ολονυχτίς. Και οκ, καταλάβαμε , δεν είσαι πλέον κυρίαρχος, είσαι δευτεροτρίτοόγδοος. Και φοβάσαι. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΑΙ.
Και εγώ φοβάμαι αλάνι, αλλά απο εκεί μέχρι να κακαρίζω γελώντας κάθε φορά που βγαίνει μια αρνητική ή ψιλοαρνητική είδηση και να λέω καλά να πάθετε και καλα να πάθουμε και τέτοια, έχει δρόμο. Ακόμα χειρότερο είναι το να εύχομαι να μας πηδήξουσι. Εκει είπαμε.. του γιατρού. Τόσο άγχος να μας τον φορέσουν, τι να πω. Ούτε μπαμπουϊνα σε κάψες. Αλλά οκ, όταν έχεις πρότυπα συμπεριφοράς σαμαροτέτοια, ε τέτοιος θα σαι. (Ρε τι αγενής καρμπόγυφτας ο Αντωνάκης..παπαπα λίγη στοιχειώδη ευγένεια ρε. Για την παράδωση των κλειδιών λέω).
Εννοείται πως και εδώ υπάρχουν τα πληρωμένα σχόλια, δε λέω καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός αν σε πληρώνει κόμμα για να κάνεις κλίμα υπέρ του στο ιντερνετς. (Όλα τα κόμματα, μη χαίρεσαι). Πρόσεξε, υπάρχει χαοτική διαφορά μεταξύ του "πω ρε δεν τους πιστεύω με την καμία, σκατά θα τα κάνουν και αυτοί" και άλλο το "αααχ, να αποτύχουν τα βόδια να γουστάρουμε". 
Εν τω μεταξύ, ενώ ακόμα ούτε ο Γκοτζίλα μας έφαγε, ούτε μετεωρίτης έπεσε, ούτε πυρηνικά μας έριξε κανείς ούτε τίποτα, άλλοι τον περιμένουν και τον εύχονται το Γκοτζίλα διακαώς. Άμα θες Γκοτζίλα, πήγαινε στο κοντινότερο κέντρο νεοσυλλέκτων Πέμπτη που χει μοσχαράκι και φχαριστήσου τον τι να πω πια ο μαύρος;

Μετά είναι οι κουκουέδες.
Ε δεν έχω κανα σχόλιο, δεν άλλαξαν καθόλου και ποτέ και το αναγνωρίζω. Τίμια συμπεριφορά το όχι-πάντα. Και αναμενόμενη. Είναι σα να με προβληματίζει το οτι δεν αλλάζει άποψη η εκκλησία για το σύμφωνο συμβίωσης. Εσύ το βρίσκεις περίεργο δηλαδή; όχι πε ρε.

Που και που βλέπεις και κανα σοβαρό σχόλιο αλλά μην το παραχέσουμε κιόλας ε;

Είχα και άλλα να πω αλλά βαριέμαι και εγώ, βαριέσαι και συ, τι κάνω εδώ πέρα και τέτοια..
οπότε αντε πουλάκι μου και συ σπιτάκι σου να φας λίγο να ξαποστάσεις να δεις τι θα γινει με το γιούρογκρουπ..






5 comments:

Thomas the Barbarian said...

Ο Καμμένος κι ο Χάιζενμπεργκ μπαίνουν στην ίδια πρόταση μόνο στην ερώτηση "Κύριε Υπουργέ Άμυνας, ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας από το Breaking Bad?".

Prophet Estarian said...

Nαι αλλά δε μπορείς να πεις, στο κομμάτι της γελοίας υπερβολής, τα σπάω :D

Πρόεδρος Α.Π.Ι. said...

Υπάρχουν και οι τελείως πυροβολημένοι στο μυαλό που θέλουν να αποτύχει η κυβέρνηση για να λένε "σας τα λέγαμε εμείς! καλά να πάθετε!" ή "οι νέοι δεν κάνουν τίποτα. Μόνο οι παλιοί (βλέπε Σαμαράς) ξέρουν από πολιτική.
Ειδικά τους νεοδημοκράτες τους λέω πάντα ζώα γιατί προτιμούνε να διαλυθούμε σα χώρα αρκεί να κυβερνάει η ΝΔ.

Unknown said...

Δε βλέπεις λίγο γιουροβίζιο να στανιάρεις;;;

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο ε. Και συμμερίζομαι το rage, δε μπορώ που όλοι ξέρουνε για την πολιτική. Εγώ δε καταλαβαίνω τίποτα!