Monday, June 08, 2009

Ο εκλογολόγος πανελίστας χτυπά

Χτες ήμουν γραμματέας σε ένα εκλογικό κέντρο. Είδατε τι κάνει το εργαζόμενο νιάτο για ένα μεροκάματο; Ενώ οι περισσότεροι λιαζόντουσαν σε παραλίες πασαλειμμένοι με λάδια και μαρμελάδες καρύδα, ο υποφαινόμενος βοηθούσε τον κόσμο να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Θα ξεκινήσω με το γέλιο και μετά θα πάω στα σοβαρά, αν υποθέσει κανείς ότι μπορώ να μιλήσω και έτσι. Είχαμε στο εκλογικό κέντρο που ήμουν 2 εκπροσώπους, μία από ΝΔ και μία από ΠΑΣΟΚ που ήταν μεγάλα τσίρκα. Με την καλή έννοια. Οι δυό κυρίες (μεταξύ 60 και 70 ετών) γνωριζόντουσαν μεταξύ τους και είχαν κάθε διάθεση να κάνουν πλάκα μέχρι δακρύων. Ήρθε και ένα παλλικάρι του ΚΚΕ κάποια στιγμή και τον φοβήθηκα λίγο να σου πω την αλήθεια στην αρχή, ξέρεις, επειδή μερικές φορές μερικοί το παραπαίρνουν πατριωτικά το πράγμα, αλλά τελικά απεδείχθη πιο ήσυχος και από αρκούδα σε χειμερία νάρκη. Και αρχίσαν οι δυό κυρίες πρωινιάτικα να κάνουν δημόσιες σχέσεις, ειδικά με τον δικαστικό, έναν εξαιρετικό κύριο. Αρχίσαμε με την ιστορία της ζωής τους και τα προβλήματα που έχουν τώρα. Της μιας ο άντρας ήταν πηδηχτούλης κατά τα λεγόμενά της. Την είχε λιώσει στο κέρατο κατά τα λεγόμενά της. Ναι αλλά τώρα έχει καρδιά και καρκίνο και χημειοθεραπείες και τέτοια και τα χει πάρει στο κρανίο. Και όποτε κάποιος τον ενοχλεί τον αρχίζει στα καντήλια και στις παναγίες. Γέλια.
"Μπαίνω σπίτι, παναγία. Βγαίνω από το σπίτι, παναγία"...
"ΑΦΗΣΤΕ που του χει μείνει το χούι. Πηδηχτούλης ήταν, μπερμπάντης παραμένει. Ναι αλλά τώρα δε μπορεί να κάνει τίποτα.. Οπότε βλέπει τσόντες".
Φύγανε καφέδες, φύγανε τσιγάρα, φύγανε ψιλά χοντρά. Θαύμασα την ψυχραιμία του δικαστικού που έμεινε απολύτως παγερός. Βέβαια ο άνθρωπος, εισαγγελέας ήταν, είναι εκπαιδευμένος να μην αντιδρά. Οι υπόλοιποι λιώσαμε στο γέλιο. Μας είχε πιάσει κωλοφεράντζα όμως η γιαγιά. Έλεγε για τον αχαϊρευτο το γιο που ήταν 5 χρόνια άνεργος και της τα μάσαγε, και πήγε και γκάστρωσε μία στο άσχετο και "μαμά φέρε λεφτά να παντρευτώ" και για την κόρη της που της έσουρε μπινελίκια επειδή της είπε λάθος κέντρο να ψηφίσει και πήγε και αυτή η μουλάρα στη διπλανή πόρτα και χαλάστηκεεεεεεεεεεεεε... Όλα αυτά όμως σε συνδυασμό με το υφάκι και τη φάτσα της γιαγιάς ήταν μια να κλαις, μια να λιώνεις στα γέλια.
Μετά πήρε σειρά η άλλη. Πιο μικρή από τη γιαγιά, πιο γελαστερδή, αλλά βρε καλή μου κυρία.. Καταλαβαίνω την ιδεολογική σου τοποθέτηση. Καταλαβαίνω ότι είναι κάτι σημαντικό για σένα. Και το σέβομαι. Είτε είσαι Πασόκα, είτε Νεοδημοκράτισσα, είτε Γιουχουχουχου, εγώ μαζί σου. Αλλά οι άλλοι οι κάφροι στο "κομμα" δε λυπήθηκαν να στείλουν να ξεροσταλιάζει σε ένα παιδικό καρεκλάκι 14 ώρες μια γυναίκα υπέρβαρη, με κάτι πόδια κατεστραμμένα, με πλαστικά γόνατα/γοφούς/ δε θυμάμαι τι.. Μα πόσο κάφροι είστε; Είπαμε ρε παιδιά, να γουστάρετε το κόμμα, αλλά έλεος πια. Τα παιδιά σου αγάπη μου (που τα ξέρω..) δε μπορούσαν να έρθουν αντί για σένα; Τόοοοσες δουλειές είχαν πλέον; Τι να πεις ρε διάολε. Να είχα τη μάνα μου εγώ να περπατάει σαν καϊκι στη φουρτούνα από το βάρος και να τον έβαζα να μετράει μέσα στη ζέστη ψηφαλάκια για το κόμμα. Καλά η κυρία φυσικά και το γούσταρε το θέμα (μιλάμε τρελλό γέλιο και αυτή - πράσινη φούστα, πράσινο κολλιέ, πράσινο σουτιέν. Άσπρη μπλούζα. Και βυζί από τα γνωστά, τα μετακατοχικά. 5 τόνοι, διπλό διαφορικό, τραβάει και υπερωκεάνειο).
Μόλις τελειώσαν τα αστεία όμως, πιάσαμε τα σοβαρά. Σκάσαν τα ζάχαρα, οι καρδιές, τα συκώτια, οι καρκίνοι, οι υδροχόοι, τα πάντα. Μάθαμε και για τα 2 σόγια, 3 βαθμούς συγγενείας αριστερά και δεξιά, τι έχει ο καθένας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Τι για μπατζανάκηδες με ζάχαρο και ένα κομμένο πόδι, ένα τυφλό μάτι (ο συγκεκριμένος μάλιστα από τη μούρλα του μη χάσει ψήφο το κόμμα, ήρθε να ψηφίσει από αυτοκίνητο. Κατέβηκε κάτω ο δικαστικός, τα γνωστά..). Τι για γιαγιάδες με αλτσχάϊμερ αλλά υγιέστατες κατά τα άλλα. Τι για μέσες, για ποδάρια, για νεφρά, για εγκεφάλους.. Μέχρι τις 4 το απόγευμα είχα κάνει έναν 25άρι καπνό. Ήθελα να τελειώνω μια ώρα αρχύτερα λέμε.
Και να περάσουμε και στους ψηφοφόροι. Καλά, εσείς, το 48% που δεν ήρθε να ψηφίσει, ΔΕ μπορείτε να φανταστείτε ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΣΑΣ.. Σκάσανε κάτι κομμάτια, κάτι μνημεία εγκεφαλικής δυσλειτουργίας. Κάτι ογκόλιθοι διανοητικής ανεπάρκειας. Κάτι απαστράπτουσες πνευματικές ανυπαρξίες, άλλο πράμα. Ήρθε η άλλη, 19 χρονών (τρυφερούδι του γαλάτου, να το πιείς στο ποτήρι). Έδωσε ταυτότητα, παίρνει το φάκελλο και ευτυχώς την προλάβαμε, πήγε να τον ρίξει έτσι, χύμα. Άδειο. Που πας αγάπη μου; Φάκελλος, ψηφοδέλτια, παραβάν, κόμμα, κάλπη. Άδειο τι να το κάνω το φακελλάκι, να το κρατήσω για όταν θα χρειαστώ καμιά εγχείρηση;
Σκάει τύπος, 30κάτι,40φεύγα. Έζεχνε μπύρα, λάσπη και τραγίλα από 4 χιλιόμετρα. Το ψηφοδέλτιό του στην καταμέτρηση το κατάλαβα ποιο ήταν. Το ανοίξαμε και λιποθύμησαν 3 γριές. Στο δίπλα τμήμα. Ήρθε αυτός, κουέττο τελείως. Κόντεψε να πάρει σβάρνα τα θρανία, έμπλεξε την κάλπη και τελικά το ριξε αρχικά στα σκουπίδια. Βγήκε από το παραβάν με τα περισσευούμενα στο χέρι και το φακελλάκι στη σκουπιδοσακούλα. Χαιρόταν κιόλας.
Αυτό με την ψήφο στα σκουπίδια το κάνανε δυο τρεις ακόμα. Και επειδή κόβω τους τετρακέφαλούς μου ότι ο έλλην δε σκαμπάζει από στρουχτουραλιστικό συμβολισμό, τον ξανακόβω δηλώνοντας ότι το κάναν από βλακεία.
Κάτι κοιτάω στον κατάλογο και σκάει μπροστά μου ταυτότητα. Είναι μια κυρία, γεννημένη το 30. Δεν κοιτάω προς τα πάνω. Βρίσκω το όνομα, το διαγράφω, λέω και στο δικαστικό τον εκλογικό της αριθμό. Ψηφίζει αυτή και σηκώνω το κεφάλι να τη δω όταν της δίνω πίσω την ταυτότητα. Φλούο πορτοκαλί καυτό μίνι ξώβυζο φόρεμα, χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερύκοκο, ρίκο ρίκο ρίκοκο. Ξασμένο μαλλί ξανθό μέχρι τους ώμους, φρύδι βγαλμένο ίσα ίσα να φαίνεται, μάτι με τρεις τόνους μπλαβιά σκιά (η σκιά του θανάτου..) και βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις.Προς όλους. Τι να σε κάνω ρε γιαγιά; Να σε πάω βόλτα σε μνημόσυνο και για άφτερ σε καμιά νεκροψία; Άσε που ήταν σα μεσαιωνική γκραβούρα του σατανά, ρετουσαρισμένη από τον Νταλί. Μου φυγε η ερωτική επιθυμία για τους επόμενους 6 μήνες. ... Ά ρε γιαγιά, μας έκαψες. Εκεί που έφαγα μεγάλη φρίκη, ήταν όταν έσκασαν μερικοί συμμαθητές μου, που είχα να δω από το 95 που τελειώσαμε. Μιλίκι έχουν σπάσει άσχημα αυτοί. Και εγώ που νόμιζα ότι έχω σαπίσει.... Τι λες τώρα. Κάτι γκρίζα μαλλιά, κάτι φαλάκρες με κοιλάρες, κάτι τριμμένα παλιακά ρούχα.. Ήρθε όμως και μια συμμαθήτρια που παραδόξως είχε αλλάξει προς το καλύτερο. Ήταν ένα ανορεξικό μαυροτσούκαλο με ηλίθιο βλέμμα και έχει γίνει μια αν όχι εντυπωσιακή, αεράτη γυναίκα, προσεγμένη, χαμογελαστή κλπ. Εύγε τι να πω, υπάρχει πάντα ελπίδα. Ίσως και για μένα.
Έσκασε τύπος που με ρώτησε τι να ψηφίσει.. Τι να σου πω ρε φίλε, έτσι όπως είσαι, ψήφισε Κατέλη..
Έσκασε η άλλη και φώναζε από το παραβάν "ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕΕΕΕΕ". Ναι μωρή βλαμμένη, πες "Λείπει ένα ψηφοδέλτιο, δώστε άλλο πακετάκι".
Και φτάνουμε στην τραγική.. Έρχεται κόρη με γιαγιά. Η κόρη 50άρα; Η γιαγιά νομίζω ήταν του 27-28. (Θαύματα μηχανικής αυτά τα μοντέλα, δε χαλάνε με τίποτα). Προσέχτε, η γαγιά με το ΝΥΧΤΙΚΟ. Μισότυφλη και τρεμάμενη. Της δίνουμε το φάκελο, πάει ντουγρού να πέσει και αυτή (όπως ο πίτας) στα παιδιά της εφορευτικής. Επεμβαίνει ο πλοηγός, διορθώνει πορεία νοτιοανατολικά. Πάει η γιαγιά να μπει στο παραβάν, ψήφιζε άλλος εκείνη την ώρα. Ώπα γιαγιά, στάκα. Και στραβώνει η γιαγιά και γυρίζει και μας κάνει μια χειρονομία περίεργη. Τώρα τι εννοούσε, δεν κατάλαβα, αλλά σίγουρα δεν εννοούσε "να στε καλά παιδιά". Μπαίνει μέσα να ψηφίσει..περιμένουμε.. περιμένουμε. Ωχ λέω, πάει από τη συγκίνηση τη χάσαμε. Μπα, έψαχνε να βρει το ψηφοδέλτιο στη τσέπη. Γιατί να το έβρισκε εκεί ανάμεσα στα άλλα.. με τίποτα. Βγαίνει, κάνει ένα 20λεπτο να έρθει από το παραβάν στην κάλπη, κάναμε τσιγάρο, βγήκαμε έξω, γυρίσαμε.. Και να προσπαθεί να βρει τη σχισμή στην κάλπη. Πάει να τη βοηθήσει ο δικαστικός, τραβάει το χέρι της έντρομη και στραβώνει πάλι... Τελικά το ριξε, έκανε και το σταυρό της και έφυγε..
Έγιναν πολλά αλλά δεν τα θυμάμαι πλέον όλα ρε γαμώτο. Πολλές χαζομάρες κάναν και τα πιτσιρίκια, που σε μερικά πράγματα είναι χειρότερα από τα τρεμάμενα τα γεροντάκια που τα σέρνουν με το ζόρι..
Τελικός απολογισμός, σε 522 εγγεγραμμένους, 281 ψήφισαν. Οι υπόλοιποι για μπάνιο.
Αυτό που μου προκάλεσε έκπληξη,ήταν πως στην περιοχή μου, κλασσική εργατομάνα, αριστερομάνα κλπ κλπ κλπ, σε περιοχή που το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ βγάζανε 20αρια χαλαρά, ο ΣΥΝ ειδικά τον ήπιε. Στο τμήμα που ήμουν εγώ πήρε 14 ψήφους μόνο. Πρέπει να έβγαλε κάτω απο 4%. Αλλά ..άσε μην το ανοίξω το ρημάδι, έχω πει να μη μιλάω πολιτικά εδώ μέσα. Και με τρώει να πω και για τον "οικολόγο πράσινο" Τρεμόπουλο, τον "ελληνόφωνο θεσσαλονικιό" Τριαρίδη και λοιπά.. αλλά κυκλοφορούν παντού οι "οικολογικές" του παρουσιάσεις. Δε χρειάζεται.
Στο 48% των συμπολιτών μου που δεν ψήφισαν ένα έχω να πω : Μπράβο παιδιά, να στε καλά. Δώσατε πνοή εξουσίας και δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις για σας το 17%. Συγχαρητήρια. Το ξεκωλιάσατε ρε σας λέω το σάπιο σύστημα. Του αλλάξατε τα φώτα. Τέτοιους επαναστάτες, θα τους ζήλευε ο Τσε. Θα σας ήθελε όλους μπροστάρηδες στον αγώνα του ενάντια στο παγωμένο μοχίτο και την ηλίαση.

Υ.Γ : Πως γίνεται όλοι αυτοί που δεν έχουν λεφτά, δουλειά, φαϊ, νερό, γκόμενα,γκόμενο, πράντα και λουί βιττόν, να φίσκαραν τις Μυκόνους και τις Σαντορίνες το τριήμερο, δε μπορώ να καταλάβω. Ναι οκ πήγατε και στην Ελαφόνησο, εκεί που πάνε οι εναλλακτικοί οι σύντροφοι. Δεν ξαναλυπάμαι κανέναν πούστη που γκρινιάζει. Πραγματικά..

30 comments:

Vany said...

Αρχικά να σε συγχαρώ για την περιγραφή σου.Έλιωσα στο γέλιο! Ειδικά οι εξομολογήσεις των γιαγιάδων,ήταν όλα τα λεφτά!Κάπως πρέπει να περάσει όμως κι η ρημάδα η μέρα. Φαντάσου να είχες καμιά ξινή,κολλημένη και θεούσα...μπρρρ!
Κι εγώ είδα πολλές γιαγιάδες που δε μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους και πολλά χαμένα πιτσιρίκια που δεν είχαν ιδέα για τίποτα,ούτε το αν ψήφιζαν σ'αυτό το εκλογικό κέντρο. Το 'βλεπες στο μάτι ότι ήρθε απλά δασκαλεμένο,να ψηφίσει το κόμμα του μπαμπά.
Να μη λυπάσαι κανέναν,αυτοί που γκρινιάζουν έχουν τα πάντα,αλλά θέλουν και του διπλανού...
Και του χρόνου...

pølsemannen said...

Απολαυστικός!

Στην γκόμενα με τον άδειο φάκελο θα έδινα να ρίξει Βεργή, στον άλλο που δεν ήξερε τι να ψηφίσει, Ο.Α.Κ.Κ.Ε. ή Ουράνιο Τόξο (το ίδιο κάνει) και στην άλλη που ήθελε παρά το ότι μένει σε εργατοαγροτοαριστερομάνα αγνώστου πατρός να ψηφίσει Λάος, θα της έδινα αυτό.

Άντε, ποιος στη χάρη σου! Το πολύ την άνοιξη του '10, πάλι με τα βυζιά υπερωκεάνια με διπλό διαφορικό θα είσαι!

Σημείωση:

Τα βυζιά με το διπλό διαφορικό έχτισαν το θαύμα της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Veron said...

Κάτι τέτοιες ιστορίες τέτοιων ημερών έχουν ισάξιο γέλιο και κλάμα ταυτόχρονα με ιστορίες από στρατό... :P

Sophia said...

ΧΑΧΑΧΑ, εγώ πάλι, σκάω κατά τις 7 παρά, μετά το μπάνιο, στο εκλογικό τμήμα (στην μέση του πουθενά, στον εξωτικό νότο) όπου ψοφολογήσαμε κάπου 120 νοματαίοι (καλά, το ότι θα χρειαζόταν να περιμένω και στη σειρά, ήτο, και αυτό, μία ήττα και μιά έκπληξις απιστεύτου)και εκεί που δίνω την ταυτότητα, ακούω μια κραυγή από ενήλικο μέλος της εφορευτικής επιτροπής: "Κυρίαααααα, τι κάνετε?????"
Και διαπιστώνω, ότι είμαι πλέον ομήλικη με τους πρώην μαθητές μου!!
(Καλά, εγώ από το πρωί μετράω, πόσοι νορμάλ άνθρωποι υπάρχουν στα μέρη που κυκλοφορώ και κυρίως, πόσο abnormal, και διαπιστώνω, ότι το ποσοστό των δεύτερων αυξάνεται συστηματικά... ) ΜΠΛΙΑΞ...
;-Ο

mahler76 said...

τελικά θα πρέπει να πάω κι εγώ εφορευτική κάποια στιγμή...

Anonymous said...

Πολύ ωραία τα ευτράπελα. Για τα πολιτικά δεν σχολιάζω γιατί απέχω αυτή την περίοδο.

Marina said...

Εξαιρετική η εμπειρία σου, τα γράφεις τέλεια! Γέλασα πολύ. Και εγώ αναπληρώτρια ήμουνα σε εκλογικό τμήμα και αντίστοιχες εμπειρίες είχα απο τον κόσμο..τις έγραψα στο μπλόγκ μου. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν πολύ φιλικοί και περάσαμε ζάχαρη, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες που δεν πάτησε κουνούπι!. Και αποχή 50%

Stefanos said...

Vany άσε ναι ευτυχώς που ήταν και οι κυρίες και πέρασε η ώρα ευχάριστα.. Φυσικά και δε λυπάμαι κανέναν πλέον!!

Polse πάνε οι εργατικές αριστερές ένδοξες μέρες με τις μαύρες σημαίες. Τώρα είμαστε χλιδόπτωχοι. (Από μια άποψη καλύτερα να σου πω, γιατί αυτή η ωραία σκηνοθετημένη μιζέρια που ζούσα μικρός μου έσπαγε τα νεύρα).
Ζήτω το βυζί με το διπλό διαφορικό.Καλά τα λες!

Veron : Οι ιστορίες από το στρατό είναι μακράν καλύτερες όμως. Έχουν πιο πολύ χαζομάρα και σε μεγαλύτερη διάρκεια..

Sophia : Όλη μέρα σκεφτόμουν παραλίες και μπύρες. Τελικά κατέληξα να πίνω μπύρες το βράδυ με τον παλιό μου μαθηματικό. Λιώσαμε στο γέλιο.. Όσο για το αμπνόρμαλ : Έχουμε καταλήξει μετά από επιστημονικές έρευνες ότι το συνολικό ποσό της ανθρώπινης νοημοσύνης είναι μια σταθερά p. Έστω k ο πληθυσμός της γής. Ο μέσος άνθρωπος λοιπόν έχει νοημοσύνη iq=p/k. Όσο αυξάνεται το k....

Mahler : Προτείνεται ανεπιφύλακτα. Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να πηγαίνω γραμματέας κάθε φορά.. Είναι και καλά τα λεφτά :p

Μπινελικιάρα : Ναι ήταν γαμάτη εμπειρία..

Μαρίνα : Καλά ναι το μεσημέρι μας έπιασε μια νύστα.. Μας φέρανε να φάμε και ένα εξαιρετικό χοιρινό με πατατούλες και ρύζι, έλιωσα λέμε μεσημεριάτικα στη ντάλα..

Sophia said...

Εμείς πάλι, σαν σύλλογος διδασκόντων, σκεφτήκαμε σε μερικές περιπτώσεις, να στείλουμε δώρο σε κάποιους γονείς, τίπτις κούτες προφυλακτικά μπας και γλυτώσουμε τις επερχόμενες γενιές λίγο... αλλά δεν συμμερίζονται όλοι την προσπάθειά μας να μην χειροτερέψει κι άλλο το gene pool!!
;-P

Ellie said...

Αρχικά έχω να δηλώσω ότι πέθανα στο γέλιο!!!!Απίστευτο γέλιο όμως!!!
Κατά δεύτερον, έχω μια ένασταση!! Η υπέρβαρη κυρία που ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος ήρθε εκεί με την θέλησή της, δεν την ανάγκασε κανένας (νομίζω)! Άρα, δεν θα την λυπηθώ κιόλας που τραβιόταν όλη μέρα, ούτε αυτή ούτε κανέναν άλλον από τους εκλογικούς αντιπροσώπους, αφού διαφωνώ με αυτήν την λογική, σε όλες της μορφές!!

ellinaki said...

Είμαστε και πολύ εθνάρα πάντως. Η νεολαία στις παραλίες, και τα πουρό στις κάλπες. Οι πουρο-εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο θα μας κάνουν περήφανους!

Hades said...

Εγώ το μοναδικό ωραίο που είδα λάιβ ήταν έναν μεσήλικα, μάλλον λίγο μειωμένης αντιλήψεως, να μπαίνει στο εκλογικό κέντρο φωνάζοντας "θέλω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ". Το πιο ωραίο ήταν πως παραδίπλα ήταν μια εκπρόσωπος του ΚΚΕ, πιτσιρίκα και ωραίο τεμάχιο, που κόντεψε να τον φάει ζωντανό τον φουκαρά μόνο με τα μάτια... :):):)

Πάντως, τα πιο ωραία σκηνικά δεν ήταν τα λάιβ. Ήταν είτε τα τηλεορασόπληκτα, είτε οι κονσέρβες. Ένα σύντομο ρεζουμε:
-Η ΝΔ είναι μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά προοδευτική παράταξη (Αβραμόπουλος. Είναι θεός ο άνθρωπος ρε)
-Ποτέ δεν έχασε Καραμανλής από Παπανδρέου, να μην επιτρέψουμε να συμβεί τώρα (Τραγάκης σε συγκέντρωση, όπως μας διεμύνησε η Real News)
-Το ποσοστό είναι αυτοδυναμίας (Χρυσοχοϊδης για το 36%)
-Μας κάναν πόλεμο (Τσίπρας, προφανώς εννοώντας τα "δεκεμβριανά" και την μεγίστη λαϊκή εξέγερση, που μπέρδεψε τους στόχους)
-Συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπανδρέου (Βενιζέλος)

Χίλιες φορές τη γιαγιά σου λέω... :):):)

Hades said...

ΥΓ. Κάτι πήρε το αφτί μου αλλά δεν έχω προκάμει να το επιβεβαιώσω, ότι ο Τρεμάμενος (κατά Τράγκα!) γύρισε και είπε "σας παρακαλώ προσέχετε πως μου μιλάτε, είμαι Ευρωβουλευτής"....

Αρχίσαμεεεεεε..... :):):):)

σπόρος said...

μα δεν έχω πράντα...
& ήμουν & hang-over (το άκουσα από νεαρά σε παραλία) & ξύπνησα 18:45 & πρόλαβα στο τσσσακ να ρίξω το δελτίο...

Υ.Γ. & βασικά, δεν πήγα Μύκονο :(((

patsiouri said...

"κάτι μνημεία εγκεφαλικής δυσλειτουργίας. Κάτι ογκόλιθοι διανοητικής ανεπάρκειας."

Χριστέ και κύριε δεν αντέχω!!!!!
Πάω να τα σημειώσω στο ηλεκτρονκό μου γλωσσάρι!!

Και αύριο έρχεται σχόλιο για την εμπειρία μου στα exit polls, βεβαίως βεβαίως...

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως Είσαι ΘΕΟΣ!!!!!!!!!! Κι ως γνωστόν εγώ είμαι θρησκευόμενη...! Το post αυτό το λάτρεψα!

Stefanos said...

Κοίτα επιτυχία το ποστ.. Μερικές φορές πραγματικά αισθάνομαι πολύ περήφανος που με γνωρίζω..

Tanila said...

Eίσαι κακόγουστος και δε ξέρεις να εκτιμήσεις την ομορφιά τις ωριμότητας.
Κούκλα ήμουν με το πορτοκαλί, αχάριστε. Αλλά όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Stefanos said...

Τα κρε-μαστάρια φτάναν μέχρι το πάτωμα. Και πυγμαίος να ήμουν, πάλι τα φτανα. Απάλευτη γρια τζάτζω :p

mahler76 said...

@Tanila
αγάπη μου εσύ είσαι η ομορφιά του θανάτου ποια ωριμότητα και μαλακίες.

Tanila said...

Mahler, κατά λάθος, μόλις μου είπες ότι έχω θανατηφόρα ομορφιά, ηλίθιο.


Εσταρινάκη, είναι που δε βλέπεις καλά λόγω ηλικίας. Νομίζω ότι, μετά από 20 χρόνια, είναι καιρός να ξαναπάς στον οφθαλμίατρο και να του πεις να σου αλλάξει γυαλιά

Stefanos said...

Σας διαβεβαιώ αγαπητή δεσποινίδα πως σε απόσταση κάτω των 2 μέτρων και με τα σπεκτάκολά μου εις τους οφθαλμούς βλέπω μια χαρά. :p

Unknown said...

Α ρε με τα τυχερά σου!
Καμιά καλή διεύθυνση κράτησες απ' τις ταυτότητες;

Pastaflora said...

Τελικά όλα τα ΚΑΠΗ ψήφισαν. Καλά να πάθουμε!

Stefanos said...

Darth, μα και φυσικά, για ποιον με πέρασες;

Pasta τα ΚΑΠΗ και οι μετά το 88 γεννηθέντες (και σημαντικότερο, γεννηθείσες!!)
:D :D

mahler76 said...

@Prophet Estarian
η παλιόγρια που είναι του 1888 σε ποια κατηγορία είναι?

Stefanos said...

Mahler χμμμ.. ίσως στο "Ανακυκλώστε τώρα"

patsiouri said...

Λοιπόν, είμαστε 2004 και μαύρη η ώρα δουλεύω στον Αντέννα και μας έχουν στείλει σ'ένα χουντοχώρι για τα exit polls.
Λες και ήσουν σε άλλο πλανήτη παιδιά.
Οι κάτοικοι μας κοιτούν με καχυποψία, μερικοί με θράσσος φωνάζουν "Μαζέψτε τους ρουφιάνους που ήρθαν να καρφώσουν στους αριστερούς τι ψηφίζουμε" κτλ, ελάχιστοι δέχτηκαν να ρίξουν το χαρτάκι τους στην κάλπη μας και μόνο ένας γέρος αριστερός μας έφερε τσίπουρο να ζεσταθούμε γιατί μας είχαν στο ΨΟΦΟΚΡΥΟ στο προαύλιο του σχολείου.

Από κάποια ώρα και μετά δεν άντεξαν τα νεύρα μας.΄Σε όποιον μας διαολόστελνε, συμπληρώναμε μόνες μας το χαρτάκι του με ΚΚΕ και το ρίχναμε στη μικρή μας κάλπη. Το ΚΚΕ έβγαλε μνημειώδες ποσοστό στο κολοχώρι εκείνο.
Ετσι για να βλέπετε πως βγαίνουν τα exit polls...

Τραγικό παράδειγμα μία γηραιά(?) κυρία του χωριού που δέχτηκε να ψηφίσει. Ε, σόρι ρε παιδιά, αλλά ήταν σκυφτή, είχε άσπρα μαλλιά, φορούσε τσεμπέρι και ήταν τίγκα στη ρυτίδα, στα στατιστικά λοιπόν την έβαλα στη δεκαετία 60-70 ετών.
Και το είδε.
"Τόσο με κάνεις?" μου λέει όλο παράπονο.
"Ε...μας έχουν πεί να σας βάζουμε λίγο μεγαλύτερους για σιγουριά..."ψέλλισα εγώ.
"47 είμαι κοπέλα μου", μου απάντησε. Αλλά που να ξέρετε εσείς από αγροτιά....

Όλη την υπόλοιπη ώρα προσπαθούσα να συνεφέρω τη φίλη μου που ήμασταν μαζί η οποία έφαγε το χοντροσκάλωμα του αιώνα και επαναλάμβανε μηχανικά: "Μαλάκα είναι ίσα με τη Μαντόνα...ίσα με τη Μαντόνα...ίσα με τη Μαντόνα...."!!

Tanila said...

Αστειεύεσαι κούκλα; Εδώ είναι 30 χρόνια πιο νέα από τον Μάλερ...

Stefanos said...

Πατσιούροβα εγώ τα λέω ότι τα γκάλλοπ και τα έγκζιτ μπολλζ είναι γτπκ και έχουν διάστημα εμπιστοσύνης όχι 2% αλλά 40% αλλά δε με ακούει κανένας..

Για το σκηνικό με τη "γιαγιά" μου ήρθε στο μυαλό η μάνα του Borat.. :D

Δίκιο είχε η γυναίκα. Και να πεις στη φίλη σου ότι η Μαντόνα ακόμα και για να κλάσει θέλει βοηθό..πως να μην κρατιέται..