Wednesday, June 24, 2009

Να φύγετε, να τα πάρετε από αλλού!

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχθηκε η πανεπιστημιακή κοινότητα την ανακοίνωση πως διακόπτεται η πρόσβαση των ΑΕΙ σε 9000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών. Εκστασιασμένοι υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί, ερευνητές, ποστντοκς και άλλα παρόμοια geeks πανηγυρίζουν αυτή τη στιγμή στις πλατείες των πανεπιστημίων, περιλουόμενοι με τεκίλες και παγωμένα μπυρόνια και καίγοντας τα σουτιέν των συμφοιτητριών τους. Μεγάλο πάρτυ έχει στηθεί σε κάθε μεγάλη πλατεία πανεπιστημίου (Πλατεία Χημικού ΑΠΘ, Πάρκο Ειρήνης στην Πάτρα, έξω από τον Γρηγόρη στο ΕΜΠ). Στα πάρτυ έχουμε αθλητικά events (άλμα επί server, mousepadoπόλεμο, 4x100 usbοδρομία, επιτραπέζια backupοσφαίριση και paperoπόλεμο), τοπικούς παραδοσιακούς μεζέδες (κατεψυγμένη τυρόπιτα με φέτα πλήρους ωρίμανσης -100ετίας-, πεντανόστιμα σουβλάκια που προχτές τους κάναμε τα 40 και απομιμήσεις πίτσα που χρησιμεύουν και για δισκοβολία), live μουσική από παραδοσιακά συγκροτήματα των πανεπιστημίων, χοροί και τραγούδια. Αυτή τη στιγμή 432 υποψήφιοι διδάκτορες χορεύουν τη Μακαρένα στο ΕΜΠ, στο ΑΠΘ παίζει ο Αγάθωνας στην πλατεία Χημικού με ένα αφηνιασμένο πλήθος να επιδίδεται σε όργιο αγκαλιών και χουφτωμάτων. Τρελλαμένοι διδάκτορες χορεύουν Macarena στο EMΠ
Ελεύθεροι πλέον από το βάρος της γνώσης, σήκωσαν κεφάλι από τα πισιά στα εργαστήρια και για πρώτη φορά παρατήρησαν δίπλα τους τη σέξι συνδιδακτόρισα που μέχρι χτες αγνοούσαν εκτός αν ήταν να τους φέρει καφέ από το κυλικείο του μαθηματικού (ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΝΤΑΦΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΑΗΔΙΕΣ ΤΟΥ) και εκτυπώσεις από τον λέιζερτζετ. Βαρέθηκαν πια να γράφουν τα παπέρια τους με γνωστές χιλιοδοκιμασμένες συνταγές..
Συνταγή για Abstract
Ορδές υποψήφιων διδαχτόρων τώρα πλέον χωρίς το άγχος του ψαξίματος βαρετών δημοσιεύσεων σε ονλαϊν βιβλιοθήκες μπορούν πλέον να χαρούν τη ζωή τους ελεύθερα. Αντί των 9000 άχρηστων περιοδικών στα οποία μέχρι τώρα είχαν πρόσβαση, τώρα προωθείται σχέδιο για δωρεάν συνδρομές στο Star με διαλέξεις από την Πετρούλα, περιοδικά αστρολογίας και λοιπών απατεωνιών καθώς και άρθρα της "warrior mom" Jenny McCarthy που ως ειδήμων από το site της Οπρα, εξαπολύει μύδρους εναντίον των γιατρών και των εμβολίων, επειδή αυτά φταίνε που ο γιός της είναι αυτιστικός. Επίσης εξετάζεται η πιθανότητα της δωρεάν συνδρομής σε παγκοζμίου φήμης ταμπλόιντζ, περιοδικά για το ανεξήγητο και συλλεκτικές εκδόσεις του "Διαβασέ με" καθώς και του "Big Uns" -γνωστού αγαπημένου περιοδικού του Al Bundy. Η παύση των συνδρομών αυτών δε, έρχεται στην καταλληλότερη περίοδο για τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες, καθώς -και μη μου πει κανείς όχι- όλοι προτιμούμε αντί να καθόμαστε στα γραφεία μας και να δουλεύουμε, να πάμε να αράξουμε σε μια παραλία και να μελετούμε καμπύλες στο χώρο. Και όλοι ξέρουμε τι τα κάνουμε αυτά τα παπέρια που κατεβάζαμε μέχρι τώρα κατά δεκάδες ε... αφού ξέρω πως είναι το ντεσκτόπι σας..
Κλασσικό υπόδειγμα Desktop ερευνητού
Επίσης πλέον οι τριμελείς μας δεν έχουν καμία αιτιολογία για γκρίνια και πίεση, μια και δεν έχουμε λεφτά για συνδρομές και ούτε άλλη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοσιεύσεις που μας ενδιαφέρουσι. Και μεταξύ μας, καλά κάναν και έκοψαν κάτι άχρηστα περιοδικά σε άχρηστους τομείς όπως humanities, art κλπ γιατί ως γνωστόν ΑΥΤΟΙ δεν κάνουν και καμιά σοβαρή δουλειά..
Humanities απολογητής επί το έργον της υπερασπίσεως της υπάρξεώς του
Εμείς οι υπόλοιποι δε, πρέπει σιγά σιγά να επικεντρωθούμε σε πιο "σέξι" και πιασάρικα θέματα έρευνας μπας και μας αφήσουν να διαβάσουμε κανα παπέρι της προκοπής.. Το phdcomics.com δίνει λύση και στην αγωνία αναζήτησης πιασάρικου θέματος : Που να επικεντρώσετε την έρευνά σας !!
Αδέρφια μου αλήτες διδακτορικοί, ούτε τα papers που δημοσιεύουμε δε θα μπορούμε να δούμε!! Δε θα δημοσιευτείς ποτέεεεεεεεεεεεεε, διδακτορικέεεεεεεεεεε, διδακτορικέ-ε-ε! Τη στιγμή που μου ανακοίνωσαν την απίστευτη αυτή είδηση αυθόρμητα ανέκραξα "Μαϊα ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Μαϊα ΟΟΟΟΟ" Η αντίδρασή μου αμέσως μετά την ανακοίνωση της εθνοσωτήριας αυτής κινησης
Θέλω από την ταπεινή μου θέση να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, και να υποσχεθώ πως ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΟΥ ΣΕΑΒ ΠΟΥ "συγκεντρώνει υπογραφές για άσκηση επιπλέον πίεσης προς το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες χρηματοδότησης"...

Σε μια κρίση δημιουργικότητας έφτιαξα και αυτό το σεμνό σχεδιάκι για T-SHIRT..

20 comments:

Niemandsrose said...

χαχαχα! χορεύουν μακαρένα...χαχα!
λοιπόν, μ' αυτά που ακούω λέω να βγάλω στο σφυρί το athens password μου για να καλύψω τα τελευταία μου δίδακτρα ως διδάχτορας συο εξωτερικό. τα δίδακτρα για τα μαθήματα χορού εννοώ. λαμπάντα συγκεκριμένα. :)

pølsemannen said...

Ου να μου χαθείτε βρε ελιτίστες, που αντί να κοιτάξετε να φτιάξετε ένα σέξι ρoμπότ που θα καθαρίζει μύτες και θα σιάχνει τσικουλάτα με τα κακάδια, φτιάχνετε παπέρια κα κατεβάζετε Πέγκυ Ζήνα από το άθεο Ίδερνετ!!!

Άντε μην έρθει Προμηθεύς Πυροφόρος με την μαλαμπέρδα όξω να σας βάλει σε μια σειρά!

(Διαλέγετε, μαλαμπέρδα ή δαυλό :-P).

mahler76 said...

ευτυχώς που έχω σε έντυπο την πρώτη μου δημοσίευση. Ντροπή μας. Να υποθέσω δεν υπάρχουν φράγκα? για καμιά γιουροβίζιον περισσεύουν?

Ellie said...

Πάντως η φόρμα που συμπληρώνεις για την υπογραφή έχει τον πιο σωστό χαρακτηρισμό δίπλα στο όνομα του Πανεπιστημίου ΙΔΡΥΜΑ!!!!!!!!!!

neropistolero said...

Είχε παραγίνει το θέμα με τα θεωρητικά περιοδικά. Φτάνει πια με όλα αυτά τα mumbo jumbo. Ένα είναι το περιοδικό που λέει την αλήθεια για τα πάντα. Η Αγία Γραφή. Να καταργηθούν οι πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και να αντικατασταθούν από ένα χρυσόδετο τόμο Holly Bible (γιατί κάθε επιστημονικό περιοδικό που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να είναι στα αμερικάνικα).

ellinaki said...

Επιτέλους η ελληνική κοινωνία ξεφορτώνεται τον βραχνά της παιδείας!

diva said...

θέλω τη βοήθεια του κοινού για το δίλημμα που έθεσε ο ΓουΑρΕλ
:-/

Sophia said...

Ιχχχχχχχχ... πάνω που ετοιμαζόμουνα να στραφώ στην αστροσωματιδιακή φυσική...
;-Ρ

Unknown said...

Έεεετσι!
Επιτέλους παίρνονται και μερικά σοβαρά μέτρα που θα βοηθήσουν την απαξίωση της επιστημοσύνης που τόσους αιώνες ταλάνισε την ανθρωπότητα οδηγώντας την σε επικίνδυνες και καθ' όλα καταδικαστέες ατραπούς!

Yannis Theocharis said...

Και μη χειρότερα :(

Unknown said...

Μη σκιάζεστε γκαρντάσια, η συνδρομή στην αρχιεπισκοπική βιβλιοθήκη ειναι δωρεάν!


Ρε σεις πάντως, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί πρέπει να πληρώνουμε τους τύπους με τα περιοδικά? Το youtube το πληρώνουμε? Δε το καταλαβαίνω, αυτοί βγάζουν λεφτά με τον ιδρώτα (ή/και τον φραπέ) του ερευνητή! Ωραία φάμπρικα στήσανε νομίζω.

(Και αυτοί που δε ντρέπονται γι' αυτά που γράφουν, φροντίζουν να ανεβάζουν κι ένα online αντίγραφο της δουλειάς τους)

Yannis Theocharis said...

Τώρα τα είπες όλα Δημήτρη.
Τα πάντα όλα!

Georgios said...

Φαντάζομαι το επόμενο βήμα της φανταστικής κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι καταργήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τι να μπαίνουμε σε τόσα έξοδα μωρέ; Αφού μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά και με μολύβι και χαρτί. Κοτζάμ επιστήμονες είμαστε!

Georgios said...

Φαντάζομαι το επόμενο βήμα της φανταστικής κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι καταργήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τι να μπαίνουμε σε τόσα έξοδα μωρέ; Αφού μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά και με μολύβι και χαρτί. Κοτζάμ επιστήμονες είμαστε!

So_Far said...

O tempora, o mores

Ιοκάστη said...

Εντάξει τις μαλακίες που κάνει η κυβέρνηση δεν θα τις σχολιάσω γιατί τις σχολιάζουν πανέμορφα όλοι. Έχεις έμπνευση όμως έτσι; Έλα γράψε μια περιπετειούλα call of cthulhu και βρίσκουμε παίχτες αμέσως!! :p

To phdcomic το διάβαζα όταν ήμουν Ουαλία :)

Unknown said...

Αφήστε τις επικλήσεις και ελάτε μαζί μου στη νύχτα από κάτω τέκνα μου...

patsiouri said...

Οχι ρε μαλάκα.....

Σωστή η Ellie.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Τι γράφεις ρε Εσταρινάκι;
Έχουμε κρίση.
Κάνουμε οικονομίες, κόβουμε τα τσιγάρα, κόβουμε μισθούς, κόβουμε διακοπές.
Κόψαμε "λάσπη", που λένε, κόβουμε λάχανα..

Βαγγέλης said...

Αααακριβώς.
Κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι κι εσείς ασχολήστε με την ομφαλοσκόπηση.
Καλά σας κάνουμε yeah!
Που νομίζετε ότι είστε κι ανώτεροι επειδής βγάλατε το σχολείο!