Tuesday, March 04, 2008

Eurovision 2008

Ξύπνησα πουρνό πουρνό ψες. Σούρθηκα με την τσίμπλα στους οφθαλμούς να φτιάξω καφέ και χασμουρήθηκα μεγαλοπρεπώς. Έγινε η φράπα μέγκλα, πήρα μεγάλη ρουφηξιά, άφησα τον κλασσικό αααααααααααααααααααααχναστεναγμό και κάθισα να στρίψω τσιγάρο να πάνε τα φαρμάκια πιο κάτω. Ανοίγω την τηλεόραση που λές αγαπητέ μου αναγνώστη και σεβαστή μου αναγνώστρια, και ακούω ένα νιαούρισμα. "Γαμώ την τρέλλα μου πρωινιάτικα τι κέφια έχουν τα ατομάκια"...Μέχρι να αντιληφθώ τι ακριβώς συμβαίνει νιαούριζε ο σύμπας στο χαζοκούτι. Σε άπταιστα greeklish μίλαγε το γνωστό παρτσακλό κοριτσούδι, που 80 χρονών να φτάσει, ελληνικά δε θα χει μάθει ακόμα. Αλλά τι νιαούρισμα είναι αυτό ρε διάολε; Έλεος ρε πρωινιάτικα. Σαν να μοιρολογεί ελληνοαμερικάνος μπακαλόγατος για το ψαροκόκκαλο που του πήραν μέσα απο τα μουστάκια. Ε εκεί κατάλαβα ότι κέρδισε για να πάει στην Γιουριβίσσηον.
Με τη Γιουροβίσσιον έχω μια σχέση μίσους και αγάπης. Κάθε χρόνο γουστάρω να την κοροϊδεύω. Είναι πλέον έθιμο ρε παιδί μου. Γιατί, μεταξύ μας τώρα, τέτοιο καρακατσουλιό, τέτοια παρακμή (ντεκαντάνς), τέτοιο φουρφούκι από σούργελα, ε δε συμβαίνει συχνά. Βέβαια μετά θυμάμαι το πόσα πληρώνω από το τσεπόνι μου για να νιαουρίζει η κάθε κακομοίρα και μου κόβεται ο βήχας.
Γίνονται τα προκριματικά, πλήρωνε προφήτη τα γένια του προφήτη για τη γιορτή των προκριματικών, που θα πάει όλο το φιλόμουσο αβάν γκατέ Αθηνών Πειραιως και περιχώρων, να μασαμπουκιάσει σολιασμένα φιλέτα που τα χουν απο πρόπερσι, να πιεί ξυδόκρασα και να καπνίσει κανα Romeo y Julietta. Εγώ πλερώνω τα μάτια που αγαπώ όταν αγαπώ ρε. Τα μούτρα σας και τις μουτσούνες σας που τις απεχθάνομαι γιατί να τις πληρώσω;ε; Ρε πάτε καλά στην ΕΡΤ; Έχετε δει ποτέ τι χρεωνόμαστε στους λογαριασμούς τση ΔΕΗς για να τρώνε στις γιορτές σας φιλετάκια με σοσ ολλανταίζ οι μπαστουνόβλαχοι που μέχρι προχτές βγάζαν ψείρα κουκουναράτη από την κασίδα τους; Που οι παππούδες τους βόσκαν κατσίκια στα Βαρδούσια; Και τώρα μας έγιναν υψηλή κενωνία μη ξεράσω κορκόδειλες; Λεφτά έχουν να τα πληρώσουν μόνοι τους ρε! Γαλαντόμος με αυτούς εγώ δε θα γίνω! Άσε που θέλω να συμφωνηθώ και πρέπει να μαζέψω λεφτά.
Για πανηγύρια στο ψωροχώρι πρώτοι είμαστε. Όπου ντίρλι ντίρλι και λούσο, μη χάσουμε! Για εκεί έχουμε λεφτά και περισσεύουν. Είναι βλέπετε ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας. Ρε σανίδι βρεγμένο που θέτε! Τι του λείπει του ψωριάρη, σκούφια με μαργαριτάρι!
Εν τω μεταξύ, έχουμε και έλλειψη ταλέντων, φωνών, συνθετών κλπ από ό,τι φαίνεται. Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ρε; Ποιος ευρωπαίος θα give a dime για το μυστικό κομπινεζόν της Καλομοίρας; Βέβαια καλοί είναι και του λόου τους, δε λέω. Από χαζομάρα στον κόσμο άλλο τίποτα. Τους θυμάμαι και πότε είχαν έρθει στην Αθήνα, τότε που η Βίσση μοιρολογούσε στην πίστα που της κατασχέσαν τις κυλότες. Σύσκατη απο λούγκρες είχε γίνει η Αθήνα. Αφού δε κυκλοφορούσαμε έξω μην αρπάξουμε καμιά αδέσποτη εισαγωγής.
Και να τα πιτσιρίκια να σκούζουνε και να τσιροκοπάνε στις εμφανίσεις των καλλιτεχνώνε. Να να σουρομαδιόνται σα δαιμονισμένα που τους βάλανε το φραγγέλιο από πίσω. Να να τρέχουν απο δω, να τρέχουν απο κει, να τρέχουν παραπέρα και κλαααααααμα σου λέει. Μετά βέβαια θα βγουν τα ίδια να δίνουν συνεντεύξεις στα κανάλια και να λένε ότι πιέζονται πολύ από το εκπαιδευτικό σύστημα που τα εξαντλεί στο διάβασμα και δεν έχουν χρόνο να δούνε το Μαρτάκη. Προσέχτε, το "το" είναι του ουδέτερου. Οχι "τον" με το ν φευγάτο..
Κάθε χρόνο πως αφιονιζόμαστε καναλικώς όλοι για αυτή τη ρημάδα τη Γιουροβίσσηον, άλλο πράμα σου λέω καλή μου. Κάααθε χρόνο βλέπουμε 1456.8 φορές την ημέρα αφιερώματα. Τις κλασσικές μας συμμετοχές, ποιοι μεγάλοι τραγουδιστές πήγαν, τι φόρεσαν, τι χόρεψαν, τι ήπιαν, πόσο χεσμένοι ήταν από την αγωνία τους, ποιες πήδηξαν στα παρασκήνια. Συνεντεύξεις από πρώην καλλιτέχνες, πρώην βοηθούς σκηνοθέτη, πρώην μανικιουρίστες, την πρώην Μπέσσυ Αργυράκη, το μανάβη της, τον πρώην άντρα της, τους πρώην παρουσιαστές της Γιουροβίσσηον. Και βγαίνουν τα φτυάρια και ρίχνουν λάσπη σε πτώματα που έχουν διαλυθεί από τότε που εγώ έχω να γ.. ουπς σορρυ..Και βγαίνουν κάτι δημοσιογραφάρες με αυτάρεσκα χαμόγελα χιλίων καρδιναλιων και αναλύουν. Τι αναλύεις ρε τόφφι; μου λες; Και στάζει δηλητήριο που σκοτώνει ελέφαντα στα χίλια μέτρα. Κουτσομπολιό, τηλεμαλλιοτράβηγμα και γίνεται το σύστριγγλο με τις αδερφές που πορώνονται με αυτούς που υποστηρίζουν. Καλά τα λεγε ο Γεωργίου.
Το άκρον άωτον της κατάντιας δε είναι που κάθε χρόνο πλέον πανηγυρίζουμε επετειακά, έτσι για να πανηγυρίσουμε. Είτε πρώτοι βγούμε είτε τελευταίοι, πάλι θα πανηγυρίσουμε. Πέρσι ρε δε βγήκαμε δέκατοι; Πανηγυρίζαμε λέει γιατί πήραμε τη θέση με την αξία μας. Γιατί μπορεί να μη βγήκαμε πρώτοι αλλά το αξίζαμε. Το ίδιο και τότε με τη Βίσση. Αφού εγώ νομιζα ότι είχαμε νικήσει!! Και έμαθα μετά ότι είχαμε πάρει από τα τρία το μακρύτερο και το είχαν σηκώσει οι Lordi, να αγιάσει το χεράκι τους!!!
Έλεος πια με τη Γιουροβίσσηον, κοιτάχτε να ξοδέψουμε λεφτά και για κάτι ουσιαστικό σε αυτή τη χώρα επιτέλους! Γιατί μας έχει φάει αυτή η χαζομάρα του "ε χρειάζονται και αυτά". Τι εννοείτε KAI AYTA; Τα "άλλα" που στο διάολο είναι κρυμμένα και δεν τα βλέπω; Ξέρω, στο 25ο υπόγειο, πίσω από μια κλειδωμένη ντουλάπα με επιγραφή "προσοχή οι τίγρεις δαγκώνουν", όπως θα λεγε και ο Douglas Adams.. Σιχτίρ, συγχίστηκα πάλι. Και έχει έρθει και η ΔΕΗ και δε μπορώ να βλέπω τι πληρώνω. Α ρε Εσταρινάκη, το στρινγκ της Καλομοίρας θα πληρώσεις φέτος..
Εγώ άμα μπορούσα πάντως θα έστελνα αυτούς :

Και επειδή έχω όρεξη για μεταλλιές, πάρτε και αυτό :
(ποιος είπε οτι οι μαύροι κάνουν μόνο για χιπ χοπ.. φωνάρα ο τύπος..)

2 comments:

Hades said...

Αξούριστοι ρεεεεεεεεεεεεεεε! Δόξα και Τιμή, κομματάρα μιλάμε! Αν και ολίγον τι βλαχομπαρόκ, αλλά τέλος πάντων. Ακόμη και σήμερα παραμένει καλό, πόσο δε μάλλον για την εποχή του!
Ενδιαφέρουσα και η διασκευή του Holy Driver, αν και το μέσον με τα ψιλομπρουτάλ φωνητικά ήταν ολίγον τι ιερόσυλο! Παρακολουθώντας την ιστορία με τον ιππότη και την πριγκίπισσα όμως ενθυμήθηκα ίσως το πιο γελοίο βίντεο κλιπ όλων των εποχών (μάλλον δεν είναι τυχαίο το ποιοι το παίζουν!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)
Επίσης, αν σου αρέσειο συνδυασμός ψιλής φωνής και ψιλομπουτάλ, τσέκαρε 3 Inches of Blood. Θεοί μιλάμε... :)

Σε κάποια πράγματα σε βρίσκω λίγο άδικο πάντως: αν στείλουμε κανάν μασίστα θα πατώσουμε, όσο καλός κι αν είναι. Οπότε το ότι επελέγη εκνέου θηλυκή... φωνή, δεν αποτελεί έκπληξη... :):):)

brexians said...

efi thodi dagoto
"I'll go to eurovision"

i tragoudara....lol
o mavroukos pios einai?
tragoudara m'arese, kias ime tou classic rock..