Thursday, April 08, 2010

Καφέ ή Αστροδολλάρια; Καφέ!

Είναι γνωστό ότι πέραν της μπύρας και των τσιπουρορακοειδών, είμαι λάτρης και του καφέως, μεγάλη η χάρη μου.
Τον καφέ δεν τον χρησιμοποιώ ως μέσο γρήγορης αφύπνισης, ούτε ως μέσο για να περνά η ώρα κωλοβαρόντας σε κάποια τρεντοκαφετέρια. ΟΚ παραδέχομαι ότι κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων, έγραψα πολλές ανθρωποώρες στη Μελενίκου, στο Catanu (αιώνιο στέκι - στη Δεσπεραί, να πηγαίνετε οι βόρειοι) και στην παραλία, πίνοντας άπειρους φραπέδες. Τα φοιτητικά μου χρόνια είναι χαμένα στα πέρατα της Ιστορίας βέβαια - είναι γνωστό ότι όταν ήμουν φοιτητής η Θεσσαλονίκη ανήκε ακόμα στο Βασίλειο του Φιλίππου του Β' , και δεν είχαν καν ανακαλυφθεί ακόμα οι βεντούζες, τα ζαντολάστιχα και το κινίνο. Που λέτε είμαι λάτρης του καφέως ως ρόφημα και όχι ως ιδεολογία.
Μου αρέσει η γεύση του ρε παιδί μου πως το λένε. Βέβαια έχω και εγώ τις απαιτήσεις μου. Βαρύ, (ο φραπές μπροστά μου αυτή τη στιγμή έχει 3 κουταλιές καφέ, μπαμπάτσικες), γλυκό (αν και κατά περιόδους το ρίχνω στο σκέτο εσπρέσσο) και κρύο. Και ποτέ με προσθήκη γάλακτος. Άντε ίσως σε κανα φρέντο  να ανεχτώ λίγο αφρόγαλο αλλά με το ζόρι.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι παραείμαι μυστήριος με τον καφέ, μια και για να πιω ζεστό καφέ πρέπει έξω να έχουμε πιάσει θερμοκρασίες απόλυτου μηδενός και πάλι πιθανότατα να φτιάξω κρύο.
Συνοψίζουμε : Καφέ. Βαρύ. Γλυκό (οκ και σκέτος). Κρύο. Και χωρίς φιοριτούρες τριγύρω.
Και μπαίνουμε στο ζουμί.
Είναι γνωστό μαγαζί που αυτοπροσδιορίζεται ως "καφετέρια", πολυεθνικό, που έχει φραντσάϊζ παντού. Σε εκνευριστικό σημείο. Νομίζω θα καταλήξουν να είναι περισσότερα από τις εκκλησίες σε λίγο.
Το μαγαζί αυτό που λες, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι σερβίρει καφέ. Αλλά στην πραγματικότητα ΔΕΝ σερβίρει καφέ. Σερβίρει "κουκλίστικα" ποτήρια διακοσμημένα με σαντιγύ, χρωματιστά μπιρμπιλόνια, σιρόπια με γεύση μάνγκο, φράουλα, πεπόνι, βερύκοκο, τσουκνίδα, σπανάκι, ρέβα, μυρώνια, τσιτσίραυλα, μπέϊκον, αγριοκάστανο, αγριογούρουνο, θυμαρολέμονο, λεβάντα και παπάγια, καλτσόν και τρόμπα, σως μπεαρναίζ με φιλέ μινιόν κλπ κλπ. Κάτω από ένα βουνό σαντιγύ, κρέμας ζαχαροπλαστικής, κομμάτια φρούτων, μπαχαρικών, πριονίδι, σκαμπώ, σαμπώ, αστροναύτες, λούκοζειντ, πλαστικά παιχνίδια, κάρτες υπερατού και διαφημιστικά του Χόντου, υποπλέει ένα στρώμα ύποπτου υποκαφετί παρασκευάσματος αραιωμένου με γάλα σόγιας/γάλα δαμάλας/γάλα καμήλας/γάλα καρύδας/γάλα βουλκανιζατέρ ή άλλες πρωτότυπες ονοματολογίες λευκών παρασκευασμάτων που έχουν με το γάλα σχέση όσο εγώ με τη Μέγκαν Φοξ. ΑΥΤΟ λοιπόν το υποκαφετί αγνώστου προελεύσεως πλέον αντικείμενο ονομάζεται χαϊδευτικά καφές και πωλείται σε ληστρικές τιμές, που εξευτελίζουν όλες τις προσπάθειες των συμπολιτών μας να μας πείσουν ότι υπάρχει κρίση, μια και για να πίνεις μαλάκα καφέ με 8 ευρώ, τα χεις και καλά να κάνουν να στα πάρουν.
Και συνεχίζω. Έχω αναγκαστεί να πάω 2-3 φορές, στο πλαίσιο των κλασσικών υποχωρήσεων που είσαι αναγκασμένος να κάνεις όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση (αλλά πούλησα το τομάρι μου ακριβά). Προτελευταία φορά που πήγα, διαπίστωσα ότι εν γένει στο μαγαζί αυτό ΔΕΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ. Όλα ήταν μείγματα ενός αραιωμένου τύπου καφέ φίλτρου. Καφές φίλτρου ή Γαλλικός, είναι η μεγαλύτερη αστειότητα και ψέμα από τότε που οι όρκοι πίστης συμπεριλήφθηκαν στις δοξολογίες του γάμου. Όταν λέμε Γαλλικός εννοούμε ένα νερομπλούκι με υφή και γεύση αραιωμένου λασπόλακκου της Τανζανίας, αλλά επειδή του προσθέτουν αρώματα απο ο,τιδήποτε μπορεί να παρασκευαστεί με πολυμερισμό ή ισομερισμό παραγώγων του βενζολίου, αυτοί που τον πίνουν νομίζουν ότι έχει ωραία γεύση.
     Αυτός είναι γκαϊφές. Σηματοδοτεί τον τραγικό συνδυασμό Σάββατο πρωί+δουλειά

Φανταστείτε λοιπόν ότι σε αυτό το μαγαζί σου σέρβιραν εξ ορισμού, σε όλους τους καφέδες, αραιωμένο γαλλικό καφέ. Και τον πλήρωνες από 5 μέχρι 8 έουρος, για να σου βάλουν μια κουταλιά σαντιγύ και διάφορα άλλα άχρηστα διακοσμητικά, που θα σε κάνουν να νοιώσεις ότι πραγματικά πίνεις καφέ κάπου στη Νέα Υόρκη, παρέα με τους καλτ μπίτνικς του 50, τους καλλιτέχνες στο Γκρίνουιτς Βίλλατζ και τις 55άρες πρωταγωνίστριες του Σεξ αλλά όχι Σπίτι. Παπάρια αγαπητέ μου. Βασικά σε έχουν πείσει ότι ένα υπερτιμημένο νερόπλυμα αξίζει πολλά λεφτά επειδή έχει ωραία παρουσίαση.
Συγχαρητήρια, για άλλη μια φορά πέφτεις θύμα σε αυτούς που βρίζεις ολημερίς και ολονυχτίς (ως γνήσιος αναντάμ παπαντάμ ελληνοεπαναστάτης του πουλοκλέοντα).
Πέρισυ μάλισταν αποφάσισαν να βάλουν και κανονικό εσπρέσσο απο ο,τι μας είπαν. Προσπάθησα να πιώ έναν απο ο,τι μου είπαν , διπλό. ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΝΕΡΟΠΛΥΜΑ ΗΤΑΝ. Και προφανώς σε τριπλάσια τιμή απο τον κανονικό Εσπρέσσο. Ρε παπάρες, άμα είχα παραγγείλει κόκκους καφέ από τη Βραζιλία, τους είχα στείλει σε Ιταλό μάστορα να τους καβουρδίσει σε ειδικό μηχάνημα και τον είχα φτιάξει σε υπερμηχανηματάρα εσπρέσσο, θα μου είχε έρθει πιο φτηνα αναλογικά. Άσε που είδα τι είδους εσπρέσσο φτιάνετε.. Το είδα. Αραιωμένο. Όταν λένε "διπλή δόση", εννοούν καφέ σε μισή ποσότητα από αυτό που βάζω σπίτι για 2 δάχτυλα καφε, με διπλάσιο νερό . Από το διπλάσιο που ήδη βάζουν για να φτουρήσει. (Για όποιον δεν κατάλαβε την αναλογία, αν στο σπίτι βάζω 1 καφέ με 1/2 νερό, αυτοί για τον διπλό τους βάζουν 1/2 καφέ με 2 νερό)
Παπάρια μάντολες.
Αλλά βλέπετε και αυτό είναι μόδα. Είναι τρέντυ. Είναι χιπ. Είναι χοπ. Είναι γιούχου και μοδάτο και χαϊλίκι.
Εγώ θέλω καφέ. Και σε καφετέρια που δεν έχει φραπέ, δυνατό εσπρέσσο και ελληνικό (σε μεγάλες ντάγκλες γιατί είπαμε δεν πίνω ζεστούς συνήθως), Ε ΔΕΝ ΠΑΩ..
Άμα θέλω να φάω πάστα μοκα, θα πάω σε ζαχαροπλαστείο. Όχι σε "καφετέρια".
Που μου κάνουν και προπαγάνδα "ορθής πρακτικής" μη ξεράσω κορκόδειλες. Παραγγέλνουν λέει τις καλύτερες ποικιλίες καφέ, από μικρούς παραγωγούς που δουλεύουν σωστά. Έτσι εξηγούνται τα πάντα.
Δε σας φτάνει ο καφές που παραγγέλνετε επειδή ως ορθής πρακτικής πολύ λίγος. Για αυτό είναι τόσο αραιωμένος που θα έκανε τους ομοιοπαθητικούς να κοκκινίσουν απο ντροπή.

31 comments:

dtsomp said...

Σύμφωνοι, ΑΛΛΑ η εν λόγω αλυσίδα απαγόρευε το κάπνισμα εντός ακόμα και πριν την καπνοαπαγόρευση. Για εμάς τους άκαπνοι οι επιλογές είναι πολύυυυυυυ λίγες.

(καλά, πως το πίνεις αυτό το πράμα;)

Kameleon said...

Επιτέλους! Πέσ'τα άνθρωπέ μου! Άπειρες φορές το έχω σκεφτεί αυτό. Μια φορά έτυχε να επισκφτώ το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο και συμφωνώ απόλυτα.

Pink_Fish said...

το φοβερό είναι ότι αν πιεις αυτό το ντεμέκ καφέ μετά το στομάχι σου φουσκώνει σαν να έχεις φάει μια λαμαρίνα καταϊφια! Και το tall (μη χέσω δηλαδή, το μικρό μέγεθος είναι) σχεδόν 5 ευρώ? Κλεφτεεεες

ellinaki said...

Στην πρόσκαιρη κρίση μισανθρωπισμού που διανύω, εγώ συγκρατώ αυτό:

"...πωλείται σε ληστρικές τιμές, που εξευτελίζουν όλες τις προσπάθειες των συμπολιτών μας να μας πείσουν ότι υπάρχει κρίση, μια και για να πίνεις μαλάκα καφέ με 8 ευρώ, τα χεις και καλά να κάνουν να στα πάρουν"

Έεετσι.

Zaphod said...

Χωσε και σώσε δικέ μου!!

Και ως καφεμανής (καφες=σκετος, κρύος, ενίοτε και αχτύπητος σαν και μενα. Και οποιος ριξει μεσα γαλα τον πηδηξα!) αλλα και ως αριστερος συμφωνώ μαζί σου!!

Και για τις πιπες που λενε για τους αγνους παραγωγοι και τα τοιαυτα ΜΗΝ θυμηθώ δικέ μου τις συνθηκες εργασιας και απολαβων τους διοτι θα τα παρω στο κρανιο!

Ρε ουστ!!!

Καφε με γευση καφε δεν εχετε ρε γαμημένοι;

Stefanos said...

dtsomp : Την άποψή σου την καταννοώ και τη σέβομαι απόλυτα. Αλλά ρε αδερφέ, να δίνεις 8ευρα για να ΜΗΝ πίνεις καφέ, μακριά από τους καπνιστές.. πήγαινε αλλού και κάτσε έξω. Όπως κάνουμε εμείς οι καπνισταί στο εξωτερικόν :p

Κameleon : άστο γάμα το. Αυτό που λέει ο Zaphod παρακάτω. "Καφέ με γεύση καφέ δεν έχετε ρε;"

Pink : Αχ, καταϊφι... ναι ναι

Ellinaki : Έχεις γίνει πολύ επικίνδυνος εσύ. Να σε βγάλουμε για κανα ξύδι να ηρεμήσεις :p

Ζαφ : Πλέον έχουν καφέ με γεύση καφέ. Αλλά εξακολουθεί να μην είναι ΚΑΦΕΣ. Είναι ένα καφέ πράγμα με ΓΕΥΣΗ καφέ.. Αραιωμένου.

Anonymous said...

Αν μιλάμε για την αλυσίδα καφέ "εξ Αμερικής ορμώμενη" τότε συμφωνώ απολύτως πως μόνο καφέ δεν σερβίρουν!
Το παράλογο είναι πως ενώ στις ΗΠΑ οι πωλήσεις της εν λόγω αλυσίδας μειώνονται στην Ελλαδίτσα με την ανεργία να αυξάνεται και την οικονομία να πέρνει την κατιούσα αυξάνονται!
Λιβ γιορ μυθ ιν Γκρις σε λέω(ορ ντάι τράινγκ)!

Zaphod said...

Δεν νομίζω το αμαγαλμα λασπης και σβουνιας πασπαλισμενο με κακαδια μύτης συνολικού καφετί χρώματος ειναι καφες. Εσπρεσο ξεσπρεσο να πα να κουρευονται


ουουουουου!

Ellie said...

Αν και έχω επισκεφτεί την εν λόγω αλυσίδα κάποιες φορές συμμερίζομαι απολύτως την άποψή σου. Γιατί καφές για μένα σημαίνει κρύος και σκέτος εντελώς, χωρίς γάλα ή οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον freddo, αρκεί να είναι καλά χτυπημένο το αφρόγαλα και να μην με στείλει αδιάβαστη.....Βέβαια εξυπηρετεί το γεγονός ότι είναι σε κάθε γωνία και έτσι υπάρχει στάνταρ λύση για τουαλέτα παντου....

Sophia said...

AX, ΠΕΣΤΑΑΑΑΑ!!! Καλά, εγώ γενικά πάω σε πιο μπρουτάλ μέρη για καφέ, και ψιλοαφρίζω με την πολύ τρεντιά, (δεν θέλω ΚΑΝ να αρχίσω για την αντιστρόφως ανάλογη σχέση ποσότητας καφέ και τιμής) αλλά μην νομίζεις, ξέρεις πόσες φορές σκέφτηκα να έχω στο τσαντικό κόκκους καφέ? Ε, μα πια...

Unknown said...

Μα η μαλακία έγινε μόδα στις μέρες μας και χτυπάει και στον εγκέφαλο αφού, τί περιμένεις εσύ;
Αφού παιδί μου δεν είσαι δημοσιογράφος, γιατί δε λες και το ονοματάκι του μαγαζιού να ξέρουμε, μην μας τύχει να πάμε κατά λάθος και βρίζουμε και αυτό, αλλά και εσένα;

Wizard! said...

Εξαίρετος και υπερβολικός όπως πάντα! :D
Πίνεις από τους καλλίτερους Espresso, αρκεί να μη σε μπερδεύουν οι βλακείες που γράφει στον κατάλογο, που είναι για να τις παίρνουν όσοι δεν πίνουν καφέ. 1000 φορές καλλίτερος και γευστικότερος από τον Illy που μας τον προωθούν σαν τρελλοί, αλλά στην Ιταλία (γενέτηρα του espresso) δεν τον ξέρει κανείς.

Σημαντικότατα πλεονεκτήματα, ο άκαπνος χώρος και η ελεύθερη πρόσβαση στο internet.

Όσο για το φραπέ, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι παράγεται από ότι αποκλείεται από τις υπόλοιπες ποικιλίες, στην ουσία δηλαδή, είναι ο καφές που θα πετούσαν στα σκουπίδια...

Stefanos said...

Δυστυχώς το ξέρω ότι ο instant coffee είναι για τα σκουπίδια αλλά γαμώ το κέρατό μου, η φραπεδούμπα μου αρέσει.
Καλά illy εννοείται πως δεν μπαίνει σπίτι.. Αλλά δεν έχω και καμιά εσπρεσσιέρα της προκοπής οπότε νταξ...

Hades said...

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ έγραψες όλα αυτά από γούστο στην γεύση, όλα παραπέμπουν σε ιδεολογία... :):):)
Προσωπικά πάντως είμαι υπέρ της ιδεολογίας και δη σφοδρότατα!
Σημειωτέον ότι ο σωστός φραπέος θέλει ένα δάχτυλο νερό (ξάπλα, όχι όρθιο) προκειμένου να ΜΗΝ κάνει πολύ αφρό, μιας και τότε έχει αποδεδειγμένα την καλύτερη γεύση (γενικά το πολύ νερό στο χτύπημα μπασταρδεύει τη γεύση). Επίσης, το σωστό χτύπημα του φραπέος -ιεροτελεστία γαρ- θέλει σέικερ κι ουχί μηχάνημα. Κι όταν εν τέλει πας έξω να πιεις κι έναν... επαγγελματικό, παραγγέλνεις μέτριο σε ζάχαρη και σου έρχεται μέτριος σε πχιότητα. Άστα να πάνε...

Α, και που'σαι: κι εγώ πάντα κρύους πίνω, αλλά υπάρχουν κάτι απίστευτες καφετέρειες αι οποίαι παρασκευάζουν ελληνικό σε χόβολη ο οποίος έρχεται μέσα στο μπρούντζινο μπρίκι μαζί με γλυκάκι του κουταλιού. Άσε, μιλάμε για μεγάλη ήττα...

ΥΓ. μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται το "αν δεν πιω γλυκό θα πιω σκέτο";;;; :):):):):):):)

Stefanos said...

Eύκολο ρε παπάρα Hades. Έχει τελειώσει η ζάχαρη και βαριέμαι να πάω να πάρω :p

Hades said...

Αααα... κατάλαβα. Κι αν τελειώσει κι ο καφές τον κάνεις ντεκαφεϊνέ...
Ρε σταδιάλα επιτέλους... :):):):)

ESKARINA said...

Επειδή πολλάκις μου την έχουν πει για το υποπροϊόν / βλαβερό καφέ που πίνω (Nescafe - όχι οποιονδήποτε άλλο στιγμιαίο - ΣΚΕΤΟ, φραπέ όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πάνω από 20 βαθμούς και ζεστό κάτω των 20 βαθμών, και με ΕΒΑΠΟΡΕ γάλα μόνο όταν το έλκος με απειλεί με γαστρορραγία) απαντώ πάντα : "Συγνώμη παλικάρια, εγώ πίνω αντρικό καφέ...".
(με έχει χαλάσει απίστευτα το ότι έβγαλαν Nescafe με πράσινους κόκκους που κάνει δήθεν καλό λόγω αντιοξειδωτικής δράσης - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΦΕ ΡΕ!)

Α! και εννοείται ότι συνοδεύεται με τσιγάρο (δεν αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες διότι οι μη καπνίζοντες θα αρχίσουν να βήχουν!)

Stefanos said...

Εskarina εγώ κάποτε έπινα μετά μανίας έναν στιγμιαίο που είχε βγάλει η Bravo και είχε άρωμα ελληνικού.. Τρελλαινόμουν με αυτόν τον καφέ αλλά πάει, απόθανε

ESKARINA said...

Η φωτογραφία που έβαλες στρίβει το μαχαίρι στην πληγή ... διότι είναι Σάββατο πρωϊ και είμαι και εγώ στη δουλειά.
Από ό,τι βλέπω εσύ βάζεις τον καφέ σε ποτήρι... εγώ τον προτιμώ σε κουβά!(τον φτιάχνω σε κούπα που χωράει γύρω στα 600ml).
Τον στιγμιαίο που αναφέρεις δεν τον ήξερα, αλλά υποψιάζομαι ότι είμαι απλώς κολλημένη με το νες.

Stefanos said...

Eskarina και αυτό κουβαδάκι είναι. Μισόλιτρο μπύρας :D

latecomer said...

Υποθέτω ότι μιλάς για την γνωστή αλυσίδα με τον πράσινο λογότυπο. Να σε χει καλά ο Μέγας Σουβλακέας που μας έφτιαξες το κέφι με τον πρωινό καφέ (σπιτικό φραπέ με σέικερ που κουβάλησα απο Ελλάδα). Πάρε και μια σχετική του αταίριαστου που είναι από τις αγαπημένες μου: http://www.philology.gr/blog/?p=113

patsiouri said...

Ιου....η συγκεκριμένη αλυσίδα μου θυμίζει τη Ντάλια, από τους καφέδες μέχρι τα σερβίτσια!
Αν και εδώ οι αντικαπνιστές έχουν ένα δίκιο...
Ευτυχώς που άνοιξε ο καιρός!

Αchernar said...

Πρώτον, παρ'ολο τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ αναρχοεξτρεμίστρια και με ψάχνει η αντιτρομοκρατική (μιας και έχουν πάρει φόρα τελευταία), εγώ θα το πω και θα το βροντοφωνάξω: την συγκεκριμένη αλυσίδα πολύ θα το φχαριστιόμουνα να την έκαιγαν με μολότωφ σε καμμία απο τις μπαχαλοσυρράξεις. Νισάφι πια, όλο τράπεζες και τράπεζες. Κάφτε ρε και κανά τέτοιο μαγαζί, να ησυχάσουμε!

Δεύτερον: Γάλα. Στον καφέ. Ποτέ. Με καμμία Παναγία, σε κανένα σύμπαν και χωρόχρονο. ΤΕΛΟΣ.

(Μάχη)

xtsanos said...

Συμφωνώ, αλλά δεν έχεις πιει latte με γάλα σόγιας σε υποκατάστημα στο Πεκίνο και σε τιμές Αθήνας επειδή το ξενοδοχείο που έμενες σέρβιρε μόνο πράσινο τσάι! Εκεί να δεις στέρηση - και σου μιλάει κάποιος που πίνει 4 espresso τη μέρα! Μετά από αυτό σιχαίνομαι ακόμα και το logo τους!

Marina said...

Είναι γνωστό ότι "οι σωστοί παραγωγοί" προμηθευτές τους Αιθίοπες..τους έδιναν εξαιρετικής ποιότητας καφέ σε χαμηλή τιμή και εκείνοι οι έξτρα μάγκες τον πούλαγαν σε σούπερ-ντούπερ τιμές και σταγόνα-σταγόνα βγάζοντας απο τη μύγα ξύγκι..μέχρι που ξύπνησαν οι Αιθίοπες και άρχισαν να φωνάζουν δικαστικώς..ωστε να εξασφαλίσουν μία αξιόλογη μερίδα απο τη μπάζα της αλυσίδας..Αισχροκέδρεια του κερατά

Σκατοκαφές αλλά ενδεικτικός ότι κρίση στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Mistress Hyde said...

Καφέ στα Εξάθλια έξω με όσα τσιγάρα γουστάρω να φουμάρω. Η πράσινη αλυσίδα μπορεί να πάει να γαμηθεί ηρωικά. Αν υπάρχει τέτοιο πράγμα...

Stefanos said...

Δημοσιευθήκαμεν και στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου.. Πλέον νομίζω ότι δικαιούμαι να πουλάω μούρη :p

Unknown said...

Πνευματικά δικαιώματα σου ζήτηξαν αυτή τη φορά;

**Και μη σου περνάει απ' το μυαλό ότι τώρα που έχεις τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σου θα έχεις και τσατσιλίκια με τον DM!!! :ppp

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Τρεις μπαμπάτσικες; Και γλυκό;;; Eίσαι και ασύμφορος δλδ! :D
Έτσι εξηγείται που μονίμως είσαι στην τσίτα & τα χώνεις!
Εγώ πάλι με φραπέ νιώθω τρέμουλο
Ενημερωσέ μας για το ...δικαίωμά σου στη μούρη pls

Ιοκάστη said...

Αν και πίνω σχεδόν μόνο ζεστό καφέ (και μόνο νες ή ελληνικό) συμφωνώ. Αυτά τα πράγματα που σερβίρουν δεν είναι καφές και αυτά τα σάντουιτς που πουλάνε δεν είναι σάντουιτς. Κι οι τιμές είναι εξωφρενικές. Αλλά για τις τιμές θέλουμε και τα παθαίνουμε. Γιατί τα Εξάρχεια που έχουν φυσιολογικές τιμές (συνήθως) δεν αρέσουν σε πολλούς γιατί δεν είναι μουράτα (φτου στα μούτρα τους), ε ας πληρώνουν νεροζούμια λοιπόν. Καλύτερα βασικά, άντε γιατί πολλοί μαζευόμαστε σε μερικά μέρη και δεν χωράμε.


(ελληνάκι τι έχεις πάθει; Γιατί μισανθρωπισμός; Μήπως χρειάζεσαι κανέναν καφέ να συνέρθεις;;;)

iakovos said...

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ. ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΟΟΟ. ΣΕ ΤΟΝΩΝΕΙ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ.