Friday, June 29, 2007

Πάει και η Πάρνηθα

Με μεγάλη λύπη έβλεπα χτές στις ειδήσεις την Πάρνηθα να καίγεται. Σε λίγο θα θεωρούμε δάσος το πεδίο του Άρεως όπως πάμε. Ή τις ζαρντινιέρες στην Ερμού. Ή την εκάστοτε γλάστρα στο μπαλκόνι. Ρε αφήστε τίποτα όρθιο ρε. Αφήστε κανά δεντράκι! Τι θα αναπνέουμε ρε αλήτες; Τα παιδιά σας ρε τι θα αναπνεύσουν; Που καλά να πάθετε και να σκάτε στη ζέστη κάθε καλοκαίρι. Που δεν αφήσατε φύλλο χλωρό να σταθεί πουθενά παλιοκαθήκια. Είμαι εξοργισμένος αυτή τη στιγμή. Εύχομαι στα καθήκια που βάλαν τη φωτιά, στα καθήκια που τους έδωσαν εντολή και στα καθήκια που θα χτίσουν τα κωλόσπιτά τους πάνω από τα καμμένα να μη σώσουν ποτέ να χαρούν τίποτα από δω και πέρα στη ζωή τους. Χρυσάφι να πιάνουν, σκατά να γίνεται. Το φαϊ τους να έχει γεύση στάχτης και το νερό τους να μυρίζει σαπίλα. Να τα φάνε όλα στους γιατρούς και στους δικηγόρους. Να τους γκρεμίζονται οι βρωμοβίλλες τους με την πρώτη βροχή. Να πέφτουν τα παλιοαυθαίρετά τους σαν τραπουλόχαρτα, είτε είναι βίλλες είτε παράγκες. Να πάθουν ανίατες ασθένειες και να πονάνε αλλά να μην ψοφάνε. Να παρακαλάνε για ευθανασία τα καθίκια και να μην τους λυπάται ούτε Θεός ούτε Δαίμονας να τους πάρει. Και αν γίνομαι κακός τώρα, δε δίνω δεκάρα. Να πα να κόψουν τα λαρύγγια τους. Γιατί εγώ κάθε δυό χρόνια περνάω τουλάχιστον 2-3 μέρες στο καρανόμιμο εξοχικό μου -που σα μαλάκες τίμιοι πληρώσαμε κανονικά άδεια, φόρους κλπ- περιμένοντας με τα λάστιχα να έρθει η φωτιά που βάζουν τα μουνιά στο απέναντι βουνό για να χτίσουν καινούρια αυθαίρετα. Να ψοφήσουν φτωχοί, πονεμένοι, ψειριάρηδες και με μαραμένα τσουτσούνια τα παλιολαμόγια!

9 comments:

η Λίτσα said...

Όπως σε κάτι ταινίες θρίλερ που έχουν χτίσει πχ πάνω σε νεκροταφείο Ινδιάνων…
Και μετά ήρθαν τα ζόμπι…

Έτσι και σ’ αυτούς που βαλαν φωτιά να βγουν τα φαντάσματα από τα καμένα ελαφάκια και σκιουράκια και να τους τυραννούν σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή τους…

Oneiros said...

Pet Sematary, heh :-)

Ωρε, μας αξίζει να έρθουν τα ζόμπι, τα αγριεμένα τοτέμ των καμένων ζώων, οι τιμωροί δρϋίδες και rangers με τα Creeping Doom, το Wild Hunt και ο Ithaqua ο ίδιος για προσωπική βίζιτα στα σπίτια των προαναφερθέντων.

Άει στο διάολο πια, σ' αυτή τη χώρα. Ένας λόγος που δεν έχουμε κανένα σεβασμό για τη φύση είναι ότι έχουμε ξορκίσει από τους εφιάλτες μας όλους τους μπαμπούλες της.

ΠΡΕΖΑ TV said...

"Να ψοφήσουν φτωχοί, πονεμένοι, ψειριάρηδες και με μαραμένα τσουτσούνια τα παλιολαμόγια!"
Με μια φραση τα λες ολα!!!

Ellie said...

Σήμερα πήγα για μπάνιο στην Κακιά Θάλασσα και ήτανε γεμάτη στάχτη...που να φύσαγε κιόλας τι θα γινότανε!!!Κι όχι τίποτε άλλο, συνήθως μετά την Πάρνηθα σειρά έχει η Πεντέλη...πάλι θα ανάβουν για μπάρμπεκιου και θα νομίζουμε ότι καιγόμαστε ολόκληροι...

Anonymous said...

Έτσι όπως πάμε σε μερικά χρόνια μόνο στα blogs θα βλέπουμε δάση......

Zaphod said...

Οι υπεύθυνοι κλασικά θα την γλιτώσουν και προβλέπω η Αθήνα να τρώει χοντρό παλαμάρι με τις βροχές το χειμώνα....

Wizard! said...

Εδώ λένε ότι έπιασαν έναν και τον πάνε για ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ!!! Που να ξερνάνε αίμα μέχρι να πεθάνουν στα βαθιά γεράματα!

Αλλά φταίμε κι εμείς. Δηλαδή, ένας βάζει τη φωτιά, ωραία. Όλα τα οικόπεδα δικά του είναι? Ποιός τα αγοράζει ρε παιδιά?

stellini said...

αυτή η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη!! Εγώ το λέω οτι όσοι βάζουν τέτοιες φωτιές ειναι παρανοϊκοί!! Τελείως.. αφου οι επιπτώσεις γυρνάνε κ σε αυτούς μπουμερανγκ.. κρίμα.. τιποτά άλλο κρίμα.. αλλα το κράτος αντί να βρεί τρόπους να τους σταμάτησει το μοναδικό που ξέρει να ξεχωρίζει είναι κατηγορίες πολιτών! όπου υπάρχουν οι λεφτάδες θα ξεφυτρώνουν οι βίλλες η μία μετά την άλλη και τις παράγκες τους κυνηγάνε σαν αιντε μη πω και να πέφτου τα πρόστιμα και να οι κατεδαφίσεις! τεσπα.. στην Ελλάδα ζούμε όλοι το ριχνουμε στον ωχαδερφισμο. Και ασφαλώς η αναδάσωση.. η σωστή αναδάσωση.. όνειρο..

Unknown said...

Πλύνε και τα χέρια σου..
Έχω ακούσει ότι πιάνει :ppp