Sunday, April 09, 2017

Η ομάς φθίνει

Όλο θέλω να γράψω και όλο το αναβάλλω.
Αι υποχρεώσεις με σκίζουσι και τις μέρες που έχω χρόνο προτιμώ να τον περνώ αλλιώς από το να γράφω στο βλόγι. Όχι πως χέστηκε και κανείς, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.

Παρατηρώ όμως τι γίνεται τριγύρω και προφανώς τα σχολιάζω εσωτερικώς ή εξωτερικώς με τη γνωστή μου υπομονή, ευγένεια και απλοχεριά συναισθημάτων. Ξέρετε όσοι διαβάζετε καιρό (μιλάμε 12 χρόνια blog πλέον..) πόσο χαρίζομαι στους πάντες και τα πάντα. Και πόσο δε γκρινιάζω. #Not.

Παρ'όσο γκρινιάζω και χώνω εδώ μέσα, πραγματικά θα εξέπληττα ακόμα και τους πολύ κολλητούς μου, με το πόσο υπομονετικός και χαριστικός έχω γίνει αυτό το ακαδημαϊκό εξάμηνο. ΟΚ τηρουμένων των αναλογιών πάντα, μην είμαστε και πλεονέκτες.

Αλλά έχω καιρό να γκρινιάξω οπότε, να: 
Α) Κανά βιβλίο ΡΕΕΕ
Ένα από τα πράγματα που έχω παρατηρήσει και μου τη σπάνε, τώρα που ξεφεύγω λίγο από το μικρόκοσμο των γνωστών μου είναι ότι ο κόσμος φαίνεται ότι δε διαβάζει. Γενικά λέω. Λογοτεχνία. Νουβέλες. Τριλογίες. Κόμικς. Πορνογραφία. Συνταγές. Ο,τιδήποτε. Έπαθα σοκ  (καλός μαλάκας είμαι και εγώ) που 20χρονα παιδιά δεν ήξεραν τον Τσιφόρο (ΕΚΤΟΣ από αυτά των οποίων οι γονείς διαβάζουν - αρκετά ήταν) και που δεν ήξεραν πόσο γαμάτη πηγή για να διαβάσεις μη-βαρετή ιστορία είναι.
Έχουμε που έχουμε μια παιδεία γιατομπούτσο, που βασίζεται εν πολλοίς στην παπαγαλία και που αντιδρά σε ο,τιδήποτε ουσιαστικό και χρήσιμο - και δε μιλάω γενικά και αφαιρετικά. Το σώμα της ελληνικής παιδείας είναι ο δάσκαλος και ο καθηγητής και τα "δε μπορώ να δημιουργήσω-με καταπιέζει το σύστημα", όποιος τα λέει να τα πει αλλού, εμείς δε μασάμε από μαλακίες. Κοινώς, πάσχουμε από όρεξη μαλάκες μου και αφήστε τις κοελικές δικαιολογίες και το Βασιλάκη τον Καϊλα της εκπαίδευσης. Είναι στραβό το κλίμα, και απο ο,τι φαίνεται ελάχιστοι θυμούνται να πουν στα παιδιά"διάβασε κανα γαμωβιβλίο, να σου ανοίξει το μυαλό, μπορεί και να μάθεις περισσότερα πράγματα από ο,τι στο σχολείο το φελέκι μου". Και έτσι φτάνει ο άλλος στο πανεπιστήμιο και η βιβλιοθήκη του δεν έχει καν Τζέην Ώστεν -που όπως ξέρουμε, η αφαίρεση των βιβλίων της από μια βιβλιοθήκη θα έκανε αυτόματα τη βιβλιοθήκη καλύτερη, ακόμα και αν δεν έμενε κανένα άλλο βιβλίο-.. Δεν έχει διαβάσει την Ιστορία της Αθήνας του Τσιφόρου. Χελλ, νομίζει οτι ο Άρχοντας είναι "παραμυθάκι". Ναι άσε αυτή τη μανία με τη ρεαλιστική πεζογραφία. ΟΚ ναι μανα μου, καλός ο Ταχτσής (προσωπικά σκυλοβαρέθηκα), καλός ο Philip Roth (Ούτε 20 σελίδες δεν άντεξα - γούστα ειν τούτα), ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ "ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ";;
Διαβάστε κανα βιβλίο γαμώ τον Κριστομπάλ ντε Κολόν. Να μάθετε και ποιος είναι ο Κριστομπάλ ντε Κολόν και ο πατέρας του ο Δομίνγκος ο Περιστέρης.
"Και γιατί να μάθουμε ντε και κα"
*ΣΛΑΠ* *ΣΛΑΠ* *ΧΡΑΤΣ* *ΓΚΑΡΓΚΛ*
Α σιχτίρ δηλαδή..


Β) Μα πώς μπορεί μόνος του;
Βρισκόμανε τις προάλλες σε μια επαρχιακή ωραία πόλη και έπινα την καφεδάρα μου αραχτός δίπλα σε γάργαρα νερά.  Και δίπλα κολλητά μια παρέα με νεανίες και νεανίδες (νεολαίους υπό το αριστερότερον -δεν ξέρω για σας αλλά εγώ τη λέξη "νεολαίος" την είδα πρώτη φορά σε αφισάκι ΠΚΣ-ΑΡΡΕΝ-ΕΑΑΚ, κάτι τέτοιο τεσπα οπότε μου μεινε ως ιδιόκτητη ορολογία). Οι νεολαίοι κατ'αρχήν σχολίασαν -μεταξύ τους- πόσο μίζερο τους φαινόταν που καθόμουν μόνος μου και έπινα καφέ -επαναλαμβάνω, ΚΟΛΛΗΤΑ μου- και πώς δε θα μπορούσαν ποτέ να το κάνουν αυτό, ΕΙΔΙΚΑ χωρίς κινητό να βλέπουν κώλους στο ινσταγκραμ οι μεν, κοιλιακούς οι δε.
Α και δεν ήταν αυτό που με πείραξε, ας με πουν κακομοίρη και μίζερο όσο θένε. Είναι που κανείς τους δε σκέφτηκε να ρωτήσει "ρε μπάρμπα να σε πω, πώς και έτσι μόνος εδώ πέρα, έχεις κάνει κανά τάμα, είσαι κανας ανώμαλος, είσαι ζαβός ή μήπως δεν είσαι αποδώ και έχεις δουλειά εδώ και δε θες να μείνεις μέσα και γουστάρεις λιακάδα και καφεδιά;". Βέβαια τώρα που θα πω τι λέγαν μετά θα κατανοήσετε πως δεν ήταν και τίποτα μνημεία εγκεφαλικής λειτουργίας, ούτε καν πλαστικά βραχιολάκια για motivation εγκεφαλικής λειτουργίας δεν ήταν.
Μετά πιάσαν κουβέντα για ταξίδια. Εκεί μεγαλούργησαν. Ήταν 2 σχολές: Οι πιο νορμάλ "ναι γουστάρω να κάνω ταξίδια, να πάω και μακριά να δούμε τον κόσμο, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας"-κοελιά οκ, αλλά δεκτόν.
Και η ανησυχητική μερίδα κόσμου : "Δε με αφορά καθόλου, τον εαυτό μου τον μαθαίνω και εδώ" (στα Μικέλ απέναντι απο το σπίτι μου), "δε με νοιάζει να πάω ούτε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, έχω και τηλεόραση, κλάιν".
Εντάξει περιττό να πω τί είπαν όλοι όσον αφορά την υπόθεση "πάω ταξίδι μόνος μου στο εξωτερικό 20 μέρες". Πάλι εκεί κρατήθηκα να τους κάνω φροντιστήριο για το πόσο γαμάτα μπορούν να περάσουν μόνοι τους έξω, αλλά εδώ οι μισοί δε θέλαν να πάνε ούτε καν μέχρι την Έδεσσα..
Πραγματικά η αττάκα "δε με αφορά καθολου [το ταξιδι], δε με νοιάζει να πάω πουθενά, καλά είμαι εδώ" από στόμα 20χρονου κοριτσιού, είναι σοκαριστική πέραν του δέοντος. Έχεις ένα πλάσμα παραιτημένο στα 20. Χωρίς καμία περιέργεια. Καμία όρεξη. Καμία ένταση για ζωή, τίποτα. Έτσι. "Εγώ εδώ θα μείνω και θα πίνω καφέδες και ειμαι και κουλ, γιατι εχω κινητό". Από ποια κρεατομηχανή μυαλών πέρασε αυτό το παιδί και έγινε έτσι, μου λέτε; Γιατί δε γίνεσαι έτσι μόνος σου. Σε κάνουν. Η φυσική ροπή σου στα 20 ειναι η φυγή, το σεξ, τα ξύδια και να δεις τον κόσμο. Πότε σκατά την κάναν έτσι αυτή τη γυναίκα; Δε θα βαρεθεί ποτέ να πίνει καφέδες και να βλέπει βίντεο με κραγιόν από το γιουτιουμπ; Για τι μπορείς να μιλήσεις μαζί της; Καλά είμαι και εγώ μαλάκας ρομαντικός ξέρω. Λες και δεν έχω γνωρίσει κόσμο που το μόνο που μπορείς να πεις μαζί τους είναι για σκυλάδικα, ομάδα, κόμμα και ποτά. Αλλά και πάλι ρε διάολε, ΕΛΕΟΣ.

Γ) Κλάμα με τη ΣΥΡΙΖΑΡΑ
ΟΚ έχουμε παραιτηθεί πλέον ακόμα και αυτοί που ήμασταν "ηλίθιοι" και δεν τους πιστέψαμε τότε, το 15, από το να περιμένουμε κάτι, μικρό. Γιατί όσο και αν ήσουν κατά και το βλεπες να ρχεται, έλεγες "δε μπορεί, ΚΑΤΙ παίζει να κάνει".
Ρε και μνημόνιο έσφιξε (όχι που δε θα υπόγραφε, κάπου το χα γράψει προ 2015 και με έβριζαν, αλλά τρέχα βρες το τώρα. Παραδόξως τα ιντερνετ τρολλζ και επαγγελματίες μετακλητοί κλπ ψάχνουν και βρίσκουν μόνο πράγματα που τους συμφέρουν, τα "δεν πρόκειται να βγει το πρόγραμμα θεσσαλονικης, μας δουλεύετε χοντρα και το ξερετε" μαζί με τις απαντήσεις τους σε αυτά, ως δια μαγείας εξαφανισμένα) ρε και παρελάσεις έκανε ρε και τον άγιο αναπτήρα θα φέρει με τιμές αρχηγού κράτους ρε και υπουργό έστειλε ασυζητητί με το που γκρίνιαξε το παπαδαριό.. Όχι δε λέω, ακόμα και αυτοί είναι λίγο καλύτεροι απο το Σαμαρά. Κυρίως γιατί δεν είχαν ακόμα ευκαιρία να κοπανήσουν πολύ κόσμο, γιατί ο κόσμος πλέον παραιτήθηκε και δεν έχει ελπίδα οποτε δε βγαίνει στους δρόμους κάθε που υπογράφεται μαλακία οπότε δε χρειάζεται να τους κοπανάνε. Κάτι ψιλά δε μετράνε, οκ είμαστε, τους παραδέχομαι σε αυτό, κρατάνε χαρακτήρα όσο μπορούνε στο ξύλο.
Αλλά κλαίω με τις κωλοτούμπες, τα ασύστολα ψέμματα και τις δικαιολογίες. Μαλάκα μου μερικές φορές συμπεριφέρονται λες και δεν υπάρχει ιντερνετ, λες και δε μπορεις να δεις ακριβώς τι έλεγε ο Χ πριν 2 μέρες. Αν ήμασταν στις αρχές 90ς θα μας είχαν βγάλει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το παράλληλο πρόγραμμα κλπ οτι δεν είχαμε ακούσει καλά και οτι ήταν αστικοί μύθοι και διαδώσεις. 
Επίσης κλαίω και με τις προσπάθειες για μετακίνηση του ενδιαφέροντος αλλού. Παλιά ήταν "ε μην τους κοροϊδεύετε δεν είναι κυβέρνηση", τώρα είναι "ε μην τους κοροϊδεύετε, είναι κυβέρνηση μεν αλλά προσπαθούνε και ζορίζονται, μην είστε τέτχιοι, οι άλλοι ειναι χειρότεροι". Αυτή την παράγραφο τη γράφω μόνο και μόνο για να μείνει γιατί προβλέπω το 2019, τα αλάνια που υπογράψαν τα πάντα τώρα, οι ίδιοι σκιτζήδες,οι ίδιοι που είναι ανίκανοι να σπάσουν κριτσίνια, να έρθουν ως αντιπολίτευση (κατά πάσα πιθανότητα μάλλον) και να μας καλούν να κατέβουμε στους δρόμους να τα κάνουμε όλα λίμπα και "δεν πληρώνω" επειδή τότε θα απαιτείται να τα εφαρμόσουν άλλοι. Nα μου το θυμηθείτε, κάτι Κυρίτσηδες που πονάνε αλλά ψηφίζουν (όπως το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ) θα μας κουνάνε επιδεικτικά τα σκουλαρίκια τους και το δάχτυλό τους για να μας υπερασπιστούν από τους (άλλους) κακούς φιλελεύθερους.

Δ) Κλάμα με ΝΔ
Αυτές οι αριστείες μας φάγανε. Βγαίνει και μιλάει σε ανθρώπους με διδακτορικά και μεταπτυχιακά τύπος που έκανε 12 χρόνια να πάρει πτυχίο και μιλάει για αριστείες. Που αμα μας ερχόταν σε συνέντευξη για να μπει σε μεταπτυχιακό θα του λέγαμε "πόσα χρόνια κάνατε; 12; α ευχαριστούμε πολύ, έχουμε μια θέση ομως στο καφενείο, γιατί μάλλον είναι το φυσικό σου περιβάλλον". Βλέπεις και κάτι "ανερχόμενους" κλασσικούς τύπους που βάλαν βύσμα μέχρι και για να πάνε για κατούρημα να σου μιλάνε για αξιοκρατίες (έχω τρανά παραδείγματα, ο ένας όμως μου χάλασε τη σούπα γιατί λάκισε και πήγε στο Σύριζα, αλλά η θεσάρα στο δημόσιο χρώμα δεν έχει, μόνο αποτύπωμα κώλου στην καρέκλα). Και γενικά πάνε να στήσουν το γνωστό πανηγύρι των "χρήσιμων" και "άριστων" άνθρωποι που εξίσου δε μπορούν να σπάσουν κριτσίνια με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που οι συριζαίοι κάνουν την αχρηστία τους γενική συνέλευση αμφιθέατρου με τσίπουρα και στριφτά, ενώ οι νδιτες την αχρηστία τους τη στήνουν σε μανατζεριλίκι, σε αίθουσα με προτζεκτορα και λαπτοπ, brainstorming και mindmaps. Γενικά στο στυλ διαφέρουμε. Στα άλλα, λάδια πολλά και τηγανίτες τίποτα. Ασε που τους έχει αφήσει λάσκα ο Κυριάκος και οι Σαμαρικοί κάνουν πάρτυ και εχουν κάνει τεικοβερ. Οι φιλελεύθεροι του κωλου. Που είμαστε φιλελεύθεροι όσο είναι να πέσουν φράγκα, αλλά άμα σου απαιτήσουν αλλαγές στη δικαιοσύνη, διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, ισότητα και ισονομία, κόψιμο των μαλάκηδων πυο θέλουν να πεθάνουν οσοι δεν είναι στρειτ λευκοί, αρχίζεις την κλαούνα για την κουλτούρα και παράδοση αιώνων. Πάλι καλά που αποφύγαμε το κάψιμο μαγισσών το 1700, γιατί ο Καμμένος ξερωγώ μπορεί να ζήταγε να επανέλθει η πυρά για τις γκόμενες με ελιές στο μάτι, ως παραδοσιακή πρακτική που άμα αφαιρεθεί πλήττεται η αιώνια παράδοσή μας.


Update
Tίποτα δεν αλλάζει, ούτε νοοτροπίες, ούτε συμπεριφορές, ούτε παθογένειες. Δε βελτιώνεται τίποτα, παρά μόνο από μικρά, ελάχιστα κύτταρα που τα καταπνίγει η θάλασσα της επιπλέουσας και περιρέουσας κουράδας. Ούτε μια γαμωταμπέλα σε ένα γαμωαρχαιολογικό χώρο δεν παίζει να κάνουμε σωστά
Word
Δεν έχει σημασία ποιος το κανε, ποιος το έλεγξε και ποιος το γραψε στα τσιμπιρδόνια του. Έχει σημασία ότι κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ δε θα χαλάσει τη ζαχαρένια του. Γιατί ΠΟΤΕ δεν υπάρχουν συνέπειες για κανέναν. Το γραψες λάθος πασάκα μου; στα παπαροντσίνι σου. Σιγά, δε θα πάρουμε και κεφάλια για αυτό. Εδώ δεν πήρανε το κεφάλι άλλων και άλλων που ξερωγω παραδώσαν και παρέλαβαν δρόμους που σε 1 μήνα πάθαν καθίζηση, για ένα ορθογραφικό; Εδώ ΔΕ ΧΕΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ που έχει 1 ασθενοφόρο στη Χαλκιδική και ο άλλος πέθανε 38 χρονών επειδή έκανε 2 ώρες να έρθει, για μια διαδρομή max 30 λεπτών (ευτυχώς που δεν έγινε επί ΝΔΣΟΚ αυτό να βγάλουμε τα ευαισθητόμετρα να κοπανιόμαστε μυξοκλαίγοντας). Και άμα πείτε και τίποτα στον Ξανθό, στον Πολλάκη και στους προηγούμενους 20 υπουργούς υγείας, θα βρείτε και το μπελά σας. Γιατί και αυτοί ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.
Ξέρω υπερβολικός είμαι αλλά κάτι τέτοια είναι τρελλό confirmation bias για μένα και μου γυρνάνε τα άντερα ανάποδα.


Γκρινιαξα και τα πα.
Ουφ.
Μετά το Πάσχα πάλι

10 comments:

Vagelford said...

Τι να πούμε και εμείς...

Κοίτα τι γίνεται γύρω μας και δεν μιλάμε

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=871213

Prophet Estarian said...

Ρε, γιατί μου στέλνεις τέτοια και με καις; :D

Vagelford said...

;)

Zaphod said...

"γιατί ο κόσμος πλέον παραιτήθηκε και δεν έχει ελπίδα οποτε δε βγαίνει στους δρόμους κάθε που υπογράφεται μαλακία οπότε δε χρειάζεται να τους κοπανάνε"

H πλεον σωστή περιγραφή του τι γίνεται. Και δυστυχώς η παραίτηση προφητεύει άσχημες εξελίξεις.

Καλό ποστ γενικά, μέσα στην γκρίνια μεν, ρεαλιστικό δε

Υ.Γ. Σαν την Χαλκιδική δεν έχει αφού

Prophet Estarian said...

@Zaphod το οτι κατάφερε μια "αριστερή" κυβέρνηση να ρίξει σε τόσο καταθλιψάρα τον κόσμο, το λες και κατόρθωμα.
Αλλά από την άλλη, το ξέραμε οτι μόνο ο Αλέκος θα μπορούσε να εφαρμόσει τα χειρότερα, χωρίς να καεί το σύμπαν. Και αντί να τους βάλουν τα νταούλια στον κώλο, τους κοιτάμε όλοι σα χάνοι και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας πόσο χυδαίοι είναι.

Zaphod said...

Μινι μαθημα στρατηγικής

Η καταθλιψη ηρθε ως αποτέλεσμα καλλιεργειας απεριοριστων προβλέψεων. Μαθαμουπεις και οι αλλοι ταζανε λαγους κ πετραχειλια για χρόνια και ζαμάνια και δεν έτρεχε κάστανο μετά, ελα ομως που
-Το 2015 δεν ειναι το 2007
-Αμα θελαμε τους άλλους ψηφιζαμε Σαμαροφώφη
Και απο την παράλλη αμα δεν τάζανε δεν θα βγαίνανε αφού, οπότε γάματα.
Το αποτέλεσμα της όποιας ήττας ηταν προφανώς εντός προγράμματος (ελπιζω) για τους υποψιασμένοι. Εκτος προγράμματος ήταν τα "διακοσμητικά" που δείχνουν που σκατά πάμε και τι θεμε να κανουμε.
- Αρετη κ Τολμη ξανα στην ΕΡΤ
- Παρελασεις σχολικες
- Αγιαστούρες γενικότερα.

Όλο το σύμπαν ξέρει πως ο Καμμενος αμα του κανεις μπου τρεμει μην χάσει το υπουργείο του και τον έχουνε κάνει και καλα ότι θελω-αλλα-δεν-με-αφήνει-ο-χοντρός. Αγγούρια καλυβιώτικα.


Η κατάθλιψη έχει και άλλη αιτία. Το λες και μεμψιμοιρία πωςτολένε διοτι τοτες ο Αλεξης κ ο ΣΡΖ γοήτευσαν οποτε τώρα που απογοήτευσαν δεν μας γοητεύει πια κανείς. Και εκεί είναι ο κίνδυνος διότι τρέχα γύρευε ποιος ακροδεξιος του κιαρατά θα είναι ο επόμενος υποψήφιος γοητευτής.

pølsemannen said...

Ξέρεις κάτι Προφέτα;

Είσαι ένα άτομο πολύ πάνω από το μέσο όρο σαν διανοητική ιπποδύναμη, αλλά όχι πάνω από το μέσο όρο σαν σφίχτης, να τα λέμε και αυτά :-P.

Το λοιπόν Προφέτα, δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΧΑΜΗΛΑ είναι πλέον ο μέσος όρος.

Και το πιο τρομακτικό είναι ότι υπάρχει ένας σκασμός νοματαίοι που είναι κάτω κι απ' αυτόν.

(Ας μη μπούμε στη διαδικασία πώς και γιατί, το εκπαιδευτικό σύστημα, η περιρρέουσα μαλακία κλπ. βιβλίο σηκώνει).

Πρόεδρος Α.Π.Ι. said...

Α) Γιατί κύριε Προφήτη μας ταλαιπωρείτε, γιατί να κάτσομε με τις ώρες να διαβάζουμε λέξεις αφού οι υπάρχει το ίντερνετς και το olastiforaolesoialithiestwnmaswnwnedw.gr, μπορούμε να διαβάσουμε μια πρόταση και να μορφωθούμε και να αποκτήσουμε και άποψη (και φαντασία για κάποιο λόγο)

Β) Ταξίδια κακά φτου τζιζ κακό, να δώκομε λεφτά για μέρη που δεν αράζεις 5 ώρες να πίνεις φράπα; Διατί να μην τα κρατήσομε και να ανοίξομε πέλφε στα σκυλάδικα βγάζοντας 452 ίδιες τσέλφι;

Γ) Ξέχασες και το κλασσικό "τόσα χρόνια ΝΔΣΟΚ μπλα μπλα μπλα...." λες και επειδή κάναν οι προηγούμενοι μαλακίες δικαιολογούνται οι ακόμα μεγαλύτερες τωρινές μαλακίες

Δ) Όσο υπάρχει η πιθηκοπαράταξη και α και ου δε βλέπουμε μελλοντικά άσπρη μέρα, ρε ούτε καν γκρι

mahler76 said...

Καλέ ποιον Τσιφόρο, ούτε τον Ιούλιο Βέρν δεν ξέρουν σήμερα. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ μόνος μου για καφέ ποτέ, αλλά θα σε σχολίαζα χαμηλόφωνα είναι η αλήθεια χαχαχα.

Prophet Estarian said...

Mπορεί να αργώ να απαντώ αλλά τι να κάνουμε είχα καιρό να μπω:
Μάλερ, σου απαγορεύω να με σχολιάσεις χαμηλόφωνα, χαμήλωσέ με σχολ.. σχολίασέ με κανονικά να πιάσουμε κουβέντα να σου τα εξηγήσω όλα :p Έχω γνωρίσει κόσμο στα εξωτερικά που η πρώτη αναγνωριστική αττάκα ήταν "καλε, τι κάνετε εσείς μόνος στο χωριό μας, από που είστε;" .. ουυ ένα σκασμό. Εδώ στα εσωτερικά, πιο δύσκολο γιατί δεν είναι όλοι οι έλληνες σαν τον κουμπάρο μου (το Zaphod) που πιάνει κολλητιλίκια με τους ξενομερίτες άνετα (παλιότερα με τις ξενομερίτισσες κυρίως, τώρα παντόφλα)

Ζαφ: Μεγάλο στρατηγικό λάθος το επι 3ετία και βάλε υπερπρήξιμο όρχεων με "πόσο γαμάτοι είμαστε, πόσο θα τα γαμήσουμε όλα όταν έρθουμε σητν εξουσία, πόσο μαλάκες άχρηστοι είναι οι άλλοι, εμπιστευθείτε μας και θα τους πάρουμε τα σώβρακα", γιατί στο τέλος το πιστέψανε οι άλλοι. Τώρα, απορώ πραγματικά πως δεν σπάνε κανονικά το ξύλο τους βουλευτές στα χωριά. ΑΠορώ πως μερικοί που έχουν το θράσος να το παίζουν και μούρη ακόμα κυκλοφορούν χωρίς συνέπειες. Είναι επικοινωνιακός άθλος με κάποιο τρόπο..
Προεδρε ΑΠΙ: Μέσες άκρες, σε κάθε παράταξη υπάρχουν ένα 5% ιδεολόγοι ρομαντικοί που πραγματικά θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο (άσχετα αν έχουν δίκιο ή άδικο σχετικά με το τι ειναι καλύτεορ ή με το αν ειναι ΠΚΣ,ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΚΑΡΟΤΑ <==υπαρκτή παλιά παράταξη, μη γελατε κλπ). Το κακό είναι το υπολοιπο τεράστιο ποσοστο που αποτελείται από κάτι αρριβίστες του κερατά που ξεροχύνουν στα παντελόνια τους με το να βγαινουν να λενε ΜΑΛΑΚΙΕΣ στα αμφιθέατρα και που ξεπληρώνουν τη συνδικαλιστική τους καριέρα με στεγνές θέσεις μετά απο δω και απο κει (ρε το Γαβρίλο, προόδεψε αμέσως με το που πηρε πτυχίο, συγχαρητήρια. Γκουχ-όχι τυχαίο όνομα-γκουχ). Γάμα τα με μεγάλα γράμματα

@Polse ευχαριστώ που δε με θεωρείς πολύ ηλίθιο, το εκτιμώ :p (να σου κάτσει ο καφές στο ρολόϊ στο λαιμό, μαδερφάκερ)