Thursday, December 08, 2016

Ξενερώματα και γκρίνιες

Μάλλον γερνάω πνευματικά με γοργούς ρυθμούς.
Ο κόσμος γύρω μου παθιάζεται και εγώ σε πλήρη αντίθεση, ξενερώνω.
Βέβαια όταν γράφω "παθιάζεται" δεν εννοώ "γουστάρει πολύ και ασχολείται με το χ". Το εννοώ με την ένοια που το βλέπουμε  ταινίες, όπου ο Τζο παθιάζεται με τη Τζένη και ξεκινάει αθώα με το να μυρίζει τις απλωμένες πλυμένες (ή και άπλυτες) σκελέες της το βράδυ στην ταράτσα και καταλήγει να την τεμαχίσει, να την περάσει με βούτυρο γάλακτος και sous vide για 12 ώρες στους 65 και να τη φάει με ένα στιβαρό Cote du Rhone. Ή ανάποδα η Τζένη παθιάζεται με το Τζο, ξεκινάει αθώα με το να μπαίνει στο διαμέρισμά του και να χαιδεύεται ηδυπαθώς πάνω από τα ακριβά δερμάτινα παπούτσια του, ενώ καταλήγει να δολοφονήσει τη μητέρα του, τις συναδέλφους του, την ξαδέρφη του και όποια γυναίκα του μιλάει καθημερινά και να αραδιάσει τα κεφάλια τους κάτω από το βωμό πουο του χει φτιάξει σπίτι της με μικροπράγματα που του κλέβει από το σπίτι και αυτός ο μαλάκας αναρωτιέται που σκατά τα έβαλε. Τέτοιο "παθιάζεται" εννοώ.
Έτσι λοιπόν, οι γύρω πορώνονται, εγώ ξενερώνω. Ή αρχίζω να αδιαφορώ. Δεν είναι το ίδιο.
Αρχίζω και μπαίνω σε μια κατάσταση λειτουργίας του στυλ "καλά καλά μη μου σπας τα αρχίδια, άντε παραπέρα να σκούξεις και φέρε και έναν καφέ/μια μπύρα/ένα τσίπουρο πρώτα". Ή πάω εγώ παραπέρα με τις μπύρες, το τσίπουρο, τον καφέ μου κλπ γιατί αντιλαμβάνομαι τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου (ιντερνετικώς και εκτός) πλέον ως κάτι τέτοιο:
"Έλα να μιλήσουμε"
Τι λε ρε κλάμπανε που θα ρθω να μιλήσω μαζί σου!!!
Βέβαια θα μου πεις "ναι αλλά άμα παραιτηθείς εσύ που σαι ευγενικό,ωραίο και λογικό αγόρι, έξυπνος, ευθυτενής, ευπροσήγορος,πράος και καθόλου γκρινιάρης και είρων, ποιοι θα μείνουν να μιλάνε στο ίντερνετ; Μόνο οι μαλάκηδες, οι πληρωμένοι, οι πορωμένοι και οι δενξερωκαιεγωποιοι;"
Και εδώ έρχεται η ξενέρα που λέμε.
Η απάντησή μου είναι απλή και ξεκάθαρη : 
"Ναι. Αυτοί". 
Ας τους να το κάνουν δικό τους. Τσιφλίκι τους. Να το κάνουν σαν τα υπερμεγέθη εγώ τους, τα πολιτισμικά και πολιτιστικά  μούτρα τους. Ας τους να το κάνουν ρινγκ μάχης. Ας τους να κανονίζουν και real life "φέρε την παρέα σου να τα πούμε άμα σου κοτάει. Γιατί είμεθα οι σκληρότεροι καργιόληδες δυτικά του Πέκος". Ας τους να κάνουν τις σταυροφορίες του κώλου και να διαφημίζουν τον ατέλειωτο συναισθηματισμό τους οι απο δω και την καθόλου πρωτοφανή καθηκιά τους οι απο κει.
Τις προάλλες μπήκα τουίτερ να χαζολογήσω και αρχίσαν τα "επ, που χάθηκες εσύ;" κλπ
Ε, είπα πως ξενέρωσα και τους βαριέμαι. 
Αφού ξέρω ΓΙΑ ΚΑΘΕ και δεν υπερβάλλω, ΓΙΑ ΚΑΘΕ γεγονός που θα συμβεί (και μερικές φορές για "γεγονότα" που δε συμβαίνουν αλλά καταραμένη επιβεβαίωση του συνεπούς) τι θα ειπωθεί, με ποια σειρά και απο ποιον.
Θα βγουν 2 μεγάλες αντικρουόμενες πλευρές (με μερικά αντίστοιχα γκρουπούσκουλα στην κάθε πλευρά - όπου "γκρουπούσκουλα" εδώ, μη με πρήζετε ότι δεν το χρησιμοποιώ σωστά, μεταφορική χρήση του όρου είναι) και θα αρχίσουν τις παναγίες ο ένας στον άλλο. 
Το κακό είναι πως στο ελληνικό τουίτερ υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων και αυτό φαίνεται.
Φυσικά δεν ψέγω την ποιότητα της παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια (γιατί εμένα προσωπικά δε με χάλασε αυτό το sui generis μοτίβο του "όλοι θα πάρετε πτυχίο" και "όποιος θέλει να ασχοληθεί θα γίνει καλός") αλλά από διαμόρφωση πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής συνείδησης, πρέπει να είναι πολλούς πάτους κάτω από τον πάτο, μια και οι απόφοιτοί τους νομίζουν ότι λύνουν προβλήματα, κερδίζουν κάτι, πείθουν κάποιον ή/και διαμορφώνουν την κοινωνία με το να ουρλιάζουν κατάρες και γαμωσταυρίδια απο δω και απο κει. Και ενώ η πραγματικότητα συνεχίζει να διαφωνεί εντόνως μαζί τους, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι οπότε δεν διατηρώ ελπίδες κάποια στιγμή να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Για αυτό και να στε καλά παιδιά, σας βλέπω και γελάω όποτε βαριέμαι και δεν έχω τι να κάνω. Είστε φτηνή και ένοχη απόλαυση μπορώ να πω, είστε περίπου σαν σύγχρονη μετεξέλιξη του Ερωτοδικείου, μόνο που η τρασίλα που αποπνέεται από παντού είναι έντονα παρφουμαρισμένη με -πολύ δυστυχώς- μορφωμένο κόσμο που κάθεται και ασχολείται με μαλακίες. Για μένα τουλάχιστον.Το γεγονός να μαι εγώ ο μοναδικός μαλάκας είναι ισοπίθανο, και μακάρι να μουν εγώ ο μοναδικός μαλάκας στη χώρα, θα χαμε λύσει πολλά προβλήματα.
Ξενερώνω  που λες με τα πάντα. Δεν ενθουσιάζομαι πως το λένε.
Μου χουν μείνει μόνο η Εσταρινάκενα, οι μπύρες, η αστρονομία και το Fallout 4 που δε μπορώ να παίξω γιατί δεν το σηκώνει ούτε το πισι, δεν έχω και Ps4. (Θα βγάλω amazon wishlist /paypal donate button να μου κάνετε δώρα , να αποδείξετε πόσο φανατικοι αναγνώστες είστε :p) (βέβαια τότε θα είμαι υποχρεωμένος να γράφω συνέχεια, αλλά ντάξει, το συζητάμε). Μου κάνατε την όρεξη για ζωή όπως κάναν οι Limb Bizkit τη μουσική των 90s.
Να π.χ μια μη-ιεραρχική λίστα ξενερώματος:

Το suicide squad. Ο Τζάρεντ Λέτο ή Λίτο ή δε μας γαμάς τώρα, ως Τζόκερ είναι σαν αποτυχημένος υποψήφιος μπραχαμιώτης ράπερ που μπήκε στο λάθος κομμωτήριο. Οι μαλακίες στα δόντια του, αντί να τον κάνουν τρομακτικό τον κάνουν σαν κοριτσάκι 6ης δημοτικού με σιδεράκια δυσανάλογα με το κρανίο του και οι απέλπιδες προσπάθειες να ψιθυρίζει εκπνέοντας για να ακουστεί τρομακτικός τον έκαναν να ακούγεται σα να βρίσκεται στο μέσο επίπονης αφόδευσης και προσπαθεί να ζητήσει κωλόχαρτο από τον τύπο που κατουράει στη διπλανή τουαλέτα ή στον διπλανό τουα-λέτο, αμα θες. Οι συγκρίσεις με το Λέτζερ είναι αναπόφευκτες και καθόλου άδικες. Άμα μοιάζεις με 12χρονο κοριτσάκι και το μακιγιάζ σου σε κάνει να μοιάζεις με παπαγάλο που πήρε πολύ lsd μια βραδιά στο Στούντιο 54, τότε που οι Boney M κάναν χαμό, που πας μωρή μπορδόχα;

Ο κόσμος που -ναι είναι πολλοί πλέον- μιλάει ελληνικά με αγγλική προφορά. ΟΚ μην μπερδεύεσαι, η αγγλική προφορά στα ελληνικά μοιάζει πολύ με την αγρινιώτικη. Ξέρεις, αυτό που λένε τα "η" περίπου σαν "ε";. Π.χ λέει ο απόλυτος έλληνας σταρ "Εεετοιμοιιιι" και δεν λέει "Έτοιμοιιι", λέει περίπου "Ετεμεεεεεε" . Αλλά ούτε ακριβώς έτσι. Περίπου "Ετehμeeh", καταλαβαίνεις. Ναι υπάρχει κόσμος που μιλάει έξω έτσι. Και χρησιμοποιούν αφειδώς και λέξεις όπως "spicy", "smooth" και "clean". Αν δεν έχεις κάνει χρόνια εξωτερικό, σορι αλλά μου φαίνεται από αστείο/γελοίο, ως τεράστια μανταμσουσουδιά να μου λες "θέλω το τζατζίκι πιο spicy". Καλώς τη Μαγδάλω από την Κάτω Τραχανούλα, άρτι αφιχθείσα από το Γουϊλιαμσμπεργκ επειδή βλέπει σειρές.

Η πολιτική/οι πολιτικοί από σπόντα. Το ποιόν των ελλήνων πολιτικών είναι γνωστό και κανείς δεν εκπλήσσεται. Μόνο εγω ξενερώνω που βλέπω πως ένα μάτσο τόσο αποδεδειγμένα ανίκανων ανθρώπων (ναι αναγνώστη, ΚΑΙ οι δικοί σου είναι ανίκανοι, όχι μόνο των άλλων) καταφέρνει να πορώνει και να πολώνει έτσι μια ολάκερη κοινωνία η οποία στενάζει κατά μέσο όρο, αλλά μπορεί ο Θανασάκης να μην έχει μια, μπορεί να του τα φάγαν 40 χρόνια οι απο κει, τώρα να του βάζουν κωλοδάχτυλα επίσημα οι απο δω (με καλές προθέσεις όμως, δεν είναι ίβιλ μπίτσιζ όπως οι απο κει), αλλά ΟΟΟΟΟΟΧΙ, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί για τον αρχηγό. Έλα Θανασάκη, μόλις πληρώσεις ΕΝΦΙΑ σε περιμένω για τσίπουρα στην Άθωνος. Και το ιντερνετ δε βοηθάει γιατί όλους αυτούς -αν δεν προσέξεις- τους έχεις να ξεροχύνουν ιδεολογία στη μάπα σου καθημερινώς. Μυρίζει η ατμόσφαιρα αγνή, ανόθευτη εϊτίλα, επιπέδου "πρασινοφρουροί vs. νεοδημοκρατών" μόνο με περισσότερα τεχνολογικά μέσα και χωρίς τόσα πολλά πλαστικά σημαιάκια (εκτός αν έχουμε εκδήλωση οποτε στα αρχίδια μας).

Update
Αυτοί που έχουν απίστευτα εδραιωμένη, ισχυρή και εμπεριστατωμένη άποψη για τα πάντα. Και τα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Παλιά είχαμε μονο τους δημοσιογράφους. Σεισμος; ήταν όλοι σεισμολόγοι. Αυτοκινητιστικό; όλοι εμπειρογνώμονες. Αεροπορικο; εκεί να δεις. Τώρα εκτός από τους δημοσιογράφους έχεις και όλους τους υπόλοιπους. Όλοι τα ξέρουν όλα ενδελεχέστατα. Μα κανείς να μη βγει να πει "πω ρε παιδιά σορι αλλά άποψη για το τάδε δεν έχω, δεν ξέρω". Απο τη μια χαίρεσαι εκ πρώτης όψεως που ο κόσμος διαβάζει, μετά από λίγο καταλαβαίνεις οτι διαβάζει wikipedia για 10 λεπτά μετά από καθε γεγονος για να βγάλει έγκυρη άποψη. Γιατί αν τους πιστέψεις, η βιβλιοθήκη τους πρέπει να είναι κάπως έτσι:

 Ειδικά τους ειδικούς στη γεωπολιτική, γεωστρατηγική, ιστορία, διπλωματική ιστορία, νεγνολογία και κβαντομηχανική, τους κλωτσάς για να περάσεις. Ρε εξέγερση σε χωριό 4 κατοίκων στην Παταγωνία να γίνει, υπάρχουν στην Ελλάδα 2000 ειδήμονες στην ιστορία του χωριού και να σου οι ατέλειωτες αναλύσεις για το πως η απαγόρευση χρήσης οικολογικής σβουνιάς απο πιγκουινους για μάσκαρα οδήγησε στο χ, το ψ και το ζ, άρα έτσι εξηγούνται όλα και α γαμήσου μικρε ταπεινέ αδαή κεφτέ. Λες και έχουν τη βιβλιοθήκη του κογκρέσσου σε τσιπάκι δίπλα στην αμυγδαλή.

Η κόντρα Αθηναίων/Θεσσαλονικιών με τα σουβλάκια, τις σαλάτες-αλοιφές κλπ. Ω μαλάκα μου, πόση βαρεμάρα, πόση ψυχασθένεια, πόσος ψυχαναγκασμός, δεν ξέρω τι. Όπου δεις άρθρο που να αναφέρεται σε σουβλάκια, γύρους, μπιφτέκια, λουκάνικα, Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΨΗΝΕΤΑΙ τελος πάντων απο κάτω θα δεις τον κλασσικό διάλογο. Καλαμάκια-αλοιφές-λεμονίτα-σάντουιτς και δε συμμαζεύεται (χμμ λες να κάνω αρθράρα-επιστροφή στο σουβλακέα με το καυτό αυτό θέμα;). Και επειδή το χω προσέξει, μερικές φορές από τους ίδιους χρήστες.  Λοιπόν κοίτα να δεις, το να μπαίνεις σε άρθρα και να κάνεις τον ΙΔΙΟ τσακωμό, ΚΑΘΕ φορά που κολλάει το θέμα, είναι μάλλον ανησυχητικό σύμπτωμα. Ή είστε παντρεμένοι και βγάζετε το άχτι σας στο ιντερνετ αντί να τσακώνεστε σπίτι ή έχετε σοβαρότερα υποβόσκοντα ψυχολογικά προβλήματα (και ποιος δεν έχει) και ζείτε σε έναν ατέρμονο βρόγχο όπου ως άλλοι Σύσσιφοι αισθάνεστε ψυχαναγκαστικά υποχρεωμένοι να κάνετε τον ίδιο ακριβώς τσακωμό κάθε φορά που εμφανίζεται άθρο με τέτοιο θέμα, σαν τα σκυλιά του Παβλώφ ένα πράμα, μόνο που εσείς είστε ηλίθιοι. 

Επέκταση του παραπάνω, γενικά η κόντρα Βόρειων/Νότιων. Να μου πεις, εδώ δε μπορούν να μην τσακωθούν οι κάτοικοι των διαμερισμάτων στον πρώτο με τους κατοίκους των διαμερισμάτων στον τρίτο, εκεί θα κολλήσουμε; 

Επέκταση της επέκτασης, γενικά οι παθιασμένες κόντρες. Είδες πως το χτισα αριστοτεχνικά το ξενέρωμα και τη διαδρομή ως τη ζεν απάθεια; Τι να πω, δε μπορώ να ξεσπάσω έτσι για ό,τι με ζορίζει. Θα κάθομαι εγώ να τσακώνομαι με τον κάθε μαλάκα, λάιβ ή στο ιντερνετ για το ο,τιδήποτε; Ρε πάτε καλά; Εδώ δεν το κανα όταν ήμουν πιτσιρικάς, θα το κάνω τώρα που γερομπιζμπίκιασα;
Τώρα που το θυμάμαι, ΟΚ ίσως είχα αρπαχτεί κάποια φάση στα 22-23 σε ένα φόρουμ που έμπαινα (το αλήστου μνήμης fititis.gr) αλλά νταξ, χαλαρά πράγματα. Αλλά στα 22 δε σηκώνεις εύκολα και μύγα στο σπαθί σου. 
Τώρα, "έλα έλα κάνε παραπέρα, βάλε φίμωτρο, κάνε το αντιλυσσικό σου και άμε στο γερο διάολο".

Σιγά μην κάθομαι σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος να επιδίδομαι σε αγώνες μετρήματος τσουτσούς. Τη μέτρησα πριν χρόνια, ξέρω πόση είναι, δε χρειάζεται να την ξαναμετρήσω. Δε μεγαλώνει (σαν τα αυτιά) συνεχώς. 



6 comments:

Eskarina said...

Και η νομική κύριε; Που όλοι ξέρουν και το νόμο και το δίκαιο;

Prophet Estarian said...

Aγαπητή Εσκαρίνα.
Τη Νομική δεν την αναφέρω καν, καθότι όπως όλοι γνωρίζουσι είναι ιδιαιτέρως εύκολη και μάλιστα εντελώς διαισθητική επιστήμη και δε χρειάζεται καν να έχεις σπουδάσει. Αρκεί να έχεις απλή αντίληψη του "'φτο ειν το δίκγιο ωρέ" και τέλεψες. Μετά, αποφαίνεσαι για τα πάντα. Για και όλοι είναι εντελώς ειδήμονες στα νομικά άσχετα αν όλοι μας δε μπορούμε να διαβάσουμε ούτε πρόλογο σε ΦΕΚ χωρίς να μας πιάσει πονοκέφαλος.
(Εγώ προσωπικά τα παρατάω στο πρώτο "Σύμφωνα με το Ν132131/32131 το ν4344321/342112/ το Ν4356/433/21122 παρ3 |2, ^^4 ορ3α πγσ2|5|5&&432 και.."

Rohanne said...

Καμιά φορά μου βγαίνουν λέξεις στα αγγλικά επειδή μου φαίνεται ότι αποδίδουν καλύτερα το νόημα αυτού που θέλω να περιγράψω ή επειδή δε μου 'ρχεται η αντίστοιχη ελληνική :Ρ Αλλά επίσης δε θα μιλήσω ποτέ για D&D με την ελληνική ορολογία (ο Θεός να την κάνει).
ΥΓ. Οι δικηγόροι το 'χουν κάψει απ' το πολύ διάβασμα. Τουλάχιστον κάποιοι απ' αυτούς που συνεργαζόμαστε στο γραφείο αργούν λίγο να πάρουν μπρος.

Πρόεδρος Α.Π.Ι. said...

Θα έγραφα μεγάλο και βαρβάτο σχόλιο αλλά δε θα το κάνω μόλις είδα την ίσως νέα ανάρτηση στο Σουβλακέα. ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ!

Prophet Estarian said...

Πρόεδρε, η επιθυμία σου διαταγή.. Τη σκέφτομαι έτσι και αλλέως πολύ καιρό

Prophet Estarian said...

Rohanne αυτό που περιγράφεις είναι άλλο πράγμα. Εγώ λέω για λέξεις που και υπάρχουν και είναι συνηθισμένες.
Γιατί, το φοβερό ξόρκι "Το σπαθί του Μορντεκάϊνεν" δε σου ακούγεται καλά; :p