Friday, March 18, 2016

Αίσχος! Όνειδος! Ντροπής Πράγματα!

Όποιος διαβάζει το σεπτόν τούτον ιστολόγιον σχετικά συχνά, θα έχει διακρίνει φαντάζομαι, καλά κρυμμένο βέβαια μέσα στα κείμενά μου, πίσω από υποννοούμενα, υπεκφυγές και προπετάσματα καπνού, ότι φαν του συρίζεος δε με λες κιόλας.
Με λες όμως φαν του "για όλους τα ίδια κριτήρια" και ταγμένο εχθρό του "μονά-ζυγά δικά μας".
Έτσι λοιπόν, βλέποντας το υποάρθρο αυτό σε πόνημα της Καθημερινής, δε μπόρεσα παρά να γουρλώσω τα μπιρμπιλωτά μου μάτια και να αναφωνήσω "ρε τι μαλακίες ειν τούτες ρεεεε;"


Το υπόλοιπο μέρος του άρθρου με αφήνει αδιάφορο καθότι είναι κατάθεση γνώμης, λάθος-σωστή δε με ενδιαφέρει, ακόμα και αν είναι στρατευμένη. Νιουζφλας: ΟΛΕΣ οι γνώμες είναι στρατευμένες. ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων. Απλά μερικοί είναι πιο ελλεεινά τρισχυδαίοι από άλλους. Και ναι φίλο, ελλεεινά τρισχυδαίος μπορεί να είναι και κάποιος που είναι "με το μέρος σου". Ναι ναι, για τη δική σου τη μεριά λέω. Αυτή που έχει μόνο και πάντα δίκιο.

Παρεκτρέπομαι όμως.
Η μαλακία αυτή που παραθέτω, δεν είναι γνώμη. Δεν είναι αντίθεση σε πολιτική, ούτε καν σε πρότερο ανέντιμο βίο προσώπου. Ναι είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι επιτρέπεται να κρίνεις κάποιον ως προσωπικότητα και συνολικά ως άξιο ή όχι βασισμένος σε πολλά modalities που λέμε και στο χωριό μου. Έτσι τριμάλακας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος με 18 πτυχία αλλά καθήκι, και άξιος ένας άνθρωπος με 0 πτυχία αλλά σοβαρός και μετρημένος. Τίποτα δε μπαίνει σε ενα ντορβά αυτούσιο και όπως έχω πει πολλάκις, το μοναδικό πράγμα που εξασφαλίζει το οτι δεν είσαι μαλάκας, είναι το να μην είσαι μαλάκας. Το τι καθιστά κάποιον παπάρα, ειδικά στην πολιτική, έχει τεράστια διακύμανση.
Τεσπα, ξαναπαρεκτρέπομαι.
Έψαχνε να βρει ο τυπάς κάτι να πει για το Βούτση. ΟΚ, άντε και πες δεκτόν. Οι εκστρατείες εναντίον προσώπων στην εξουσία δεν είναι άγνωστες, ούτε σπάνιες, ούτε καν και ιδιαίτερα αθέμιτες σύμφωνα με όλους (ώπα σημείωση: Κανείς από αυτούς που κάνουν/συμμετέχουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ σε οργανωμένη εκστρατεία εναντίον προσώπων δεν παραδέχεται οτι αυτό κάνει. Ίσα ίσα που το καταδικάζουν. Όταν το κάνουν οι άλλοι. Όταν οργανωνόμαστε ΕΜΕΙΣ και κάνουμε στις 4 το μεσημέρι ντου 15000 ψευτικα και μη ακάου σε έναν τυπά για 2 ώρες και μετά σταματάμε, είναι θεάρεστο έργο γιατι ο τυπάς είναι ο Εχθρός και πρέπει να ψοφήσει.)
Όταν όμως πας να βγάλεις απο τη μύγα ξύγκι, κάνεις και παρατηρήσεις του στυλ "ενας πρόεδρος βουλής δεν κάνει να κατουρεί σε ουρητήρια" το πράγμα αρχίζει και ξεφτιλίζεται πατίκορφα.
Ρίχνει δούλεμα στον κακομοίρη το Μπαρμπα Στάθη επειδή κατούρησε στα ουρητήρια.
ΟΚ καταλαβαίνω ότι στη νομενκλατούρα της ντεμέκ αστικής ιντελλιγκέντσιας (πω ρε μαλάκα τι είπα ο άνθρωπος τώρα) δεν κατουρούσι ποτέ (φαντάζομαι δε χέζουσι κιόλας) και κλάνουν σανέλ ν5 από πλατινένιες οπές. Μια χαρά γουστάρω ιντελλιγκέντσια και αστική απαυτή, τους βλαχομπαρόκ  απογόνους συνδικαλίλας των 80ς που νομίζουν εαυτούς sapientes και ανώτερη μεγαλοαστίλα ενώ robustίζουν δεν αντέχω.
Και, μεταξύ μας, ρε κλάμπανε, έχεις 1000000 πράγματα να πεις για το Βούτση, το Μπαλτά, τον οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί έβερ με πολιτική σε αυτή τη χώρα. Ότι κατουράει όρθιος σε ουρητήριο κρίθηκε ως γεγονός για πικάντικο σχολιασμό; Ντάξει ακόμα και το "αστείο" για τη Ζωή ήταν καλύτερο από την παρατήρηση στο Βούτση, και αυτό μεταξύ μας, ήταν επιπέδου "μισό λεπτό να τελειώσω την ορθογραφία μου και θα διαβάσω και εμείς και ο κόσμος μαμά".
 Τώρα θα μου πεις και ποιος ειμαι εγώ να κρίνω αστεία, τέχνη, χιούμορ, μόδα, άρθρα, γνώμες,απόψες κλπ κλπ. Ε και α σιχτίρ, δεν το ξερα ότι πρέπει να ανήκω σε καμιά επίλεκτη κάστα για να μπορώ να κρίνω το ο,τιδήποτε αμα πια.
Κάποιος είπε στον συντάξαντα το άρθρο "έλα έλα γράψε και καμιά μαλακία για το Βούτση, για ΄κάποιον, δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε" και ο άλλος έγραψε για το κατούρημα.. τι να πεις.
Και μεταξύ μας, έχεις ράπερ, συγγενείς και γκόμενες ράπερ, έχεις διάφορα συγγενολόγια που προσελήφθησαν, έχεις πάνω από όλα Καρανίκα εσύ σουπερστάρ και το μονο που βρήκες να πεις ήταν για το Μπάρμπα Στάθη - plus size Δον Κιχώτη;
Τουλάχιστον ρε αδερφέ, όταν το κάνουν αυτό από αριστερά, το κάνουν πιο έξυπνα και κομψά, μάθετε λίγο καλύτερη μπαλίτσα από τους μάστορες. Ερασιτέχνες. Άσχετοι. Α σιχτιρ, τσαντίστηκα




3 comments:

Zaphod said...

1. χιχιχι
αν εγραφε η Αυγη λχ τα αντιστοιχα για τον Βοριδη θα την πέρναγες γενεές 254 :ΡΡΡ

2. Δεν ειναι τυχαιος αρθρογραφος, ειναι ο Κασιμάτης, ο δινων τον τόνο δηλαδης

3. Απροπο πως να τους εξηγήσεις πως στο εξωτερικό αν ο ανήρ (και ο πολιτικος ανηρ) δεν παει για χέσιμο τότε κατά 99% θα πάει στα ουρητήρια για να μην πιάσει την θέση αυτων ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ; Διοτι κατα βαθος αυτοι οι ντεμεκ πολιτισμενοι ΕΛ αστοι ειναι βλαχάρες του κερατά

:)

Υ.Γ. Εγώ τον είδα, τον τίναξε 3 φορες

Πρόεδρος Α.Π.Ι. said...

Για μένα που κατουράω πίσω από το περίπτερο στο λιμάνι μεθυσμένος τα Σαββατόβραδα κουβέντα ε; Καλά, θα δούνε τι θα πάθουνε!

Prophet Estarian said...

@Zaph ρι μιλίκι εγκάθετε , γκρινιάζεις ακόμα και αν τη λέω επειδή δεν τη λέω αρκετά; :p νταξ είπαμε, μαζέψου και λίγο
β. Δεν ξέρω ποιος είναι ο Κασιμάτης. ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. Μου σκάνε στη μούρη μόνο τέτοιες ατάκες. Αν δε μου τις εστελναν, δε θα γνώριζα την ύπαρξή τους.
γ. Aστική ευγένεια ναουμ, που πήζανε το τυρόγαλο με το δάχτυλο
Nαι είναι γνωστό το πόσο υπερασπίζομαι το Βορίδη απο δω μέσα :p α ρε μαλάκα, που πας να με τρολλάρεις κιολας.

Πρόεδρε κατέβα στην πολιτική με κάποιο κομμα και ολοι οι οχτροί σου θα βρίσκουν μαλακίες να λένε για σένα.