Wednesday, September 23, 2015

Όχι πια χιούμορ, μόνο καντήλια

Μετά τη δεύτερη φορά Πασοκάρα φέτος, ήρθε η ώρα πια να κόψουμε τις πλάκες και να πλακώσουμε τα καντήλια γιατί καλά τα χαχαχα και χουχουχου των βαμμένων υποστηρικτών τους στα ιντερνέτια σήμερα για να καλύψουν την αμηχανία τους αλλά να έχουμε και λίγο τσίπα ρε. 
ΟΚ καταλαβαίνω, υπάρχει η πολιτική σχολή "δε βρίζουμε τους μαλάκες μας δημοσίως μη χαλάσουμε το ίματζ και δείξουμε εικόνα διάσπασης με το καλημέρα, αλλά θα τα πούμε εσωτερικώς μεταξύ μας και κει θα κλάψωσι μανούλες" αλλά α παρατάτε μας πια.
Στην τριτοκοσμική χώρα που το "έρευνα" είναι ακριβώς πριν από το "θρησκεύματα" (προφανώς ιδέα Καμμένου επειδή θυμήθηκε το πίστευε και μη ερεύνα) υπουργός παιδείας είναι ένας επί 30ετία και βάλε δημοσιογράφος κομματικού οργάνου. Το βιογραφικό του έχει τόση σχέση με την παιδεία όση το δικό μου με το κέρλινγκ. Και δε λέω, μπορεί με τις αναχρονιστικές τακτικές του Μπαλτά να ξερνούσε άπαν το σύμπαν αλλά τουλάχιστον εκείνου δε μπορούσες να του προσάψεις ότι ήταν άσχετος με το χώρο. Απλά ήταν σχετικός με το χώρο αλλά άσχετος με το χρόνο. Είχαμε ενα χωροχρονικό ασυνεχές. Ο Φίλης έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τις επικές του αττάκες στα κανάλια, μια και ήταν επί σειρά μηνών ο "άντε Νίκο μάζεψε τα αμάζευτα, πες και κανα χωρατό όπως αυτό για τα μακαρόνια". Όπως μου χε πει και συνάδελφος (δικός σας) πριν μήνες "είναι ο Άδωνις του ΣΥΡΙΖΑ". Και από πολιτική σκέψη και από συμπεριφορά. Αυτός λοιπόν θα αναλάβει να μεταρρυθμίσει την παιδεία προς το καλύτερο. Το καινούριο που ήρθε να αντικαταστήσει το παλιό. Που μας τα κάνατε τσουρέκια με το καινούριο και το παλιό κομματικό σύστημα. Ε α σιχτίρ. Και όσο βλέπω μαρκετίστικες δικαιολογίες υπέρ του, τόσο περισσότερο βουρλίζομαι.

Η Τζάκρη , βιομηχανίας. Δε λέω, σε μια χώρα με ανύπαρκτη βιομηχανία (οκ κάτι έχουμε, αλλά δε μας λες και την ατμομηχανή της Ευρώπης ξερωγω) μια υπουργός βιομηχανίας με ανύπαρκτα προσόντα, δίνει έναν ειρωνικό -σχεδόν χιψτερίστικα ειρωνικό- τόνο. O SYRIZAς κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Και να πεις ότι του την επέβαλε κανας Καμμένος για να μην του χαλάσει τη σούπα να παει στο διάτανο. Αυτός την έβαλε μόνος του ως πλέον κατάλληλη. Αλλά ξέρεις, δε φταίει η Τζάκρη. Η επιλογή της είναι δείκτης καταλληλότητας κυρίως αυτών που την επέλεξαν.
Τα ίδια ισχύουν και για το Μπόλαρη. Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Πασοκάρας πλέον είναι γεγονός και οι ψηφοφόροι του άξιοι συνεχιστές των από κάτω, μόνο στο πιο ιντελλεκτυέλ, γιατί έχουν και μια μόρφωση (για την οποία δεν αμφιβάλλω, για το πολιτικό τους συμπέρασμα αμφιβάλλω)
Ποτέ δεν πεθαίνει

Μην ξεχάσουμε και το ακροδεξιό σκέλος της ΔΕ.ΦΟ.ΑΡ το οποίο μπορεί να υπολείπεται ενός ατόμου συνολικά, δεν υπολείπεται σε ακροδεξιά προσόντα καθόλου όμως, αν και πιστεύω ότι αφού μπήκε ο πορταπορτας, ο σύντροφος νικολό ως υπουργος δικαιωμάτων σεξουαλικώς διαφοροποιημένων, λείπει.Η LGBT σημαία που ανέμιζε στα μουτρα του προχτές ήταν για μεγάλα γέλια. Ο Πορταπόρτας. Με τους εβραίους που δεν πήγαν στους δίδυμους πύργους επειδή είχαν άδεια "τυχαία". Με τα καντήλια και τα μπινελίκια και το Αουσβιτς. Που τον ξέχεζε σύσσωμο το επί πληρωμή και δωρεάν αριστερόφρον τουίτερ. Τώρα αντί να έχουν πάρει τα τηλέφωνα και να κατεβάζουν παναγίες στους τοπικούς τους βουλευτές κάνουν χιουμοράκι. Ε α σιχτιρ.
Πάνε προφανώς οι διαχωρισμοί εκκλησίας κράτους, πάνε τα lgbt δικαιώματα, πάλι καλά που την ιθαγένεια την ψηφισε η οριτζιναλ πασοκάρα και το ποταμι αλλιώς απο αριστερά, μόνο τα σημαιάκια.

Βέβαια τα πυροτεχνήματα αυτά όχι πως ήταν μη-αναμενόμενα. Δεν εκπλησσόμεθα ποσώς μερικοί μαλάκες από μας που δε νογάμε από πολιτική και "ζυμώσεις". Άλλοι σκυλόβριζαν το ελληνάκι όταν έλεγε από εποχές αγανακτισμένων κιόλας για το επερχόμενο κονε συριζα-ανελ και τώρα αναγκάζονται να παίζουν τους τσανακογλείφτες των ψεκασμένων για να μη χαλάσει η σούπα.

Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι το ίδιο σάπιο, καμμένο και γλιτσιασμένο που ήταν από τη μεταπολίτευση και μετά, απλά κατάφερε να ξεγελάσει ένα σκασμό κόσμο ότι πάει να αλλάξει, επειδή πέρασε φρέσκια μπογιά στα κασώματα και έπλυνε με ντιξάν τα σεμεδάκια. Εντός των κομμάτων επικρατεί η ίδια ακριβώς μπίχλα και γλίτσα και σαπίλα, με τους ίδιους φελλούς και τυχοδιώκτες που είχε πάντα. Το οτι άλλαξαν οι γενιές δε λέει τίποτα. Έχω 2 παραδείγματα της γενιάς μου που γνωρίζω προσωπικά. Νέα παιδιά με φρέσκιες ιδέες που θα λεγε και κάποιος κομματικός στελεχάρας.
Ο ένας ήταν μεγαλοστέλεχος της οννεδ. Μετά έγινε κολλαούζος μεγαλοστελέχους του συριζα επειδή είχαν κολλητιλίκια. Τώρα που το μεγαλοστέλεχος του σύριζα πήρε πόδι με τη λαε, προέβλεψε οτι θα πάρουν εκτός από πόδι και τα τσιμπιρδόνια τα εκλογικά και τον είδα στους πανηγυρισμους αγκαλίτσα με τον Ανδρέα τον Παπανδρέου το β. Δε χάνονται αυτοί.
Ο άλλος.. φωτεινός παντογνώστης. Ο άνθρωπος που πριν χρόνια με είχε ρωτήσει "ρε συ, ο Βενιζέλος ήταν με το βασιλιά ή με τους άλλους;" βγαίνει τώρα στην τηλεόραση ως νέα γενιά πολιτικών και κάνει και πολιτικές αναλύσεις. Το μεγαλύτερο βύσμα που γνώρισα ποτέ, ο μεγαλύτερος γλίτσας και ο χειρότερος γλύφτης, είναι η νέα πνοή στο πολιτικό σύστημα.
Μετά από 20 χρόνια θα λέμε πάλι ότι ξεγελαστήκαμε με τους λαοπλάνους και θα ψάχνουμε πάλι το νέο σωτήρα.
Ελπίζω να περάσει το Marie Curie μου μπας και σηκωθώ να φύγω γιατί η υπομονή μου νομίζω ότι τελείωσε.

Υ.Γ: Σύντροφοι αφού σας βγαίνει και η Ρέϊτσελ από αριστερά..



12 comments:

Zaphod said...

Moνο ένας αστερίσκος. Ενδέχεται ο Μπόλαρης να μην ειναι τοσο αχρηστος οσο η Τζάκρη λχ. Στα υπολοιπα συμφωνουμε, αν και μαλλον σε αυτην την κυβ η Τζακρη και ο Πορτα πορτας ειναι οι (απαίσιες) εξαιρέσεις

Α, στα πχ: νμζ πως καταλαβα ποιος ειναι το 2ο παράδειγμα :)))

Prophet Estarian said...

Κατάλαβες κατάλαβες. Και ο πρώτος σου χω ξαναπει ποιος είναι

Thomas the Barbarian said...

Μη σε ξανακούσω να κάνεις παραλληλισμούς τύπου "ο Άδωνις του ΣΥΡΙΖΑ". Τέτοια θλιβερά ανθρωπάκια υπάρχουν μόνο στα παλαιοδεξιά κόμματα. Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε όλοι εξαιρετική κριτική σκέψη και υψηλή ποιότητα χαρακτήρος.
(Πιάνουμε και καμιά πόρτα για το χειμώνα).
Το καλύτερο ήταν η απάντηση που έδωσε ένας Πολωνός στον Πόρτα-Πόρτα για το τουί με το Άουσβιτς.
"Greek MP posts this horror online, sign reads 'We stay in Europe'. Honestly, fuck you. I've lost family there."
Θα καταλάβει, θα μου πεις; Ανάθεμα κι αν καταλάβει. Αν καταλάβαινε, δε θα ήταν Τσιπροκαμμένος.

Ανδρέας Μπατσής said...

Ναι, ναι και πάλι ΝΑΙ. Όποιος κάνει πλέον ότι δεν καταλαβαίνει, απλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο κρατισμός και η σαβουροκρατία αθροίζουν στη χώρα μας ποσοστά της τάξης του 90%.

Και επίσης να γράφεις συχνότερα και για το πολιτικό γίγνεσθαι Προφήτη. Να μην τα λέμε μόνο με τις Slenkerla.

ESKARINA said...

Συφμωνώ μέχρι κεραίας μπλα μπλα, ιδιαίτερα όμως θέλω να σταθώ στο σημείο που με έκραξες not so long ago, επειδή είχα χάσει το χιούμορ μου. Πώς σου φαίνεται τώρα;
#τέτοια_είμαι

ka8y said...

Λείπεις απο το fb!!

pølsemannen said...

Wait... ΕΣΥ δεν είσαι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ΚΕΡΛΙΝΓΚ; Τι υπαινίσσεσαι;

Πρόεδρος Α.Π.Ι. said...

Γενικά όποιος κομματοποιείται, δηλαδή υποστηρίζει οποιαδήποτε μαλακία κάνει το κόμμα "του" λες και είναι ποδοσφαιρική ομάδα είναι για τον πέοντα!

ria said...

κέφια είχες! αυτό δεν ήταν ανάρτηση, τέντα στο οακα ήταν! άσε που τα μισά δεν τα κατάλαβα γιατί δεν παρακολουθώ καθόλου τηλεόραση. γνωρίζω μόνο τα πολλά πολλά, βγήκε ο τσύριζα, έκαμε κυβέρνηση με τον καμμένο, μπήκε ο λεβέντης στη βουλή. τετοια πράγματα...
καλο χειμώνα!

elPresidente said...

Ονόματα Estarian, ονόματα. Μη κολώνεις! Αμα δεν τους βάλουμε εμείς στη θέση τους, ποιός θα το κάνει, η δικαιοσύνη; ("δικαιοσύνη;" Μπα σε καλό μου, μ' έκανα και γέλασα)

Prophet Estarian said...

Πρόεδρε #2 (Πρεζιντέντε) και ονόματα να πω, τι θα καταλάβουμε; τα παιδιά δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα -παράνομο. Από όσο ξέρω. :D. Οι απαντήσεις και των δύο μπορεί να είναι ένα μεγαλόπρεπο "μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε πολιτικά, μακριά από νεανικές ιδεοληψίες και τρέλλες".
Άσε που εγώ ως μικρός και ασήμαντος Εσταρινάκης, δε μπορώ να τα βάλω με 2 παίκτες της κεντρικής πολιτικής σκηνής τώρα. Οι τύποι είναι εξοπλισμένοι με ολόκληρο στρατό -επίσημο και μη- από κάτω. Εγώ είμαι μοναχός μου. Και ξέρω ότι στο κράξιμο είμαστε όλοι μαζί, αλλά άμα γίνει μαλακία, θα μαι πάλι μόνος μου :p

Prophet Estarian said...

@eskarina το χιούμορ μου εγώ το χω χάσει προσωρινά. Σε κανα μήνα θα μαι καλά :p
@ria και να συνεχίσεις να μη βλέπεις τηλεόραση, καλά ξηγιέσαι :p