Monday, July 02, 2012

Μουφόλοτζι κόντεστ 2012


Ξέρετε πως η στάση του συγγραφέος έναντι στην μουφολογία παντός είδους, κατεύθυνσης και χρώματος είναι αμείλικτη.
Η μούφα πρέπει να αναδεικνύεται, να ανταποδεικνύεται και να γίνεται ρόμπα. Ειδικά δε η μούφα που "μας συμφέρει", τουτέστην
αν είμαστε 2 φορές καχύποπτοι και σκεπτικιστές με αυτά που γενικότερα θα κοροϊδεύαμε έτσι και αλλιώς, πρέπει να είμαστε 1000 φορές καχύποπτοι
με αυτά που "μας συμφέρει" ή γουστάρουμε να πιστέψουμε ή βολεύουν το ιδεολογικό μας υπόβαθρο, τοποθέτηση, κοσμοθεωρία κλπ.
Με άλλα λόγια
όχι "δεν πιστεύω τις θεωρίες συνωμοσίας τις δικές σου επειδή είναι μαλακίες και προφανή παραμύθια" και μετά 10 λεπτά,
"ελα ρε μαλάκα, ανακαλύφθηκε κρυφό δάνειο των αρχαίων Ελλήνων προς τους Κάρες και τους Λέλεγες, που ήταν 10 ασημένια τάλαντα και δεν το χουν ξεπληρώσει ακόμα, σήμερα με τους τόκους μας χρωστάνε 45 δεκαεξακις εκατομμύρια ευρώ. Έτσι καθαρίζουμε με το χρέος, αγοράζουμε τη Γερμανία , τη γκρεμίζουμε όλη και τη γαμάμε στα αυθαίρετα. Απίστευτο ε;"

ΝΑΙ ΡΕ ΚΝΩΔΑΛΟ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Έτσι λοιπόν μου σκασε η μούφα της ημέρας, μέσω φατσοβιβλίου. Το κακό με το ιντερνετ είναι ότι η χαζομάρα μεταδίδεται με την ταχύτητα του φωτός, αλλά δε μαζεύεται με τίποτα. Έτσι είτε γράψω εγώ εδώ πέρα ότι αυτό είναι μαλακία, είτε όχι, το ίδιο είναι. Αλλά τουλάχιστον αυτοί οι 2 άνθρωποι που θα το δουν και θα το διαβάσουν, ε θα το πουν και κάπου.
Βέβαια επειδή ο ζαβός είναι ανίκητος, άμα τον βολεύει να το πιστέψει, τέλος. Είναι αλήθεια. Δεν πα να του φέρεις 8 εκατομμύρια αποδείξεις. Σου αρχίζει τα "υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή πέραν των αποδείξεων", οπότε get in the fucking sack και συ .
Υπάρχει βέβαια και η αψεγάδιαστος λογική "και τι με νοιάζει που είναι ψέμμα, δεν μας πειράζει, είναι ένα συγκινητικό μήνυμα ανθρωπιάς και μπλα μπλα μπλα μπλα.."

Ξεκινάμε με την περιγραφή της μούφας :
Παρτην :



                                                 Εικόνα 1 - Λεζάντα απο φατσοβιβλίο: 
"Ενώ οι G20 συνεδριάζανε στο Μεξικό, ακριβώς απ' έξω γινόταν μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις παγκοσμίως με μηδενική τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη!
Οι κυβερνήσεις έκαναν αίτημα στην google η όποια... είναι ιδιοκτήτρια του Youtube και έτσι όλα τα βίντεο κατεβαίνουνε από το yοutube αμέσως μόλις ανέβουνε.... Τα κανάλια ασφαλώς έχουν συμφωνήσει να μην καλύψουν αυτή την διαδήλωση...."


Εδώ ο Ανιχνευτής Μουφολογίας βαράει κόκκινο. Οπότε πάμε στο εκπληκτικό εργαλειάκι που ονομάζεται www.tineye.com και αναζητούμε αντίστροφα τις εικόνες που την απαρτίζουν :

Και τίιιι βλέπουμε :



Εικόνα 2 : Ούτε καν Μεξικό. Πλατεία Ταχρίρ
Πηγή εδώ !


Και το κορυφαίο :


Εικόνα 3 : El fan fest de la FIFA (με λινκάκι όχι αστεία)

Τα ισπανικά μου είναι λίγο σκουριασμένα αλλά οι λέξεις "fan" "fiesta" και "FIFA" καθώς και η ημερομηνία 2009 με κάνουν να πιστεύω οτι η φωτο ειναι απο μια εκδήλωση/γιορτή που είχε να κάνει με τη FIFA και οχι με τους G20.



Ξαναλέμε :

Ο νόμος προσωπικής ωφέλειας, δεν είναι πειστήριο ούτε απόδειξη. Κοινώς "ο,τι με βολεύει" δεν είναι κατ'ανάγκη αληθινό.

ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!


7 comments:

sotiris_vlastarakos said...

Πολύ καλή ανάρτηση.Θα μου απαντήσεις τελικά όμως,μήπως μας ψεκάζουν ή τι μας ψεκάζουν?Εκεί να δεις συνωμοσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν..

Stefanos said...

Εννοείται πως τα χω δει αυτά με τους ψεκασμούς. Αλλά τι να ασχοληθώ; Άμα δε μπορεί να καταλάβει ο άλλος ότι είναι και φυσικώς αδύνατο και στρατηγικώς καραγκιοζιλίκι, ε δε μπορώ να ασχοληθώ παραπάνω. Βαριέμαι :D

Anonymous said...

ο ψεκασμός φταίει γι αυτά που γράφουν..(ναι,το ξέρω,τρολάρω,αλλά βρήκα ευκαιρία να κάνω λίγη πλάκα...)Δυστυχώς είναι τόσοι πολλοί που πιστεύουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ...μάλλον είχε δίκιο ο Αλβέρτος...η ανθρώπινη βλακεία είναι απεριόριστη....καλησπέρα! :-)

Stefanos said...

χαχαχαχα ναι ναι ο ψεκασμός.

Και τώρα έχει βγει ο καινούριος ύπουλος ψεκασμός. Βάζουν τα σατανικά δηλητήρια στα αποσμητικά! Ετσι ψεκαζόμαστε μόνοι μας οικειοθελώς!!

:D :D

Dellaporta said...

Eτσι εξηγήται γιατί οι έξυπνοι στο Λονδίνο βρωμάνε! Κάτι ξέρουν και αγνοούνε επιδεικτικά το Rexona!

The Schrodinger's Dragon said...

Σούπερ προφήτης, well done! Απλά να συμπληρώσω ότι παρέα με το Tin Eye παίζει πλέον και ο κολοσσός Google:
Google Images

Αν κάνεις κλικ στο σύμβολο της κάμερας μέσα στο πλαίσιο κειμένου και στα δεξιά, θα σου αποκαλυφτεί η αλήθεια!!!

Unknown said...

Όλα αυτά που λες είναι προβοκάτσια της στείρας αντιπολίτευσης!
Νταξ;;;