Friday, June 15, 2012

Γιατί δεν πρόκειται

να γίνεις άνθρωπος ποτέ;

Για αυτό :

Δίπλα πρέπει να μπει πινακίδα "Σε ευχαριστούμε που μας γράφεις στα παπάρια σου"
Απογευματάκι φέτος το Πάσχα νομίζω πέρασα από το γνωστό κατάστημα να πάρω κάτι χώματα για το γκήπο.
Το πάρκινγκ με κατηλειμμένες τις μισές και λιγότερες ενδεχομένως θέσεις.
Πηγαίνοντας προς την είσοδο, σκάει ο άντρας ο πολλά βαρύς ο πρόστυχος ο φραγκάτος και παρκάρει τη μπέμπα στην πρώτη θέση για ανάπηρους που βρήκε. Τον κοιτάω το μάγκα έκπληκτος. Και με βλέπει που τον κοιτάω. Είναι νέος, άντε 40ρης. Με κοιτάει και αυτός και καταλαβαίνει , δε χρειάζεται.
Και μου σκάει το γνωστό υπομειδίαμα περιφρόνησης που μεταφράζεται σε
"Στα αρχίδια μου σας γράφω, είμαι φραγκάτος"
ή σε "Ασε μας ρε φιλαρακι, εγώ σου φταίω; Ας πιάσουν πρώτα τους κλέφτες"
Το ξέρουμε ότι ούτε τα λεφτά σε κάνουν άνθρωπο αν είσαι καρμπόγυφτας, ούτε τα πτυχία σε κάνουν άνθρωπο αν είσαι ηλίθιος γιδοβοσκός (έχω συμφοιτητές που χαζεύω στο fb να λένε ο,τι μαλακίες μπορείς να φανταστείς αποδεικνύοντας ότι βόδια μπήκαν, μοσχάρια βγήκαν)

Πάγωσα σου λέω. Γιατί ξέρεις τι; Ακόμα και αν πάρω ένα λοστάρι και του κάνω την 535i (που μόλις είδα οτι ξεκινάει από 84 χιλιάρικα) να μοιάζει με καλοκαιρινή ξελότζα σε κάμπινγκ χίπιδων στα Κουφονήσια, εκτός του οτι θα μπω φυλακή, αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει. Όχι εξαιτίας μου.
Θα με βάλει φυλακή, θα πάρει καινούρια BMW και επειδή θα ναι και τσαντισμένος, την επόμενη φορά μπορεί και να περάσει πάνω από καναν ανάπηρο για να παρκάρει. ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ.

Για αυτό μερικές φορές λέμε που είναι το κράτος;
Και στα μικρά. Χρειάζεται ΚΑΙ εκεί για να μην παίρνουν θάρρος ξεφτίλες σαν και αυτόν τον τύπο.
Και χέσε μας με τις δικαιολογίες του στυλ "να πιάσουν πρώτα τους κλέφτες και μετά αυτά", "εδώ είναι έξω ο Τάδε, αυτός σε πείραξε".
ΝΑΙ
ΑΥΤΟΣ με πείραξε
Αυτός είναι ο τύπος που θα παρκάρει σε πάρκινγκ αναπήρων και στα παπάρια του.
Είναι ο τύπος που θα πάει να χτίσει εξοχικό στα καμμένα και στα παπάρια του.
Είναι ο τύπος που θα πετάξει τα σκουπίδια του μακριά από τον κάδο και στα παπάρια του.
Είναι ο τύπος που θα οδηγήσει ντίρλα και στα παπάρια του.
Είναι ο τύπος που ΓΕΝΙΚΑ στα παπάρια του γιατί ξέρει ότι τον γράφει και η κοινωνία και το κράτος στα παπάρια της με τη δικαιολογία ότι δεν είναι μόνο αυτός που τα κάνει και "ε έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε τώρα".

Αυτοί οι σιχαμένοι δε, όταν βρεθεί κανας κακομοίρης κρατικός υπάλληλος που χει και λίγη τσίπα πάνω του και τους τσιμπήσει έχουν 2 πιθανές συμπεριφορές : 
1. Το κλασσικό "ξερειςποιοσειμαιγωρε, στονεβροθασεστειλω"  - και φυσικά άμα είσαι 28ος ανθυπουπουπουποαστυνόμος, παίρνεις 700 καθαρά και έχεις και παιδί,κάνεις την πάπια γιατί αυτός αν έχει αυτοκίνητο με 100 χιλιάρικα, όλο και κάποιον θα ξέρει
2. Το άλλο κλασσικό "εμέναβρηκεσναπιασεις". Αυτό είναι και της μόδας βέβαια τώρα που χουμε επανάσταση. Και είναι και δια-ταξικό, δε χρειάζεται να σαι φραγκάτος. Αφού σκέφτομαι να πάρω ένα ματσούκι και να αρχίσω να βαράω κόσμο ντυμένος με στολή Μπάτμαν -χωρίς το κολάν, με speedo από κάτω- και όταν με τσιμπήσουν να αλαλάξω "ΕΜΕΝΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΝΑ". Θα έχω και τεράστια υποστήριξη κιολας όχι τίποτα άλλο..

Το γιατί ο κόσμος συνήθως νομίζει ότι ο κοινωνικός ιστός ΔΕΝ εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των ξεχωριστών ατόμων, δε μπορώ να το καταλάβω.
Αλλά από την άλλη, ζούμε σε μια χώρα που απαιτούμε πρώτα να αλλάξουν όλοι οι άλλοι και μετά εμείς.
Περίμενε μαλάκα από τον άλλο να μην παρκάρει όπου γουστάρει.
Αφελή.
Σιχτίρια
Για αυτό γουστάρω τους streetpanthers.gr . Κάνουν κάτι ρε παιδί μου (οκ βέβαια πριν 3 χρόνια μου χε σκάσει και μένα αυτοκολλητάκι για το οποίο είχα ένσταση - ρε παιδιά , ήμουν Αύγουστο σε άδειο πάρκινγκ πανεπιστημιούπολης και η μία ρόδα πέρασε στη διπλανή θέση- οκ λάθος αλλά και λίγο να κοιτάμε τα συμφραζόμενα :p)




13 comments:

Unknown said...

Να σου πω, από το Πάσχα το φύλαγες για την προεκλογική εκστρατεία;;;

:p

Stefanos said...

To είχα ξεχάσει και σήμερα που άδειαζα φωτο απο το κινητό το είδα :p

Khlysty said...

Απ' όλη τη φάση, αυτό που με τρελλαίνει είναι ότι σε είδε ότι τον είδες ότι κάνει μαλακία και, παρόλα αυτά την έκανε και στα παπάρια του. Και το χειρότερο είναι ότι μπορεί να μην είναι καν ο τύπος "ξερεισποιοσειμεγωρε", απλώς να είναι -όπως και πολλοί- στα παπάρια του. Τρρρρρέλα!

Stefanos said...

Έκανα μαλακία που δεν πήρα τηλέφωνο τροχαία. Δίπλα είναι η κοντινότερη...

Zaphod said...

Ρε στο χωριο μου θα εχουν προτεραιοτητα οι (ξενοι) αναπηροι; Ουστ!! :Ρ

Khlysty said...

Μπα καλύτερα που δεν πήρες τους μπάτσοι. Κατά πάσα πιθανότητα (=βεβαιότητα), θα έμπλεκες σε απίστευτο τζέρτζελο και θα βλαστήμαγες ό,τι είχες και δεν είχες (μιλώ, δυστυχώς, εκ πείρας).

Tremens said...

Ωραίος ο τυπάς, σαν το ΜέγαΜαλάκες που παρκάρουν στο πεζοδρόμιο στα σημεία που έχει κλίση για αναπήρους, καροτσάκια κ.λπ. Ή ακόμα χειρότερα σαν τους περίοικους που βάζουν εκεί τους κάδους σκουπιδιών.

Κωλοφάρα είμαστε, απολίτιστοι.

polyvios said...

Μακάρι να είχε το δικαίωμα να σταθμεύει σ'αυτή τη θέση.

:-p

Anonymous said...

Η αλήθεια είναι οτι πάρα πολύς κόσμος είναι έτσι..Θυμάμαι πιο παλιά είχα κάνει το "λάθος" να το επισημάνω σε επίσης νεόπλουτη κυρία υψηλής αγωγής (όπως φάνηκε) και μας άκουσε όλο το (ίδιο συμπτωματικά) πολυκατάστημα....
Πραγματικά,η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει μέτρο,δε γνωρίζει όρια και φραγμούς...καλημέρα! :-)

pølsemannen said...

Νταξ' μωρέ, τον πιάνεις με πέντε κουκουλοφόρα φιλαράκια, τον πας σε μια πριονοκορδέλα και του κόβεις τα κάτω άκρα από τον γοφό και κάτω.

Έτσι θα μπορεί πλέον να παρκάρει νόμιμα στην θέση για ανάπηρους.

Νοικοκυρεμένα πράματα.

Άμα το έχει απωθημένο ο άνθρωπας το αναπηρικό αμαξίδιο, γιατί να μην τον βοηθήσεις;

Αχ, αυτό είναι το πρόβλημα με μένα, ότι είμαι ψυχούλα.

Marina said...

Συμφωνώ με ότι λές και γράφεις αλλά διαφωνώ με τη προσέγγιση. Γιατί σβήνεις τον αριθμό κυκλοφορίας της παρκαρισμένης μπέμπας; Είναι σαν να καλύπτεις τη πιθηκιά. Σα να τρώς το "ξερειςποιοςειμαιεγωρε".

Αν τολμάει, να σε μηνύσει. Δεν θα το κάνει γιατί είναι ΑΠΑ (άτομο περιορισμένης αντίληψης). Οπότε βούρ.

αθεόφοβος said...

Μήπως τον κατηγορείς άδικα;
Μήπως ήταν τυφλός από την Ζάκυνθο;

Stefanos said...

Marina : Δεδομένου ότι του περίσσευαν 80+ χιλιάρικα για να πάρει αυτοκίνητο, ο δικηγόρος που θα πάρει για να με σκίσει για παραβίαση προσωπικών δεδομένων,θα μου πάρει και τα σώβρακα και ας έχω δίκιο.