Tuesday, October 11, 2011

Ήρθαν οι εξωσχολικοί

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την αντιπάθειά μου για τα παιδιά, να τη δηλώσω από την αρχή ξεκάθαρα, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Όπερ σημαίνει πως αυτό το πόνημα δεν αποτελεί επ ουδενί σαφή και ενδελεχή περιγραφή της πραγματικότητας. Δηλαδή θα τσουβαλιάσω, θα γενικεύσω και θα πετάξω λάσπη, γιατί έτσι γουστάρω - παρ΄όλα αυτά ο νοών νοείτω και δεν θα απέχω και πολύ από το τι συμβαίνει πραγματικά.
Ήρθε λοιπόν ο καιρός για τις πατροπαράδοτες σχολικές καταλήψεις. Δεν θα εξετάσω αν έχουν δίκιο (τώρα, έχουν, ΑΛΛΑ..) ή άδικο ή αν είναι αποτελεσματική μορφή αγώνα ή ή ή ή, δεν είναι αυτό το θέμα μου. Οπότε ξεκόλλα.
Ήρθε λοιπόν η εποχή των καταλήψεων. Αφηνιασμένα 14χρονα σε όλη την επικράτεια ακούνε με ανοιχτά στόματα τους πύρινους καθοδηγητικούς λόγους των πιο μπασμένων στα πράγματα και πολιτικοποιημένων συμμαθητών τους, ενίοτε δε ακούνε και λογύδρια από άσχετους κομματικούς παράγοντες της γειτονιάς (τουλάχιστον στο γυμνάσιο και λύκειό μου είχε συμβεί τότενες) ή ακόμα πιο χειρότερα, ακούνε πολιτικούς φιλιππικούς από καθηγητές.
Δεν ξέρω αν συμφωνεί κανείς μαζί μου ή όχι και δε με νοιάζει κιόλας, αλλά θεωρώ ότι
α. Καθηγητής που μιλάει κομματικά (ΟΧΙ πολιτικά) σε μαθητές, πρέπει να χάνει τη θέση του χωρίς πολλά πολλά. Είναι η πιο σιχαμένη μορφή προπαγάνδας και αηδιαστική κατάχρηση εξουσίας. Ο φιλόλογος που μας έκανε κήρυγμα για το ΚΚΕ και μας έλεγε ηλίθιους και αμόρφωτους όταν δεν συμφωνούσαμε μαζί του, έπρεπε να είχε απολυθεί, το ίδιο και ο γυμναστής που ήταν κομμανταρία -και καλά- και μας έκανε κήρυγμα επιπέδου Καρατζατέτοιου (πολύ πριν ο Καρατζατέτοιος δραστηριοποιηθεί ξεχωριστά).  Μπορώ να δεχτώ άνετα συζητήσεις για το πολίτευμα, τις ιδεολογίες (γενικά), το πολιτειακό σύστημα κλπ κλπ κλπ, αλλά χωρίς καμία πρόθεση για οποιουδήποτε είδους προσηλυτισμό εκ μέρους καθηγητή (αλλιώς δεν έχω δικαίωμα να γκρινιάζω και για τα θρησκευτικά.. οχι ο,τι μας βολεύει..)
β. Ο μαθητής δεν έχει την ικανότητα να αφομοιώσει και να επεξεργαστεί κομματικώς παρουσιασμένες πολιτικές αναλύσεις και πέφτει σε τρελλές λούμπες, ανάλογα και με την οικογενειακή προδιάθεσή του. Δεδομένης της σταθερής του προτίμησης να χάσει μάθημα για οποιαδήποτε αφορμή, συνδυασμένης με το ορμονικό προ- και εφηβικό τουρλουμπούκι του σώματός του που τον/την προδιαθέτουν για απείρου κάλλους επαναστατικές δραστηριότητες, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.
γ. Ο μαθητής δεν είναι ώριμος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. (Από προσωπική εμπειρία, ένα 5-10% ). Όχι φίλε το ότι είσαι 15 δε λέει τίποτα για την ωριμότητά σου. Είσαι ακόμα στη φάση που πίνεις καφέ κρυφά από τους γονείς σου και το θεωρείς μαγκιά (οκ, τώρα ίσως να αντικαταστήσουμε τον καφέ με το μπάφο, έχει προχωρήσει η κοινωνία). Είσαι στη φάση παπάκι-σούζα-πίνωέναμπουκάλιουίσκι και "δεν την ακούω" κλπ. Όχι πως η ωριμότητα είναι θέμα ηλικίας. Καθόλου. Αλλά είναι θέμα φιλτραρίσματος και συντεταγμένης ανάλυσης της υπάρχουσας εμπειρίας. Εσύ στα 15, ούτε να φιλτράρεις και να αναλύεις ξέρεις πολύ καλά, ούτε πολλές προσλαμβάνουσες για εμπειρία έχεις, οπότε τι ωριμότητα;
τεσπα ασε μη μας την πέσουν οι ψυχολόγοι και ο Λαζό και μας πουν οτι προσβάλλουμε την πολλά υποσχόμενη νεολαία. (ναι ρε κλάμπανε και εγώ στα 15 δεν ήξερα που παν τα τέσσερα..όχι πως τώρα είμαι σίγουρος για το που παν, αλλά τουλάχιστον δεν είναι όνειρο της ζωής μου να πάρω ένα παπί και να κάνω βόλτες γύρω από την πλατεία. Ήξερα όμως πολύ καλά 2 βασικές γνώσεις : δεν παίρνουμε ναρκωτικά και δεν ανεβαίνουμε στα μηχανάκια μεθυσμένων. Σε κακό, δε μου βγήκε πάντως.)

Έλα, όλοι ήσασταν κάποτε γυμνάσιο και λύκειο. Θεωρείτε ότι ήσασταν ώριμοι τότε; Ή έστω, θεωρείτε ότι τώρα είστε το ίδιο ώριμοι και μπορείτε να αναλύετε και να επεξεργάζεστε με τον ίδιο τρόπο τις πληροφορίες, με τότε; έλα μη λες ψέμματα.

Και πάμε στις καταλήψεις και στο φάντασμα του εξωσχολικού.
Όποιος νομίζει ότι για όλες αυτές τις ζημιές φταίνε οι εξωσχολικοί, μάλλον δεν πήγε ποτέ σχολείο.
Κατά έναν παράδοξο και μαγικό τρόπο -αν πιστέψουμε τους γονείς και τους ίδιους τους μαθητές :
ΠΟΤΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ
Μαθητής
ή Μαθήτρια
δεν φαίνεται να έχει κάνει μαλακία στο σχολείο.
Ποτέ όμως. Πάντα υπήρχε το φάντασμα και η βολική δικαιολογία των κακών εξωσχολικών, που -όσον αφορά την προσωπική μου εμπειρία- είναι εξίσου υπαρκτοί με τα πυρηνικά που έψαχνε ο Γιωργάκης ο Μπούς.
Αν δε πιστέψεις τα λεγόμενα των μαθητών, ο μέσος εξωσχολικός που μπαίνει και καταστρέφει το σχολείο είναι κάτι τέτοιο περίπου :

Ημι-ακριβής απεικόνιση από περιγραφή εξωσχολικού που έσπασε το σχολείο μας

Και δε λέω ο ερίφης ότι δε γίνονται και αυτά. Γίνονται. Δε λέω καν ότι τα παιδιά μπορούν να αντισταθούν σε μερικούς κανίβαλλους που σκάνε μύτη το βράδυ στις καταλήψεις να πηδήξουν και να πιουν κανα ουισκάκι (πετρέλαιο) ή κανα μπάφο.
Αλλά όχι και να με παραμυθιάζει ο 15χρονος ότι εδώ και 20 χρόνια οι εξωσχολικοί μπαίνουν μονίμως και σπάνε το σχολείο και οι άλλοι είναι Ζμπαναϊες. Σιγά ρε μη σου ανάψουμε και κερί και σε προσκυνάμε τα Σαββατοκύριακα.
Όλοι μας πήγαμε σχολείο και όλοι μας θυμόμαστε τους συμμαθητές μας. Πιστεύει κανείς ότι ο άνθρωπος π.χ που στο διάλειμμα πετάει θρανία από τον πρώτο (χέστηκε αν είναι κανείς από κάτω) είναι αρκετά ώριμος ώστε να μην κάνει το σχολείο μπουρδέλο όταν έχει κατάληψη, είναι βράδυ και έχει πιεί και ο,τι βρήκε τριγύρω; όχι γιατί θα τρελλαθούμε δηλαδή.
Θυμάμαι τον τύπο π.χ στο σχολείο μας που είχε χόμπι να βάζει φωτιά στον πίνακα, τα θρανία και τις καρέκλες (είχε πάντα μαζί του οινόπνευμα..). Δηλαδή είναι λογικό που όταν κάηκαν σχεδόν όλα τα θρανία μιας τάξης στην κατάληψη οι υποψίες έπεσαν σε έναν ανύπαρκτο κουκουλοφόρο άγνωστο "εξωσχολικό" και όχι σε αυτόν;; θα τρελλαθούμε;
Πιστεύεις ότι δεν κάνουν ζημιές άνθρωποι που στο τέλος της χρονιάς καίνε πανηγυρικά τα βιβλία τους; Αλήθεια;
Πιστεύεις ότι δεν πίνουν ξύδια άνθρωποι που το σκ παίρνουν το παπί, πάνε στη διπλανή πόλη και κοιμούνται σε στάσεις λεωφορείου μέχρι να ξενερώσουν;
Πιστεύεις ότι δεν προκαλεί καταστροφές στο σχολείο ο τύπος με την παρέα του που έχουν συμμορία σχολική και έχουν χόμπι να δέρνουν παιδάκια 3 τάξεις μικρότερα; 
ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ;
Εδώ μέχρι σοβαρά παιδιά είχα δει να ξεσπάνε βίαια στην κατάληψη. Τις καταπιεσμένες από το σπίτι κοπελιές να σπάνε τζάμια και βιβλιοθήκες. 
Αλλά όλοι αυτοί όταν τους τσιμπάγαν το παίζαν αβαβά. ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΤΕ δεν είχε κάνει τίποτα. Ρε ποτέ;
Και αβαβά έκανε και ο σύλλογος γονέων, που αντί να αγχωθεί να δει γιατί τα βλαστάρια του όταν τους έδινες την πλασματική αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας που προσφέρει μια διανυκτέρευση στην κατάληψη γινόνταν βίαια αφιονισμένα κωλόπαιδα που δε σεβόντουσαν τίποτα, αγχωνόταν περισσότερο μην "καρφώσει" κανείς κανέναν και πάρει καμιά 2ημερη αποβολή ο Θανασάκης ο Μπουρτζογυφτόπουλος που ήταν 17 χρονών,πήγαινε ακόμα τρίτη γυμνασίου και είχε χόμπι να βάζει νέφτι σε γάτες.
Όποτε γινόταν καμιά ζημιά, καμιά στραβή που δεν κουκουλωνόταν, τα 150 άτομα που ήταν μέσα στο σχολείο και το έκαναν μπουρδέλο, δεν γνώριζαν τίποτα και φταίγαν οι "εξωσχολικοί".
"Ε ήρθαν 2, μπήκαν μέσα, τα σπασαν και έφυγαν"
"Ποιοι ήταν αγόρι μου;"
"α δεν ξέρω δεν ήμουν μπροστά". (ποτέ κανείς δεν είναι μπροστά)
"γιατί δεν τους είπατε τίποτα;"
"α εγώ δεν ήμουν μπροστά αλλά τα παιδιά μου είπαν πως ήταν οπλισμένοι"
ρωτάς και τα άλλα παιδιά, ούτε αυτά ήταν μπροστά.. αβαβά.. γαργάρ.

Αλλά έλα μου ντε που μερικές φορές έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και πάθαινε κάτι ένα παιδί.
Γιατί έμεινες έγκυος 2α γυμνασίου; Ή μήπως είσαι ώριμη για να βγάζεις  πολιτικά μανιφέστα στην πόλη, αλλά όχι αρκετά ώριμη για να ξέρεις ότι βάζουμε και κανα λαστιχάκι μπροστά; εκεί πάλι ο κακός εξωσχολικός; (μπορεί, αλλά η πίεση να πεις ποιος, είναι λίγο μεγαλύτερη από το 'νταξ έσπασε ένα θρανίο το παιδί μην το κάνουμε θέμα, κουκουλωστο')
Γιατί αγόρι μου έγινες καστανόχωμα και μετά πήγες με το μηχανάκι 200 μέτρα και σαβουρντίστηκες; οι εξωσχολικοί και εκεί; ήρθαν και σε έδεσαν και σου διναν βοτκίτσα με το ζόρι;
[update : η αναφορά στα ναρκωτικά αφαιρείται από σεβασμό στα δύο παιδιά που είναι σε κώμα από υπερβολική δόση κόκας σε πάρτυ κατάληψης. Το μήνυμα όμως είναι ένα και το αυτό...]

Μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν. Αν θέλουμε τα παιδιά να είναι επαναστάτες, να μάθουν να σέβονται τον ίδιο τον αγώνα τους πρώτα. Και να τον φρουρούν και να τον προστατεύουν ιδεολογικά ΚΑΙ πρακτικά, όταν και εάν τον κάνουν. Και αγωνιστής που σπάει, καταστρέφει και μετά κάνει την πάπια και τα φορτώνει σε άλλους, μπορεί να έχει μεν λαμπρή μέλλουσα πολιτική καριέρα, αλλά εγώ δεν τον σέβομαι.

Υ.Γ : Αυτό το κείμενο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από το υπουργείο φωτοτυπίας και ψηφιακού βιντεοδίσκου. Το οτι υπάρχουν μαλάκες που κάνουν το σχολείο κώλο δε σημαίνει ότι η παιδεία πάει καλά και αυτοί είναι οι κακοί. 

25 comments:

ΑΙΘΗΡ said...

Καλέ ακόμα υπάρχουν εξωσχολικοί; Δεν μπορώ να το πιστέψω, οι ίδιες μαλ... πάντα! Sorry και για την έκφραση, δεν τα συνηθίζω αυτά, αλλά τώρα που μιλάμε έχω έναν εξωσχολικό δίπλα μου και με παρέσυρε να επαναστατήσω... γλωσσικά! Έλεος, δηλαδή!

Stefanos said...

Ναι ρε φυσικά υπάρχουν..
Εδώ όταν ήμουν εγώ γυμνάσιο, εξωσχολικοί ήσασταν και εσείς του λυκείου :p

είναι κάτι σαν βαμπίρ οι εξωσχολικοί. Σταθερά παρόντες από το 90 και μετά.. :D

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός said...

Δεν θεωρώ τον όρο "εξωσχολικός" εντελώς ανακριβή: βλέπετε να έχουμε "σχολικούς" με τη συγκεκριμένη εκπαίδευση;

Stefanos said...

Ε έτσι όπως το θέτουτε..ναι, σα να έχετε ένα δίκιο

pølsemannen said...

Αν πετάει το θρανίο από το 1ο είναι ώριμος!!!

Αν το πετάει από τον 3ο είναι ανώριμος.

Πρόεδρος Α.Π.Ι. said...

Όλα τα παιδιά ξέρουν ποιοι είναι οι μπαχαλάκηδες. Κι εμείς ξέραμε τους δικούς μας μπαχαλάκηδες τότε. Αλλά μπροστά στους μεγάλους πάντα κάναμε - και κάνουν ακόμα - τις πάπιες.

Ελένη said...

Φταίμε και οι καθηγητές που αφήνουμε τα θέματα να κουκουλωθούν. Δεν είπαμε να τιμωρούμε με ψύλλου πήδημα, αλλά εδώ δεν τιμωρούμε κανένα. Βλέπεις και αυτούς στο Σύλλογο που το παίζουν και καλά ψυχοπονιάρηδες και κοντά στα παιδιά και αρχίζουν τα νιουρ νιουρ και "άσε το καημένο", "εχει οικογενειακά προβλήματα", "η κακή στιγμή" και άλλα ακλόνητα επιχειρήματα με αποτέλεσμα κανείς να μην τιμωρείται ποτέ.
Αντε μετά να μάθεις στα παιδιά τους κανόνες συμβίωσης σε μία κοινωνία και τον σεβασμό στους άλλους και στην δημόσια περιουσία. Γι'αυτό μετά βγαίνουν και αρχίζουν και ως πολίτες τα κουλά και βλέπεις μία ωραία πρωία ολόκληρες γειτονιές ως τεράστιες μουτζούρες στο όνομα της αλληλεγγύης, της επανάστασης και της αυτοοργάνωσης των από κάτω, των από πάνω, των από πίσω και των από μπρος.

Stefanos said...

Σωστό! Ξέχασα να το γράψω και αυτό.
Όταν ο άλλος από αμούστακος μαθαίνει πως ο,τι και να κάνει, θα πει το ψεμματάκι, θα βοηθήσει ο μπαμπάς, θα τα φορτώσει σε άλλον κλπ και δε θα τιμωρηθεί ποτέ, ε τι περιμένεις να βγάλει μετά; να γίνει απαστράπτον παράδειγμα υπευθυνότητας ;

Stefanos said...

Βέβαια και σεις, φταίτε και δε φταίτε. Φταίτε γιατί δεν τιμωρείτε, αλλά έχοντας δει μερικούς γονιούς και την ψυχολογία του όχλου σε σύλλογο γονέων, καταλαβαίνω πως γίνεται να κάνετε και σεις την πάπια

ellinaki said...

Εσύ πάντως που δεν έχεις φάει τρόλιασμα με το κουτάλι γιατί παραμένεις σφιγμένος σε κάποια θέματα;; :p

Stefanos said...

Μάλλον γιατί ακριβώς δεν έχω φάει τρόλλιασμα με το κουτάλι. Και μη μου σκάσουν τώρα τίποτα ταλιμπάνια ξαφνικά, θα ξέρω ότι εσύ με έδωσες :p

Stefanos said...

Αλλά ξέρεις ποιος θα ρθει να τρολλάρει τώρα εδώ ε; ο Ζaphod :p θα τον πιάσουν τα αριστερά του αντανακλαστικά υπέρ της επανάστασης των παιδιών και θα με ζαλίσει :p

Evil Chef said...

Eγω εχω ιδιαν πειρα των πρωτων χρονικα καταληψεων στην δεκαετια του 90 και μπορω πλεον αφου εχουν περασει καποια χρονια να πω μερικα πραματα.
Τοτε υπηρξαν καποιοι που ωθησαν σε καταλήψεις-αυθόρμητες στην αρχή αλλα μετα που το φαινόμενο γενικεύτηκε κάποια στοιχεια αποφάσισαν να κρατήσουν για ιδιον οφελος ζωντανο ολο αυτο το πραμα που αν δεν το "υποστηριζαν" δε θα ειχε τοσο μεγαλη διάρκεια.
Ειχα την τυχη να παω Λυκειο σε μια περιοχη που τοτε ελαχιστοι ηταν καλοβολεμενοι ή ειχαν γονεις με οικονομικη ανεση...πολλοι απο μας ειχαμε κανει μεροκαματα στη λαχαναγορα σαββατοκυριακα για ενα μπουφαν(οχι τιποτα φιρμες ,της σειρας)και ενα ζευγαρι αθλητικα παπουτσια που τα οικονομικα των οικογενειων μας διαρκως αναβαλαν την αγορα τους.Εκεινη την περιοδο αρκετοι συμμαθητες βρηκαν την ευκαιρια να δουλεψουν εκει και να βγαλουν ενα καλο χαρτζηλικι.
Δεν ειμασταν σε καμια περιπτωση ενα σχολειο αγγελων ,υπηρχαν και περιπτωσεις σαν αυτες που αναφερεις ομως ηταν λιγες και οι πολλοι τους κρατουσαν απομονωμενους.
Στο δικο μας σχολειο δεν εγινε τοτε καμια ζημια γτ δεν αφησαμε εμεις να γινει που περιφρουρησαμε το χωρο -δε υπηρξε κανεις εξωσχολικος να προσπαθησει να κανει φθορες...καθε βδομαδα γινοταν ψηφοφορια για την καταληψη και οταν η πλειοψηφεια ειπε τελος κοντρα στο ρευμα ,ηταν τελος...
Καναμε μαθημα σε ενα σχολειο που ειχε αιθουσες αβαφτες για χρονια ..οταν παραδωσαμε τα κλειδια στην διευθυντρια οι αιθουσες ηταν βαμμενες με πτωτοβουλια του συλλογου των γονεων που βρηκε τοτε την ευκαιρια να κανει αυτο που η διευθυνση δε τους αφηνε(δλδ με πρωτοβουλια δικη τους να φτιαξουν καλυτερους τους χωρους).

Evil Chef said...

Ζω πολυ κοντα στο παλιο μου σχολειο...καθημερινα περναω απο εκει και βλεπω αυτες τις μερες μια εικονα 2-3 ατομων στις πορτες και στον προαυλιο χωρο να υπαρχουν καποια υλικα προιον φθορων.
Μιλωντας με ενα παιδι μια μερα δεν ηξερε γτ συμβαινει η καταληψη και με παρεπεμψε στον επικεφαλης που θα ηταν εκει το απογευμα...ο επικεφαλης γνωστο μελος κομματικης νεολαιας παπαγαλιζε το ποιηματακι του και οταν η κουβεντα πηγε σε προσωπα που γνωριζω απο την κοινη μας σχολικη πορεια(και τωρα ειναι επικεφαλης της τοπικης οργανωσης) και τις ιστοριες και τα καλεσματα με τα ανταλλάγματα που καναν(ελα εδω να γαμας καθε σαββατο οποια θες πχ) καταλαβε οτι ειμαι γνωστης των πρακτικων και των σκοπων τους.
Πιστευω οτι πλεον οι ετησιες καταληψεις ειναι ενας αγραφος θεσμοθετημενος χαβαλες,μια ευκαιρια να αραξουμε και να μην κανουμε μαθημα παρα κατι αλλο -τα αιτηματα μιας βολεμενης γενιας που αδυνατει να καταλαβει οτι στη λαιλαπα που φερνουν οι κυβερνωντες το μονο εφοδιο ειναι η γνωση ειναι αστεια και απλα δεν υπαρχουν.
Οι μειονοτητες του τοτε γιναν πλειοψηφιες του σημερα και κοιτωντας αυτα τα παιδια απορεις και απελπιζεσαι για το μελλον του τοπου ....
Και φυσικα οι ανευθυνο-υπευθυνοι των μεγαλων γραφειων διπλα στο Μall στο Μαρουσι(υπουργειο dvd και φωτοτυπιας) χαιρονται με ολο αυτο το πανηγυρακι που κλεβει τις ματιες απο το χαλι που καταφεραν να φερουν τα σχολεια απο την αρχη της χρονιας.
Για τους 2 που ειναι σε κωμα δε λυπαμαι ,περιμενω τον εισαγγελεα που θα ασκησει διωξη στους γονεις τους και το δικαστηριο που θα τους τιμωρησει επιτελους για πλημμελη διαπαιδαγωση.

mahler76 said...

ήμουν αντίθετος στις καταλήψεις ακόμα και τότε που ρίξαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη στα ηρωικά 90'ς χαχα. Κανονικά και με τον νόμο πάντως οι λογαριασμοί για όλες τις καταστροφές θα πρέπει να πηγαίνουν στους γονείς όλων των μαθητών πήγαν δεν πήγαν τα παιδιά τους στις καταλήψεις.

Hades said...

Πρώτον, μην λησμονείς ότι η κοινωνία που χτίστηκε τα τελευταία 30 χρόνια πλέον καταρρέει βιαίως. Και όλα αυτά που γράφεις περί τάχα μου σοβαρότητας των εφήβων κλπ εκεί εμπίπτουν.
Δεύτερον, έχεις δει το διαχρονικό βίδεον με τον Τσίπρα ως αρχισυνδικαλιστή των μαθητικών καταλήψεων το... 93 νομίζω; Αν δεν το'χεις δει, ψάξτο, θα καταλάβεις πολλά.

Unknown said...

Πάντως, αν και όντως, κομματική ομιλία είναι σίγουρα κατακριτέα από καθηγητή σε μαθητές, ακόμα και φοιτητές θα έλεγα, ο χώρος της εκπαίδευσης δεν είναι για κομματικές συζητήσεις, μόνο για πολιτικές, πρέπει να παραδεχτούμε πως κανένας μας δεν μπορεί να ξεμπλέξει εντελώς τις πεποιθήσεις του από μια συζήτηση και να μην κάνει έστω και κατά μικρό μέρος "προσηλυτισμό" στις ιδέες του. Τότε δεν θα ήταν άνθρωπος! ;)

Όσο για τους εξωσχολικούς που λες, έχω να καταγγείλω ότι περνάν και από το φυντανοτροφείο και το βανδαλίζουν πού και πού, και χωρίς κατάληψη, δεν είν' θέμα :p

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός said...

Επανέρχομαι γιατί διαβάζω εδώ (tvxs.gr/node/72547) για τη συμμορία με τα Καλάσνικοφ: "Η εξάρθρωση της συμμορίας ξεκίνησε χθες το πρωί, από τον Νέο Κόσμο, όπου δύο από τα μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα οι αδελφοί Μέτα, εντοπίστηκαν στο προαύλιο υπό κατάληψη σχολείου."

Μήπως τελικά και ο Μάκης Ψωμιάδης κρύβεται σε υπό κατάληψη σχολείο;

Stefanos said...

@ Evil Chef να αγιάσει ο στόμας σου. Προέρχομαι από παρόμοια περιοχή με σένα. Σε εμας δεν είχαν γίνει τέτοια σκηνικά όπως στο δικό σου σχολείο (βαψίματα τάξεων κλπ..). Βέβαια δεν είχαν γίνει και τεράστιες ζημιές (δε γκρεμίσαν και τοίχους) αλλά τζάμια, καρέκλες, θρανία κλπ, ε είχαν υποφέρει στο όνομα της εφηβικής επαναστατίλας
@Mahler έπρεπε να έβλεπες τι είχε γίνει το 91, ήμουν δευτέρα γυμνασίου, ο Κοντογιαννόπουλος είχε βγάλει το νόμο και βγήκα σε συνέλευση τάξης και είπα "δεν υπάρχει λόγος για κατάληψη,δε θα πάθετε τίποτα αν δώσετε εξετάσεις".. (ήθελα να υπερασπιστώ τη γνώμη μου ο μαλάκας...). Ναι και εγώ συμφωνώ σε αυτό. Υπεύθυνος για τον αγώνα σου δεν είσαι; αν είσαι πλέρω.
@Hades ποιο λες; αυτό το αριστούργημα όπου ο Αλεξάκης υπερασπίζεται το δικαίωμα στην κοπάνα; (φαινόταν από τότε ότι πήγαινε σούμπιτος για αρχηγός κόμματος)
@Darth ναι δε γίνεται να καλύπτεις 100% τις πολιτικές σου απόψεις, αλλά άλλο αυτο, άλλο να λες σε 16χρονα "διαβάστε κανα Ριζοσπάστη να σας ανοίξουν τα μάτια βόδια"

@Κατακουζήνα : Και ο Καντάφι , και ο Καντάφι σε κατάληψη

Stefanos said...

@Evil Chef για τα παιδιά με την κόκα, τι να πω..δεν ξέρω ποιος πρέπει να πρωτοπάει μέσα..

Zach Sian said...

Πάντως μην ανησυχείς το καλό μας υπουργείο πλέον απαγορεύει με εγκύκλιο κάθε πολιτική συζήτηση στο χώρο του σχολείου http://twitter.com/#!/ReniaG/media/slideshow?url=http%3A%2F%2Ftwitpic.com%2F6jw756

Olivier said...

Σας έχει πλήξει όλους η ανεργία η από μικροί πέσατε στη χύτρα ?
ανούσιο ποστ ανούσια κομεντ δεν είμαι καλά με τι ασχολείστε πως βρέθηκα εδω

Olivier said...

για το ιστορικό ...έζησα στην Ελλάδα έφηβος καταλήψεις έκανα και ήμουν από τους πιο σκληροτράχηλους ,παράλληλα ήμουν συντάκτης σχολικής εφημερίδας
Αυτό που μπορώ να πω για τις καταλήψεις είναι
α)Στην Ελλάδα είναι χάσιμο χρόνου εκτός αν έχεις μυαλό και είσαι πρόεδρος 15 μελούς αλλα κατα 99% ο πρόεδρος απλά είναι δημοφιλές πρόσωπο και όχι ικανό (βλέπε τι ψηφίζεται μετά τα 18 βόδια ε βόδια )
β)Δεν πέφτει ξύλο είστε κότες όλοι σας

Πολλοί καθηγητές δεν αξίζουν όχι θέση στο σχολείο άλλα ούτε καν σε κοινωνία ανθρωπίνων όντων
Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα
Ωρα να την πάρετε στα χέρια σας
Η δικιά μου γενιά του 1980 ΚΟΤΕΨΕ
Οι νέοι ίσως το ανατρέψετε αλλα βλέβω πολύ ενέργεια στο φεισμπουκ τουιτερ και μπλογκ καταναλώνετε

Μαφία στη μαφία αλλιώς θα χάσετε και πάλι

lelos said...
This comment has been removed by the author.
Stefanos said...

Αδερφέ, σε παρακαλώ πολύ γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες, έχω ένα μεγάλο θέμα με τα greeklish. Ευχαριστώ