Tuesday, December 14, 2010

Να πώ και εγώ τη χαζομάρα μου;

Όποιος διαβάζει αυτά που γράφω εδώ μέσα, ξέρει ότι με πολιτική δε μπλέκω συχνά, ειδικότερα με οικονομικά,εργασιακά και τα λοιπά. Αφ'ενός μεν δεν είμαι σοβαρός πολιτικός σχολιαστής, αφ'ετέρου δε δεν είμαι σοβαρός γενικότερα. Τώρα όμως δε μπορώ, θα γράψω και εγώ τη χαζομάρα μου γιατί πολλή ανάλυση έχει πέσει και θέλω και εγώ μια θέση στον ήλιο ως έγκριτος οικονομικοκοινωνικός αναλυτής. Γιατί, οι άλλοι είναι πιο ομορφόπαιδα δηλαδής;

Το θέμα μας σήμερα είναι όλος αυτός ο ντόρος με το νομοσχέδιο κλπ κλπ, απλά μην περιμένετε και καμιά αξιόπιστη ανάλυση, πηγαίνετε αλλού.
Περί δημοσίου, δεν πιάνω κουβέντα, δεν έχω ιδία άποψη.
Έχω όμως περί ιδιωτικού :
Απορία #1 : Τι θα γίνει με τις υπερωρίες μπλα μπλα μπλα μπλα θα μας τις φάνε κλπ.
Απάντηση Προφήτου : Ποιες υπερωρίες; Εννοείτε μουσιού ότι υπήρχαν ιδιωτικοί υπάλληλοι σε τόσο γαμάτες εταιρείες που έπαιρναν και υπερωρίες; ε; Από το 2001 που δουλεύω δηλαδή, τέτοιο φρούτο δεν έχω δει. ΠΟΙΟΣ Π... ΕΔΙΝΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ 100000 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ;
Βonus : Δούλευε πολύς κόσμος στον ιδιωτικό με κανονική πρόσληψη και χωρίς μπλοκάκι τα τελευταία 10 χρόνια;;Ίσως, δεν ξέρω, αλλά εγώ μια ζωή μπλοκάκιας είμαι όπως και όλοι οι συνάδελφοι στο τμήμα της εταιρείας που δούλευα όταν δούλευα σε εταιρεία. ΟΚ σχεδόν όλοι. Οι πολύ παλιοί είχαν κανονική πρόσληψη.
Bonus 2 : Άμα πληρωνόντουσαν οι υπερωρίες στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 10 χρόνια, η Ελλάδα δε θα είχε ιδιωτικούς υπαλλήλους καθότι θα είχαμε αγοράσει όλοι από μια βιλλάρα στα Μπαρμπέιντος και θα ψαρεύαμε..

Απορία #2 : Τι θα γίνει με τα μιστά, θα μας τα κόψουν όπως και όποτε θέλουν;
Απάντηση Προφήτου : Ναι, πέφτω από τα σύννεφα. Μεγάλο νέο. Βυθίστηκε και ο Τιτανικός αν δεν σας το είπαν. Τον τελευταίο μου χρόνο στην εταιρεία, περίμενα για 8 μήνες να βγει η καινούρια μου σύμβαση. Με ένα προσυμφωνημένο μισθό Χ.. Έμεινα 8 μήνες απλήρωτος, και στο τέλος (που χρώσταγα πλέον τα κέρατά μου παντού) βγήκε επιτέλους η σύμβαση και μου παν να πάω να την πάρω και να κόψω απόδειξη. Χέστηκα από τη χαρά μου γιατί θα παιρνα πολύ φράγκο. Ναι αμέ. "Ε επειδή τους τελευταίους μήνες δεν είχαμε και πολλή δουλειά τελικά σου βγάλαμε τη σύμβαση με X/2. Εντάξει;".. Αφού δε μου πε ο διευθυντής να σκύψω και λίγο, ευχαριστημένος έμεινα.

Απορία #3: Θα γυρίσουμε σε εργασιακό μεσαίωνα;
Απάντηση Προφήτου : Φιλαράκι, η Αναγέννηση ήταν κάτι που συνέβη στους άλλους. Το ίδιο και ο Διαφωτισμός. Το πιο λάσκα που μπορώ να σε αφήσω για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας είναι να σου πω ότι άντε, ήμασταν στον εργασιακό ύστερο μεσαίωνα και τώρα μπορεί να γυρίσουμε στον πρώιμο μεσαίωνα. Μέχρι εκεί καλά είμαστε;

Απορία #4 : Το μισθό του ΓΑΠ θα του τον μειώσει ο προϊστάμενός του;
Απάντηση Προφήτου : Δεν ξέρω αν το νομοσχέδιο μπορεί να περιλάβει και οργανισμούς που εδρεύουν εκτός Ελλάδος. Επίσης δεν ξέρω και τι περικοπές έχει ήδη κάνει το ΔΝΤ στο μισθό των υπαλλήλων του. Κοινώς, δεν ξέρω δεν απαντώ.

Απορία #5 : Οι μισθοί των βουλευτών θα μειωθούν γενικότερα;
Απάντηση Προφήτου : Φυσικά και θα μειωθούν, τι περίμενες; Να είμαστε όλοι εμείς στον τορβά και οι βουλευτές μας χαλαροί; Οι Εθνοπατέρες μας; Η αφρόκρεμα τση Ελλάδος; (μισό λεπτό να συγκρατήσω ένα λυγμό συγκίνησης). Σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες, υπάρχει ολόκληρη παράγραφος στο νομοσχέδιο για τους μισθούς των βουλευτών. Σύμφωνα με αυτήν "οι μισθοί των εκλεγμένων αντιπροσώπων στην Ελληνική Βουλή καθώς και οποιουδήποτε κατέχει δημόσιον πόστον,υπουργικό θώκο,υφυπουργικό θώκο κλπ, θα μειωθούν κατά 59,42% άμεσα και όχι σταδιακά, άμα τη μετατροπεί της Κολάσεως εις χειμερινόν θέρετρον-σπα-σκι-σνοουμπορντ". Το λέει ξεκάθαρα δε μπορείς να πεις...

Απορία #5 : Ο ΓΑΠ πως βγαίνει και τα λέει αυτά , δε ντρέπεται;
Απάντηση Προφήτου : Ρε φιλλλαράκι, πλάκα με κάνεις; Εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης είναι ο άνθρωπος. Ό,τι του πουν, λέει και αυτός.

Απορία #6 : Αυτή η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει πάρει χαμπάρι ότι έχει νεοφιλελεύθερο πρόεδρο;
Απάντηση Προφήτου : Ρε φιλλλαράκι, στο ξαναλέω, πλάκα με κάνεις; Πότε θα καταλάβεις πλέον ότι οι πιο σκληροί δεξιοί είναι οι σοσιαλιστοαριστεροί; Έχεις δουλέψει ποτέ για σοσιαλιστή αφεντικό; Και μη τη λες πλέον Σοσιαλιστική Διεθνή. Ο ΓΑΠ σε πλαίσιο ανανέωσης και πράσινης πολιτικής θα τη μετονομάσει σε "The socialist Network"

Απορία #7 : Η Αριστερά τι σκατά κάνει στην Ελλάδα;
Απάντηση Προφήτου : Περνάει παιδικές αρρώστιες τώρα, άστην. 80 χρονώ γυναίκα, τώρα θυμήθηκε να περάσει μαγουλάδες.

Απορία #8 : Ο Σαμαράς, μπας και έχει δίκιο;
Απάντηση Προφήτου : Μέχρι της δηλώσεως του προφανούς ("Σήμερα είναι Τρίτη", "Ο μήνας είναι Δεκέμβρης", "Φοράω άσχημα γυαλιά") είναι 100% μέσα. Και εγώ μαζί του. Από κει και πέρα δε θα τον εμπιστευόμουνα ούτε για να μου ανάψει το θερμοσίφωνα.

Απορία #9 : εεε.. η Ντόρα;
Απάντηση Προφήτου : Ξέρω τι σκέφτεσαι. Έχεις ακούσει αρκετές φορές και τη Ντόρα και το Μπαμπά της να λένε πράγματα λογικά, που πονάνε αλλά είναι 100% αληθή. Και τρομάζεις γιατί σκέφτεσαι "ρε πούστη μου, δε γίνεται να συμφωνώ με το Μητσ.....κο, αποκλείεται, δεν είναι δυνατό να είναι οι μόνοι που λένε και δυό λογικές παπάρες". Το ίδιο παθαίνω και εγώ. Αλλά μέχρι εκεί. Έχουν τόσα πολλά κουσούρια, που η απλή δήλωση μιας σκληρής αλήθειας δε με πείθει για τις καλές προθέσεις τους. Και μην τρέξετε όλοι οι ρομαντικοί να με κατηγορήσετε για διάφορες παπάτζες. Αν έχεις μπροστά σου ένα διαμελισμένο πτώμα και ο ένας στο περιγράφει ως τριανταφυλλιά, ο άλλος στο περιγράφει ως τσιπούρα και ο τρίτος που είναι και ο χειρότερος στο περιγράφει ως διαμελισμένο πτώμα, ε ο τρίτος έχει δίκιο -για το πτώμα και μόνο- και ας είναι ο χειρότερος. (κλασσικό λογικό σφάλμα, τα χουμε ξαναπεί. Ad hominem. "Λέει μαλακίες επειδή είναι ο Χ.." OXI. ΠΟΤΕ! "Λέει μαλακίες γιατί λέει μαλακίες" ΟΠΟΙΟΣ και αν είναι)

Απορία #10 : Και τι κάνουμε ρε τώρα;
Απάντηση Προφήτου : Τι με πέρασες, κανα Μεσσία; Ιδέα δεν έχω. Δεν είμαι ούτε με αυτούς που ονειρεύονται γκιλοτίνες (και όποιον πάρει ο χάρος και μεταξύ μας άμα λάχει) ούτε με αυτούς που λένε "νταξ, θα περάσει" και απλά ονειρεύονται, τελεία. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο και μπορεί να τον πιούμε, μπορεί να επιβιώσουμε.
Αν θα γίνει κάτι χοντρό; Δεν ξέρω. Μετά από αυτό το νομοσχέδιο και τον τρόπο που έρχεται στη βουλή, το μικρό μου μυαλό εκτιμά ότι αν δεν γίνει τίποτα χοντρό τώρα, χλωμό να γίνει γενικότερα. Και να σου πω κάτι, όπως το κόβω, μου φαίνεται ότι ΔΕ θα γίνει κάτι χοντρό. Είπα μου φαίνεται, δεν είπα βάζω χέρι στη φωτιά. Ο κόσμος που βλέπω γύρω μου είναι μουδιασμένος. Όλοι είναι ανήσυχοι και όλοι φοβούνται. Και ταυτόχρονα είναι όλοι υπέρμετρα τσαντισμένοι. Και δεν ξέρουν ποιον να εμπιστευτούν. Κανείς. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ηγέτης, δε με ενδιαφέρει από ποια παράταξη, δε με ενδιαφέρει αν είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος, δε με ενδιαφέρει τίποτα. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ πούστης που να βγει και να εμπνεύσει τον κοσμάκη να τον ακολουθήσει. Κάπου. Πού; Δεν ξέρω. Το ξαναλέω, ΔΕΝ ΞΕΡΩ.  Αλλά και να υπήρχε, θα δούλευε το χαζοκούτι ολημερίς για να τον ξεφτιλίσει και θα άρχιζαν όλοι τα "ρε και αυτός υποκινούμενος είναι, τα ξέρουμε τώρα".
Έχεις τους ΠΑΣΟΚους, που πάνε να σε πείσουν πως η γη είναι επίπεδη.
Έχεις τους ΝΔιτες που πάνε να σε πείσουν πως η γή δεν είναι ακριβώς επίπεδη αλλά άμα πας στην άκρη θα πέσεις.
Έχεις τους Αριστερούς που έχουν γίνει 1000 φράξιες προσπαθώντας να ορίσουν το "επίπεδο" και το "όχι επίπεδο".
Έχεις και το ΚΚΕ που σου λέει ΟΧΙ ακόμα και αν του πεις καλημέρα...
Έχεις και bonus τον Καρατζαφέρη που την Τρίτη το πρωί κατά τις 9 είναι ΠΑΣΟΚος, γύρω στις 10 και αφού πιεί τον πρώτο καφέ είναι ΝΔ, μετά την επίσκεψη στο θρόνο είναι Ντορικός, και το απόγευμα είναι Παοκτζης. Ενίοτε είναι και ΚΟΔΗΣΟ και ενίοτε ΕΔΑ. Μερικές φορές είναι όλα μαζί ταυτόχρονα.
Ποιον θα βάλεις μπροστά; Πλάκα μου κάνεις; Αυτοί το δρόμο να τους πεις να περάσουν θα χαθούν.
Έχεις και τον Πάγκαλο ως αυτόφωτο ξεχωριστό πλανητ... εεε.. πολιτικό που σε βρίζει όλη μέρα.
Και άντε να πεις, έχει σε μερικά δίκιο. Γιατί ΕΧΕΙ σε μερικά δίκιο και μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ο ΔΕΗτζής απέναντι με απολυτήριο γυμνασίου που έπαιρνε 5500 καθαρά με τις υπερωρίες πέρισυ. (Όταν λέμε υπερωρίες εννοούμε και το κούρεμα στις 10 και τα τσίπουρα στις 12 και το γήπεδο την Κυριακή) (Όταν υπήρξα για μερικούς μήνες άνεργος, στάμπαρα πολύ δημόσιο υπάλληλο έξω κάθε μέρα. ΚΑΘΕ μέρα). Ναι έχει δίκιο σε μερικά, αλλά ρε φιλαράκι κοψε κάτι γιατί φάγατε μερικοί και οι υπόλοιποι πήραμε ακέραιο αριθμό μεταξύ 2 και 4. Πάρτα από αυτούς που φάγανε, δε λέω. ΠΑΡΤΑ. Αλλά κάνε και μια προσπάθεια να ξεχωρίσεις αυτούς που δε φάγαν,γιατί αυτοί που δε φάγαν είναι περισσότεροι. Πάρτα από κάτι φιλαράκια σου που χρωστάνε 5 μύρια στην Εφορία και το γυρνάνε στην τρελλή..Πάρτα από κάτι άλλους που ξύπνησαν μια μέρα και καλέ βρήκαν 250 χιλιάρικα στο λογαριασμό τους τυχαία καλέ. Πάρτα από κάτι άλλους που γυρόφερναν κάτι εκατομμύρια μάρκα και δεν ξέρουμε που τα πήγαν; Έλα που δεν ξέρουμε, ξέρουμε..Αλλά εκεί κάνουμε την τρελλή και επικαλούμαστε δημοκρατίες και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και τέτοια. Όταν είναι να βάλουμε τους εργαζόμενους να πληρώνουν τον εργοδότη για να δουλεύουν, πάνε περίπατο οι δημοκρατίες και τα συντάγματα και τα λοιπά όμως. Η χοντροκωλάρα μας να ναι καλά και έχει ο Γιαραμπής για την πλέμπα.
Πάντως ένα έχω να παραδεχτώ στους πολιτικούς μας : Τα κότσια. Αν εγώ ήμουν σε ένα πόστο εταιρείας 10 χρόνια, είχα κλέψει, είχα μαδήσει τους τοίχους, είχα πηδήξει τις γραμματείς, είχα πάρει ασύμφορα δάνεια, είχα πάρει προμήθειες στις δεκαπλάσιες τιμές από το κανονικό, με καλούσε ο διευθυντής μου μέσα να του πω γιατί τα κανα πουτάνα, και τον κατάφερνα όχι μόνο να μη με απολύσει,αλλά να με βάλει και υπεύθυνο εξυγίανσης, ε θα μουν μεγάλος μάγκας.


14 comments:

ellinaki said...

Μήνυμα προς το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος : Ο Καρεμπέ είναι τώρα στο Καραϊσκάκη!! Helloooo!!!!

Δέσποινα said...

respect!

Unknown said...

Αχ βρε εστάριαν, για να βρεθεί ηγέτης πρέπει να υπάρξει ιδεολογία και πολιτική. Αλλά σήμερα υπάρχει μόνο λογιστήριο και διαχειριστές...

Θανασης Ξ. said...

Έχετε, αγαπητέ, έναν τρόπο να μας ενθουσιάζετε...

Δυο μονάχα ενστάσεις.

Το ΓΕΓΟΝΟΣ πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ δεν σημαίνει πως πρέπει η κυβέρνηση να τον ...νομιμοποιήσει.

Προφανώς -όπως λέει και ο Darthiir, δεν χρειαζόμαστε κανέναν μεσσία. Από εθνοσωτήρες χορτάσαμε.

Την καλημέρα μου..

Anonymous said...

Αν και βαριέμαι γενικά τις αμπελοφιλοσοφίες περί πολιτικής στα blogs, το κείμενό σου ήταν απολαυστικό!

υγ το ακέραιο νούμερο μεταξύ 2 και 4 μ' άρεσε.. ωραίος!

pølsemannen said...

Έλα ρεσέ, μπλοκάκι; Δεν το πιστεύω λέμε.

14 μιστά σε έδινε ο κρυφοκωλομπαρεύς;

Tώρα άκου και αυτό:

14 μιστά (του κώλου) + υπερωρίες, αλλά... με μπλοκάκι! (Για εύκολο & ανώδυνο σουτ).
4 χρόνια θητεία.

Kοίτα, Δώρα και το Mητσοτάκ λένε και καμιά αλήθεια γιατί... ΓOYΣTAPOYN ΔIAMEΛIΣMENA ΠTΩMATA! MΠOYAXAXAXAXAXAXA!!!!

Stefanos said...

@ellinaki : Ναι είμαι σίγουρος ότι τον μπουζούριασαν...

@Δέσποινα: Τα ρισπέκτ σε καναν σοβαρό άνθρωπο :D

@Darthiir : Χρειάζεται ένα εξαιρετικό μείγμα και των δύο. Έναν καλό πολιτικό που είναι όμως και καλός διαχειριστής.. άρα..

@Θανάση : Ευχαριστώ για το κοπλιμάν αδερφέ, και έχεις δίκιο για το μεσαίωνα. Αλλά βασικά δεν ήθελα να εννοήσω πως πρέπει να τον νομιμοποιήσει. Ήθελα να πω "τόσα χρόνια που υπάρχει, τώρα τους έπιασε η κωλοπιλάλα τους εργατοπατέρες;"

@Lali : Ε σε παρακαλώ, η αμπελοφιλοσοφία είναι η ειδικότης μας.

@Πολσε : Δώρα; Ναι ρε σιγά μη μου είχε και λιμουζίνα να με πηγαινοφέρνει στο γραφείο..Εγώ στον σοσιαλίστα, 5 χρόνια θητεία..

Conko said...

Προφανώς η κυβέρνηση της χώρας είχε ελλιπή ενημέρωση από τον εγχώριο εκπρόσωπό της που είχε ελλιπή ενημέρωση από τους εγχώριους παρατρεχάμενούς του γιατί είχαν ελλιπή ενημέρωση περί τα εργασιακά ήγουν δεν υπήρξαν ποτέ εργαζόμενοι ή άνεργοι παρά μόνον μακροχρόνια άεργοι.
Απλά, νομιμοποιώντας την υφιστάμενη κατάσταση, εξάλειψε το άγχος που έτρωγε τα σωθικά των εργοδοτών (μη και τους τσακώση η επιθεώρηση εργασίας) κι έτσι να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο θεάρεστο έργο του να μας αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Pastaflora said...

Υπερωρίες στον ιδιωτικό τομέα;;; Χαχαχαχαχαααα, ακόμα κλαίω!
Προφήτη μου, καλόν είναι εφόσον τον πίνουμε και θα τον πίνουμε για καμιά κατοσταριά χρόνια ακόμα, τουλάχιστον να πίνομεν κυριολεκτικώς μπας και ξεχάσομεν! Μια αντιμονοπωλιακή μπύρα Βεργίνα στην υγειά μας, λοιπόν!

Stefanos said...

Κονκο σωστός..Να μη χρειάζεται να λαδώνουν τους επιθεωρητές εργασίας τα παιδιά. Κρίση έχουμε, δεν είμαστε για έξοδα..

Πάστα : Ναι ρε είδες, κάποιος την εξέφρασε όντως αυτή την απορία για τις υπερωρίες...

Hades said...

Βασικά... τείνω να συμφωνήσω στα περισσότερα, μην πω σε όλα δηλαδή διότι θα το πάρεις πάνω σου. Αλλά....
Αλλά.....

Αλλά κοίτα να δεις τι γίνεται: είναι σα να νομιμοποιούμε τις ληστείες και τα ναρκωτικά, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έχουν τις αυτές τάσεις. Θέλω να πω, το ότι οι εργοδότες έγραφαν στα παπάρια τους συμβάσεις, μισθούς και νόμους δεν σημαίνει ότι πρέπει να νομιμοποιήσουμε το αίσχος, αλλά το ότι έπρεπε να έχουμε σοβαρότερες Αρχές, Νόμους και Δικαιοσύνη. Εάν είχαν κρεμάσει απ'τ'αρχίδια 2-3 δεν θα σήκωνε κανείς άλλος μπαϊράκι μετά, ούτε καν ο σύντροφος πρόεδρος του ΣΕΒ. Ακόμη και η Αναγέννηση δηλαδή είναι θέμα υπό συζήτηση: στην εθυρωπαϊκή Δύση δεν συνέβη μόνη της, οι άνθρωποι την έκαναν. Εμείς ως συνήθως όμως που θα μπορούσαμε να την επιδιώξουμε μόνοι μας στο οποιοδήποτε -έστω μεταγεννέστερο- χρονικό σημείο, καθήσαμε ξάπλα και περιμέναμε να πέσει από τον ουρανό σαν ώριμο φρούτο.

Όλα αυτά που γράφεις είναι εκφάνσεις του ιδίου προβλήματος που ονομάζεται ελληνική κοινωνία. Αυτή βγάζει πολιτικούς, αυτή βγάζει συνδικαλιστές, αυτή βγάζει τους εργοδότες, τους πολίτες κλπ, κλπ, κλπ. Το να κοπανήσουμε στο ξύλο ακόμη και κάποιον βουλευτή όπως έγινε σήμερα, δεν θα λύσει κανένα μέρος του προβλήματος. Ίσα, ίσα που θα το διογκώσει, μιας και αύριο και μόνο που θα φτάνεις στην Ομόνοια θα σου κάνουν φέης κοντρόλ επειδή βρίσκεσαι σε ακτίνα μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το Σύνταγμα. Παλιά είχαμε πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, πλέον θα αποκτήσουμε πιστοποιητικά μάπας έτσι όπως πάμε. Το πρόβλημα είναι στην κοινωνία και συνδέεται άρρηκτα με την Παιδεία. Όταν πάψουμε να είμαστε παρτάκηδες και βολεψολαμόγια, τότε ίσως να έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός.

Και να προσθέσω ότι το να μπει μέσα κάποιος υπεύθυνος πλέον τίποτε δεν θα προσφέρει. Τουναντίον θα επιβαρύνει επιπρόσθετα τον κρατικό προϋπολογισμό: να επιστρέψουν τα καλοφάγωτα πρέπει. Αυτό είναι το μόνο που θα τους τσούξει.

Απορία: αυτοί οι Κροάτες δηλαδή είναι πιο μάγκες;

mahler76 said...

η Αναγέννηση ήταν κάτι που συνέβη στους άλλους. Το ίδιο και ο Διαφωτισμός

νομίζω τα είπες όλα. Καλό βράδυ :)

Wizard! said...

Είδες; Όταν δεν ανακατεύεσαι με παραφυσικά, μια χαρά τα λές!

Zaphod said...

Οι "υπερωριες στον ιδιωτικό τομέα" ειναι ...ένα πρόσχημα για να τις κόψουν στους ΔΕΚΟτζήδες!!!!

Κοροϊδευομαστε μεταξυ μας. Ποιες υπερωρίες που ρεεεεεεε!!!!

(αν δω να λειτουργει κανονικα η επιθεωρηση εργασίας θα πεθααααανωωωω)


Περι ΟΤΕς ΔΕΗς και τα λοιπα καταδικάζω και επιβεβαιώνω (και μην πιασω και τον ΟΣΕς που ακομα πληρώνουμε τύπους που ....δεν ανεβοκατεβαζουν τις μπαρες στις διαβασεις διοτι αυτες πλεον ειναι ηλεκτρικες. Δεν εχει σημασια, ο αλλος εχει προσληφθει γι αυτο).

Και καλα, στα παπαρια μου τι κανει μια ιδιωτική εταιρεία μιας και αυτη ετσι γουστάρει, το θεμα το έχουν οι μετοχοι.

Αλλα οταν το χρεος των ΔΕΚΟ γινεται δημοσιο ε τότε μας πονάει, σωστά;