Thursday, June 05, 2008

Φάτε σκουλήκια πτώμα

Αυτά τα λυκόρνια της δημοσιογραφίας ποτέ δε σταματούν να με επιβεβαιώνουν. Τελικά φαντάζομαι πως η μόνη τους διαφορά με τα γνωστά όρνια του Λούκυ Λούκ είναι πως τα όρνια έχουν φτερά και κρώζουν. Εντάξει ρε, τον φάγανε τον κακομοίρη τον άνθρωπο. ΟΚ το καταλάβαμε. Και μην ανησυχείτε, με το που ακούσαμε την είδηση, καταλάβαμε αμέσως ποιοί είναι οι δύο πιθανότεροι λόγοι που κάποιος θα τον είχε φάει έτσι. Πραγματικά δηλαδή, δε χρειάζεται να μας τρίβετε στη μούρη τις "προσωπικές του επιλογές", τα "πάθη του" και συναφείς αηδίες. Δε σέβεστε τίποτα σε αυτό τον κόσμο. Τίποτα όμως. Η μυρωδιά του αίματος σας σεληνιάζει. Γουστάρετε. Τρελλαίνεστε. Βλέπετε ψωμί. Νούμερα. Τηλεθέαση. Όπου θρήνος και δάκρυ τα λυκόρνια πρώτα. Όπου τραγωδία και οδυρμός, τρέχετε και σεις να προβάλλετε τις και καλά θλιμμένες μούρες σας και να ψάλλετε δακρύβρεχτους επικηδείους. Ξαφνικά όλοι τον ξέρατε και τον αγαπούσατε και γλυκανάλατες αηδίες. Φυσικά τους ανθρώπους του και τον πόνο τους δεν τους σκέφτεστε ποτέ. Γιατί προέχει ο "κόσμος". Ναι ρε το "κοινό". Εμείς δηλαδή. Άλλες αιματορουφήχτρες απο κεί.
Πρέπει να είσαι υπέρμετρα υπάνθρωπος για να λές τέτοια πράγματα πάνω από το πτώμα ενός άγρια δολοφονημένου συνανθρώπου μας. Να μιλάς για σκοτεινά πάθη και επιλογές που τον οδήγησαν στον κατήφορο και για ατραπούς της νύχτας και ο,τι ναναι. Ξέρουμε μην ανησυχείτε. Δε θέλουμε να μάθουμε άλλα. Δε θέλουμε να μάθουμε τι έκανε μόλις τελείωνε το γύρισμα και πήγαινε σπίτι του, που πήγαινε βόλτες και τι έκανε. ΔΕ μας ενδιαφέρει. Καθόλου. Εμένα προσωπικά με ενδιέφερε οτι ήταν ένας καλός ηθοποιός και ότι γούσταρα πολύ τους χαρακτήρες του. Δε θα τον έκανα ποτέ παρέα, δε θα τον έκανα ποτέ φίλο, αλλά όποτε τον έβλεπα στο γυαλί, γέλαγα. Και αυτό μου αρκεί. Δε με ενδιαφέρει τι έκανε πίσω από τις κάμερες. Αλήθεια ρε. Τι με νοιάζει; Tι με νοιάζει εμένα ρε η προσωπικότητά του και τι ποτό έπινε και που το έπινε και με ποιούς;
Με ενδιαφέρει όμως το αδίστακτο ψέμμα που διαγράφεται στις καλοταϊσμένες μούρες σας όταν λέτε όλα αυτά τα βαρύγδουπα και εντυπωσιακά λόγια του στυλ "δεν τον ήξερα και τι κρίμα, το μετανοιώνω τώρα" κλπ κλπ. Αντε πνιγείτε ρε, κάφροι. Καννίβαλοι. Υπάνθρωποι. Σκουλήκια. Ο άνθρωπος στο θάνατο δε δικαιώνεται μεν, δεν εξιλεώνεται μεν, αλλά το σαρκίο που μένει πίσω προσωρινά είναι ιερό. Ο νεκρός είναι ιερό πράμα. Και σιχαίνομαι αυτή τη μιντιακή σκύλευση ενός νεκρού, όποιος και αν είναι αυτός.
Ο πολιτισμός των ανθρώπων φαίνεται από πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι και η αντιμετώπιση των νεκρών. Και σεις αποδεικνύετε αλάνθαστα, κάθε φορά, πως με τον πολιτισμό έχετε τσακωθεί. Υπάρχουν πρωτόζωα στην Ανταρκτική που είναι πιο πολιτισμένα απο σάς. Αμοιβάδες στον Κρόνο που έχουν περισσότερη ανθρωπιά.
Καθάρματα. Καννίβαλοι. Ούνοι. Κάφροι.
Αφήστε το νεκρό ήσυχο. Σεβαστείτε την οικογένεια και τους δικούς του.
Ναι καλά ξέρω, σιγά...

20 comments:

Ellie said...

Δεν χρειαζόταν και τρελή φαντασία να καταλάβεις γιατί τον σκότωσαν έτσι, δυο ήτανε οι προφανείς λόγοι και δεν ήταν απαραίτητο να το ψάξεις και τρελά. Από κει κι έπειτα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κανένας σεβασμός, ούτε στον νεκρό ούτε στους δικούς του ανθρώπους, που δεν τους φτάνει η πίκρα τους έχουν να ακούνε και τις παπαριές του καθένα στην τηλεόραση. Αλήθεια, ρωτήσαμε ποτέ όλους αυτούς τους ηθικολόγους τι κάνουν στο κρεβάτι τους και τι ποτά πίνουν;

Φιλαλήθης said...

"...Αμοιβάδες στον Κρόνο που έχουν περισσότερη ανθρωπιά.
Καθάρματα. Καννίβαλοι. Ούνοι. Κάφροι..."

Ναι καλά...Εδώ τους κράζουμε τόσα χρόνια και αυτά τα λαμογια οι δημιο-γράφοι καμαρώνουν που ασχολούμαστε κιόλας!!!

Unknown said...

Βγάλαν ποτέ διαφορετικά το (υπερπολυτελείας) ψωμάκι τους για να κάνουν κάτι διαφορετικό τώρα;

linaaaap said...

Πες τα πες τα!

osela said...

φυσικά δεν τόλμησε ποτέ κανένας τους να τον ξεφτιλίσει όσο ζούσε. τότε έτρεχαν για μια συνέντευξη κι έλεγαν "η δοκιμασία που πέρασες, νικο, σ' έκανε πιο δυνατό". τόσο αδύναμοι αποδείχτηκαν. και τώρα που είναι νεκρός ο άνθρωπος, τώρα τα λένε όλα... ντροπή.

geokalp said...

απλά, γ@μ@τ@!

Zaphod said...

Κρίμα και ήταν καλός ηθοποιός....παραπέρα θα συμφωνήσω με την Ellie περί ηθικολόγων του κώλου...

brexians said...

tha se ekana link giati goustarw opws ta grafeis xima..
alla ta ekleisa ta rimadia ...
mono sto taxidoblog tha grafw pleon mexri neoteras..
pesta kai xanapesta...
na giasei o stomas sou

offshore said...

edoses resta!

ria said...

και λίγα είπες προφήτη. εδώ μάθαμε τα πάντα. δε σέβονται ούτε το γεγονός ότι η μάνα του νομίζει ότι έπαθε έμφραγμα. κρίμα για τον άνθρωπο.
κρίμα για όλους έμάς που δεν κλείσαμε τις τηλεοράσεις μας μπας και πιάσουν το μήνυμα...

καλησπέρα

Anonymous said...

Καλά οι δημοσιογράφοι ξέρουμε όλοι πιά ότι ανήκουν στην κίτρινη φυλή, και δεν εννοώ την Ασιατική,οι γιατροί όμως με ποιό δικαίωμα έκαναν αναλύσεις καί έπλαθαν σενάρια τύπου "προηγήθηκε τραπέζι και κρεβάτι" με το δολοφόνο; Δημοσιογράφοι- ντετέκτιβς και γιατροί-τηλεϊατροδικαστές φιλόδοξα ανθρωπάκια του χειρίστου είδους.

Veron said...

Μαύρα κοράκια, άσπρα κοράκια, κόκκινα κοράκια...:P

patsiouri said...

Και παλι παρόμοιο πόστ ανεβάσαμε. Εγώ έχω φρικάρει με τα σχόλια που βλέπω στα διάφορα μπλόγκς...
Πόση μα πόση μαλακία δέρνει τον κόσμο αλύπητα...

Anonymous said...

Τα έγραψα και στο Πατσιούρι φίλε και είμαι ήδη με το μπινελίκι στο χείλος.Μία έκφραση όμως ταιριάζει σε όλους τους ελληναράδες και σε όλες τις αγάμητες κατίνες που τον ξεσκίζουν τώρα:

ΟΥΓΚ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ...ΟΥΓΚ

Wizard! said...

Δε λέω ότι δεν είναι κοράκια, είναι και μάλιστα από τα χείριστα. Αλλά η τηλεθέαση από που έρχεται ρε παιδιά? Από αυτούς που τους βλέπουν, έτσι δεν είναι? Ο κόσμος τους δίνει τη δύναμη. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΕΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

brexians said...

wiz simfwnw apolita...
alla distixws einai outopiko....

ΣΠΙΘΑΣ said...

Estarian

"Ναι καλά ξέρω, σιγά..."
............................

δημήτριος ο ταξιδευτής

"wiz simfwnw apolita...
alla distixws einai outopiko...."
........................................

Καλημέρα σας, καλό σ/κ.

Συμφωνώ απόλυτα
και με τους..
.. δυό.
Μα όσο και ουτοπικό,
..νάναι

καλώς, ορθώς..
.. γράφτηκε
το στυλ και,
η παρουσίαση.του θέματος...
.........σημαντικό στοιχείο
όμορφο και αισθητικό.

Anonymous said...

Και γαμώ τα τυπάκια ήταν. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα λυπόμουν τόσο για κάποιον σύγχρονο έλληνα ηθοποιό...
Δεν ξέρω τι έγινε στην tv, εγώ από φίλο το έμαθα, αλλά μπορώ να φανταστώ.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! "Το σαρκίο που μένει πίσω προσωρινά είναι ιερό. Ο νεκρός είναι ιερό πράμα.(...)Ένα από αυτά είναι και η αντιμετώπιση των νεκρών." Με κάλυψαν πλήρως τα παραπάνω.

Σεβασμός ρεεεεεεεεε!!!!!! Κάφροι... (με την κάκιστη έννοια)

offshore said...

eheis prosklisi, check my blog

Anonymous said...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!