Monday, January 07, 2008

Φέτος θα μεγαλουργήσουμε

Οι γιορτές τελείωσαν και τα κεφάλια πάλι μέσα αγάπες μου. Προσπαθήστε να συνέλθετε από αυτά που φάγατε και ήπιατε, κάντε και καμιά δίαιτα, κάντε και καμιά εξέταση αίματος, που θα σας έχει πάει η χοληστερίνη 1300 και το ζάχαρο θα μοιάζει με τηλέφωνο στην Καλλιθέα.
Ελπίζω να περάσατε καλά, εγώ του έδωσα και κατάλαβε! Και μέσα σε αυτό το δούναι και καταλαβείν, μου ρθε και μια φώτιση, μια εξ αποκαλύψεως αλήθεια, μίλησα με κάτι ουράνιο, δεν ξέρω. Πάντως αποφάσισα πως φέτος θα γίνω θρήσκος. Και μάλιστα θα φτιάξω δική μου θρησκεία, γιατί οι υπάρχουσες μου πέφτουν λίγο στενές. Πρέπει όμως να σκεπτώ, να οργανωθώ και να το σχεδιάσω καλά.
Γιατί μια σωστή θρησκεία μπορεί και πρέπει να μας δώσει επιρροή, έλεγχο και καθοδήγηση πάνω στις σκέψεις, τα πορτοφόλια και τις καρδιές αντίστοιχα αυτών που θεωρούν ότι η ελεύθερη βούληση και σκέψη παραείναι τολμηρός τρόπος ζωής για αυτούς.
Πρώτα πρώτα χρειαζόμαστε έναν Θεό . Μια σεβάσμια αλλά και απειλητική φιγούρα με πιασάρικο όνομα, όχι κοινό αλλά όχι και πολύ δύσκολο, για να το θυμάται ο κόσμος. Π.χ θα μπορούσαμε να ονομάσουμε το Θεό μας "Ο μέγας Σουβλακεύς". Έχει το αρχαιοελληνικό του μέσα, έχει και μεγαλείο, έχει και το αγαπημένο έδεσμα πολύ κόσμου, ακόμα και εκτός Ελλάδος.
Τώρα όμως πρέπει να τον βάλουμε να είναι υπεύθυνος για κάτι που κάνουν πολλοί άνθρωποι, αλλά το οποίο target group ειναι "ορφανό" από προστάτη. Χαλαρά! Θα τον βάλουμε υπεύθυνο Γυράδικων και Σουβλατζίδικων και προστάτη όλων εκείνων των κακομοιρέων που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν και τρώνε σουβλάκια στο γραφείο και σουβλάκια στο σπίτι. Τσούπ! Να τος ο λαός, έτοιμος.
Ακολούθως πρέπει να κάνουμε εύκολη και καθημερινή πράξη τη λατρεία του! Άνετα. Κάθε φορά που θα φαρμακώνουν πιτόγυρα οι άλλοι θα τιμούν έτσι τον Μέγα Σουβλακέα. Κάθε ευρώ στη Σουβλακερί είναι δωρεά στην Εκκλησία του Σουβλακέα.
Για να κινήσουμε σούσουρο, πρέπει να είναι και ελαφρώς αμφιλεγόμενη θεότητα. Θα είναι ο σκοτεινός Θεός της Χοληστερίνης και των Τριγλυκεριδίων, ο Καταστροφέας των Σωμάτων; Ή θα είναι ο ευεργέτης και προστάτης εκείνων που δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν ένα υγιεινό και καθαρό γεύμα; Γιατί να τον καθορίσουμε ενώ μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο να τσακώνεται μόνος του;
Χρειαζόμαστε επίσης εραλδικό συμβολισμό, τίτλους και μυστικισμό. Βέβαια όχι τίποτα ιδιαίτερα περίπλοκο, για να τα θυμούνται. Απλά κάτι πιασάρικο και καλαίσθητο, σαν το μπουκάλι της Κοκα Κόλα. Νομίζω πως η διπλή απ'όλα με τζατζίκι και πάπρικα είναι ένα καλό σύμβολο μια και συμβολίζει το δυισμό του Σουβλακέα , τη δροσιά και την κάψα ταυτόχρονα. Το καλαμάκι, η σούβλα, η πίτα και το σκόρδο αποκτούν ιερή σημασία. Το ίδιο και ο Πακετάς, ο Τυλιχτής και ο Σουβλατζής, γίνονται ιερατικοί τίτλοι. Επίσης πρέπει τα σημαντικά ονόματα να είναι πάντα με κεφαλαία Γιατί Όπως Και Να το Κάνουμε, Τα Κεφαλαία Προσδίδουν Κύρος. Πχ δε μπορει να είναι ο μέγας Σουβλακέας, αλλα Ο Μέγας Σουβλακεύς. Επίσης οι ιερείς πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ γιατί ο ιδρυτής σκαμπάζει λίγα πράγματα..
Τι άλλο τι άλλο, α βέβαια χρειαζόμαστε Τιμωρία και Επιβράβευση στην Επόμενη Ζωή. Γιατί τι σκατά να την κάνουμε τη Θρησκεία αν είναι να μην υποσχόμαστε κάτι για την επόμενη Ζωή. Προφανώς ο Παράδεισός μας θα είναι ένα αρχιπέλαγος από Νησιά. Η θάλασσα θα είναι παγωμένη μπύρα (για αυτούς που θέλουν να κάνουν βουτιές, θα υπάρχουν θερμαινόμενες πισίνες) και θα υπάρχει απεριόριστη ποικιλία απο σουβλάκια σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Επίσης προφανώς θα κυκλοφορούν παντού καλογυμνασμένα γκομενάκια, και όσοι ανεβαίνουν στον παράδεισό μας θα αποκτούν την εξιδανικευμένη μορφή του εαυτού τους. Το σεξ δεν απαγορεύεται, επιβάλλεται. Στην κόλασή μας τώρα, πάλι νησιά θα παίζουν αλλά η μπύρα θα είναι ζεστή και αγγλική και αντί για σουβλάκια θα σερβίρουμε μονο λαχανάκια Βρυξελλών και ακρίδες. Για γκόμενες δεν το συζητάω, θα έχουν όλες αφροδίσια.
Φυσικά χρειαζόμαστε και το αντίπαλο Δέος. Νομίζω ότι η Μεγάλη Εξαντλοδίαιτα μας κάνει. Είναι πομπώδες, είναι απειλητικό, περιέχει δίαιτα και εξάντληση. Ποιος δεν τα απεχθάνεται αυτά, και ειδικά μετά από κάτι γιορτές; Οι γυναίκες βέβαια που είναι ανάποδες ενίοτε και διαστροφικές (μην ακούσω κανα μπινελίκι, πλάκα κάνουμε) οι μισές θα πάνε μαζί της, οι μισές εναντίον της. Άντρες πάντως δεν κόβω να παρατάνε το Σουβλακέα για αυτή. Προσέξατε όμως τι κάναμε; Δημιουργήσαμε δύο αντίπαλες δυνάμεις που η καθεμία θα έχει Φανατικό κοινό. Θα γίνει σκοτωμός. Θα φάνε τα μουστάκια τους. Και καμία από τις δύο δυνάμεις δεν είναι το απολυτο καλό ή το απόλυτο κακό. Ποιος έχει δίκιο δεν ξέρουμε αλλά άς τους να κουρεύονται..
Και τώρα, πρέπει πραγματικά να μπλέξουμε άσχημα τα πράγματα ώστε κανείς να μην ξέρει ακριβώς τι πιστεύει, γιατί το πιστεύει, ποιος του είπε να το πιστεύει, να μην μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια, το ψέμα και τη μαλακία. Π.χ ο Μέγας Σουβλακέυς και η Εξαντλοδίαιτα ήρθαν ταυτόχρονα στον κόσμο, γεννώντας ο ένας την άλλη και τούμπαλιν, είναι αδέρφια, ξαδέρφια, πατέρας και μάνα ο ένας του άλλου. Εδώ και αμέτρητους αιώνες τσακώνονται και αρπάζονται για "προφανείς λόγους" -τους οποίους θα βρούν απο μόνοι τους οι πιστοί- . Ισχυριζόμενοι πως την εξ αποκαλύψεως αλήθεια της Θεότητάς τους τη γνωρίσαμε μέσω θαύματος, αφού είχαμε πιεί 17 καφάσια ιερή μπύρα και είχαμε φαρμακώσει 30 καλαμάκια ο καθένας , και πως επίσης σε μια αρχαία σπηλιά βρήκαμε γραμμένα σε λαδόκολλα τα προστάγματα και τις νουθεσίες του Σουβλακέα. Φυσικά τα αρχαία αυτά κείμενα δε μπορεί να τα δεί κανείς, γιατί είναι ιερότατα ιερά κλπ κλπ
Τέλος, χρειαζόμαστε και ένα θαύμα, αλλά σε συνεργασία με Zaphod και Humma Kavula, πιστέψτε με και το χουμε, και θα γίνει τρελλά πιστευτό...
Βάζουμε μπρος ρε;

9 comments:

wolfakoc said...

Μέσα είμαι, φίλε. Αλλά σκέψου λίγο, αν προτιμήσουν τον γύρο απ' το σουβλάκι ή καμιά πίτσα, τότε χάθηκε η οργάνωσή μας!! Τι λες για τον Μέγα Φαστφουντά; Μπα, πολύ ξένο. Ε, βρες κάτι εσύ, τι σόι σπουδαγμένος είσαι. Αλλά δεν λέει μόνο για σουβλάκι, δεν λέει...

Κι επί την ευκαιρία, φίλε, μπες και στο δικό μου blog: www.wolfandfriends.blogspot.com
Δεν είναι και τέλειο, αλλά άπειρη είμαι, πού θα πάει, θα εξελιχθώ.

Zaphod said...

Μέσα! Ο δικός σου είναι και καλυτερος από το SFM που λάτρευα μέχρι πρότινος!

Αλλάζουμε θέμα και κλίμα!!!!

Χρειαζόμαστε
α) Μια σουβλακο-ιερή-εικόνα.
Που να έχει σουβλάκια, κρομμύδια και μπόλικο σκαντζίκι (:Ρ)

β) Κάποιες εντολες ύφους και ήθους

.....για το θαύμα άστο πάνω μου!!!

love&kisses
zaphod

Humma Kavula said...

Μωρέ θα σου την κάνουμε τη θρησκεία διαγαλαξιακή. Τι εμπνευσμένη κίνηση ήταν αυτή! Ελπίζω να έχεις όρεξη για να γράφεις, γιατί θα πρέπει να τεκμηριώσουμε με Ιερά Βιβλία τη θρησκεία. Για αρχή βέβαια, μπορούμε να βολευτούμε με συρραφή από καταλόγους ταβερνών, διαφημιστικά από ντελιβεράδικα τα άπαντα της Βογκονικής ποίησης (αυτό θα μπερδέψει περισσότερο τον κόσμο) και το "ο κeφτec γαρ eγγύc".
ΕΥΓΕ!!!!!!

Humma Kavula said...

Αααααα τώρα θυμήθηκα!
Ρώτα και τον Zaphod για το θείο δώρο που κατέχω στο κορμί μου και δε το έχω εκμεταλλευτεί ακόμα.... Εεεεε όχι ρε δε θα έγραφα βρωμιές στο blog σου σε παρακαλώ. Άσε που αυτό το έχω εκμεταλλευτεί ;-)
Άλλο λέω, κάτι που το είχε και η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω και έβγαλε μάτσο τα χιλιάρικα. Δερματογραφισμό και αν δε ξέρεις τι είναι αυτό σου εξηγώ εν συντομία : αν πάνω στο δέρμα μου σχεδιάσεις κάτι μ'ένα λεπτό αντικείμενο πχ με το νύχι αυτό σε λίγη ώρα κοκκινίζει και φουσκώνει για κάποια ώρα. Φαντάσου τώρα τι έχουμε να κάνουμε, θα μεγαλουργήσουμε σε λέω! Αφού είμαι ταλεντάρα.

Stefanos said...

@wolf
Καλως ήρθες και καλό bloggαρισμα

@Αρχιερείς Zaphod και Humma
Τέκνα μου, θα βγάλουμε λεφτά!
Ηδη το πρώτο κεφάλαιο του ιερού βιβλίου εγράφη και είναι στη διάθεση του Zaphod, πες του να στο στείλει!
Οσο για την ασθένειά σου, μου την έχει πει ο Zaphod, και την έχω λάβει υπόψιν :) :)
Θα τα τσεπώσουμε! :) :) :)

Διαγόρας ο Μήλιος said...

Πριν από πολλά χρόνια, οι πρώτες μου σκέψεις πάνω στο θέμα της έναρξης μίας νέας θρησκείας αναγνώριζαν την ανάγκη για έναν "χειροπιαστό" θεό, κι έτσι εξέταζα το ενδεχόμενο της δημιουργίας μίας θρησκείας στην οποία θα δοξάζονται τα πόμολα.

Αργότερα στην αναζήτησή μου για μία πιό "ανυψωμένη" και "βαρυσήμαντη" θεότητα, που να θεωρείται από όλους τους λαούς της γης ως ένα πραγματικά σημαντικό αγαθό, κατέληξα στην ιδέα λατρείας του Μέγα Θερμοσίφωνα. Σκεφτείτε πόσο μίζερη θα ήταν η ανθρωπότητα χωρίς τη ζωογόνο ύπαρξη των θερμοσιφώνων!

Η ιδέα αυτή έχει το σημαντικό προνόμιο ότι ένας τουλάχιστον θερμοσίφωνας υπάρχει σε κάθε σπίτι, κατά συνέπεια κάθε σπίτι μετατρέπεται σε ναό, και έτσι ο κάθε πιστός απολαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις, άρα η συμμετοχή στη θρησκεία γίνεται δελεαστική.

Όλες αυτές τις σκέψεις όμως τις έκανα πριν ανακαλύψω το Ιπτάμενο Σπαγετοθήριο. Από τότε που έμαθα για την ύπαρξή του, είδα το φως το αληθινό, και πιστεύω ακράδαντα σε αυτό.

Αντί να προσπαθούμε να ξεκινήσουμε τη δική του θρησκεία ο καθένας, θα πρέπει να ενώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας για να υμνήσουμε όλοι μαζί το Μέγα Σπαγετοθήριο!

Ούστ από'δω λοιπόν, ξεδιάντροποι αιρετικοί, που δοξάζετε ψευδείς θεούς όπως σουβλάκια με πίττες κλπ. και αρνείστε τη Θεία Μακαρονάδα!

Θα πέσει Ταμπάσκο να σας κάψει!

+αμήν+.

Stefanos said...

Αδερφέ μου,
Κατανοώ την πλάνη σου και συμμερίζομαι τη σύγχισή σου.
Παρ όλα αυτά, είσαι ευπρόσδεκτος στην αγκάλη του Souvlakus Magnus, ίνα δείς το σουβλάκι το αληθινόν, το γευστικόν, το χορταστικόν.
Η αλήθεια είναι εδώ, μεθη ημών.
(Αν δεν αλλαξοπιστήσεις θα σου κόψωμεν τα οπίσθια, άπιστε)
υ.γ : Το ταμπάσκο ο Souvlakus το εποίησε και ουχί κάποια ανυπόστατη και λασπωμένη μακαρονάδα με κεφτέδες

Σουβλάκι σωστόοοοοο, φάααγωμεεεν

Zaphod said...

@διαγόρας

Το ιπτάμενο σπαγγετοτέρας είναι απόστολος του Σουβλακέα του τρισμέγιστου ινα φωτίσει γαστριμαρικώς τα έθνη. Μιας και το φαινόμενο "σουβλάκι" είναι λιγότερο γνωστό από το "μακαρόνι" ο μέγας σουβλακέας έστειλε ένα mainstream όραμα-προπομπο της πραγματικής αλήθειας.

+Ο καιρός γαρ εγγύς+

+Απεταξάμην την δίαιτα+


Μυρωθήτε με την γέυση την αληθινή

love&kisses
zaphod
modifex maximum

Zaphod said...

εεεεεεεεεε



Pontifex Maximus
εννοούσα :)