Wednesday, June 03, 2009

Πωπω μπινελίκι πρωινιάτικα..

Καλά, ξύπνησα εντελώς τυχαία σήμερα αλλά οκ, θα ζήσω.
Δεν πάω πουθενά , δεν την παλεύω. Οπότε καφεδάκι και ντοκυμανταίρ. Πάνω στο ζάπινγκ μέχρι να φτάσω στο σωστό κανάλι.. Πετυχαίνω τώρα μια εκπομπή στην οποία συζητάνε το ότι κόπηκε ο ορός της αλήθειας, η στιγμή της αλήθειας και τα λοιπά.
Οι τηλεσωτήρες λοιπόν, ειδικά ένας καραγκιόζης και μια Παρτόλα ξανθιά με I.Q βιοδιασπώμενης σακούλας απορριμάτων, υπερασπίζονται λοιπόν τη μεγαλύτερη παρακμή όλων των εποχών.
Γιατί βέβαια δε φταίει ας πούμε η εκπομπή που ο άλλος πάει και γίνεται ρόμπα. Όταν τα κανε δε ντρεπότανε και είναι κακό να τα λέει; Και κάτι τέτοια.
Ρε γελοίοι υπάνθρωποι πότε θα σας λιθοβολούμε στους δρόμους δεν ξέρω. Και, λέει άμα δίναν τα μισά λεφτά για κοινωφελείς σκοπούς δε θα μας πείραζε και άλλες τέτοιες φλόμπες.
Ορίστε λοιπόν πως θα τη γλυτώσεις από δίωξη και θα κερδίσεις την κοινωνική αποδοχή φίλε ληστή, φίλε έμπορε ηρωίνης, φίλε έμπορε κόκας, φίλε απατεώνα, φίλε σωματέμπορε : Θα δωρίσεις μέρος των κερδών σου σε φιλανθρωπίες. Σε ένα παγκάρι, έναν έρανο για τον καρκίνο του στήθους, σε κάποιο σύλλογο, τέτοια πράγματα. Τότε μάλιστα! Και την πρέζα σου πούλα, και φέρνε και 15χρονα από τη Ρουμανία να τα πηδάνε οι βρωμόγεροι, και σκότωσε τους υπαλλήλους στο βενζινάδικο που ληστεύεις, ελεύθερα. Αρκεί να δώσεις κάτι πίσω στην κοινωνία. Στο λαουτζίκο.
Λοιπόν παλιοζώα, υπάνθρωποι, βρωμοκαννίβαλοι, πρόστυχοι και τελευταίοι ακούστε 5 πράγματα. (Ναι ξέρω εντάξει, εγώ και οι 5 γραφικοί που με διαβάζουν..)
1. Η προσωπική ζωή του καθενός θα πρέπει να προστατεύεται ακόμα και από τον ίδιο. Ειδικά στην τηλεόραση. Όχι γιατί λυπόμαστε τον καραγκιόζη που θέλει να ξεφτιλιστεί, αλλά γιατί εσείς τα τηλεσκουλίκια παίρνετε θάρρος όταν κάποιος τα βγάζει στη φόρα και συνεπάγετε από κει και πέρα ότι οφείλουμε και οι υπόλοιποι να το κάνουμε.
2. Ναι όταν χρωστάς 60 χιλιάρικα έουρος σε καμιά τράπεζα και είσαι και λίγο ακατοίκητος στα βόρεια προάστια, θα πας να ξεφτιλιστείς για να γλυτώσεις. Αυτός που σε βάζει να ξεφτιλιστείς για να στα δώσει είναι εγκληματίας, χυδαίος και άξιος δημόσιου λιθοβολισμού. Αυτός δε που υπερασπίζεται το δικαίωμα των ανθρώπων να αυτοξεφτιλίζονται για λεφτά για να έχει αυτός ψωμί να φάει, καλύτερα να αρχίσει να πουλάει πρέζα. Τουλάχιστον θα είναι πιο αξιοσέβαστος.
3. Το ότι κάποιος είναι πρόθυμος να ξεφτιλιστεί για να βγάλει λεφτά, άντε και πες ότι δεν τα έχει ανάγκη καν, εξαρτάται καθαρά και από τη νοημοσύνη του. Η εκμετάλλευση διανοητικά καθυστερημένου ατόμου (έστω και αν έχει ας πούμε I.Q 81-82 –νομίζω εκεί είναι το όριο- πράγμα που ιατρικά τον κάνει τσίμα τσίμα στο όριο οπότε και θεωρητικά όχι καθυστερημένο) θα έπρεπε να θεωρείται κατάπτυστο έγκλημα και να τιμωρείται σκληρότατα. Αλλά τι λέω. Κάτμαν και ζωή σε λόγου σας.
4. Το επιχείρημα ότι δίνουμε στους μαλάκες του θεατές να δούν ό,τι αυτοί ζητάνε και δε φταίμε πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Το ότι οι έλληνες που διαθέτουν μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης προφανώς ανήκουν σε πολύ συγκεκριμένη ομάδα (διανοητικά, μορφωτικά,οικονομικά,επαγγελματικά κλπ κλπ) και κάθονται και βλέπουν νυχθημερόν τα τηλεσκουπίδια είναι μια κατηφόρα χωρίς πάτο. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς τηλεθεατής δεν πήρε τηλέφωνο σε οποιοδήποτε κανάλι να πει «κάντε μια εκπομπή να ξεφτιλίζετε κόσμο και εγώ θα την βλέπω». Απλά επειδή οι αποχαυνωμένοι όλοι θα δουν ό,τι τους πασσάρουν οι τηλεκαννίβαλοι, εκείνοι το μεταφράζουν ως «φωνή λαού, οργή θεού».
5. «Οι σταθμοί δεν είναι ευαγή ιδρύματα, κέρδος , διαφημίσεις μπλα μπλα μπλα». Και ο ΣΚΑΙ δεν είναι επ ουδενί ευαγές ίδρυμα ούτε φιλανθρωπικό σωματείο. Αλλά έχει καταφέρει να έχει μια ισορροπία στα πάντα. Ούτε παράθυρα με ξεκατινιάσματα, ούτε καθυστερημένοι να τραγουδάνε ψευδά, ούτε ωφειλέτες τραπεζών να εξομολογούνται ότι έχουν πηδήξει το κριάρι του γείτονα στην παραλία το 15Αύγουστο, αφού του φόρεσαν ζαρτιέρες και περικεφαλαία. Ούτε κουτσομπολιά και ξεκατινιάσματα με τελειωμένες αμόρφωτες υπερλούγκρες να τσιρίζουν στη θέα καλοσιδερωμένων κοιλιακών «λαμπερών» εθνικών ηρώων του πρωκτού. Μπορεί να διαφωνώ σε πολλά με το συγκεκριμένο σταθμό ΑΛΛΑ τουλάχιστον έχει κερδίσει το σεβασμό μου για την ποιότητα του προγράμματός του. Έχουμε δει ντοκυμανταίρ για την ερωτική ζωή του πορτοκαλί γκνου του Καυκάσου που έχει πάει σύννεφο... ΈΤΣΙ προσφέρεις στον κόσμο κάτι. Και έχει και τα «ελαφρά» του, που «και αυτά χρειάζονται»...
6. Τ ο λέγαμε και τις προάλλες σε μια παρέα, περί των περίφημων «πνευματικών» ανθρώπων για τους οποίους γράφαμε και στις εκθέσεις στο Λύκειο. Άλλοι λέγαν ότι δεν υπάρχουν και ότι στα τσιμπιρδόνια τους τι γίνεται. Εγώ διαφωνώ. Αν και είμαι πολύ ενάντιος με μερικούς εντελώς και προφανώς δήθεν πνευματικούς ανθρώπους που είναι απλά ατάλαντοι –κατά τη γνώμη μου- που έχουν φτάσει σε ένα στάτους μέσω δημοσίων σχέσεων και ψευτοκουλτουριάρικης νοοτροπίας που συμπεριλαμβάνει εμφάνιση άπλυτη, με ινδικά φουλάρια και πλισέ φούστες ή ξύλινα σκαλιστά τσιμπούκια και καβουράκια (και δε μου ρχεται κάποιος συγκεκριμένος κιολας τώρα. Ψέμματα, μου ρχεται μια δημοφιλής ποιήτρια που δεν έκανε ούτε να σκουπίσει τις σκάλες του εξοχικού του Ελύτη π.χ. Και ναι σύγκριση με τον Ελύτη!). Εγώ πάλι πιστεύω ότι υπάρχουν οι περίφημοι «πνευματικοί» άνθρωποι αλλά δεν ασχολούνται. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. Πάρτε παράδειγμα τον ΚΥΡΙΟ Νανόπουλο, έναν εξαιρετικό επιστήμονα παγκοσμίου φήμης και αποδοχής. Τι να βγει να πει ο άνθρωπος με αυτούς τους –όχι κατ’ανάγκη αμόρφωτους, αλλά επι πληρωμή απαίδευτους- καννίβαλους; Αφού θα τον σκίσουν τον άνθρωπο. Θα τον ευτελίσουν και θα τον κατηγορήσουν για ελιτισμό, κοινωνικό δαρβινισμό και τέτοια. Οπότε γιατί να ανοίξει το στόμα του; Το σύστημά τους είναι απόλυτα στεγανό. Δε μπάζει από πουθενά. Αμα δεν αρχίσει ο κόσμος να τους πετάει σάπια λαχανικά, δε θα βάλουν μυαλό. Είχε εκπομπή ο Χαρδαβέλλας τις προάλλες για το ποιόν της τηλεόρασης. Και ήθελε να «καθίσει στο σκαμνί». Βασικά ήθελε να βγάλει λάδι το γνωστό αισχροκάναλο και τις αισχροεκπομπές. Άσε που έκανε μεγάλο φάουλ και έθιξε άνευ λόγου έναν άνθρωπο που γνωρίζω κιόλας, έναν απλό πολίτη. Ευτυχώς ο συγκεκριμένος δεν είναι καθόλου πρόβατο και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες. Γιατί όταν σε δείχνουν σε ένα κανάλι, παίρνοντας πλάνα από μια εκπομπή που συμμετείχες και λένε δείχνοντάς σε «αυτά βλέπει ο κόσμος, 5 χοντρούς να τηγανίζουν μελιτζάνες και να τρώνε, αντί να βλέπει ειδήσεις», ναι πραγματικά πρέπει να κάτσεις σε σκαμνί δικαστηρίου και να πληρώσεις αγαπητέ μου κύριε. (Παρεπιπτόντως τα συγχαρητήριά μου στον κ.Καββαθά που τόλμησε να αντιταχθεί στις πλατινέ τηλεγλάστρες. Φυσικά πέσανε να τον φάνε, αλλά δε μάσησε. Και πάλι εύγε)
7. Έχει γεμίσει ο τόπος «λαμπερές» παρουσίες. Με ένα ατέλειωτο κενό στα μάτια. Όλοι τους. Κενό. Πως είναι τα μάτια των ερπετών; Που σου φαίνονται άδεια; Ε έτσι. Λαμπερός ο ένας, λαμπερή η άλλη, λαμπερός ο παραδίπλα, λαμπερός ο τάδε, η δείνα.. Ε ρε τσόλια, τόσους λαμπερούς σε αυτό τον τόπο, να τους βάλουμε από έναν στύλο στην όπισθεν, να τους στήσουμε στις πλατείες, να κάνουμε και οικονομία στο ρεύμα...
8. «Υπάρχουν και χειρότερα». Η ιδεολογία ζωής του αποτυχημένου, του ανίκανου. Του κοινωνικά άχρηστου. Του κοινωνικά και πολιτικά περιττού. Όχι ρε. Υπάρχουν και καλύτερα και σε αυτά θέλω να μοιάσω. We all live in the gutter but some of us look at the stars είχε πει ο θείος Όσκαρ. Και συμφωνώ. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να κάνουμε μπάνιο στον πολιτιστικό αυτό απόπατο και να αρχίσουμε να κοιτάμε πιο ψηλά. Όλοι μας. Και εγώ, και εσύ και ο παραδίπλα. Αυτοί, άστε τους. Μια ζωή σαπρόφυτα θα είναι και σκουλίκια που τρέφονται από σάπια κρέατα και όζουσες φλύκταινες.
9. Με ενοχλεί πολύ αυτή η αυτάρεσκη ανωτερώτητα των τελευταίων. Αρρωσταίνω . «Και ποιος θα μπορέσει να κρίνει την αισθητική μας;» ΕΓΩ ρε. Ναι γιατί είμαι καλύτερος από σένα.Το πα επιτέλους δεν αντέχω άλλο! Είμαι 5 σκάλες παραπάνω στην εξελικτική διαδικασία από σένα απαίδευτε ψευτοείρωνα καραγκιόζη. Από σένα ξανθό παλιοπ.... με την εκνευριστική ένρινη φωνή μπορεί και να είμαι 189 εξελικτικά στάδια μπροστά. Είστε άνθρωποι που σε μια πραγματικά πολιτισμένη χώρα δε θα είχαν δικαίωμα λόγου ούτε στη γενική συνέλευση του συλλόγου των Απανταχού Τρελλών του Χωριού. Δημοκρατία και ελευθερία λόγου δε σημαίνει δικτατορία των ηλιθίων. Έτσι όπως πάμε όμως σε λίγο θα μας αφαιρεθεί εμάς το δικαίωμα λόγου γιατί οι ηλίθιοι θα παραγίνουν δυνατοί. Φαντάζεσαι ας πούμε να έλεγα ονόματα σε αυτό το ποστάκι; 8 καντάρια μηνύσεις θα τρωγα. Ενώ εγώ ΔΕ μπορώ να τους κάνω τίποτα, παρά να ψιθυρίζω άσχημα καντήλια αν τους συναντάω στο δρόμο..
Και ξέρετε ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα. Δε μπορείς καν να μιλήσεις μαζί τους. Ο ηλιθιος θα σε τραβήξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας. Πάρτε παράδειγμα αυτούς τους τελειωμένους καννίβαλους , που προσφάτως τρελλάνανε αυτή την κυριούλα που από τα γαμάτα πανηγύρια στα οποία ήταν εξαιρετική,κατέληξε να βελάζει σε τηλεπλατό. Οι ίδιοι κάφροι που τη σέρνανε από το λουράκι εδώ και εκεί, τώρα το παίζουν δικαστές των «άλλων» που το κάνανε ενώ αυτοί όχι. Και επειδή δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα όλοι αυτοί δυστυχώς καλύπτονται από νόμους περί ελευθερίας έκφρασης και λογοκρισίας και τέτοια και είναι ΑΣΥΔΟΤΟΙ.
Το κακό είναι ότι σε λίγο θα καταλήξουν να είναι οι ΜΟΝΟΙ που έχουν δικαίωμα λόγου. Σε λίγο η αξιοπρέπεια, η μόρφωση, η παιδεία και η ευγένεια θα είναι κατάπτυστα ποινικά αδικήματα στον κόσμο που θα χτίσουν. Με την ανοχή μας.
Μια και έχουν γίνει τόσα μπλογκικά κινήματα ρε παίδες, δεν κάνουμε και ένα στο χαβαλέ για αυτό το θέμα; Ε φανταστικέ μου Αναγνώστη;

11 comments:

Unknown said...

Λοιπόν, εσύ χαραμίζεσαι, θα έπρεπε να συμμετάσχεις στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο"!

:ppp

(Γρουμφ... να 'ξερες πόσο ζηλεύω που έκατσες σπίτι σήμερα... Πούυυυ έπινες μοχίτα χτες; :p)

Vany said...

Ο πραγματικά πνευματικός άνθρωπος, δεν έχει ανάγκη να πάρει σβάρνα τα κανάλια και να αγορεύσει.Ούτε να επιδείξει τις γνώσεις του ή την ανωτερότητά του.Υφίσταται και αυτό είναι αρκετό,χωρίς φανφάρες.Καλώς ή κακώς,τα κανάλια "δημιουργούν" ειδήσεις και ανθρώπους,εκεί που δεν υπάρχουν.Αρνούμαι να πιστέψω ότι όλοι θέλουν αυτήν την τηλεόραση κι όχι κάτι ανάλογο του ΣΚΑΙ,έστω και σε μικρότερες δόσεις.Με μέτρο όλα.Είναι παράλογο να ξέρει όλη η χώρα την τρελλή που την παράτησε ο αλβανός και να αγνοεί σημαντικούς ανθρώπους που απλά δεν έχουν καλές δημόσιες σχέσεις ή στήθος μάρμαρο

Wizard! said...

Φίλε Brian, από αρχαιοτάτων χρόνων, οι Ρωμαίοι έλεγαν "άρτος & θεάματα". Τον άρτο με το ζόρι τον πληρώνουμε. Όσο για τα θεάματα, ο λαουτζίκος, αποχαυνώνεται μπροστά στο κουτί που του έβαλαν στο σπίτι του και δε σκέφτεται. Όπως πολύ σωστά είπε, έχουμε δικτατορία των ηλιθίων... και οι ηλίθιοι δε χαίρονται με αυτό, αλλά δεν κάνουν και τίποτα για να το αποφύγουν. Κάποιος μεγάλος άνθρωπος είχε πει, "Οι πλειοψηφία είναι οι αμόρφωτοι, οι ηλίθιοι, οι βλάκες"... Πόσο δίκιο είχε. Η σημερινή δημοκρατία, βασίζεται σε αυτή την πλειοψηφία...

Billie Gin said...

"Blogger κατά των ηλιθίων που κυριαρχούν στην τηλεόραση"???
Καλό αλλά θέλει πιο πιασαρικο τίτλο

Sophia said...

Εγώ στο έχω πει.. βρείτε ένα μετρητή βλακείας (τι σας σπουδάσαμε τέλος πάντων, επιστήμονες άνθρωποι) αν και, ok, η συμμετοχή των αναφερθέντων εκπομπών και ατομακίων, μπορεί να εκλειφθεί ως κλίμαξ, και μετά, να αιτηθούμε να ποινικοποιηθεί η βλακεία!!!!
Εγώ πάντως, έχω μια τελείως κάθετη αντιμετώπιση σε όλα αυτά: δνε τα βλέπω, ούτε καν για να γελάσω όπως διατείνονται πολύ στον περίγυρό μου. Δεν θέλω να γελάσω με την κακομοιριά του ενός και την καφρίλα του άλλου, θέλω να γελάω με Black Adder, Monty Pythons, Douglas, Terry, και τα συναφή, και ΚΥΡΙΩΣ με τα αστεία των εκπληκτικών μου φίλων που έχουν χιούμορ να φάνε και οι κότες. Γιατί βλέποντάς τα, σιγά σιγά τα συνηθίζουμε και δεν αντιδρούμε.

Stefanos said...

Fucked up : Σύλλογική Κίνηση Κατά Ανούσιας Τηλεοπτικής Αμετροέπειας (Σ.Κ.Κ.Α.Τ.Α) ;

Anonymous said...

Lead the way!!! :)))

Anonymous said...

Δεν είμαι σύγουρη ότι θα καταλάβουν πολλοί την λέξη "Αμετροέπεια". Ειδικά αυτοί στους οποίους θα απευθύνεται το blog.
Παρ'όλα αυτά εγώ είμαι μέσα.

Ιοκάστη said...

Αχ προφήτη έχεις απόλυτο δίκιο!! Ο κόσμος θα δει ό,τι του βάλουν μπροστά του και δυστυχώς οι επιλογές των καναλιών δεν είναι και οι καλύτερες. Εμένα με ανησυχεί το ότι σε πολλούς άρεσε η στιγμή της αλήθειας, γενικά είναι ανησυχητικό ότι στον κόσμο αρέσει να μαθαίνει τα άπλυτα του καθενός και να βλέπει την ζωή του συνανθρώπου του (reality και μαλακίες τέτοιες).

Δυστυχώς ελάχιστοι σοβαροί άνθρωποι ασχολούνται με την τηλεόραση πλέον γιατί έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, έτσι όμως απλά χειροτερεύει. Άμα κάνετε την Σ.Κ.Κ.Α.Τ.Α είμαι μέσα!! (ε με τέτοιο όνομα πώς να αντισταθεί κανείς;)

pølsemannen said...

Αχ, αυτά παθαίνεις για να σνομπάρεις την τοστιέρα που κερδίζουν όσοι έχουν τα μηχανάκια της AGB...

Τοστιέρα έχεις βρε;

Που πας χωρίς τοστιέρα, τσ,τσ,τσ...

Stefanos said...

Σπαραγκουακ!! εχουν τοστιέρα;;;!!!
Θέλωωωωωωωωω