Wednesday, June 17, 2009

Κρίμα ..

Τι θα γίνει ρε παιδιά, θα διαμαρτυρηθεί κανένας για τη ζωή του αστυνομικού που δολοφονήθηκε το πρωί; Είναι νομίζω ο τρίτος ή ο τέταρτος σε ένα διάστημα 3 μηνών. Πριν λίγες μέρες έφυγε και το παλλικάρι που είχαν πυροβολήσει κάτι τύποι όταν πήγε να τους κάνει έλεγχο. (Και κυκλοφορεί μια βρώμα ότι την ώρα που τους έλεγχαν, μια επαναστάτρια πολίτης πήγε και τους τράβαγε και τους έβριζε επειδή ενοχλούσαν "τα παιδιά", οπότε και οι άλλοι έβγαλαν τα κουμπούρια και βάρεσαν στο ψαχνό)..
Το βλέπω όμως, θα αρχίσουν πάλι τίποτα δικαιολογίες για "επαναστάσεις" και "εξεγέρσεις" και αυγά που σπάνε για να γίνουν ομελέττες και παράπλευρες απώλειες και το νινί της Χάϊδως.
Καταλήγουμε πάλι στο υποβόσκον σύνθημα : Η αξία της ζωής των ανθρώπων μετριέται με το αν φοράνε στολή ή όχι. Αν φοράνε, ούτε ένα "κρίμα" δεν ψελλίζεται, έτσι για τα μάτια του κόσμου.
Δεν υπάρχει ρε σεις πλέον δικαιολογία, δεν υπάρχει. Ή μας νοιάζουν όλοι ή δε μας νοιάζει κανείς..

12 comments:

Sophia said...

Τι ψάχνεις... την στολή της προκατάληψης, ενώ οι περισσότεροι την φοράνε, κανείς δεν την βλέπει πραγματικά. Και το αξίωμα, ότι η αξία της ζωής είναι ακριβώς ίδια για όλους, καταντάει να γίνεται χρηματιστηριακά ανταλλάξιμο προϊόν για τους σκοπούς του ενός και του άλλου...

brexians said...

δεν εχει δωσει γραμμη το κομμα ..αμα εδεινε να δεις τι θα γινοτανε... εδωσε γραμμη για καποια παρκαρισμενα στο συνταγμα και ειχαμε 300 και κατι αναρτησεις σε 2 μερες...

για τον "μπατσο" ποιος δινει σημασια!
ειμαστε μια κοινωνια "βοθρος" και μαλιστα γεματος!

τι και αν ειχε παιδια οικογενεια μια ζωη να ζησει...

αφου το κομμα δεν το ειπε μουγκα στη στρουγκα...

brexians said...

ΥΓ βεβαια δεν ξερω αν θα ηταν τιμητικο απο αυτους που βριζουν καθημερινα "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" ..να κανουν κιβδηλες αναρτησεις!

ellinaki said...

Αναζητάς αντικειμενική στάση (ανθρώπινη στη συγκεκριμένη περίπτωση) από μία κοινωνία που έχει άκρα υποκειμενική αντίληψη των πραγμάτων.

Στην Ελλάδα για κάποιο λόγο δεν γίνεται να έχεις σφαιρική άποψη. Ή ΝΔ θα είσαι ή ΠΑΣΟΚος. Ή γαύρος ή βάζελος. Ή αντι-μπάτσος, ή φιλο-μπάτσος. Ή δεξιός ή αριστερός.

Γι' αυτό και με το πέρασμα του χρόνου, οι "επαναστάτες" μεταλλάσονται σε φασίστες, και οι μπάτσοι σε γουρούνια.

Karolos Polsemanoglou said...

Me kalypse to ellinaki apo pano...

Aspro- mavro PAO-Olympiakos kai agios o theos...

brexians said...

@ellinaki @polse

ενταξει αυτο το ξερουμε η αντιδραση ποια ειναι

mahler76 said...

μια εν ψυχρό δολοφονία δεν είναι ποτέ πράξη επανάστασης.

Pastaflora said...

Ακριβώς, ζούμε στη χώρα του άσπρου - μαύρου. Με αρκετό κόκκινο (αίμα) πλέον ενδιάμεσα...

spooky said...

Φίλε Προφήτη, ξεχνάς ότι ζούμε σε μια κοινωνία που πάσχει από το Σύνδρομο Μάρθα Βούρτση. Πέραν του ότι το να ασκήσεις οποιαδήποτε κριτική στις ιδεοληψίες και στα παραμύθια με τα οποία μεγάλωσε ο ΕΛ-ληνικός λαός ο φέρων το γονίδιο Αίπσηλων σε στιγματίζει αυτομάτως ως "πράκτορα ξένων συμφερόντων", έχουμε και τη μονίμως διωκόμενη και βαλλόμενη από προβοκάτορες και τσιράκια των αμερικανών αριστερά.

Τον τελευταίο καιρό μελέτησα όσο μπορούσα το ρόλο της αριστεράς στο "μακεδονικό" ζήτημα. Ήξερα ήδη αρκετά για το Ζαχαριάδη, το Βαφειάδη και την Ε' Ολομέλεια (καλά, μην τολμήσεις να τα πεις αυτά σε κάναν κνίτη, με το κονσερβοκούτι θα σε σφάξει), αλλά την ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ με την οποία προωθούσαν την απόσχιση εδαφών από την Ελλάδα για να φτιάξουν Σοβιετικό προτεκτοράτο με "εθνικά μακεδόνες" (που, εν πολλοίς, είναι ΚΑΙ δικό τους εφεύρημα) δεν τη φανταζόμουν.

Κι επειδή μου καμώνονται τους... αγίους, ότι αυτοί ποτέ δε σφάξανε, ότι μόνον οι δεξιοί κάνανε σφαγές αμάχων κλπ κλπ κλπ, έχω στα χέρια μου βιβλιογραφικώς καταγεγραμμένες - από ομοϊδεάτες τους - καταγγελίες για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του Βελουχιώτη και των "ανδρών" του (π.χ. σφάξανε τα κιουτσέκ τσογλάν ένα νεαρό επειδή ο πατέρας του είχε καλτσοβιομηχανία, άρα ήταν "εκπρόσωπος της αστικής τάξης").

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διανοηθούν ΠΟΤΕ να καταδικάσουν ανοιχτά τέτοια φαινόμενα, γιατί η λογική του ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ (αρκετά πια με τον όρο "Εμφύλιος") δεν έφυγε ποτέ από τα άρρωστα μυαλά τους. Από μέσα τους, αυτά τα ξεΐγγλωτα χαίρονται κι επικροτούν αυτές τις ενέργειες.

Ξέρω ότι οι πιο "αριστεροί" θα με μισήσουν που αποκάλεσα τον "αγώνα" του ΚΚΕ κατά την τριετία '46-'49 (δηλαδή την... πατριωτική προσπάθειά τους να μας βάλουν για βεληγκέκα τους Βούλγαρους και το σκοπιανό ΣΝΟΦ και να'χουμε για νταβατζή τη Σοβιετική Ένωση) ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ, αλλά αυτό ακριβώς ήταν - και οι επιδιώξεις τους ήταν εξ ίσου προδοτικές με τη δράση του κηφηναριού κατά της απελευθέρωσης του έθνους, με τη Χούντα, με τον Εθνικό Διχασμό του γελοίου Κωνσταντίνου Α' Γλύξμπουργκερ κ.α. τέτοιες αηδίες.

Anonymous said...

Για την αξία της ζωής -ανεξαρτήρως στολής- έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα...
Δυστυχώς, από ότι διαπιστώνω, είναι αντιστρόφως ανάλογη με την αξία των προϊόντων του σούπερ μάρκετ...
Και που είσαι ακόμα...

Unknown said...

Δε φταίει η στολή...
Αυτό που λέει η απο πάνω...

spooky said...

Εδώ ρε συ το TVXS άρχισε την κλαούνα επειδή η Καθημερινή τα'χωσε στο δαχτυλιδοκουβαλητή τον Φρόντο Τσίπρα...