Friday, June 12, 2009

"Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής" πάπαλα; Αναδημοσίευση

Αναδημοσιεύω από το blog του Vagelford - Μαύρο όχι άλλο κάρβουνο
Έλαβα σήμερα το παρακάτω e-mail: Αγαπητοί συνάδελφοι, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε μία σειρά ενοποιήσεων και συγχωνεύσεων Ερευνητικών Ινστιτούτων και Κέντρων. Σε ότι μας αφορά άμεσα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών των πέντε ινστιτούτων (Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Γεωδυναμικό, Ερευνών περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, Διαστημικών εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης, Αστροσωματιδιακής Φυσικής), μετατρέπεται σε μονοθεματικό με το εξής γνωστικό αντικείμενο: Κλιματικές Αλλαγές, Περιβάλλον και Φυσικές Καταστροφές!!!! Σας στέλνω δύο ενδεικτικά links: Νέο κομφούζιο με συγχωνεύσεις -ομαδοποιήσεις Ερευνητικών Ινστιτούτων Καταργήσεις - συγχωνεύσεις φορέων του υπουργείου Ανάπτυξης Αν αυτή η μετατροπή πραγματοποιηθεί, η Ελλάδα θα πρέπει να βραβευθεί για τον ευρηματικότερο τρόπο εορτασμού του Παγκοσμίου Έτους Αστρονομίας 2009... Ένα Αστεροσκοπείο χωρίς Αστρονομία!!! Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Αστεροσκοπείου Αθηνών έστειλαν πριν από μερικές ημέρες (5/6) μία επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ανάπτυξης και άλλους αρμόδιους φορείς. Δεν έχω υπόψιν μου κάποια επίσημη ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΕΛΑΣΕΤ.. Είναι σημαντικό να πάρουμε μία θέση για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη και κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε μία συζήτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική αστρονομία σήμερα. Αν νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο, προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους φοιτητές του Τομέα δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα. Φιλικά, Α.
Καταργούνται δηλαδή τα ινστιτούτα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Γεωδυναμικό**, Διαστημικών εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης και Αστροσωματιδιακής Φυσικής, των οποίων τα αντικείμενα δεν φαίνεται να θεραπεύονται πουθενά αλλού. Παρόμοια συμβαίνουν και με τα υπόλοιπα ερευνητικά κέντρα. Εγώ δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω από όλα αυτά. Αφήνω λοιπόν την απάντηση του παραπάνω ερωτήματος στην κρίση του καθενός και παρακαλώ όποιον μπορεί να μου εξηγήσει, να το κάνει. **Διόρθωση: Από τη σύγχυσή μου, δεν πρόσεξα ότι το Γεωδυναμικό θα μπορούσε να εκφράζεται μέσα από το "και Φυσικές Καταστροφές" (γιατί ως γνωστόν, η μελέτη της δυναμικής της Γης αφορά μόνο τους σεισμούς έτσι;;;).

Και εδώ η επιστολή προς το υπουργείο :

Και συνεχίζω με τα δικά μου :
Έτος αστρονομίας το 2009 και μαϊ άς! Που πάτε ρε επιστήμονες αστρονόμοι; Ποιοι νομίζετε ότι είστε δηλαδή και τα λοιπά και τα λοιπά; Επειδή δηλαδής φάγατε τα χρονάκια σας να μαθαίνετε για άχρηστα πράγματα, για ελλειπτικές τροχιές, για διαστελλόμενα σύμπαντα, για quazar και pulsar και μαύρες τρύπες νομίζετε ότι είστε και χρήσιμοι; Πτού σας ωρέ ζαγάρια!! Πότε ρε κάνατε μια σοβαρή πρόβλεψη τύπου "μετακίνηση, καρυοθραύστης, σκορδαλιά" για το οποιοδήποτε ζώδιον; ε; ε; Πότες πιάσατε τον απλό γκοσμάκη, τον περιπτερά, την υπάλληλο στο ζουπα-μάρκετ, τον ταξιτζή, το λαχειοπώλη να του πείτε πως φταίει ο ανάδρομος Αχλαδόκαμπος πάνω από τον Ερμή (ωχ..ναι ανάποδα) που δε σηκώνει κεφάλι; Ε; Ε; Τολμάτε να θέλετε και ινστιτούτο ρε αμόρφωτοι ρεμπεσκέδες (είμαστε σίγουροι ότι πολλοί από σας έχουν και μακριά μαλλιά και ακούνε και μέταλ και θα καείτε στην κόλαση); Πότε ρε άσχετοι βγήκατε τελευταία φορά σε εκπομπή κύρους να δικαιολογήσετε τους παχυλούς μισθούς σας; Όχι πείτε μου! Έχετε πάει εσείς Πρωινό Καφέ; Έχετε πάει στον Ανδρέα; Στο Λάκη; Στη Μπήλιω Τσουκαλά βρε αδερφέ; Τίπουτσι! Ούτε στη Δρούζα δε σας θέλουν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή μπορεί ενώ εσείς δε μπορείτε! Μάστα!
Επιστημονάκια της πλάκας που πάτε να μας πείσετε ότι η γή είναι στρογγυλή και γυρίζει γύρω από τον ήλιο κιόλας. Ου ρε! Όλοι ξέρουν ότι η γή είναι επίπεδη και κέντρο του κόσμου και ότι δεν καταγόμαστε από τους πίθηκους. Άσχετο το τελευταίο, αλλά όλοι μέλη αυτής της συνομωσίας είστε! Θέλετε να κάνετε και πειράματα με τον LHC και να μας πάρει ο Σεϊτάν και ο Ιμπλίς και ο Ασμόδαιος και να μας σοδομίσουν με καλλικάντζαρους...
Ζήτω η αστρολογία, κάτω η αστρονομία και οι επαγγελματίες φωταδιστές επιστήμονες. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα 800 ευρώ που παίρνετε και να κάθεστε 24/7 στο αστεροσκοπείο και να χαζεύετε τους ουρανούς λύνοντας εξαιρετικά πολύπλοκες εξισώσεις που εμείς δεν καταλαβαίνουμε, άρα δε μας χρειάζονται. Ρε πατώνετε; τσα πρρρρρρρρρρρ
Υστερόγραφο : Αν είσαι των θετικών επιστημών και έχεις και λίγη όρεξη καθώς και ελάχιστο χρόνο για ένα blogακι popular science και εξηγήσεων που ψιλοψήνεται, στείλε μου mail και δε θα χάσεις. Δε θα βγάλεις φράγκο, δε θα βγάλεις γκόμενα, δε θα γίνεις διάσημος. Θα μπορείς όμως να πεις ότι προσπάθησες να εξηγήσεις 5 πράγματα απλά και με κατανοητό τρόπο σε ανθρώπους που έχουν την περιέργεια να μάθουν 2 πράγματα πέραν από αυτά που τους λένε οι χαζοβιόλες ξανθιές με τα τρομακτικά λευκά δόντια.
Καλή φάση! Μέχρι τώρα ενδιαφέρονται ο Vagelford (δεν έχει χρόνο πολύ), ο Αιρετικός (δεν έχει χρόνο πολύ) και ο Ellinakis (δεν έχει βυζιά). Ο Zaphod και ο Βιολόγος ενημερώθηκαν, αλλά ο Βιολόγος μάλλον κλωνοποιεί νεφελίμ και ο Zaphod ΣΙΓΟΥΡΑ ροχαλίζει σε μια παραλία με 5452 μπουκάλια μπύρας δίπλα του.

11 comments:

Unknown said...

Ό,τι τού 'ρθει του καθενός...

Δεν εκπλήσσομαι, δεν θεωρούσα ποτέ πως οι άνωθεν διαθέτουν ψήγματα μυαλού...

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
ellinaki said...

Ο τίτλος της επιστολής "Έκκληση υπέρ της λογικής" είναι άστοχος, δεδομένου ότι οι νευρώνες των παραληπτών δεν έχουν την δυναμική επάρκεια κατανόησης της λέξης "λογική".

Stefanos said...

Ελληναράκι, όχι το "λογική" θα το καταλάβουν. Απλά το "λογική" δεν έχει ίδια σημασία για όλους.. σεμαντικς Γουάτσον, σεμάντικς...

Sophia said...

Κοίτα όπως είναι ΕΥΡΕΩΣ γνωστό σε μας που ζούμε μια ανάσα απο το ΝΕΣΤΩΡ, όλα αυτά μέχρι τώρα χρησίμευαν για να συγκαλύψουν την ύπαρξη πόρταλς για άλλα σύμπαντα όπου πηγαίνουνε κάθε τρεις και λίγο για ψώνια (και άλλα θα μου πείτε? Λες και δεν έχουμε εδώ αρκετά?) οι διάφοροι που κατοικοεδρεύουν στον πλανήτη μας και μας κρύβονται για να μην τους ζουλεύουμε, αλλά τώρα, που ο Χαρδαβέλλας και οι λοιποί έχουν ανοίξει τα μυαλά του κόσμου (ξέρετε με τον μπαλτά της βλακείας...) δεν χρειάζονται όλες αυτές οι συγκαλήψεις, και ας πάρουνε όλοι τα κουβαδάκια τους να μελετούνε το φρέαρ των Οινουσσών.
;-Ρ

Pastaflora said...

Ε, ρε βογονική ποίηση που χρειάζεται σε μερικούς μερικούς!

Anonymous said...

Συνωνοματε, δεν με εκπλησσει αυτο που γραφεις. Αυτο το προβλημα (δεν ασχολουμαστε με basic research παρα μονο με applied) συμβαινει στην Αγγλια οπου φυτω (ναι, η ορθογραφια δεν ειναι στην τυχη) και συμβαινει εδω και αρκετα χρονια... Οι απο πανω μας νομιζουν οτι το basic research ειναι χασιμο χρονου. Δεν μου κανει εντυπωση παντως εαν σκεφτεις ποιους εβαλαν και οι δυο κυβερνησεις για υπουργους παιδειας. Παρε ονοματα: Ευθυμιου, Αρσενης, Κουτσικου, Σπηλιωτοπουλος. Τι σχεση εχουν ολοι αυτοι με την παιδεια; Οεο; Οση και ο ατελειωτος ο γκομενος ο Αβραμοπουλος με το Υπουργειο Υγειας... Βαλε με και εμενα στη λιστα για το βλογ (γνωστικη ψυχολογια - χρησιμοποιουμε support vector machines).

Stefanos said...

SVM's; μέσα είσαι δικέ μου σου λέω! :D
(ναι αλλά πες και ποιος εισαι) :p

pølsemannen said...

Ρε Προφήτα, αυτό το ινστιτουτέτοιο, Σταρ Τρεκ έχει σιάξει;

Με τον μίστερ Σποκ έχει μιλήσει;

Ποδήλατο με ουάρπ ντράιβ έχει φτιάξει;

Τι το έχουμε λοιπόν;

Ούτε καν ένα ωροσκόπιο δεν μπορεί να βγάλει!

Μούλτιπλεξ να γίνει το ρημάδι! Μούλτιπλεξ!

Zaphod said...

μεσα ειμαι


που ξερεις αμα βαρεθω μπυρες, βυζια και ξάμπλα μπορει να γράψω και τίποτα!!!

Vany said...

Μια που ανέφερες τις μπύρες,τι έγινε με το μαραφέτι που ήθελες να αγοράσεις, για να κάνεις δική σου μπύρα;
Ήρθε ο καλοκαίρης και όσο να ΄ναι χρειάζεται ένα ποτηράκι(και 2 και 3)