Thursday, June 26, 2008

Δεκαεπτά έτη φωτός και τρισήμιση εκατοστά

Σήμερα αισθάνομαι έναν σουρρεαλιστικό αγέρα να χαϊδεύει τα μπιρμπιλωτά γαλαζοπράσινα μάτια μου, οπότε και θα είμαι αφαιρετικός, υπερβατικός και μιγαδικός, με μια δόση ντεκονστρουκτιβισμού πασπαλισμένη με έναν αεράτο φορμαλιστικό στρουκτουραλισμό.

Βασικά αυτό συνέβη επειδή πρωινιάτικα πέρασα από του Polsemannen και μου κατσε βαρύς ο πατσάς και να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, που διαθέτει και νυχάκι με πένθος.

Που λέτε, με προβληματίζουσι αρκετά φιλοσοφικά ζητήματα τώρα τελευταία, όπως που σκατά θα πάω διακοπές επιτέλους, γιατί δεν τους αντέχω, ζευγαρωμένους και γω να μην έχω, τι κάνω εγώ με τόση αγάπη-γύρο (ναι μην ανησυχείτε δεν έγινα λαικός ξαφνικά, απλά προψές πέρασα από τη συναυλία της Αλεξίου στο Πέραμα να πάρω κάτι φίλους να πάμε για ούζα. Πάλι στο Πέραμα), πόσο χρειάζομαι πολύ διακοπές φέτος μια και η προηγούμενη χρονιά ήταν κατά το ήμισυ εφιαλτική και μάλιστα εφιαλτικότερη και από έναν από τους μαύρους πίνακες του Goya. Οπότε έχω ιερά υποχρέωσις προς την αφεντομουτσουνάρα μου ® ινα ξεδώσω, ξεσαλώσω, ξεαπαυτώσω και ξεξεδιάσω γενικότερα εις άγνωστον τόπον κατά προτίμηση του εσωτερικού, αλλά ψήνομαι και για του εξωτερικού, με ικανή ποσότητα αλκοολ, μουσικής, ξάπλας και ωραίων υπάρξεων να τριγυρνανε τριγύρω φορώντας στολές νοσοκόμας και μονοκίνι.

Έτερος σοβαρός προβληματισμός είναι πότε θα πλύνω το αυτοκίνητο, που αυτή τη στιγμή είναι λές και έχει κάνει το Παρίσι-Ντακάρ εικοσιεπτάμιση φορές και μάλιστα στις τέσσερεις κόμμα οκτώ από αυτές έπεσε σε επιδρομή σμήνους γιγάντιων μυγακίων. Σαν τεράστια μπλε μυγοπαγίδα είναι το καπώ μου και πολύ με στεναχωρεί τούτο καθότι τα μυγάκια είναι ντεμοντέ αξεσουάρ φέτος αν και διαφαίνεται μια τάση να επανέρθουν στη μόδα του χρόνου με τις νέες κωλεξιόνες.

Τρίτος σοβαρός προβληματισμός είναι ότι τη στιγμή τούτη η CPU μου δείχνει ότι χρησιμοποιείται κατά 100% πράγμα που σημαίνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, όπερ σημαίνει πως τον getrunken διότι ούτε βασιλικός είμαι, ούτε καν Δανός. Είμαι κλασσικός Έλλην εκ Σειρίου ορμώμενος και μάλιστα έχω και πιστοποίηση ISO 5tanh(2κπ+3π/2) ότι διαθέτω από κορυφή έως όνυχας το γονίδιον Αίπσηλων. (άτιμε Polsemannen σε διάβασα πριν πιω την πρώτη γουλια καφέ και να τι έγινε..)

Τέταρτος σοβαρός προβληματισμός είναι το τι θα κάνουμε με τα δάση φέτος. Όχι τίποτα άλλο, αλλα να, το σπίτι είναι και στα όρια του χωριού. (Νομιμότατο είναι ρε, μην πέσετε να με φάτε. Ω ναι υπάρχουν ακόμα ζαβοί που χτίζουν εντός σχεδίου και με άδεια για τα πάντα). Και στα χωριά συνήθως έχει δάσος τριγύρω. Και αυτό το δάσος έχει να καεί κάτι χρόνια. Και ψήνομαι πως φέτος έρχεται η σειρά μας. Ήγουν, θα φυλάμε καραούλι όλο το καλοκαίρι να μας σκάσει καμιά πυρκαϊά (ούτη εστί η ορθή λέξη κάφροι αναγνώστες μου και ουχί η εκβαρβαρισμένη "πυρκαγιά". Διαβάστε και το εγχειρίδιο σμηνίτη της Αγεροπορίας άμα δεν με πιστεύετε). Και όχι τίποτα άλλο αλλά πρέπει να καταστρώσουμε και σκέδιο απόδρασης εκ της οικίας σε περίπτωση που σφίξουσι οι κώλοι και κινδυνεύσομεν να γίνωμεν Άντανα κεμπάπ (το Άντανα κεμπάπ είναι η ζούπερ καυτερή εκδοχή του απλού κεμπάπ. Ως γνωστόν είμαι πικάντικο αγόρι οποτε μόνο Άντανα θα μπορούσα να γίνω, σε περίπτωση που ο Γιαραμπής αποφασίσει να με κεμπαποποιήσει).

Το βλέπω που λέτε να μας σκάει το φουρφούκι φέτος και να τρέχουν οι πόδες μας μην τους αφοδεύσει ο κώλος μας.. Πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουμε στάχτη και burberry φέτος και δεν μου παν και τα καρώ με τίποτα. Μου φέραν και δυο καρώ πουκάμισα στα γενέθλιά μου και να δω τι θα τα κάνω. Σαν τον Αραφάτ που φόρεσε λάθος τη μαντίλα θα μαι..τεσπα, δεν απαυτώνεις, θα τα φοράω στην παραλίουα.

Ο τελευταίος μου προβληματισμός για σήμερα, εκ του οποίου εγεννήθη και ο σουρρεάλ τίτλος του ποστ είναι το γιατί ρε διάολε ο κόσμος μιλάει άμα δεν ξέρει κάτι. Εντάξει, δεν ξέρεις ότι το "έτος φωτός" είναι μονάδα μέτρησης της απόστασης και όχι του χρόνου. Όπως και εγώ δεν ξέρω τί είναι ο πατερναλιστικός καπιταλισμός. Πάσο λέμε. Δεν είναι ντροπή ούτε επιλήψιμ. Πολλά πράγματα δεν ξέρω και εγώ, και εσύ και ο παραδίπλα και ο απέναντι και πάει λέγοντας. ΔΕΝ τα χρησιμοποιώ σε συζητήσεις όμως! Ούτε το λέω με υφάκι. Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια semblance of order οπως θα έλεγα και αν ήμουν Αγγλοσάξων (που δεν είμαι, είπαμε είμαι Ελλην από τον Σείριο, και μάλιστα από Ανατολική πλαγιά με θέα θάλασσα), το έτος φωτός είναι η ΑΠΟΣΤΑΣΗ που διανύει ένα σώμα ταξιδεύοντας ενα χρόνο με την ταχύτητα του φωτός. Συνεχίζουμε την εκπαιδευτική τηλεόραση αναφέροντας πως η ταχύτητα του φωτός είναι c=300.000 km/sec, πράγμα που σημαίνει πως το φώς είναι διαολεμένα γρήγορο. Βέβαια ως γνωστόν υπάρχουν και πιο γρήγορα πράγματα όπως η σκέψη. Αλλά όπως θα ξέρετε, το πιο γρήγορο από όλα είναι η κωλοπετούρα, διοτι άμα σε πιάσει δεν προλαβαίνεις ούτε να σκεφτείς να ανάψεις το φώς.Και που λέτε λοιπόν άμα το φώς τρέχει έτσι και δεδομένου ότι s=u*t, δηλαδή διάστημα=ταχύτητα*χρόνο, φανταστείτε ποσο μακριά πάει το φως σε ένα χρόνο. Αφού απο τον ήλιο για να φτάσει εδώ κάνει κανα 8λεπτο νομίζω. Άστα να παν.

Τέλος πάντων. Συνάνθρωποι, συνέλληνες, συνάδελφοι και τα λοιπά. Προσπαθείστε να μη λέτε μαλακίες που δεν ξέρετε όταν μιλάτε γιατί το πιο πιθανό είναι να σας κοροιδεύουσι και οι πέτρες και να γελάει ακόμα και ο Τζέι Σι στο κάδρο.

Αυτά προς το παρόν. Πάω τώρα γιατί έχω να μονομαχήσω λίγο με τη Ντζάβα η οποία μου το παίζει μυστήρια αλλα θα τη σιάξω εγώ. Τις ξέρουμε δα κάτι τέτοιες παστρικές. Χτεσινός είμαι; Νομίζω;...

 

19 comments:

Maria Mikro Analogo said...

Τα καρώ πουκάμισα κάντα τραπεζομάντηλα (ωραίος στίχος!). Έτσι μου είχε πει και μένα ένας φίλος. Αν είναι και φαρδυά, κάνε και ασορτί πετσετάκια :P
Για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη, αλλά καλά μου φαίνεται πως τα λες.

Unknown said...

Καλά που ήσουν μιγαδικός αδερφάκι Νώντα, γιατί αν κινούσουν στον πραγματικό άξονα δεν ξέρω πόσα έτη φωτός πόστ θα ανέβαζες...

geokalp said...

απολαυστικός! ως συνήθως!
φαίνεται ότι οι χθεσινές τζούρες CO2 σε ανέβασαν κι άλλο!!

osela said...

με λενε Οσέλα κι έχω άποψη για όλα
(την οποία δεν δισταζω να εκφραζω, ακομα και χωρις να με ρωτησει κπς)

Stefanos said...

ε εδώ δε μας την είπες όμως :P

Wizard! said...
This comment has been removed by the author.
Wizard! said...

αΔάνα είναι το κεμπάπ μικρέ κι άσχετε διανοούμενε... Η Αδάνα είναι πόλη της πάλαι ποτέ Ελλάδος και νυν Τουρκίας (φτού), η οποία βρίσκεται παραλιακά ΒΑ της νΤζύμπρου. Κι επίσης είναι κεμπάπ κι ουχί κεμπάΜπ, όπως επίσης είναι αργιλές κι ουχί Ναργιλές...
Την καλημέρα μου.
(κι πού'σαι, ΟΤΑΝ (κι όχι άμα...) καεί το δάσος στο χωριό, κανόνισε κανά οικοπεδάκι... μικρό, όχι τίποτα σπουδαίο, καμιά 15αριά στρέμματα...)

Anonymous said...

Den htan lathos to atomo me ta eth fwtos. Apla exei polyploki kai proxwrimeni skepsi (en agnoia tou isws):) Allilendeta einai allwste.. an kai poly periploko to antistrofo.

P.S. Fantastike ISO! :) (migadike mallon)
P.S.S Irlandia tha mporouses na pas diakopes.
P.S.S.S H prolipsi einai to hmisy..Alla oloi bebaia exoun tin aytapati pws den tha symbei stous idious. Den einai katholou wraio to theama twn kammenwn spitiwn (kai daswn !!!)







Y.G. Fantastiki Pistopoihsh ISO :)

Anonymous said...

MERCY!!!!!!!!!!!!!!!!!
Λυπήσου με το δύσμοιρο! Δεν αντέχω άλλο γέλιο, ειλικρινά, έπαθα overdose.

tilt-tilt-tilt-tilt-tilt-tilt........

Anonymous said...

Ο παλιός καλός estarian!Αφεριμ τέκνο μου!

ΣΠΙΘΑΣ said...

Είναι η επίδραση των..
προσφάτων γενεθλίων του...!!
Οι καλοί, ωριμάζουν και γίνονται καλύτεροι, όσο περνούν τα χρόνια..:D

(Οί άλλοι, απλώς γερνούν...)

Stefanos said...

Kόφτε το γλείψιμο και τις μαλαγανιές μην ξεράσω κορκόδειλες!
Wiz καλά το πα εγώ Άντανα αλλά εσύ δεν το πιασες..
Το πρώτο Άντανα κεμπάπ, το χε φτιάξει μια ΣΜΥΡΝΙΑ παρακαλώ μεγαλοκοπέλα, κόρη στρατηγού και κορδελιάστρας, η Άντα. Το λοιπόν, είχανε τραπέζι στα πεθερικά της γιατί αρραβωνιαζότανε τον Μάκη του κουλού (παραδίπλα από το μπαρμπέρικο του κυρ Μιχάλη από το Αϊβαλί) και της είπανε να φτιάξει και αυτή κάτι, να δείξει την τέχνη της. Είπε να φτιάξει κεμπάπ. Όμως δεν ΄ήταν και πολύ μαστόρισσα, και μπέρδεψε τη γλυκιά πάπρικα με το μπούκοβο. Τα κεμπάπ γίναν τουρμποντίζελ και τα πεθερικά πάθαν στομαχικά, ίκτερο και μαλαφράντσα από την κάψα. Το πήραν βαρέως και ο αρραβών χάλασε. Με το που έφυγαν από το σπίτι, γυρνάει ο στρατηγός και της λέει "ΑΝΤΑ; Να!" και της τρεσσάρει δυο φάσκελα.. ε και έτσι έμεινε..
υ.γ : οχι δεν παίρνω τίποτα, αλλά είπαμε με έχει πιάσει ο σουρρεαλισμός
ανωνυμοι πρέπει να ξεχωριστείτε μεταξύ σας ποιος ειναι ποιος και ποια ειναι ποια γιατι σας μπερδεύω..
Luthien να σου ριξουμε κανα εικοσαρικάκι να ξετιλτάρεις..
κύριε και σπίθα ξαναλέω, κοφτε το γλείψιμο, δε σας καλώ στο pool party με τα γκομενάκια :P

ΣΠΙΘΑΣ said...

Δεν έρχομαι.

Και να με καλέσεις και να ..κλαίς.
Οι γκόμενες, δεν με νοιάζουν.
Σιγά μην κλάψω κιόλας, λές και δεν το ξέρεις..ότι δεν καίγομαι γι'αυτές.

Πίστευε ότι γλείφω. Τι μου το λές;
Μέτρα τα και όπως θέλεις.

Αν, θές και να μην γράψω στα ίσα,
μου το λές.
Χαλάω, εγώ... καρδιές?

Ιδιοτροπίες, ανέχομαι, μα όχι
και προσβολές.

Καθένας, με τα δικά του,
Αφού έτσι το θέλω και το θές.

Δεν είναι θέμα "μαγκιάς", μα ξεκαθάρισμα, ξηγημένο,
Με πάς ή δεν με πάς,
Λογαριασμό δεν δίνεις,σε κανένα,
ούτε και γώ ζητώ.

Μ'αυτά, σε χαιρετώ.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Συνοδός, δικής σου καλεσμένης, θάρθω..
Τότε, τι θα πείς να δώ..
Και κόψε Σαββατιάτικα, να μου σπάς το ..ηθικό, πουροπαράξενε.-ρ

Stefanos said...

εγώ δε σπάω ηθικά κανενός ρε :D αφού είμαι καλός άνθρωπας και το ξέρετε :D
απλά να αναφέρω οτι μολις γύρισα απο παραλία με μπύρες κλπ και τώρα πάω για δεύτερο γύρο μπύρες, αυτή τη φορά συνοδευόμενες με παϊδάκια και τυροκαυτερές :D
τσιοοουυυυυυυυυ

ΣΠΙΘΑΣ said...

Άσε με ρε, κάθομαι να φτιάξω το παιχνίδι που μ'εχεις χρεώσει και ψάχνομαι...
Ποιά καλά έχω και τι μ'αρέσει, δεν ξέρω..
Τά άλλα, βγαίνουν πολλά, αυτά που δεν μ'αρέσουν...
Κάτι δεν πάει καλά...γμτο
Κάνε το μπάνιο σου και άραξε...

ΣΠΙΘΑΣ said...

Καλέ άνθρωπα ...
Το φτιάξα ..το διπλοφάσκελο.
Υποχρεούσαι να περάσεις και να ..
μου τα σούρεις ...και με το νόμο.:D

brexians said...

αγαπτε φιλι σεξταριαν
τι πινουτε και δεν μας δινουτε!

αμ θετε ταξιδ με μπολικου ξυδ και σεξιδ αφηστει την παραγγιλια σας εις του ιστουλογιουν κι θα σας ξεπιταξουμι....

εχω πεθανει στο γελιο να εισαι καλα

spooky said...

Ρε συ, πού το θυμήθηκες το εγχειρίδιο του νεοσύλλεκτου σμηνίτη;