Monday, June 23, 2008

Ε δεν τρώγεστε με τίποτα!

H απαλεψιά του έλληνα όσο πάει και χειροτερεύει. Πραγματικά δεν πάει καλά ο κόσμος. Έχουμε ξεφύγει επίσημα, με υπογραφή, βούλα και σφραγίδα.

Δεν ξέρω αν φταίει το νερό, οι διοξίνες στα κοτόπουλα του Ευαγγελάτου, οι βαλβολίνες στο λάδι, το απεμπλουτισμένο γιουράνιουμ στο τζατζίκι ή το χρώμιο στο εμφιαλωμένο νερό. Την έχουμε ακούσει ομαδικά και αμετανόητα. Και χαιρόμαστε που την έχουμε ακούσει τόσο πολύ καθοτι σούπερ ντούπερ (γερμανιστί "ζούπα ντούπα" –με υποβόσκον "h" στο τέλος) αλάνια και πρώτης τάξεως κύριοι όλοι μας.

Ρε σείς πάτε καλά; Είπαμε ρε να πουλάμε τρέλλα αλλά όχι και έτσι. Και αυτές οι πατάτες είναι κομμένες στο χέρι; Σα φωτοτυπίες είναι. Νισάφι πια!

Είδατε φαντάζομαι το σκηνικό με το θέατρο Λυκαβηττού. Λουκέτο, φερμέ και τα λοιπά. Γιατί οι κερκίδες απο κάτω είναι σκουριασμένες και μπορεί να πάνε καμιά βόλτα προς Κολωνάκι καμιά μέρα, με τον κόσμο καβάλα. Για πρώτη φορά λειτούργησε μια υπηρεσία σωστά και παραπονεθήκαμε κιόλας επειδή χάσαμε τη συναυλία αυτού του κλαψοτέτοιου του Blunt. Ρε είστε σοβαροί; Σου λέει ο άλλος "το κλείνω γιατί μπορεί να τσακιστείτε ομαδικώς και να κόψετε τα μουσούδια σας φέτες" και συ του λες "ήρθαμε απο Θεσσαλονίκη και χάσαμε και μάθημα από την εξεταστική, βάλε μας μέσα να δούμε τη συναυλία" ; Βρε κάφροι, βρε ζώα, βρε βασιβουζούκοι, τι λέτε;

Άσε που ήμουν εκεί πέρα στη συναυλία του Cave (ωραίος παρεπιπτόντως. Ήταν τύφλα,λιάρδα, κομμάτια, έλεγε μαλακιες –πχ αυτό με το μουστάκι του τύπου που ήταν μπροστά- και βάραγε αλύπητα. Μας τελείωσαν επιτέλους οι λυρισμοί και οι κλάψες..αμήν).

Και ήμουν και ψηλά ψηλά στις κερκίδες. Και επειδή είμαι και λίγο υποχόνδριος ενίοτε, όποτε χοροπήδαγαν οι γκόμενες μπροστά (είχαμε μια ειδικά, ρέστα έδωσε..την είχε δει είμαι η ξεχασμένη κληρονόμος της Janis Joplin και γαμώ τα παιδιά των λουλουδιώνε) εγώ την άκουγα λίγο γιατί την ένοιωθα την κερκίδα να πηγαινοέρχεται λίγο. Και επειδή κάτι σκαμπάζουμε απο φυσική, άμα συντονιζότανε αυτό το πράμα, θα είχαμε κατέβει σούμπιτοι το Λυκαβηττό. Τώρα που θα σκάγαμε, δεν ξέρω. Θα προτιμούσα καμιά Μαβίλη, να φάμε και κανα βρώμικο πάντως.

Φανταστείτε σκηνικό λοιπόν τώρα, διαστροφικό και αιματηρό. Βγαίνει πχ η έκθεση που λέει "παιδιά, οι κερκίδες είναι σκουριασμένες απο κάτω, κλείστε το καλύτερα μην κλάψουνε μανούλες και θειάδες". Και λέει ο γραφιάς δημόσιος υπάλληλος "έλα μωρέ σιγά τώρα. Υπερβολές". Kαι πάει ο κοσμάκης στη συναυλία μια χαρά. Και πάνω που ο κλαψιάρης κλαίει για τη γκόμενα που τον άφησε αμανάτι αυτόν με το σκύλο του και δεν το αντέχει και δε μπορεί ούτε μανικιούρ να κάνει πια, και σκίζει τις φωτογραφίες της και μασάει τις κουρτίνες του για να αυτοκτονήσει, πάνω εκεί που λέτε, που ο κόσμος γουστάρει και κόβει φλέβες, πάνω στο "μπουχουχουυυχουυυ δεν έχω πλέον γκόμενα,χρωστάω και λεφτά και δε μου κάνει κούκου", οι κερκίδες αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν μη αντέχοντας άλλη κλάψα και σωριάζονται. Και απο δω κερκίδες, απο κει κόσμος από την άλλη ο Blunt, παραπέρα ο κουβάς με τα δάκρυα. Αλλού ο κόσμος αλλού τα ποδάρια του. Και ψοφάνε και καμιά 50αριά με δοκάρια στα κλαψιάρικα πισινά τους.

Μετά να δούμε τι γέλια θα κάναμε. Που θα γινόταν της πουτάνας το κάγκελο. Που θα βγαίναν μανάδες, θείες, ξαδέρφες, γειτόνισσες, ο παπάς της ενορίας, ο πάστορας της απέναντι ενορίας, ο ιμάμης, ο τροχονόμος στην Κατεχάκη, ο περιπτεράς της γειτονιάς, η Μαρία Δαμανάκη, ο Τσίπρας, ο ΓΑΠ όλος ο κόσμος να κράζει για την τραγωδία.

Που "ξέρατε αλλά δεν κάνατε τίποτα". Θα μύριζαν και τα σκουλήκια αίμα και θάνατο και θα τρέχαν να δαγκώσουν ό,τι μπορούν. Και θα βγαιναν πύρινοι λόγοι στα δελτία. Και ποιος φταίει, μήπως ΕΣΕΙΣ; Και ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, και ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

Σα να το βλέπω μπροστά μου σε υπέρτιτλό "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : Μόλις μια μέρα πριν τη συναυλία του θανάτου, έγγραφο προειδοποιούσε για την ακαταλληλότητα των κερκίδων"

"Η συναυλία του τρόμου : Πρώτα έκλαιγε ο Blunt , τώρα κλαίει όλη η Ελλάδα"

"Τραγικό γαιτανάκι θανάτου σε ροκ συναυλία: Λύγισαν οι κερκίδες από την κλαψομουνιά, λύγισε όλη η Ελλάδα από τον θρήνο"

"Αποκλειστικό : Οι κερκίδες ήταν σκουριασμένες και δεν τις πέρασαν ούτε με ένα Hammerite, ένα μίνιο ρε αδερφέ, να φαίνονται ψιλοκαινούριες"

"Πως γλύτωσα από του Χάρου τον κυνόδοντα : H τραγική ιστορία της 25χρονης Ονουφρίας που έζησε από τύχη καθοτι τη στιγμή της πτώσης είχε πάει να σαβουρώσει 27 χοτ ντογκ στην καντίνα. Έχασε δυό φίλες και το πιστό της πεκινουά"

Και μου έλεγε η άλλη για την εξεταστική της. Έλα αγάπη μου σε ποιους τα λες αυτά; Λες και άμα δεν πήγαινες στη συναυλία δε θα το καιγες το μάθημα. Άσε τώρα, που θυσιάστηκες για τον μίστερ Κλαψούρα 2008 και έχασες το σίγουρο το 10αρι...μεταξύ μας;

Ασε κάναμε και μεις φοιτητές, ξέρουμε απο τέτοια. Και σε αυτόν να μην είχες πάει, στη Φούρκα ή στην Καλλιθέα θα χες πάει και θα κούναγες το κωλαράκι σου πάνω στο μπαρ του Babewatch (υπάρχει ακόμα αυτό άραγε;). Σε χάλασε που σε γλυτώσανε από ΠΙΘΑΝΗ έστω μαλακία που άμα γινόταν όμως θα είχατε γίνει όλοι εκεί μέσα σαν τον Iron Man και θα σας μαζεύανε με ηλεκτρομαγνήτες..

Για ανακύκλωση ρε θα σας πηγαίναν μετά, όχι για ταφή..

Απάλευτοι. Μια φορά κάναν κάτι σωστό και πέσατε πάλι να τους φάτε. Και δε με νοιάζει, δεν πα να το είχαν κλείσει 10 λεπτά αφού είχε μπεί μέσα ο κόσμος. Καλύτερα ετσι παρά να κλαίγαμε. Νομίζω;

10 comments:

Unknown said...

Έεετσι έεετσι...

Αν και δεν ξέρω αν την τρέλα την πουλάει ο κόσμος ή τα κανάλια (ή οι εταιρείες προπώλησης)...

neropistolero said...

Να σου πω ρε συ Estarian, είναι κι άλλοι που κουβαλάνε τα δικά σου μυαλά? Γιατί αν είναι, ίσως υπάρχει ελπίδα. Αλλά και πάλι, να μου πεις αν είστε 5 (πέντε ολογράφως) από τη μία με λίγη κοινή λογική και 5.000.000 (πέντε εκατομμύρια) από την άλλη με είδωλα και όνειρα σαν του ποστ από κάτω, γέρνει επικίνδυνα η πλάστιγγα.

Stefanos said...

Neropistolero τι να σου πω, δεν ξέρω αν έχω κοινή λογική και πόσοι είμαστε που τη διαθέτουμε. Πάντως στον κύκλο μου τουλάχιστον, παρόμοια σκεφτόμαστε.. τώρα απο κει και πέρα αν εμείς είμαστε λάθος ή οι υπόλοιποι, δεν ξέρω ρε γαμώτο..
μπορεί και να είμαστε οι τρελλοί του χωριού. Τι να πω.. :P
Darth : ο κόσμος την πουλάει την τρέλλα κυρίως. Οι εταιρίες την πουλάνε επειδή τα ζώα την αγοράζουν κιολας..ο κοσμος την πουλάει και άνευ αγοραστού :P

ΣΠΙΘΑΣ said...

Στην τρίχα , κρεμόμαστε..
Άλλο "ατύχημα", που συμβάινει, παντού αλλά με στατιστικούς όρους. και άλλο ..
ανοργανωσιά, ασχετοσύνη και ανευθυνότητα.
Σ'αυτά είμαστε, πρώτοι και ο θεός βοηθός..
Αλλά άμα υπάρχει θεός, τους κάφρους θα προσέχει..;;
Εδώ στον Αγ, Κωνσταντίνο, δεν έκαναν ένα τοίχο αντιστήριξης και έφτιαξαν τοιχείο για να μην περνά ο κόσμος και έχουμε, ατυχήματα?
Εε, πές μου τα νερά που θα έρχονταν από το βουνό πώς θα πέσουν στη θάλασσα??
Απλό, τεχνικά και βασικό. Με αγωγούς ομβρίων. Κι όμως, δεν πρόβλεψαν και πλημμύρισε η πόλη..!!
Το ίδιο με τη Μαλακάσα στην εθνική οδό, σηκώθηκε ο δρόμος, γιατί το νερό δεν είχε διλεξοδο.
Αυτά δεν είναι ατυχήματα. Είναι εγκληματικές αμέλειες..Στοιχειώδη πράγματα.
Οι αστοιχείωτοι, τα λένα ατυχήματα...
Πρώτοι στην ευρώπη σε τέτοια "ατυχήματα" από στατιστικές, έτσι? Γνωστά πράγματα..

Anonymous said...

Είναι η πρώτη φορά που κάνω σχολιασμό, παρόλο που σε διαβάζω με συνέπεια (καλό ε;) και πάντα (ή σχεδόν πάντα) συμφωνώ με τις απόψεις σου, ενώ πάντα (αλλά πάντα-πάντα λέμε) γαμιέμαι στο γέλωτα.

Και αυτή τη φορά συμφωνώ, αλλά θα ήθελα να αναφέρω μια άλλη παράμετρο, πιθανόν δευτερευούσης σημασίας, αλλά ίσως και όχι. Τουλάχιστον για μένα δεν είναι καθόλου δευτερεύον ζήτημα, και υπάγεται σε ένα ευρύτερο πρόβλημα αμέλειας (στο χωριό μου το λέμε "ξύσιμο με τσουγκράνα" αλλά λόγω ευγένειας και τρόπων το λέω χρησιμοποιώντας ορολογία διπλωματικού σώματος).

Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει για το ζήτημα του Λυκαβηττού τις τελευταίες μέρες, η εντολή κλεισίματος είχε δοθεί 2 εβδομάδες νωρίτερα. γιατί λοιπόν άφησαν να γίνουν μεγάλες συναυλίες; (ίσως για να μας στείλουν στα υψηλά διαμερίσματα του σύμπαντος, εμάς τους ταγμένους στον Σπηλιά και στις χθόνιες πρακτικές που υπαγορεύει η δική ΤΟΥ θρησκεία... χαχαχα)
Φυσικά δεν θέλω να υπονοήσω αστείες καταστάσεις όπως μπουκοτάζ του κλαψιάρη (μμμ... δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα όμως), ούτε να μπω στο τριπάκι αρβύλα-χαλασμένο τηλέφωνο και εθνικό σπορ συνομωσιολογίας σχετικά με διάφορα που διάβασα, ότι δηλαδή ο Δήμος δεν χρησιμοποιεί το θέατρο για δικές του δραστηριότητες οπότε και χέστηκε η Φατιμά στο Γενί Τζαμί. Δεν γνωρίζω δεν απαντώ.
Οι του ΕΜΠ όμως, (σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα) λένε ότι το θέατρο είναι ΟΚ, και η στατικότητα είναι υγιέστατη, χωρίς ακροαστικά και με υψηλό αιματοκρίτη. ποιον να πιστέψω εγώ το έρμο που δεν έχω το κατάλληλο επιστημονικό μπακγκράουντ;

ίσως είμαι προκατειλημένη, αλλά επειδή η δημαρχάρα μας δεν έχει δώσει και τα καλύτερα δείγματα γραφής (ούτε καν φρου φρου και αρώματα όπως οι προκάτοχοι της θέσης) η προσωπική μου πλάστιγγα τείνει προς ΕΜΠ. Αλλά που να ξέρω το καψερό, επαναλαμβάνω;

Αυτό που ξέρω (και επιτέλους φτάνω στην ουσία του σεντονιού) είναι ότι απο την στιγμή που έλιωσαν οι παγετοί και τα χιόνια, από τη στιγμή που ξεκόλλησε ο υδράργυρος από τα πολικά σιβηρικά ρεκορ χαμηλής θερμοκρασίας που μας ταλανίζουν κάθε χρόνο επί οκταμήνου και βάλε, συνεχώς συνεπώς και ανηλεώς, υπήρχε χρόνος για ρετουσάρισμα. Αλλά όχι βέβαια... Να πιάσει καλά η ζέστη, να πυρώσει το καλοκαίρι να βγουμε να ξεσκονίσουμε για να υποδεχτούμε κι εμείς τον έρμο τον τουρισμό και πολιτισμό (μη χέσω...) και να δείξουμε πόσο παστρικοί είμαστε και πόσο καλά κάνουμε τη δουλειά μας... Κοινώς, μπορεί απλά να θέλουμε κοινό για να κάνουμε κάτι, μην πάει και στράφι αν δεν φτάνει το μπάτζετ και για PR...

Το θέατρο Λυκαβηττού και τα γεγονότα σχετικά με αυτό είναι το κλασικό δείγμα ελληνικού τρόπου σκέψης και δράσης. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και θέατρο "δε γαμιέται;"
Προσωρινή κατασκευή που όμως μας έμεινε κορώνα στο κεφάλι μας. Tο θέατρο έγινε τω καιρώ εκείνω, για να εξυπηρετήσει προσωρινές ανάγκες και μετά θα έφτιαχναν το κανονικό κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Αλλά ας γυρίσουμε στο 2008Που ήταν λοιπόν τα συνεργεία του Δήμου από τότε που έλιωσαν τα χιόνια εκεί ψηλά στο βουνό με την αλπική κορυφή (ίσα με την τρίτη κορυφή του Έβερεστ!) μέχρι τα τέλη Ιουνίου που το σφράγισε;

Για όσους ίσως δυσκολεύονται να καταλάβουν ποιο είναι τελικά το πρόβλημά μου, να το κάνω πιο λιανά.(τελευταία προσπάθεια, το υπόσχομαι!) Αν είναι επικίνδυνο ΦΥΣΙΚΑ και καλά έκαναν που το έκλεισαν. Αλλά τώρα; γιατί τα έξυναν τόσους μήνες; Και γιατί ρε κάφρε υπεύθυνε, με άφησες εμένα πριν από 2 Σάββατα να κινδυνεύσω, εν γνώση σου;

τελειώνοντας, το ανάθεμα:

Κατάρα και ου στο πολικό ψύχος της Ελλάδας
Κατάρα και ου στις γιγαντιαίες ξύστρες που μας απασχολούν ωσάν έθνος αντί να κάνουμε κάτι καλύτερο (ακόμα και το ξύσιμο μολυβιού είναι πιο επικοδομητικό από το γενικό ξύσιμο)
Κατάρα και ου στις μεγαλοστομίες και στα αυτάρεσκα χαμόγελα όλων των μπάζων που το παίζουν κεφαλές των κατακαημένων "εθνικών κεφαλαίων" που λέγονται τουρισμός και πολιτισμός και φέρονται σαν κλαπαρχίδηδες μονίμως (το φαινόμενο είναι υπερκομματικό)
Ζήτω και εύγε στον σαρκασμό και στην ειρωνία, τα μόνα όπλα για να την παλέψουμε και φέτος υπό τις συνθήκες.

Σόρρυ για το προσωπικό μανιφέστο, αλλά εδώ και 12 χρόνια ζω τον απόλυτο παραλογισμό σε ότι αφορά σε τέτοια ζητήματα πολιτισμικού και τουριστικού χαρακτήρα, που η εφεύρεση της έννοιας του πολικού αθηναικού χειμώνα ήρθε και ηρέμησε μεγάλη μερίδα ανθρώπων εξηγώντας επιτέλους, με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο τα ανεξήγητα.

Ευχαριστώ για το βήμα. (και ποτέ ξανά... χαχαχα)

Stefanos said...

Βρε ανώνυμη! Παπαπα με το καλημέρα που ήρθα στη δουλειά με έπιασες από τα μούτρα.
Ωρέ τι σεντόνι ήτο τούτο..
Μιλάμε είχες όρεξη. Εύγε τέκνο μου, θα πας μπροστά!!
Άδικο δεν έχεις. Αυτή η πρεμούρα που τους πιάνει να κάνουν τα έργα όταν δεν πρέπει είναι πανελλήνιο φαινόμενο. Και στα μέρη μου, ΤΩΡΑ που γίνεται της Πόπης από κίνηση αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι δρόμους και την πλατεία. Το χειμώνα ξυνόσαντε..
Όσον αφορά το ΕΜΠ, κοίτα και εγώ μαζί τους θα έτεινα να συμφωνήσω. Αλλά ουδείς αλάθητος. Και θα προτιμήσω να συμφωνήσω με τον χ μπαταξή που πήρε το πτυχίο νύχτα και του ΦΑΝΗΚΕ ότι οι κερκίδες είχαν πρόβλημα και υπέγραψε,παρά με τον υπερκαθηγητή των 7 θαλασσών και των 5 ηπείρων που λέει ότι είναι ΟΚ, αλλά ΥΠΟΓΡΑΦΗ δεν έβαλε πουθενά.. :D Άσε που και στο ΕΜΠ κάνουν λάθη, μη νομίζεις..:D
Όσο για τον Σπηλιά, γούσταρες γούσταρες; εγώ ήμουν στα ψηλά, στις πορτοκαλί κερκίδες και κουνιόμανε. Αλλά με άρεσκε.. :D
και να μας ξαναγράφεις, μη ντρέπεσαι :D

patsiouri said...

Ημουν κι'εγώ στον Κέιβ...
Και μετά Μαβίλη αλλά για ποτάκι και ουχί βρώμικο, πως την τρώτε τη μαλακία!

Stefanos said...

Patsiouri κατ αρχήν είναι ΓΑΜΑΤΟ (ειδικά με μπόλικο tabasco).
Δεύτερον, κανείς δεν έπαθε ποτέ τίποτα, άρα μάλλον δεν είναι βρώμικο ποσώς.
Και τρίτον, άμα έχεις φάει ΠΦΜΚ στο στρατό και μυδοπίλαφο στη φοιτητική λέσχη της Θεσσαλονίκης,μπορείς να φας τα πάντα :D
εκεί ήσουν ε; και δε μίλαγες;!;! :D

Anonymous said...

A filaraki,enw panta sumfwnw me osa les , edw ligaki to 'xeis parei straba.....gia tin akribeia apo ti skopia pou to pairneis kala ta les! Alla ki egw otan to akoysa auto ebrisa tous upeuthinous! Ouxi - to tonizw- gia thn klapsiara pou akurwthike i sunaulia tis-ayto posws me peirakse isa isa tha elega! Alla re file upeythine-whatever , otan plisiazei kalokairi kai ksereis oti sto lukavito tha ginoun tooooses sunaulies, pronoise re malaka kai kane ta erga syntirisis apo nwris! Einai swsto kai upeythino dld na akuronontai sunaulies epeidh to thimithikan teleutaia stigmh?? Apo thn allh s'auth th xwra safws kai "kalio argaaaaaaa para pote" kai na leme ki euxaristw, alla.......polles fores ksexnas pou zeis kai zitas to autonohto.....na pronohsoun...alla ti lew e?

Ellie said...

Ναι αλλά μήηηπως θα πρεπε αυτά να τα έχουν τσεκάρει ήδη από πριν;