Wednesday, April 19, 2006

Τα ξύγκια σου...

Φτιάχνει ο καιρός. Λιακαδούλες αρχίζουν. Ζέστες σιγά σιγά.. Καλοκαιράκι πλησιάζει. Το πιάσατε το υπονοούμενο; Να γίνω πιό σαφής : Είναι η περίοδος που τα πουλάκια αρχίζουν να επιστρέφουν πρός τα πάνω και τα παχάκια αρχίζουν να αποτελούν εφιάλτη των απανταχού μη-τσουτσουνοφόρων θηλαστικών. Κοινώς, αρχίζουν αι γυναίκες (ναι -κες , όχι -και) να αγχώνονται για το αν έχουν παραπάνω κιλά, ενώ απλά συνήθως έχουν παρακάτω μυαλό.
Και εδώ έρχονται και σκάνε τα ινστιτούτα. Τα διάφορα ινστιτούτα. Ινστιτούτο 1:
"Μοιάζετε με τον Moby Dick; Έχετε κρεατοελιά στη μύτη και τρίχες στο πηγούνι; Η ζυγαριά σας μοιάζει με γεφυροπλάστιγγα; Χρειάζεστε μπανιέρα και όχι λεκάνη; ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ!
Σας παίρνουμε και αρχίζουμε να σας τρίβουμε τα ξύγκια. Μιλάμε για πολύ τρίψιμο. Για εξαντλητικό τρίψιμο. Αφού ο Α(χ)μετ που σας τα τρίβει έχει βγάλει κάλους στα χέρια το πουλάκι μου. Μετά σας πάμε στο μηχάνημα Star Wars VII : Attack of the lipids όπου με ειδικά laser και lightsabres σας κόβουμε με ακρίβεια angstrom τα περιττά σας λίπια. Μετά σας τυλίγουμε σε μια κουβέρτα ποτισμένη από εκχύλισμα παπαριών της Γιγαντιαίας Λιβελλούλης της Νότιας Σουαζιλάνδης, και αυτό απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες και τις ρίζες που φαίνονται στην κασίδα που έχετε να βάψετε από την πρεμιέρια της Άντζυς Σαμίου"
Ινστιτούτο 2 :
"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΓΙΟΥΡΓΙΑ! ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ! 40 παραπάνω είναι τα κιλά που πάνε να καθίσουν στην περιφέρειά! Αλλά όχι! ΠΟΤΕ! JAMAIS!
Πώς θα βγείς στην παραλία έτσι καλή μου; Κοίτα στον καθρέφτη! Ο κώλος σου δεν χωράει, θες ευρυγώνιο για να τον δείς όλο. Και τον γκόμενό σου δεν τον λυπάσαι που σε πήρε σκλήθρα και τώρα έχεις γίνει σαν Scania τριαξονικό;
ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ,μην απελπίζεσαι, εμείς είμαστε εδώ! Έχουμε τη λύση! Τιιιι; εξαντλητική δίαιτα; Μα που τα άκουσες αυτά καλή μου; Ποτέ! Εδώ έχουμε το θαυματουργό χαπάκι. Με τ 1654 μυστικά συστατικά που ανακαλύψανε οι εξερευνητές μας στα βάθη του Αμαζονίου. Ξέρετε τι κουνούπια τους τσιμπάγανε; Έχετε δεί το "Ανακόντα"; Ε αυτά τραβάγανε οι κακομοιρέοι και χωρίς Τζένιφερ Λόπεζ, και μάλιστα μερικοί τον αρπάξανε από κάτι Γκουαράνι που τους παρακολουθούσαν. Και συ μωρή αχάριστη φρατζόλα δεν θες να δοκιμάσεις το χαπάκι; Δοκίμασέ το και θα δείς. Θα σου λιώσει ό,τι περιττό έχεις. Μην ανησυχείς, στο ξεράδι δεν μπορεί να σου κάνει ζημιά, μόνο ό,τι έχεις περισσότερο λιώνει. Και τι εννοείς που πάει το λίπος που λιώνει; Φεύγει καλή μου, ώχου.. μας τα έκανες τσουρέκια πασχαλινά πασχαλιάτικα..άμε στο διάολο παλιοφακλάνα.."
Τα βλέπουμε και στσι διαφημίσεις. Σου δείχνει μια κωλάρα με μια στρινγκάρα, γυαλιστερή γυαλιστερή, σαν πάτωμα που το πέρασες με παρκετίνη. Και σκύβει η τύπισσα. Εμείς γουρλώνουμε τα μάτια, και από δίπλα ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει η παντόφλα όταν σχίζει τον αέρα. Και ξεκινάνε οι καβγάδες.
Έχει χιλιοειπωθεί, έχει χιλιογραφτεί, αλλά η μεγαλύτερη ερώτηση-παγίδα που μπορεί να σου κάνει μια γυναίκα είναι το "πάχυνα;". Είναι σίγουρο, επιβεβαιωμένο, χιλιομυριοτσεκαρισμένο και αποδεδειγμένο, είναι πιο σίγουρο από το νόμο της βαρύτητας και από το ότι η γή είναι στρογγυλή, πως σε αυτή την ερώτηση είσαι ήδη χαμένος τη στιγμή που το "π" αρχίζει να σχηματίζεται στα χείλη της. Καλύτερα να μην πείς τίποτα. Να μην αντιδράσεις καθόλου. Αφού έτσι και αλλιώς θα τσακωθείς, καλύτερα να συμμετέχεις όσο το λιγότερο γίνεται, για να μην χαλάσεις τελείως τη διάθεσή σου.
Και πάνε και τα πιστεύουν κιόλας αυτά τα ινστιτούτα! Ναι ρε πάνε και δίνουν και λεφτά, γιατί σου λέει κάνουν δουλειά, έχουν laser. Ναι μωρή φαλκονέρα, έχουν και Laser και phaser και τον Μίστερ Σποκ να σου κάνει βουλκανικό μασάζ. Εντάξει μυαλό σου λείπει, αλλά πόσο πολύ πια ώστε να μην καταλαβαίνεις πως το λιπάκι για να καεί δεν γίνεται με το να κάθεσαι στην καναπεδιά σου και να μασαμπουκώνεις 7 πιτόγυρα για πρωινό. Έτσι δεν είναι; Εδώ εγώ τρώω μια φορά τη μέρα, και κάνω καθιστική ζωή και παχαίνω γαμώ το διάολό μου. Εσύ που τρώς έναν Estarian για μεσημεριανό (μαζί με τις τρίχες), πως να μην παχύνεις; Και πως να στα αφαιρέσουν τα 58 κιλά ξύγκι σε 2 ώρες; Α ναι θα κάνεις λιποαναρρόφηση; Ε ναι έτσι να το δεχτώ. Όχι όμως "θα πάρω αυτό το χαπάκι και από μεσαιωνική γκραβούρα της βουβωνικής πανώλης θα γίνω Μόνικα Μπελλούτσι" (Μαρία συγγνώμη προκαταβολικά, μη με δείρεις πάλι που είπα Μόνικα Μπελλούτσι. Αντε και εγώ θα σου πάρω μια αφίσα του Μπενίσιο ντελ Τόρο λαδωμένου και με δερμάτινο στρινγκάκι)

10 comments:

Eleni said...

Το έχεις πιάσει εντελώς παρωχημένα το θέμα!
Όπου δεν πίπτει tablet, πίπτει scalpel.

Aπλά πράγματα (τόσοι φίλοι στο χώρο), γλυπτική και πολλαπλές επιλογές:


http://tinyurl.com/j5cl9

Chrisa said...

Βρε Estarian πως την έχεις δει... θα πεθάνουμε απο τα γέλια λέμε!!!! Είσαι απίστευτός!!!
Αχ με την star μπEllas έχουμε και τα ίδια γούστα!!!Λατρεύω τον Benissio

r1ddl3r said...

Σιξπακ, α φακιν ας ενντ δε φορ χορσμεν οφ δε Βοδιλινε αρ καμινγκ!!!!

Depsorama said...

Καλά όλα αυτά, αλλά είναι προφανές ότι μιλάς για ανθυπογκομενίδια που σκέφτονται με το κάτω κεφάλι του συντρόφου τους (δανικό αυτό), οι οποίοι προβάλουν όλα τα δικά τους κόμπλεξ περί ύψους, τρίχας και καφρίλας στην γκόμενα. Τς τς τς, και είναι τόσο εύκολο να διορθωθούν τα πράγματα, δες το λινκ της Λένας!

aliel said...

Πήγε να μου βγει ο καφές από τη μύτη!!! Χαχαχα! Λοιπόν εγώ έχω να πω τα εξής: α) η ερώτηση "πάχυνα" έχει την ίδια επικινδυνότητα με το "σου άρεσε μωρό μου;" που ενίοτε ακουν τ' αυτάκια μας από κομπλεξαρισμένα αρσενικά. β) αν δε βρεις του Benicio συμβιβάζομαι και με του Adrian Paul (θυμάσαι, του ηθοποιού που έπαιζει στο "Highlander the series". Με μακρύ μαλλί όμως παρακαλώ, ευχαριστώ)

Stefanos said...

Όχι πες εδώ,όχι δηλαδή πές! Σε έχω ρωτήσει εγώ ποτέ αν σου άρεσε; ΕΕΕ; Και ίσα μωρή λιγούρα που θές και Adrian Paul. Εδώ έχεις τον Χαϊλάντερ της Αχαϊας...

aliel said...

Duncan κοίτα να τελειώνεις με το project να βρεθούμε καμιά φορά... Oι περιπέτειες του Jack Bauer μας περιμένουν!!! :)

Derek said...

εκτίμησα ιδιαζόντως τις sci-fi αναφορές!

βοήθησαν ιδιαίτερα στην κατανόηση του κειμένου!!!


Και τώρα αν μου επιτρέπεται πάω να τσακίσω το υπόλοιπο παστιτσάδο που έφτιαξε η γιαγιά μου για μεσημέρι (καθότι εφέτος κανείς μας δεν νηστεύει!)...


ήρθε ρε το αρνί το αλανιάρικο από το νησί ή ακόμα?

stellini said...

χαχαχαχαχαχαχχ!!!!!! για αλλη μια φορά εγραψες!!

Unknown said...

Η ερώτηση "Πάχυνα;" απαντιέται με ένα ξερό "Ναι". Αν δεν της αρέσει, ας μην σε διάλεγε. Αλλά οι γυναίκες φαίνεται τρέφονται από τα ψέματα... Όπως αυτά τψν διαφημίσεων δηλαδή... Ε εμείς δεν είμαστε marketers για να προωθήσουμε προϊόντα...