Tuesday, May 09, 2006

Μετωπική επίθεση στο Χριστιανισμό..

Οι Σταυροφόροι ξαναπιάνουν τα σπαθιά τους, τους κεφαλοθραύστες και τα απελατίκια τους. Τα άλογα χλιμιντράνε ανυπόμονα. Οι ιπποκόμοι καθαρίζουν το τρίχωμά τους και τα ταϊζουν κριθάρι και βρώμη. Οι πυργοδέσποινες φυσάνε τις μύξες της συγκίνησής τους στα μεταξωτά μαντηλάκια τους. Και οι καλόγεροι βγάζουν πύρινους λόγους πίστης. Γεμίσαμε Σαβοναρόλες πάλι. Που προτρέπουν το ποίμνιό τους (τι σωστή λέξη, τι κατάλληλος χαρακτηρισμός, Δία μου) να μην πάνε να δούνε τον Κώδικα ΝταΒίντσι γιατί είναι αιρετικό, βλάσφημο και έργο του Σατανά. Αλήθεια, αν κάνεις μερικούς απλούς μαθηματικούς μετασχηματισμούς στο όνομα Dan Brown , το αποτέλεσμα είναι Eimai doulos toy Satana kai ta bradua toy ftiaxnw kakao . Θα σκάσουνε τα κατηχητικά και οι πορωμένοι έξω από τους σινεμάδες με πανώ και θα διαμαρτύρονται για την πίστη τους που την κλονίζει ένα έργο. Που λέει τι; Οτι ο Χριστούλης , εκτός από Θεός ήταν και Άνθρωπος και ως άνθρωπος μπορούσε να νοιώθει ανθρώπινα πάθη, ανθρώπινους πόνους και ανθρώπινα συναισθήματα, και έκανε και κάτι παιδάκια με την Μαρία τη Μαγδαληνή που ήταν πόρνη.
Επίθεση λέει στην Εκκλησία, στην Πίστη, στον Χριστό, στο Θεό και στον Άγιο Σουλπίκιο. Και στο Opus Dei. Ναι αυτούς τους απλούς, καθημερινούς πιστούς που νομίζουν πως ζούν στο Μεσαίωνα και αυτομαστιγώνονται ακόμα. Και που αν μπορούσαν θα έβαζαν σε πλατείες ξυλαράκια και προσανάμματα να ψήσουν κανάν αιρετικό, αλλά φεύ! Δυστυχώς η ανθρωπότης ξεπέρασε την Ιερά Εξέταση και τον κύριο Τορκεμάδα, και πλέον δεν καίμε κανέναν, ούτε καν αυτόν τον αιρετικό τον Χώκινγκ που πάει ο καθήκης να εξηγήσει πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και να μας διαλύσει το μαγαζί.
Άμα ήταν έτσι οι επιθέσεις, καήκαμε αδέρφια μου. Άμα ένα βιβλίο, μια ταινία μπορούσαν να γκρεμίσουν αυτό το δισχιλιόχρονο οικοδόμημα που έχει χτιστεί με αίμα,βία, καταπίεση, δεισιδαιμονία και που έχει πλέον αφάνταστη εξουσία, ε τότε τι να πω, μπράβο του. Και ειδικά αν πρόκειται για ένα καθαρά φανταστικό βιβλίο και ταινία. Που να είχε γίνει και ταινία το "Ο άνθρωπος που έγινε Θεός" του Gerard Messadie -για την ορθογραφία του ονόματος δεν βάζω το χέρι στη φωτιά. Βασικά για τίποτα δεν βάζω το χέρι στη φωτιά, εκτός από το να βγάλω τα παϊδια-. Αυτό ρε κακομοιρέοι θα σας γκρεμίσει τη Θρησκεία; Εδώ δεν τη γκρέμισε ο Δαρβίνος, Ο Αϊνστάϊν, ο Πλάνκ, ο Μπόρ, ο Χώκινγκ. Ο Μπράουν θα τη γκρεμίσει, με ένα παραμυθάκι;
Θα μου πείτε ναι, παραμυθάκι παραμυθάκι, αλλά αυτά που λέει για Χριστούς, Μαγδαληνές, παιδιά κλπ ε δεν θα μπορούσαν να έχουν βάση; Εμένα ρωτάτε; Ναι φυσικά και θα μπορούσαν να έχουν βάση. Μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Αυτά με την οργάνωση, τον Νταβίντσι, τους Ναϊτες κλπ κλπ κλπ, αυτά είναι τελείως μυθιστορηματικά και παραμυθάκι κλπ.
Αλλά τα υπόλοιπα, περί Χριστού, ε.. όλο και κάτι θα έχει ακούσει για τα γνωστικά Ευαγγέλια ο Δάνος ο Καφές. Ναι ναι αυτά που άρον άρον απαγορέψανε και καταδικάσανε ως αιρετικά το παπαδαριό με κάτι Οικουμενικές Συνόδους. Και όσο και αν σκίζονται οι φανατικοί χριστιανοί και ωρύονται πως αυτά τα Ευαγγέλια που έχουμε τώρα είναι τα σωστά και τα άλλα λένε μαλακίες, εγώ έχω να πω πως το Ευαγγέλιο του Θωμά δεν λέει καθόλου μαλακίες όσον αφορά καθαρά την Πίστη, το Χριστό και το Θεό, αλλά λέει "μαλακίες" όσον αφορά την Εκκλησία ως Οργάνωση και κερδοφόρο επιχείρηση, και για αυτό το κάψανε. Μαζί με άλλα, που βιάστηκαν να τα ορισουν ως "ψευδεπίγραφα", "πλαστά", "αιρετικά" κλπ κλπ. Για τα περισσότερα από αυτά η απλή αλήθεια ήταν πως τους καίγανε τη γούνα και δεν τους συμφέρανε. (Π.χ καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί δεν τους συνέφερε το Ευαγγέλιο του Θωμά που ο Χριστός φερόταν να λέει "Δεν χρειάζεσαι οίκημα να με πιστέψεις. Σπάσε ένα ξύλο και είμαι εκεί. Αναποδογύρισε μια πέτρα και θα με βρείς από κάτω. Κοίτα τον ουρανό και πάλι θα με βρείς" )
Αλλά ο κώδικας Νταβίντσι ρε επίθεση στην Εκκλησία; Ναι φαντάζομαι πως αν είσαι αρκετά κοντόφθαλμος, ηλίθιος και εντελώς μα εντελώς παπάς, μπορείς να το εκλάβεις έτσι.
Πρώτον, αν αντιδράσεις με τον τρόπο που αντιδρούν τώρα, κάνεις τον κόσμο να ψιλιαστεί πως δεν πρόκειται για μια απλή ταινία εντελώς μα εντελώς ψεύτικη, αλλά για κάτι που κρύβει ενδεχομένως μια αλήθεια. Και εσύ θες να την κρύψεις..
Δεύτερον, οι πιστοί σου, ό,τι και να γίνει, όσες επιθέσεις (πραγματικές, όχι τέτοιες) και αν γίνουν, θα παραμείνουν πιστοί. Τελεία και Παύλα. Ακόμα και αν ανακαλυφτεί το λείψανο του Χριστού σε κάποιον τάφο και αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήταν αυτός, οι πιστοί θα το γράψουν στα καλαμπαλίκια τους και θα συνεχίσουν να πιστεύουν. Γιατί η Πίστη δεν βασίζεται πλέον σε αποδείξεις, ούτε σε σημάδια από καρφιά, αλλά σε μια συλλογική συνείδηση που είναι σχεδόν γενετικό φαινόμενο και έχει προκύψει μετά από 2 χιλιετίες καταπίεσης, δεισιδαιμονίας εκφοβισμού και υποσχέσεων για Παραδείσους και Εδέμ.
Βέβαια το πρόβλημα το δικό μου είνα οτι καταλαβαίνεις πως εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια αποκρύπτεις σκόπιμα το ανθρώπινο μέρος της θεανθρώπινης υπόστασης του Χριστού, και ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει να το ψιλιάζεται περισσότερος κόσμος από ό,τι τώρα και μπορεί να έχεις πρόβλημα.
Κύριοι, χάσαμε την ανθρωπιά του Ιησού. Τι άνθρωπος ήταν αν δεν ερωτεύτηκε ρε; Υπάρχει πιo ανθρώπινο συναίσθημα; Τι άνθρωπος ήταν αν δεν αρρώστησε; Αν δεν ΓΕΛΑΣΕ ποτέ του; (μη γελάτε, κάποτε καίγαν κόσμο αν υποννοούσε πως ο Χριστός γέλαγε). Τι άνθρωπος ήταν αν δεν φοβήθηκε, αν δεν έκλαψε; Βέβαια αυτά τα παρουσιάζουν, εκεί, στα Πάθη. Τα άλλα γιατί αποκρύπτονται; Γιατί αφαιρούν τη μισή ανθρωπιά του Θεανθρώπου στερώντας του το υπέρτατο συναίσθημα του Έρωτα πχ; Γιατί είναι μια υπερφίαλη και αλαζονική ράτσα ανθρώπων που λατρεύουν το θάνατο και μισούν τον έρωτα. Και η ερωτική στέρηση (για να το πω και ευγενικά) σε συνδυασμό με άσβεστη επιθυμία, τους έχει σμπαραλιάσει το νευρικό σύστημα. Για αυτό τα κάνουν όλα μετά τις 2 και μετά πάνε και μαστιγώνονται. Α και που στε, παπάδες... Όντως τον τράγο τον κάνατε σύμβολο του σατανά γιατί δεν γουστάρατε το ότι συμβόλιζε την αναπαραγωγή, την επιθυμία, και όλα αυτά που όλοι νοιώθουμε και νοιώθετε, αλλά εσείς τα μισείτε, σε αντίθεση με το Δημιουργό σας, που άμα δεν είχε σημαντικότερα πράγματα να κάνει,θα σας είχε τσαταλιάσει στη σφαλιάρα. Ετοιμάστε τα πλακάτ, τα πανά, τις ντουντούκες. Εγώ θα πάω στην πρεμιέρα, και έτσι και έχουν μαζευτεί τα χριστιανόπουλα, απ όξω, θα με δείτε στις ειδήσεις!!!

12 comments:

Marina said...

"Τα χριστιανόπουλα θα πάνε με χαρά
να δούνε πράκτορα 007
τα φώτα σβήσανε και βγήκε ο
Τζαίημς Μπόντ
κρατώντας τη γυναίκα του
χωρίς κομπινεζόν.."

Τώρα αυτό δεν ξέρω πώς μούρθε..με ενέπνευσε το κείμενό σου. Να το διασκευάσω πάλι
"Τα χριστιανόπουλα με μπόλικα πανώ
θα πάν να δούνε σύσσωμα τον ΝταΒίντσικό.
Τα φώτα σβήσανε και ανάψανε οι δάδες
γιατί είδαν τον Γκουσγούνη
χωρίς περικοκλάδες

Dellaporta said...

ΤΟ POST!!!

---. said...

Πολλές φορές δεν αφήνω κόμμεντ γιατί πολύ απλά τα λες όλα.

Έγραψες πάλι λοιπόν.-

:)

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) said...

Μια και πας πρεμιέρα... δυο συνθήματα 18 χρόνια παλιά! (από την πρεμιέρα στο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"

6-6-6 Ιούδα είσαι sexy
και
δεν αποχωρούμε αν δεν αφορισθούμε

r1ddl3r said...

Βασικα και εγς θα παω να το δω, εχω διαβασιε το βιβλιο, γουσταρω γενικα τα γριφομυθιστοριματακια. Αμα ειναι κανενας με πλακατ απ' εξω θα γελασουμε, εχω καιρο να δειρω :p

Nada said...

Σωστόz!!!

zafeiroula said...

τι να σου πω,το κειμενό σου είναι μια ανοησία απο την αρχή μέχρι το τέλος.Αποδεικνύει την ανενημέρωσή σου σε όλους τους τομείς,άπό το τι είπαν οι Δαρβίνος,Πλανκ κ οι υπόλοιποι που αναφέρεις,μέχρι τα δόγματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής διδασκαλίας.Ενημερώσου σχετικά,και μετά ξαναμίλα για την ανθρώπινη ή όχι φύση του Ιησού, καθώς και για τον προσδιορισμό του όρου παραμύθι,σε σχέση με τον όρο βλασφημία.

Stefanos said...

Και τη θεωρία της εξέλιξης ξέρω (έχω και σε pdf την πρώτη έκδοση,ενδιαφέρεσαι;), και κβαντομηxανική έχω κάνει στο πανεπιστήμιο. Αν νομίζεις ότι αυτές οι θεωρίες δεν είναι αντίκρουόμενες με την κοσμοθεωρία της θρησκείας, οκ δικαίωμά σου. Όσο για τα δόγματα της διδασκαλίας, αν είμαι ανενημέρωτος, ορίστε, ενημέρωσέ με. Έχω πολλές απορίες:
Γιατί απαγορεύτηκαν τα άλλα Ευαγγέλια; (Του Θωμά, του Φιλίππου,του Πέτρου κλπ)
Γιατί έχουμε μόνο 4; Μήπως γιατί ο Ειρηναίος της Λυών στο Adversus Haereses λέει ότι ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ως συμβολισμός για τις 4 κατευθύνσεις, και τους 4 ανέμους; (ο,τι ναναι δηλαδή..)
Και κυριότερο, γιατί σε κάθε Οικουμενική Σύνοδο κάναν αλλαγές στο ίδιο το δόγμα; (θες και παραδείγματα ; ορίστε : Το ότι η Παναγία ήταν μητέρα του Ιησού αποφασίστηκε στην Οικουμενική της Εφέσου, το 431. Οι δύο υποστάσεις του Ιησού, αποφασίστηκε ότι ίσχυαν στην οικουμενική της Χαλκηδόνας, το 451.Μετά από 230 χρόνια, στη δεύτερη σύνοδο της Κωνσταντινούπολης, αποφάσισαν πως είχε ανθρώπινη και θεία Θέληση. Και αυτά είναι τα χοντρά. Βλασφημία για μένα δεν είναι να βγάζεις στη φόρα ένα απαγορευμένο Ευαγγέλιο (το Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής υπάρχει.) έστω και με τη μορφή που το έβγαλε ο Brown. Βλασφημία είναι να αλλάζεις την ουσία της θρησκείας κατά το συμφέρον σου, όπως κάνουν οι επικεφαλείς της Εκκλησίας εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια

zafeiroula said...

Kαταρχάς δεν απαγορεύτηκαν τα υπόλοιπα ευαγγέλια,τα λεγόμενα Απόκρυφα.Θεωρήθηκαν αιρετικά και γιαυτό δε χρησιμοποιούνται στην ορθοδοξία.Εξάλλου ήταν ύποπτο το ότι προσπάθησαν να θεωρηθούν έγκυρα βασιζόμενα στο κύρος των ομώνυμων προσώπων και όχι βάσει των όσων έγραφαν.Επίσης,σου διαφεύγει το γεγονός ότι ,ανεπίσημα, πολλά απο τα ευαγγέλια αυτά είχαν απορριφθεί απο τους πρώτους Χριστιανούς,σύγχρονους του Ιησού,που διαπίστωναν την ανορθότητα των κειμένων αυτών.Κατόπιν,ειδικοί μελετητές επικύρωσαν την ορθότητα των 4 Ευαγγελίων.Και στις μέρες μας,πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο,και ειδικοί μελετητές ,χριστιανοί και μή,τεκμηρίωσαν την ορθότητα του Ευαγγελίου,ιστορικά και Θεολογικά.Εάν κάποιος θέλει να διαβάζει και να θεωρεί έγκυρα τα Απόκρυφα,δικαίωμα του!!Κανείς δε του το απαγόρευσε!!Τι εννοείς για τις συνόδους δε κατάλαβα,γιατί από το παράδειγμά σου επικυρώνεται το αντίθετο,δηλαδή η σταθερή στάση της ορθοδοξίας σε συγκεκριμένα ζητήματα. Εξαίρεση αποτελούν 2 μόνο σύνοδοι ( ενωτική σύνοδος Φεράρας-Φλωρεντίας,1438,Σύνοδος της Λυών,1275).Στις δύο αυτές συνόδους για πολιτικούς λόγους λήφθηκαν αιρετικές αποφάσεις.Όμως καταδικάστηκαν αμέσως τόσο επίσημα(δηλ με κατοπινές συνόδους)όσο ανεπίσημα(από τον λαό,που θεωρείται ο πραγματικός ελεγκτής της ορθότητας των αποφάσεων που λαμβάνονται).Τέλος, αν καταφέρεις να αποδείξεις πως όλοι οι επικεφαλής της εκκλησίας επί 2000χρόνια αλλοιώνουν την ουσία της θρησκείας κατα το συμφέρον τους,θα σου πω μπράβο!!Μη ξεχάσεις όμως να τους αναφέρεις έναν έναν ονομαστικά,καθώς και τα κίνητρα και τα κέρδη καθενός,όπως επίσης και με ποιό τρόπο άλλαξαν την ουσία της θρησκείας.Δε λέω ότι ολοι ήταν τέλειοι αλλά αφού εσύ όλους τους βάζεις σε ένα σακκί , απόδειξε το αντίθετο!!(Μη ξεχάσεις να μου πεις για τους 3 Ιεράρχες,τους Στάρετς της Ρωσίας,τον Γρηγόριο τον Ε...)

Stefanos said...

Μόνο και μόνο η ιστορία του σχίσματος για μένα είναι αρκετή για να δείξει ότι ουσιαστικά είναι ένα παιχνίδι εξουσίας και ότι λίγο ενδιαφέρονταν τότε ειδικά για τη θρησκεία, την αγάπη και όλα αυτά τα ωραία. Πές μου γιατί και οι δύο πλευρές στο σχίσμα πιστεύουν ότι ο Θεός τους απεκάλυψε το μυστικό της ύπαρξής του, και μάλιστα με δύο διαφορετικές εκδοχές.Καθαρά πολιτικό παιχνίδι και όχι θρησκευτικό.
Ακόμα και ο απλός καθορισμός του πότε θα είναι Χριστούγεννα πήρε καιρό να "αποφασιστεί". Έπρεπε κάποιος να αποφασίσει πότε γεννήθηκε ο Χριστός;Εντελώς τυχαία αποφασίστηκε να είναι στις 25 Δεκέμβρη, τη μέρα που οι άλλοι γιορτάζαν το Sol Invictus.
Κοίτα σίγουρα υπήρξαν κάποιοι αξιόλογοι και αγνοί πιστοί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δυστυχώς εγώ αυτό που έχω δεί είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν αμόρφωτοι καιροσκόποι που πάλευαν για τον εαυτούλη τους και την εξουσία και όχι για την πίστη που θα έπρεπε και καλά να έχουν. Επίσης, έχοντας διαβάσει και μερικά από τα απόκρυφα, ειδικά του Θωμά, δεν κατάφερα να δώ τόσες "αιρετικές" απόψεις. Κατάφερα να δώ όμως απόψεις επικίνδυνες για την οργανωτική δομή της Εκκλησίας. Για το μικρό μου μυαλό αυτό είναι αρκετό κίνητρο για να τα απαγορεύσουν.Όπως και το ευαγγέλιο του Πέτρου.
Μήπως διαφωνείς πως τις βάσεις για τον σημερινό χριστιανισμό τις έθεσε ο Παύλος και άρα μας πέρασε τη δική του οπτική στο όλο θέμα;Εγώ το βλέπω πολύ ύποπτο να θεωρούνται "αιρετικά" ευαγγέλια που έχουν γράψει μαθητές του Ιησού.
Επίσης διαφωνώ στο κομμάτι ότι ο λαός κρίνει την ορθότητα των αποφάσεων συνόδων, μια και ο λαός, ειδικά τότε, θα συμφωνήσεις μαζί μου πως από μόρφωση ήταν κουμπούρια. Είναι πιο πιθανό να αποδοκίμασαν τις αποφάσεις αυτών των συνόδων υποκινούμενοι από μέλη του κλήρου. Όσο για τους τρείς Ιεράρχες, για έναν μόνο έχω να πω "κακίες". Για τον μαθητή του Λιβάνιου, τον Χρυσόστομο που μόνο Χρυσόστομος δεν ήταν. Σε αντίθεση με τον Μέγα Βασίλειο που ήταν όντως Μέγας. Δεν είμαι εναντίον καμιάς θρησκείας. Είμαι όμως πολύ εναντίον των πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται μέσα σε αυτήν εδώ και χιλιάδες χρόνια και στο κυνήγι της εξουσίας το οποίο παίζουν στις πλάτες του Χριστού. Ζητάς ονόματα εκμεταλλευτών κληρικών; Ξέρεις πολύ καλά πως είναι αδυνατο να τα θυμάμαι όλα. Δεν είναι η ειδικότητά μου άλλωστε. Παρ όλα αυτά η ιστορία έχει καταγράψει τα πάντα και αν κοιτάξεις και τη Βυζαντινή και την Δυτική ιστορία απο γεννέσεως χριστιανισμού θα δείς πόσοι πατριάρχες και πόσοι πάπες ήταν αξιόλογοι και σίγουρα είναι λιγότεροι από αυτούς που χρησιμοποίησαν τους θώκους τους για προσωπικό όφελος

des said...

Ωραίο κείμενο και 'διαβασμένα' σχόλια.
Αλλά εχω και μια απορία. Γι'αυτόν τον καλό άνθρωπο ,το χριστούλη, υπάρχει καμια ιστορική καταγραφή για την ζωή, την ύπαρξη, το πέρασμα του δηλαδή; ή μονον οι κατα-γραφές των μαθητών του και κείμενα της εκκλησίας; (το λέω πολύ γενικά εκκλησίας)

Άσχετο αλλά εχω βρεί αρκετά ενδιαφέρον "το ευαγγέλιο του Ιούδα" σε εκδοση της nationalgeographic. Νομίζω οτι μπορεί να το κατεβάσει κανείς απο το site της.

afrodite said...

αν θελεις να μαθεις αληθειες διαβασε το (αναζητωντας τον κοσμο του θαυμαστου, βιβλιοπ.πυρινος κοσμος.)μετα αν εισαι σοβαρος θα σκεφτεσαι τι θα γραφεις.