Monday, June 27, 2005

Η δήλωση του αιώνα

Με τους gay και με τον οποιονδήποτε, δεν έχω καμία διαφορά αν δε με ενοχλεί με τον οποιονδήποτε τρόπο. Αλλά άμα ακούω μαλακίες, οποιανδήποτε σεξουαλική προτίμηση και αν έχει αυτός που τις λέει, έ είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Τη δήλωση του αιώνα την είδα χτες στην τηλεόραση από έναν (νομίζω γνωστό κιόλας) τυπά που έπαιρνε μέρος στην παρέλαση των gay, και ο οποίος διαμαρτυρόταν για τους άδικους νόμους που καταδυναστεύουν τους gay, ένας από τους οποίους του απαγορεύει ως gay να πάρει επίδομα μητρότητας................... Έχετε δει όλοι φαντάζομαι το "The life of Brian" , που στη σκηνή στην αρένα, ο Eric Idle δηλώνει πως θέλει να τον φωνάζουν Loretta και οτι πρέπει να αγωνιστούν για το δικαίωμά του να μείνει έγκυος και να κάνει παιδι. Και οτι η επιθυμία του να μείνει έγκυος είναι συμβολική για τον αγώνα του ενάντια στην ανθρώπινη καταπίεση που δεν τον αφήνει να μείνει έγκυος. Και ο Cleese απαντάει "Μπα, είναι συμβολική για τον αγώνα σου εναντίο της πραγματικότητας".. ακου επίδομα μητρότητας .. σε λίγο θα διαμαρτυρηθείς γιατί δεν παίρνεις και άδεια λεχώνας...
[Υπέρ του δικαιώματος των ομοφιλόφυλων να υιοθετούν παιδιά. Κατά του να λέγεται ο Θανάσης "μητέρα". Πατέρας είναι ακόμα και αν σύντροφός του είναι ο Κώστας. Με τον οποίο έχουν ίδιες πιθανότητες να είναι καλοί γονείς με οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι. Για να μην παρεξηγιόμαστε. Κοινώς δεν αντιτάχθηκα στην πράξη, αλλά στην προσφώνηση..]

26 comments:

Stefanos said...

Για σένα τα κάνω όλα ρε άτιμε αλλά εσύ εξακολουθείς να με μισείς!

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) said...

Για να έχει κανείς διαφορές με τους Gay, θα πρέπει νά 'χει να μοιράσει...
Και σύ απ' ότι καταλαβαίνω έχεις άλλα ενδιαφέροντα!

Το κακό με τα "παιδιά", όπως έλεγα σε μερικά που κάναμε παρέα, τέλη 10ετίας '70 - αρχές '80, (δύσκολα ομολογώ χρόνια για το συνάφι τους), είναι ότι περνάνε εύκολα από την αξιοπρεπή σεξουαλική επιλογή, στο στάδιο του "κακού πούστη"

Ας το προσέξουν λιγάκι και μείς μαζί τους στον αγώνα...

Ά! και λίγο κράττει με τα "δικαιώματα" ρε "παιδιά"! Ξεφτιλίζετε την ούτως ή άλλως ασαφή αλλά τόσο χρήσιμη λέξη!

J95 said...

Ρίξε μια ματιά στη μη Ευκλείδια Γεωμετρία και θα καταλάβεις γιατί όλο το ποστ είναι παντελώς άκυρο.

Stefanos said...

j95 θα διαφωνήσω μαζί σου καθώς έννοιες από πολλές μη ευκλείδιες γεωμετρίες έχουν άμεση εφαρμογή και περιγράφουν καλύτερα τον πραγματικό κόσμο από ο,τι η ευκλείδια.

DanaiShips said...

Περίμενε...μπάστα λίγο! Αν ο εν λόγω άνθρωπος έχει υιοθετήσει παιδί και το μεγαλώνει κανονικά...γιατί να μην δικαιούται επίδομα; Είναι ούτως ή άλλως άδικο και για τους άντρες που δεν δικαιούνται επίδομα πατρότητας . Επίσης περίμενε...αν ένα ζευγάρι gay είναι μαζί χρόνια, αγαπιούνται, είναι ισορροπημένοι και θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί, γιατί νομοθετικά να μην μπορούν;
Εντάξει, ας μην το λένε επίδομα μητρότητας, αλλά επίδομα τέκνων...

Stefanos said...

Ας μάθει να μιλάει ελληνικά τότε και να το πεί επίδομα τέκνων/πατρότητας! Ή να μάθει να μην προκαλεί για να προκαλεί (οπως φαντάζομαι οτι κάνει)!
Δεν είμαι κατά στο να υιοθετούν παιδιά,να παντρεύονται,να κηδεύονται μαζί,να αναγνωρίζονται απο το νομο ως ζευγαρια,ο,τι ναναι ας κάνουν ο,τι θέλουν πραγματικά, και μακάρι να τους αφήσουν να υιοθετήσουν παιδιά και να τα μεγαλώσουν. Αλλά αυτή η πρόκληση για την πρόκληση με εκνευρίζει ιδιαίτερα..

J95 said...

Δε διαφωνείς μαζί μου: αντιφάσκεις.

Greg said...

Αν υπήρχε νόμος που να ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία, θα ήμουν μαζί τους!
Το να διεκδικούν με "πούστικη" αυθάδεια, την υποστήριξη των κρατικών δομών με βρίσκει αντίθετο!
Για λόγους πολλούς που τους φέρνουν σε αντίθεση με τις κοινωνικές δομές, η κρατική μηχανή
έχει το δικαίωμα να επιλέξει...
να μην επιδοτήσει τη στάση ζωή τους, γιατί κρίνει ότι δεν την συμφέρει.
Και μένα δεν με επιδοτεί κανείς, αλλά δεν έβαλα φτερά και τούλια να βγώ στο δρόμο!

Η Κουρούνα said...

Καλά λέει μια φίλη μου ότι στην Ελλάδα αγαπάμε τους ξένους και τους ομοφυλόφιλους
αρκεί να κάθονται στη γωνίτσα τους, να μη μιλάνε, και να μην έχουν απαιτήσεις.

Για την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας καλά τα λες, Greg. Μάντρωμα των
ομοφυλοφίλων σε γκέτο, εκτέλεση επί τόπου όταν βγαίνουν έξω απ' τα τείχη. Να
ξεβρομίσει ο τόπος, να μείνουμε μόνο οι φυσιολογικοί. Νισάφι πια.

Και για το κράτος καλά τα λες. Έχει δικαίωμα να μην επιδοτεί κάτι που κρίνει ότι
δεν το συμφέρει. Τώρα που το σκέφτομαι, να κοπεί το επίδομα των πολυτέκνων -ρε
γαμώ το, δεν είναι κρίμα κι άδικο άλλος να γαμάει κι άλλος να πληρώνει;-, επίσης
το επίδομα των άγαμων μητέρων -ας το σκέφτονταν προτού ανοίξουν τα πόδια τους
οι ανήθικες κουφάλες-, τρίτον να κοπεί η σύνταξη -μετά τα 70 όποιος δεν δέχεται να
εργάζεται να εκτελείται. Μπορώ να σκεφτώ κι άλλα. Έτσι το κράτος θα εξοικονομήσει
πολύ χρήμα.

Και για τα φτέρα και τα τούλια έχεις δίκιο. Όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν γιατί
δεν επιδοτούνται, ή για οτιδήποτε άλλο, βρε αδερφέ, να το κάνουν με καπέλο, κοστούμι
και λουστρίνια. Εκεί είναι η ουσία εξάλλου -στο ράσο. Αυτό κάνει τον παπά.

Η Κουρούνα said...

Διόρθωση: συγνώμη, Greg. Δεν κατάλαβα -στην αρχή- ότι
εννοούσες πως θα ήσουν μαζί με τους "πούστηδες" αν
υπήρχε ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Τρέχω πάραυτα
να πέσω στην πισίνα με τα πιράνχας -είχα άδικο (τα
υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν όμως).

Stefanos said...

Ασαφέστατε δάκρυα πλημμύρισαν τα παρα λίγο γαλάζια μάτια μου τώρα που μου έθιξε ς το χιούμορ μου.
Πάρε την φαλάκρα σου,κατέβα Πάτρα και έλα να λογαριαστούμε :P

Greg said...

Ζητώ συγνώμη από τον οικοδεσπότη για την απάντηση επί του "προσωπικού", που θα είναι η τελευταία!
Αν και φαντάζομαι ότι μάλλον "βαράνε το σαμάρι να ακούσει ο γάϊδαρος"!...

Αν διάβαζες αγαπητή ΚΟΥΡΟΥΝΑ, χωρίς τα πολιτικώς ορθά "κλισέ" να σε έχουν φέρει στην κατάσταση "να κτυπάς τον αέρα", θα έβλεπες ότι πραγματικά συμφωνείς μαζί μου!
Γιατί για όλα αυτά που μου καταμαρτυράς (άδικα θα πώ), η κοινωνία που είχε το δικαίωμα, ΕΠΕΛΕΞΕ να τα κάνει! Γιατί την συνέφεραν! Εγώ δεν τα ανέφερα! Αν θέλεις, συμφωνώ και επαυξάνω για τους έχοντες ανάγκη!
Αυτές όμως οι ομάδες (μαμάδες, πολύτεκνοι, γέροι κλπ.), φαντάζομαι πως θα ενθουσιαστούν που τις eπιβιωτικές ανάγκες τους, τις εξισώνεις με το δικαίωμα "κραχτείς"! Γιατί την σεξουαλική τους επιλογή δεν την απαγόρευσε κανένας από εμάς. Αν η μαμά και ο μπαμπάς διαφωνεί, είναι οικογενειακή τους υπόθεση.

Όσο για το ράσσο και τον Παπά, να το πείς στα "παιδιά"! Αυτά επέλεξαν το ξεμπουρδάλιασμα για να υποστηρίξουν την σοβαρότητα των αιτημάτων τους!

ΥΓ 1. Να προσέχεις τις φίλες σου! Σε παρασύρουν!
ΥΓ 2. (για την φίλη) Να απευθυνθείτε στο κράτος που έχει διοργανώσει όλο αυτό το υπέροχο δουλεμπόριο μεταναστών, να οργανώσει κάτι αντίστοιχο για τους gay, ώστε να επαληθευθεί το "τσιτάτο" σας!

Stefanos said...

Κανένα πρόβλημα για τα "προσωπικά" σχόλια, δεν θα σας φιμώσω εδώ πέρα..πείτε ο,τι θέλετε..

Thrass said...

Δεν ξέρω τη νομοθεσία. Αν η υιοθεσία από gay επιτρέπεται, τότε φυσικά και πρέπει να δικαιούνται επίδομα μητρότητας (ο ένας από τους δύο ή από μισό ο καθένας, έστω).
Αν δεν επιτρέπεται, τότε μάλλον δε βγαίνει νόημα (ούτε στην παραπάνω δήλωση).
Για το αν πρέπει να επιτρέπεται η υιοθεσία από gay, θα ήθελα να ακουστεί η γνώμη των ψυχολόγων.

"Μετά τη γαλλική επανάσταση, οι επιθυμίες άρχισαν να μετατρέπονται σε δικαιώματα". Μ. Κούντερα.

"Οι gay είναι αναγκαίοι". Τζ. Πανούσης

Unknown said...

Ακόμα και αν δεν καταδικάζω κανέναν για τις προτιμήσεις του, οι gay δεν είναι φυσιολογική "οικογενειακή" δομή. Συνεπώς ούτε να αναθρέψουν σωστά ένα παιδί μπορούν, ούτε να θεωρηθούν οικογένεια. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν αλλά οικογένεια (ο όρος έχει συγκεκριμένη ερμηνεία) δεν θα κάνουν ποτέ, όσο κι αν χτυπηθούν.

Και όλη αυτή η αναστάτωση για τα "δικαιώματά τους" φανερώνει το κόμπλεξ τους επειδή είναι διαφορετικοί και όχι το κόμπλεξ της κοινωνίας απέναντί τους.

alex said...

Αξιοπρεπείς και αναξιοπρεπείς άνθρωποι υπάρχουν.

Υπάρχουν γκέι με γραβάτα και κουστούμι ή λεσβίες με ταγέρ (και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο ντύσιμο)και φυσικά υπάρχουν και γκέι με φτερά και πούπουλα που ξεφτιλίζουν και όλους τους υπόλοιπους.
Μην τα μπερδεύουμε.

Ο καθένας κερδίζει τον σεβασμό που του αξίζει.

Darthiir κατά την γνώμη μου το φυσιολογικό αναμορφώνεται με τον χρόνο και με τις ανάγκες κάθε εποχής.Και όσο για τα κόμπλεξ που λές μου θυμίζει την ατάκα :"δεν είμαι ρατσιστής εγώ...αυτός είναι μαύρος"

Dipous Apteros said...

Δεν αντιλλαμβάνομαι γιατί είναι πολιτικά ορθό και "προχωρημένο" να κατανοούμε τις "ιδιαιτερότητες" των ομοφυλοφίλων. Πιθανόν να έχω μειωμένη αντίλληψη. Ίσως οι γυναίκες όπως η φιλτάτη Κουρούνα που τους υποστηρίζει να είναι πιό 'κοντά' στις ανάγκες τους. Εκείνο που με έχει διδάξει η εμπειρία είναι ότι ο ομοφυλόφιλος συνήθως – υπάρχουν και εξαιρέσεις – εξελίσεται σε παλιόπουστα. Ίσως να φταίει η περιθωριοποίηση, η άδικη κοινωνία, οι στενές μας αντιλλήψεις αλλά το γεγονός παραμένει. Οι άνθρωποι που ζούνε στο περιθώριο αναγκαστικά γκετοποιούνται και φταίνε δε φταίνε αντιμετωπίζουν την κοινωνία εχθρικά όπως τους αντιμετωπίζει και αυτή.

Ο ρατσισμός των μειονοτήτων είναι συνήθως ισχυρότερος από τον ρατσισμό της πλειοψηφίας.

Η λύση είναι πιθανόν να τους ‘κατανοήσουμε’ και από πάνω να παιδευτούμε να τους πείσουμε κι’ όλας ότι τους κατανοούμε, μπάς και δεν μας αντιμετωπίζουν ως εχθρούς και ως υπανάπτυκτους.

Η πλειοψηφία όμως της κοινωνίας δεν έχει καμία τέτοια διάθεση. Ακόμη και αν επιτύχουν νομική ‘ισότητα’ δεν θα επιτύχουν την εκτίμηση και την ανοχή της πλειοψηφίας. Γιατί δυστυχώς η ‘βάρβαρη’ πλειοψηφία δεν θα καταλάβει ποτέ γιατί πρέπει να εξισωθεί νομικά η μάνα του με τον κάθε πούστη.

Θα παραμείνουν λοιπόν στο περιθώριο ως παλιόπουστες αν και κάποιοι ‘πολιτικά ορθώς’ σκπετόμενοι θα τους υποστηρίζουν. Αρα η κοινωνία δεν θα έχει κανένα συμφέρον να τους υποστηρίξει. Πώς δηλαδή θα επιτρέψει η κοινωνία να μεγαλώνουν παιδιά στο περιθώριο ενώ μπορεί να το αποφύγει. Και οι ναρκομανείς είναι άνθρωποι, περιθωριοποιημένοι (εγώ προσωπικά τους συμπαθώ πολύ περισσότερο από τους ομοφυλόφιλους), αλλά δεν είπε κανείς να τους επιτρέψουμε να υιοθετούνε και να μεγαλώνουν παιδιά, γιατί είναι πιθανόν να τα βγάλουν στα φανάρια για τη δόση τους. Και όμως θα τους έκανε καλό και πιθανόν να τους επανέντασσε στην κοινωνία. Αλλά το παιδί δεν είναι ψυχοφάρμακο, είναι παιδί.

Αν και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους για ποιο δικαίωμα στη μητρότητα μιλάμε. Μη τρελαθούμε κιόλας.

Και δεν θα μπώ στον πειρασμό να επεκταθώ στη σχέση ‘μητρότητας’ και ‘μήτρας’ (δεν βρήκα γλωσολογική σχέση της μητρότητας με τον κώλο εκτός από τον όρο κωλόπαιδο)

Η Κουρούνα said...

"Εκείνο που με έχει διδάξει η εμπειρία είναι ότι ο ομοφυλόφιλος συνήθως – υπάρχουν και εξαιρέσεις – εξελίσεται σε παλιόπουστα"

Πόσους ομοφυλόφιλους γνωρίζεις που έχουν εξελιχτεί σε "παλιόπουστες"; Έναν, δύο, τρεις, δέκα; Να μη σου πω πόσους
ετεροφυλόφιλους ξέρω εγώ που έχουν εξελιχθεί σε "μουνόπανα" γιατί θα ξημερώσουμε.

Τη σύγκριση των ναρκομανών με τους ομοφυλόφιλους δεν την καταλαβαίνω. Οι ναρκομανείς είναι άνθρωποι άρρωστοι, που χρήζουν
θεραπείας. Οι δεύτεροι όχι.

Για το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στη μητρότητα ρώτα τις λεσβίες που έχουν παιδιά. Θα σου απαντήσουν καλύτερα από μένα.

Για τα περί φυσιολογικής οικογενειακής δομής που έγραψε ο Darthiir και τη σωστή ανατροφή των παιδιών από ετεροφυλόφιλους
γονείς ας μιλήσουν οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι που έχουν θησαυρίσει από όλους τους "φυσιολογικά" αναθρεμμένους που
έχουν ευνουχιστεί ψυχικά από τις κατάλληλες να μεγαλώσουν παιδιά οικογένειές τους. Υπάρχει κανείς που ελέγχει
τους ετεροφυλόφιλους για να δουν αν είναι ικανοί ν' αναθρέψουν παιδιά και δεν το ξέρω; Ή θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ οι ετεροφυλόφιλοι
είναι ικανοί γι' αυτό;

Stefanos said...

Vague φέρε αλλά δεν εγγυώμαι για την τύχη τους :)

Dipous Apteros said...

Μάλλον μπλέκεις το "Ολον" με το "πιθανόν". Ναί, στατιστικά, γνωρίζω πιό πολλούς ομοφυλόφιλους που έχουν εξελιχθεί σε παλιόπουστες από ετεροφιλόφιλους που έχουν εξελιχθεί σε μουνόπανα. Και ο δειγματόχωρός μου είναι ικανοποιητικός και στις δύο περιπτώσεις.

Η σύγκριση ναρκομανών και ομοφυλοφίλων δεν αφορά την σωματική ασθένεια των πρώτων. Αφορά την ψυχική ασθένεια και των δύο που οφείλεται στην περιθωριοποίηση.

Και αυτή ήταν η κεντρική μου ιδέα. Αφού δεν μπορείς να πείσεις την πλειοψηφία, θα είναι πάντα στο περιθώριο και υποχρεωτικά θα φέρουν τα μειονεκτήματα του περιθωρίου. Δηλαδή με μεγάλη πιθανότητα θα εξελίσονται σε παλιόπουστες.

Φαύλος κύκλος είναι και άν τον σπάσεις γράψε μου.

Η Κουρούνα said...

Άλλος είναι ο φαύλος κύκλος, αλλά επειδή *αυτός* ειδικά δεν πρόκεται να σπάσει, σταματάω εδώ.
Για ν' ακούσει κανείς πρέπει να'χει αφτιά.

Unknown said...

Alex μου, ό,τι και να πείς, το φυσιολογικό είναι αυτό που οδηγεί με φυσικούς τρόπους στην τεκνοποίηση.

Φύση you know; Ορισμένα πράγματα είναι ορισμένα μονοσήμαντα....

Κατά τα άλλα, όπως εγώ κρατάω τα της κρεβατοκάμαράς μου στην κρεβατοκάμαρά μου, ας τοκάνουν και αυτοί.

Και επίσης κόλησες σε λάθος σημείο. Είπα ότι πολύ απλά όταν κάποιος διαδηλώνει για πράγματα "παράλογα" (δεν υπάρχει μητρότητα χωρίς σύληψη και κυοφορεία, έλεος δηλαδή) το κάνει μόνο και μόνο για να τραβήξει προσοχή.

Αυτά

Η Κουρούνα said...

Μητρότητα χωρίς σύλληψη και κυοφορία υπάρχει φυσικά. Απλώς αφορά γυναίκες, όχι άντρες.
Οι γυναίκες που έχουν υιοθετημένα παιδιά δεν παύουν να είναι μητέρες.

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) said...

Με συγχωρείτε! Έχω παιδί (ελπίζω δικό μου-μου μοιάζει πολύ) αλλά δεν είμαι μητέρα!
Είμαι πατέρας, γαμώ τη μου!
ΝΟΜΙΖΩ...

Unknown said...

i-fallos: Και τότε τί διαμαρτύρεσαι για επίδομα μητρότητας; :p

Κουρούνα: Δεν είναι το ίδιο.

Michael Kardamakis said...

φίλες και φίλοι δώσατε ρεσιτάλ. εύγε. τι λέτε τώρα να αφήσετε τις χονδροειδείς και παρωχημένες γενικοποιήσεις για όταν θα.. (αν και αυτό με το κωλόπαιδο ήταν ευχάριστο)