Tuesday, December 07, 2010

Επετειακό προ-χριστουγεννιάτικο πόστ

Αγαπητά μου παιδιά. Σεβαστοί αναγνώσθαι. Κυρίες, κύριοι και γκομενάκια (εσύ πίσω στη γωνία, γράψε το τελεφούνκεν σε χαρτοπετσέτα να σε πάρω μετά).
Είναι ένα είδος έθιμου κάθε τέτοιες μέρες, να γράφω ένα ποστ που γκρινιάζω για τα Χριστούγεννα.
Ένα ποστ που αναφέρω πόσο απεχθάνομαι τα πάντα. Τα κάλαντα με τα πιτσιρίκια που σε ξυπνάνε αχάραγα για να σου καταστρέψουν τα ώτα. Το ξεπέρασα το πρόβλημα. Μένω εκτός πόλης και έχω άγριο σκύλο. Και δεν έχω κουδούνι στην έξω πόρτα.  Πάει αυτό.
Μου τη σπάγανε και μου τη σπάνε και τα χαζοχριστουγεννιάτικα/πρωτοχρονιάτικα πάρτι που πρέπει σώνει και καλά να αγαπάς όλο τον κόσμο και να σαι χαρούμενος γιατί μηδενίζει το ημερολόγιό σου και ξαναρχίζει. Μου τη σπάγανε και μου τη σπάνε τα εξωτικά εορταστικά φορέματα. Που ντύνονται οι περισσότερες σαν αμπαζούρ σε ταινία με τον Οστιν Πάουερς. Που πα πωρή έτσι σημαιοστολισμένη; Πραγματικά μερικές μερικές τις βλέπεις και πιστεύεις ακράδαντα ότι θα τις έδιωχναν κλωτσηδόν ακόμα και από έκθεση με λατέρνες. Μην πω για τα ψώνια, που κρίση ξε-κρίση τους βλέπω από τώρα πως πάνε και ξεπαραδιάζονται. Πήγα να δω ταινία τις προάλλες και -τουλάχιστον- θηλυκά με κάτω από 3 τσάντες ΔΕΝ είδα.
Θα μου πεις, η φτώχια θέλει καλοπέραση, και να τώρα που μας τσαταλιάσαν στο φόρο και τη λιτότητα πρέπει να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας κλπ κλπ. Ναι παπάργια. Το συμπέρασμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι τώρα που έχεις λιγότερα θες να χαλάς περισσότερα για να μη θυμάσαι ότι έχεις λιγότερα.
Εύγε. Μνημείο οικονομικής στρατηγικής και προγραμματισμού. Έχω κάτι νομπελ οικονομικών σε ένα ντουλάπι, να σου δώσω κανα δυο να τα χεις να χτυπάς το κεφάλι σου μετά τα Χριστούγεννα. Είναι και οι έμποροι βέβαια οι άνθρωποι που πρέπει και αυτοί να ζήσουν, δε λέω. Να ζήσουν. Να βγάλουν κανα μεροκάματο. Και μερικοί το χουν πιάσει το νόημα και κάνουν και καλύτερες τιμές και είναι και πιο ευγενικοί (γιατί αν θυμάστε καλά, ειδικά οι γυναίκες, μέχρι πολύ πρόσφατα οι πωλήτριες σε ψιλοκαλά μαγαζιά σε αντιμετώπιζαν λες και ήταν οι ιδιοκτήτριες του οίκου μόδας και του σύμπαντος μη σου πω). Μπράβο στους εμπόρους λοιπόν που πάνε με τα νερά της εποχής και δεν κοιτάνε μόνο την πάρτη τους. Αλλά κάτι άλλοι επιχειρηματίες, πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Πήγε ο κολλητός μετά της συζύγου πρόσφατα σε γνωστό χειμερινό τουριστικό προορισμό - που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ λογικός σε τιμές- και του κόψαν κοστουμιά Αρμάνι του ερίφη. Αλλά παρ'όλα αυτά, τίγκα ήταν λέει το μέρος. Μπράβο μαλάκες, δώστε τα ωραία σας ευρουλάκια σε αυτούς που σας χρεώνουν την Άρτα και τα Γιάννενα. (μετά όμως μη γκρινιάζετε ότι όλα είναι πανάκριβα, τα χουμε ξαναπεί).
Προβλέπω γιορτές έξτρα λαρτζ κιτσαριού στο Ελλάντα, μια και η οικονομική κρίση φέρνει και πνευματική κρίση και ως λαός κατά μέσο όρο, δε μας περισσεύει κιόλας IQ για να χάσουμε και άλλο.
Είμαι σίγουρος ότι πολλά σπίτια λόγω αδυναμίας να πάνε στα μπουζούκια, θα κάτσουν μέσα την πρωτοχρονιά να δούνε τίποτα τελικούς από ριάλιτι. Καταλαβαίνω το οικονομικό σκέλος της σκέψης, το συμπέρασμά σας όμως ρε παιδιά είναι φασκελοκουκούλωστα. Θα ξεσαλώσουν τα κανάλια ρε το βλέπω. Ήδη προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για εξτρα λαρτζ δόση χαζομάρας πασπαλισμένης με χρυσόσκονη βέβαια και με πολλές πομάδες και αρώματα, γιατί η μπόχα πρέπει να καλυφθεί. Βέβαια τα σκατά σε μεταξωτό κουτί σκατά παραμένουν, αλλά οι πνευματικοί ταγοί του πόπολου της χώρας (τηλεπερσόνες και περσόνες γενικότερα) έχουν πείσει πολλούς συμπολίτες μας πως τα σκατά σε μεταξωτό κουτί μεταμορφώνονται σε χαβιάρι μπελούγκα. Το χειρότερο είναι πως αυτός ο ρημαδοέλληνας όλο "ξυπνάει" και επαναστατεί και όλο και παραμέσα βυθίζεται. Και τώρα τα χριστούγεννα είναι μεγάλη ευκαιρία για οβερντόουζ χαζομάρας γιατί "και αυτά χρειάζονται μην είμαστε όλο μέσα στη μιζέρια ρε αδερφέ". Αλλά ξέρετε ότι αυτό το "και αυτά χρειάζονται" ειδικά στο χαζοκούτι σημαίνει πως τα "αυτά" κατέχουν το 80% του τηλεοπτικού χρόνου εδώ και μια 10ετία. Άντε να του πεις τώρα ότι χρειάζεται αρκετά λιγότερο . Θα σε δαγκώσει. Ξέφυγα από το χριστουγεννιάτικο θέμα..
Λοιπόν όπως και κάθε χρόνο και για όσο ακόμα μπορούμε, λέω να αποφύγω τα χριστούγεννα στην Ελλάδα και να πάω κάπου φτηνά και ποιοτικά. Γιατί αν μείνω Αθήνα δε θα μείνει λέπι και θα ρίξω μεγάλο κλάμα μετά.. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα αποφύγω ό,τι απεχθάνομαι εδώ πέρα. Τα τελειωμένα πάρτυ, τα κάλαντα, τα χαρτιά την παραμονή της πρωτοχρονιάς, τα γαμημένα τα υποχρεωτικά ψώνια (καλά αυτά τα αποφεύγω έτσι και αλλιώς εδώ και χρόνια) και γενικά ο,τι με χαλάει. Όσο για τους έλληνες καταστηματάρχες μην ανησυχείτε, τα λεφτά μου σας τα ακουμπάω όλο το χρόνο, ας φάει και κανας γάλλος ψωμί από μένα.(είδα ρε κουφάλα έλληνα καταστηματάρχη πόσα έχω φάει σε φαί είτε έξω είτε σουπερμάρκετ φέτος, από τις αποδείξεις-Δεν έχεις παράπονο, στα ακουμπάω καλά. Μην πω τι γαμάτες διακοπές θα κάνει ο βενζινάς μου ΜΟΝΟ από τα δικά μου τα ευρουλάκια. Τώρα οι ρουχάδες, λυπάμαι που σας απογοητεύω αλλά τι να κάνουμε δεν ανήκω στο ταργκετ γκρουπ σας) Μην είστε πλεονέκτες Για αυτό λεπόν, στις 26 α τουτ α λερ και τα κλαίμε από το νέο χρόνο.
Και άμα είστε καλά παιδγιά θα φέρω και μακαρόν

Y.Γ : Εσείς στα Λαφαγιέτ, εμείς ΕΔΩ

17 comments:

ESKARINA said...

Εάν δεν πας σε προορισμός με αλλόθρησκους, δεν θα γλιτώσεις, ούτε τα φωτάκια, ούτε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ούτε το "κλίμα των εορτών" και βάζω στοίχημα ότι θα φας στη μάπα και τους ελληνάρες, που κρίση ξε-κρίση, τα χριστούγεννα θέλουν χιόνια και κρύο!!!

(αλπίζω να σου τσατάλιασα αρκούντως το νευρικό σύστημα :-Ρ)

Wizard! said...

Thailand...

Stefanos said...

Εσκαρίνα πάρντον μαι φρεντς αλλά φακ οφφ :p . Όντως στο Παρίσι θα γίνεται επιδρομή από τους Έλληνες, αλλά δεν έχω σκοπό να πάω στα μαγαζιά όπου και συχνάζουν οπότε θα αποφύγω τον κύριο όγκο.
Τα φωτάκια δε με χαλάνε νταξ. Φωτάκια είναι, τι μου φταίνε :p

Wizard : Εκεί θέλω 10 μέρες και δεν τις έχω με τίποτα. Νεξτ τάϊμ..

Conko said...

Καλά να περάσετε Προφήτα. Τέτοιες μέρες είναι μαγικά εκεί που πάτε, ειδικά με τον τρόπο που πάτε! Η γκαλερί Λαφαγιέτ δε θα σας κρατήσει μούτρα, σας το εγγυώμαι στη μηρυκαστική μου τιμή και υπόληψη!
Σας ζηλεύω...

ΥΓ: Τα χριστούγεννα δε φοράνε τη στολή "το μαύρο φόρεμα, το μικρό"; Έχω χάσει επεισόδια φαίνεται.

Stefanos said...

Αδερφέ, εγώ που θα μείνω και τσάμπα, μαγεύομαι και περισσότερο :D

Ποιο μαύρο φόρεμα μικρό ρε;; έχεις καιρό να βγεις όξω; :p
Εδώ μερικές άμα δε στραφταλίζουν σαν το φάρο της Αλεξάνδρειας, πρωτοχρονιά δε βγαίνουν από το σπίτι..
Μακάρι να είχαμε ακόμα το μικρό το φόρεμα το μαύρο..

Conko said...

Ά! Κατάλαβα... Θα πρέπει να προβώ σε επικαιροποίηση των απόψεών μου άμεσα.
Ευχαριστώ!

Pyrrihos said...

Ξεχνάς όμως το ότι σου αρέσει να παραπονιέσαι για όλα αυτά τα χριστουγενιάτικα,οπότε εάν έλειπαν μάλλον θα σου έλειπε και εσένα η αφορμή.Άρα μάλλον δυσαρεστημένος θα ήουνα.
Καλό ταξίδι και προσοχή στη μπουγιαμπέσα..

Hades said...

Ενδιαφέρουσα σκέψη όντως. Γιατί να κάτσεις στην Αθήνα με τα κάλαντα, το κιτσαριό, τις δήθεν αγαπευχές κλπ, όταν μπορείς να πας κάπου αλλού να δοκιμάσεις τα εκεί κάλαντα, το κιτσαριό, τις αγαπευχές κλπ; :):):):):):

Καλά έλα, πλάκα κάνω. Δηλαδή θα χάσεις την εορταστική ρεβεγιόν που θα κάνει στη ΝΕΤ ο Παπαδόπουλος με τα δικά σου λεφτά τρώγοντας και πίνωντας στην υγειά των κορόϊδών με χίλιους δυο άλλους τσαμπατζήδες κι ενίοτε τελειωμένους (να υπενθυμήσω ότι έχω κι ο Πάγκαλος είχε περάσει μια βόλτα να τα φάνε μαζί, αν δεν με απατά η μνήμη μου δηλαδή);

Κατά τα λοιπά, τουλάχιστον πες σε κάποιον να σου κρατήσει την εορταστική σου σακούλα σκουπιδιών, μιας και θα έχει πολλες για να διαλέξει ο κόσμος. Θα είναι κρίμα να μην δεχθείς το τελευταίο δώρο του Νικήτα για να'χεις να τον θυμάσαι.

Μαίρη-οι-τρείς-μας χοχοχο!

Unknown said...

Παρίσι;
Πάλι Παρίσι;
Αχχχ Παρίσι...
Ναι, καλά κάνεις, κι εγώ εκεί θα πήγαινα! ;)

Sophia said...

Διαφωνώ κάθετα με το ότι χρειάζονται και οι χαζομάρες (τουλάχιστον αυτού του είδους), θεωρώ ότι έχουμε ήδη αρκετές, και σε od μάλιστα... Αυτό που χρειάζεται είναι ποιότητα ζωής.. αλλά, άντε εξήγα τώρα...
ΑΑΑΑΑAhhhh... les sciences... ναι, ναι, για πήγαινε και έλα να μας πεις!!!
;-Ρ

Marina said...

Κατάλαβα! Πάλι εις τη maman θα ξε-Χριστουγεννιάσεις..

Marina said...

Maman Paris εννοώ. Θα πάς τουλάχιστον διπλός;

mahler76 said...

κι εγώ βαριέμαι τα κωλόπαιδα με τα κάλαντα αλλά ευτυχώς φοράω ωτοασπίδες και δεν τα ακούω.

Zaphod said...

Φυυυυυυγαμε!!!!!!!!!

Θα εχουμε ολο τον καιρο και την διαθεση να σφαχτουμε κια περα!!

Fri said...

Κι εγώ θα την κάνω, από τον Ιούνιο έχω βγάλει τα εισητήρια! Σε Γερμανικό χωριό για Χριστούγεννα με καλούς φίλους. Ούτε ριάλιτι θα έχει εκεί, ούτε ελληνάρες τουρίστες ;)
Καλά να περάσουμε!

the backpacker said...

Αφού είσθε τόσο καλός και θα φέρετε και μακαρόν, η Backpacker θα σας φέρει από την Λόνδρα μια πιατέλα για να τα σερβίρετε στους ευγενείς καλεσμένους σας. Η εν λόγω πιατέλα θα είναι σπάνιο κομμάτι της εορταστικής συλλογής για τους γάμους του πρίγκιπα Γουλλιέλμου και της πληβείας (μον ντιε και τσκ-τσκ-τσκ) Αικατερίνης και διατίθεται σε πληθώρα σχεδίων για να διαλέξετε. http://www.guardian.co.uk/uk/gallery/2010/nov/18/royal-wedding-prince-william#/?picture=368825014&index=0
Ούτε καν στο κιτσαριό δεν μπορούμε να διαπρέψουμε.

Stefanos said...

@Fri σε περίπτωση που είσαι στα χωριά νοτίως του Μονάχου, χαιρέτα μου το Prien am Chiemsee και πήγαινε οπωσδήποτε στα νησάκια μέσα στη λίμνη.

@Backpacker : Αυτοί είναι πιο κιτσάτοι και από τσιγγάνικο γάμο ρε..