Wednesday, May 13, 2009

Μα πόσο..

Ευτυχώς φέτος έχω αποφύγει να "ενημερωθώ" για τα ξεφτιλίκια και τις αηδίες της Eurovision εφαρμόζοντας την τεχνική του "Δεν ανοίγω ποτέ την τηλεόραση πριν τις 11". Είναι γνωστή η αγάπη μου για αυτό το διαγωνισμό, αυτό το φάρο πολιτισμού και τέχνης που λάμπει στο παγκόσμιο στερέωμα κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Είναι γνωστή και η αγάπη μου για όλες αυτές τις τηλεπερσόνες, που ο καλός Μανιτού να τους κόβει μέρες και να μου δίνει χρόνους. Πόσο μου αρέσουν όλοι αυτοί και αυτές που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κουβαλούν το σταυρό της εθνικής καλλιτεχνικής περηφάνειας και προσπαθούν με κάθε άτιμο μέσο να υποβιβάσουν στα μάτια του ελληνικού λαού όποιον κακομοίρη τυγχάνει να διαθέτει ταλέντο και φωνή και -μάλλον λόγω πείνας και οικονομικής εξαθλίωσης- αναγκάζεται να πάει στην Ευροζωοπανύγηρη της μουσικής. Είναι επίσης γνωστό σε όλους πως κρέμομαι από τα χείλη των εθνικών παρουσιαστών μας που με λόγια μεστά, λιτά αλλά με νόημα, προσπαθούν να αναπτερώσουν το ανύπαρκτο τελευταία, εθνικό μας αίσθημα και να μας πείσουν ότι πρέπει να υποστηρίξουμε πάση θυσία τον εκάστοτε απεσταλμένο μας, αλλιώς είμαστε προδότες της Μεγάλης Ιδέας.
Συνήθως όλα αυτά κινούνται και στη σφαίρα του αστείου κιόλας -όπου "αστείο" ονομάζουμε αυτό το καμμένο "χιούμορ" που διαθέτουν οι τηλεπερσόνε, επιπέδου "κοροϊδεύουμε άνθρωπο με προβλήματα ομιλίας" -ναι κύριε Λάκη μας, εθνικέ τιμητή των πάντων, το είδαμε και αυτό. Συνήθως, συνεχάω, όλα αυτά κινούνται και σε ένα πλαίσιο ελαφρότητας και χαλαρής διάθεσης, από αυτό το γνωστό που "και αυτό χρειάζεται ρε αδερφέ" (ακριβώς φίλε μου, με τόσες εκπομπές για τις τέχνες, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τόσα ντοκυμανταίρ κλπ, ε χρειάζεται και μισή ωρίτσα χαβαλέ τη μέρα ε; Μάστα..). Χτες το βράδυ όμως, μη μπορώντας για άλλη μια φορά να κλείσω μάτι νωρίς και επειδή έχω δανείσει το σκληρό με τις ταινίες και τις σειρές στον κουμπάρο μου, αναγκάστικα να δω τηλεόραση. Ευτυχώς εκεί που μένω, δεν πιάνουν όλα τα κανάλια όλη τη μέρα. Χτες κατά τη 1, έπιανε μόνο τις ΝΕΤ, τον ANT1 και το ALTER. Τι να βάλω, έβαλα να χαζέψω κανα κωλαράκι στο Όλα. Ναι μπορεί να είμαι ανωτέρου πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου, αλλά ένα ωραίο κωλαράκι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν άνδρα σε όλα τα μήκη και πλάτη τση γης.
Ε και προφανώς είχε θέματα από την Ευρωαηδία.
Λοιπόν θαύμασα πραγματικά το νέο επίπεδο χαζομάρας ορισμένων ατομακίων. Μιλάμε για ΧΑΖΟΜΑΡΑ. Όχι αστεία χαζομάρα. Εκνευριστική και ελλεεινή χαζομάρα. Χαζομάρα ποινικό αδίκημα. Χαζομάρα τύπου "φέρτε μου ένα στουμπωτήρι να τους το βάλω να πιάσει από στόμα μέχρι εκεί που είναι πάντα σκοτεινά".
Δύο τα επεισόδια. Το ένα είναι από την εκπομπή του Γιαννάκη του Ξανθόπουλου, του καλού παιδιού. Είναι προφανώς ένας τύπος κοπελιά με μεγάλη μύτη και κακάσχημη καρικατουρίστικη μουτσούνα που είναι πολύ πορωμένη με το θέμα. Και της κάνουν ένα δώρο με μια σημαία άλλης χώρας που παίρνει μέρος. Και ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ στην κράνα η τσούρδω! Γυρνάει με ένα υποτιμητικό υφάκι προς τους τεχνικούς μάλλον και λέει πικραμένη και θυμωμένη "έχεις και παιδιά. Μπράβο. Έτσι θα τα μεγαλώσεις; Γενίτσαρους θα τα κάνεις;"..
και μένω κάγκελο! Τί λες; Πάμε καλά; Τι λες μωρή λατέρνα (με ή χωρίς γαρύφαλλα), τι λες ρε κνώδαλο, ρε απολειφάδι, ρε καραγκιόζη (ο καραγκιοζοπαίχτης μας έφυγε. Μείνανε όμως οι καραγκιόζηδες) μωρή χαζοβιόλα; Τι λες στον άνθρωπο για το παιδί του και για γενίτσαρους; Η εθνική μας συνείδηση και το πατριωτικό μας συναίσθημα ρε ηλίθιε εξαρτάται από το αν "μας" αρέσει και κανα άλλο τραγούδι εκτός από τα δικά μας; Α σιχτίρ πια, με κάνετε και ασχολούμαι με όλους τους τραγικούς εδώ μέσα!
Οκ δεν την παλεύω άλλο να γράψω και για το άλλο βιντεάκι στο Όλα γιατί στο τσακ είμαι να αρχίσω να βρίζω σκαιότατα. Να βρίζω, όχι να κοροϊδεύω.
Και τελειώνω με μια δήλωση που εύχομαι να μην αντιπροσωπεύει μόνο εμένα και τους 10 ανθρώπους που κάνω παρέα :
ΣΤΑ ΤΣΙΜΠΙΡΔΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΡΟΤΈΤΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΣΑΣ. ΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
και στα greeklish για να τα καταλαβαίνουν και οι γελοίοι που υπερασπίζονται την πατρίδα μέσω της χαζομάρας αυτής.
STA TSIBIRDONIA MOY KAI I GIOURITETOIA SAS KAI O SAKIS SAS. OKSOOOOOOOOOOO

20 comments:

Anonymous said...

Συμπτωματικά, χτες βλέπαμε με τον Gi Gaga Kouni Beli το ΟΛΑ στο σπίτι μου. Και συμπτωματικά, μας πήρε ένας ακόμα φίλος τηλ. εκείνη την ώρα να κάνουμε μάζωξη με πίτσες και άλλα σκατουλολοϊδια την Πέμπτη και αντί για ταινία να δούμε κωμωδία, δηλαδή τους ημιτελικούς της Eurovision. Είστε καλεσμένοι με την κα Προφήταινα να συμμετάσχετε στο απόλυτο γέλιο.
:-)

Έχεις δίκιο που συγχίζεσαι αλλά είσαι νέο παιδί και είναι κρίμα να πάθεις τίποτα σε τόσο νεαρή ηλικία για τα νούμερα. Διασκέδασέ το.

Zaphod said...

Ρε οξωωωωωωωωωωωωω!!!

Πέστα ρε προφήτη να μην αισθάνομαι μόνος!!!

Stefanos said...

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση αλλά δυστυχώς πρέπει να αρνηθώ ευγενικά γιατί δε θα την παλέψω και θα σου σπάσω την καινούρια τουβού.
Σορρυ για την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά Σάββατο πρωί πρωί είχα μνημόσυνο γιαγιάς και δε μπορούσα να ξενυχτάω..

Ζαφονδα έτσι ρε μλκ.. Κατάρα και μήνυση!!

Unknown said...

Παραξενεύομαι όμως που ήξερε τη λέξη "γενίτσαρος"...

Άραγε την καταλαβαίνει κι όλας;

(Ψιτ... εσύ η πάνου πάνου... δεν αφήνεις τις μπυρομαζώξεις και να κατσεις να γυαλίσεις τα ζάρια σου;)

Anonymous said...

Darthiir The Abban >
Τα ζάρια μου είναι γυαλισμένα και έτοιμα. Στον κύριο Προφήτη να τα πεις αυτά.

Sophia said...

Από το ΟΛΑ είναι εμφανές ότι ξεχνάνε να βάλουνε οι ανορθόγραφοι το αρχικό "Φ"... Τςτςτςτς.... Μα, όταν εγώ σας το λέω ότι πρέπει να ποινικοποιηθεί η βλακεία και η χαζομάρα, καλέ, και θα χεζούμασταν στα μπικικίνια, και θα το ξανασκεφτόσαντε μερικοί (λέμε τώρα...). Ευτυχώς, τελειώσαν τα μαθήματα, και γλυτώσαμε τις συζητήσεις με τα πιτσιρίκια για την Γιουρ(γι)οβίζιον, και το να ακούνε με πάθος τους αοιδούς (αηδούς μήπως?) και τα άσματα στα διαλείμματα. Αυτό πάλι βέβαια με την περιόδικότητα στην λήψη των καναλιών, το ζω κι εγώ ένα πράγμα τις περισσότερες φορές, αλλά έχω μεγάλο στοκ στο σπίτι από εναλλακτικές λύσεις, πλους μια σουβλακερί ακριβώς στα 5 μέτρα από την πόρτα μου. Καταλαβαίνεις τώρα...
;-Ρ

Anonymous said...

Όξωωωωωωω κι από μένα στα καραγκιοζάκια των μέσων μαζικής εξημέρωσης που προσπαθούν να δώσουν σημασία σε ένα πανηγυράκι που το πληρώνει ο καημένος ο φορολογούμενος Έλληνας.
Πόσα άραγε θα πάρει ο Sakis για να τραγουδήσει;

Ellie said...

Ποιος θα με γλιτώσει από την Eurovisioniada του Σαββατόβραδου;;;;Όλοι θα μαζευτούνε να δούνε Eurovision, δεν θα την παλέψω!!!!!!

pølsemannen said...

Ακούστε ΜάΝγκες και ΜαΝγκίτισες, ηγού θιέλου να του πάρ' του κατσαρόλ' κη του μπρίκ' του Saaaaaaaaaaaaaaakis!!!!

Μούνο κη μούνο για να ξανακούσω το κύριο υμπουργκό ανάμπτυνκζης (Με διαφεύγει το όνομα του τωρινού) να δηλώνει στο Βουλή μετά τας Ευροεκλγογάς, όπως έκανε και το κύριο Σιούφα μετά το τρίαμβο της Χέλενα ΠαπαρίΤΣου το -05 (Σουηδική μπροφορά):

Α, ρε γκωθώνια τση ανδιπολίτευσης, επί την ημερών μας (Γκζανα-) σηκώσαμε το Γιουρο-βύζιων!

Anonymous said...

Το πόσο σε πάω το ξέρεις.
Ε, βάλε λίγο ακόμη... :)

Καλά κάνω κι έχω κόψει τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Dvd, υπολογιστής και internet! Δεν χρειάζεται να τρως τίποτα στη μάπα από όσα δεν γουστάρεις.

Σιχαίνομαι Eurovision. Μόνο τότε που είχαν τραγουδάκι οι Lordi είδα. Και εννοείται ότι πήγα να φάω και ξύλο όταν χάρηκα...

Tanila said...

Δε ξεκινάς κανά γυμναστήριο, να πέσει και η μπάκα, αντί να βλέπεις αηδίες στην τηλεόραση;

Stefanos said...

Δεν πατάω εγώ σε γυμναστήρια ρε απάλευτο πλάσμα.
Κάνω ποδήλατο όμως :D

Tanila said...

Με 2 βοηθητικές που κάνεις δε μετράει

Stefanos said...

Δεν είμαι αθηναίος εγώ αγάπη μου, να μην ξέρω να κάνω ποδήλατο :p

Tanila said...

Χώρκατε

Wizard! said...

Χαλάρωσε αφεντικό! Κλείσε τον ήχο, ή εναλλακτικά βάλε στο iPod Sepultura, και χάζεψε απλά τα μουνάκια... Έχασες και τις Ουγγαρέζες που δεν πέρασαν στον τελικό...

Stefanos Max said...

ΜΠΛΟΓΚΟΚΟΥΙΖ

Ποιος γνωστος ηθοποιος απο τη δημοφιλη σειρα του mega "Πολυκατοικια" εχει δικο του προσωπικο blog;

http://blogo-sphera.blogspot.com/2009/05/blog-post_16.html

BioLogos said...

Eπινα τσίπουρα στο Βραδέτο (κεντρικό ζαγόρι άσχετοι) και δεν ήμουν σε κατάσταση να πιάκω τελεκοντρόλι.

Όξω,ουστ και τα σχετικά αλλά όταν κάνεις διακοπαί (εγώ) αυτά τα ελληνικά φολκλόρ φαίνονται πολύ αστεία και τέτχια σε τέτοιο βαθμό που ασχολείσαι μόνο για κανά κωλαράκι...(ω ναι προφήτα συμφωνώ και επαυξάνω)!

ellinaki said...

Ωραία τα λες. Να δεις ωραία που θα στα πάρει και η ΕΡΤ στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ, για να χρηματοδοτήσει την εθνοβλακεία της επόμενης χρονιάς :)

Marina said...

Η κατάρα σου και τα περίφημα τσιμπιρδόνια (αφασία λέξη) έπιασαν. Μάτιασες τη Ψωροκώσταινα και ο Sakiss πηρε τον πούλο..