Thursday, May 28, 2009

Back in black

Πήγα στην πρώτη συναυλία μου στις 27.6.1993. Οι Metallica έπαιζαν στο γήπεδο του Πανιωνίου, με support τους Cult και τους Λευκή Συμφωνία.
Δύσκολα ξεχνιέται αυτό το συναίσθημα του χαμού. Αυτός ο πανζουρλισμός και η πόρωση. Ήταν και στα πάνω τους τότε, ο Hetfield τρελλός frontman -ακόμα το ψιλοέχει, αλλά τον έχουν κουράσει τα Jack- , ο Newsted μορφή του κερατά, ο Hammet έδινε ρέστα και ο Ulrich αν και γενικά ψιλοκουλός, έπαιζε εξαιρετικά. Είχα γνωρίσει και ένα ωραίο κοριτσάκι από κάποιο λύκειο της Γλυφάδας νομίζω. Αλλά που κινητά και τέτοια τότε ..χεχε..
Όταν βγήκαν στη σκηνή, η αρένα είχε μετατραπεί σε.. αρένα. Γιούργιααααααααααααα λέμε. Ευτυχώς φόραγα τις -μεγάλη μόδα τότε- 10αρες Martens και έχω ακόμα δάχτυλα στα πόδια μου. Δεν τις ξαναφόρεσα. Ποτέ δε με βολέψαν τα κωλοπράματα. Οι αρβύλες του στρατού ήταν κλάσεις ανώτερες. Τέλος πάντων.
Και τα χρόνια περνάνεε.. και πήγα σε αρκετές. Paradise Lost, Blind Guardian, Dog Eat Dog (με έσυρε ένας κολλητός αλλά καλά περάσαμε), Rolling Stones, Τρύπες δυό τρείς φορές μέχρι και Ξύλινα σπαθιά, Anathema, Iggy Pop. Έκανα και το μεγάλο λάθος (δε φταίω εγώ πραγματικά δε γινόταν να μην πάω..) και πήγα Scorpions-Whitesnake πριν δυό χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας το πέρασα πίνοντας μπυρίτσα και κοιτώντας οπουδήποτε αλλού εκτός από τη σκηνή. Μιλάμε για χρέπια ολκής. Τα λεφτά μας πίσω και τα λοιπά. Έχω πάει μέχρι και στον Jean Michelle Jarre και μάλιστα με το Zaphod! (μπήκαμε τζαμπέ στο διάλειμμα της πρόβας τζενεράλε μια παρέα με καννίβαλους και το παίζαμε κύριοι.χααχαχαχα)
Στο Rockwave δεν έχω πατήσει ποτέ. Μόνο Sabbath ήθελα να πάω για να προλάβω τον Ozzy ζωντανό. Αλλά δεν έκατσε -δε θυμάμαι γιατί. Άσε που δε θέλω να δίνω λεφτά σε αυτούς τους αχρείους της Μαλακάσας..
ΣΗΜΕΡΑ όμως, θα γίνει τση ποπέας.
Έχει AC/DC στο Ολυμπιακό στάδιο, με support τους The Answer. Ελπίζω τα μπαρμπάδια της Ροκ να μην έχουν ξεπέσει τόσο πολύ όσο οι Scorpions και οι WS. Ελπίζω ο Angus να αντέχει να παίξει 1 1/2 - 2 ώρες πάνω στη σκηνή χωρίς να χρειαστεί να του κάνουμε μασσάζ στην πλάτη και τις πατούσες. Η Rosie να κόβει βόλτες, το τραίνο να σφυρίζει και να τσιροκοπάμε όλοι στα Back in black

Highway to Hell

Hell's bells

TNT

High Voltage

Thunderstruck

Rock n Roll train

You shook me all night long

Dirty deeds done dirt cheap..

For those about to rock : We ll salute you later .. ΟΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ,και οι χορδές στα κάγκελαααααααααααααααααααααααααααααα
ZAPHOD ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Οκ οκ οκ.. ψάχνοντας τώρα στον γιουτιούμπι για βιντεάκια βρήκα ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, της μουσικής και της τριπλέτας σφύρα-άκμονας-αναβολεύς.. H CELINE DION ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ AC/DC - Υοu shook me all night long..

Σα να τραγουδάει ο Τσαλίκης την Ταξιδιάρα Ψυχή.
Δε φτάνει που είναι Καναδή δηλαδή, προσθέτει και άλλα στο criminal record της. Την παραδίδω στη χλεύη των ροκάδων.. airguitarιζεις κιόλας. Κατσίκα! Ουστ θα πάρω πέτρα!

8 comments:

Anonymous said...

Αν πας, να περάσεις τέλεια και να το ευχαριστηθείς!

Sophia said...

Καλά, δεν ντρέπεσαι να βάζεις βίντεο με την ξενέρωτη στο ίδιο ποστ (βασικά να _ΒΑΖΕΙΣ_ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΕΡΩΤΗ) με σοβαρά και αξιοπρεπή άτομα?? Τςτςτςτςτς... Μα είναι δυναμόν? Καλά που δεν το πάτησα κατά λάθος, να αυτοκτονήσουν τα twitterάκια του laptop (εικάζουμε ότι έχει..)!
;-Ρ

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Βασικά τα twitterάκια του laptop σου έχουν αυτοκτονήσει προ πολλού Σοφία μου!
(Τον τούρκο μου μέσα...)

Marina said...

Χμμ! Εχασες το 1989 τους Pink Floyd στον ΟΑΚΑ..εκεί να δείς πόρωση!

σπόρος said...

Βαλτός είσαι έτσι, το πήξιμό μου μέσα...

Υ.Γ. "βασανίσου" & για εμάς, ναι ;)

Tanila said...

Θα πας σε συναυλία ροκ με το πι γέρο;
Μπράβο κουράγιο!
Μην πας μόνος σου όμως, πάρε και την νοσοκόμα σου μαζί μη σου πέσει η πίεση, μη νιώσεις καμιά υπογλυκαιμία βρε αδερφέ...

spooky said...

Με τους Καναδούς δεν έχω πρόβλημα, αλλά αν είχα γιο και μου γύρναγε απ'το δισκάδικο με δισκάκια της Celine Dion, της Cher και του Boy George θα είχα αποτύχει σαν πατέρας. Ή μάλλον, θα ξύπναγε μέσα μου ο Darth Vader.