Thursday, March 12, 2009

Μπλογκοπαίχνιδο τσαντισμένο

Ε δε μπορώ να μην απαντήσω τώρα που παρέλαβα δύο προσκλήσεις...
Η μία από τη Λεξοτανίλα και η άλλη απο τον Αιρετικό.
Με καλέσανε λέει να πω 5 πράγματα που με συφιλιάζουν.
Μόνο 5 ρε σεις; Τι άδικοι που είστε! Ώντας γνωστός υπεργκρινιάρης , αν και ο Zaphod με ξεπερνά άνετα ακόμα και όταν κοιμάται, που να βρω μόνο 5 από τα άπειρα πράγματα που με βγάζουν εκτός ρούχων –εντ μπηλίβ μι, ιτ ιζ νοτ εϊ μπιγιούυουτιφουλ σάϊτ. Άσε που νομίζω αγαπητέ μου αναγνώστη, Αναγνώστη (ναι σε έχω βρει Αναγνώστη που με αναγ..ωχ.. μουμπλε μουμπλε..χρουτς χρουτς..καλά ας μη πω χαζομάρα και ξεφτιλιστώ..εεε..που με διαβάζεις) οτι το χω ξανααπαντήσει αυτό το πράμα..
Αλλά τέλος πάντων, πάντα υπάρχει ένα περιθώριο για ανανέωση τέτοιας λίστας μια και κάθε τρεις και λίγο μας ενοχλούν διαφορετικά πράγματα.
Γκόου !
1. Τα φίδια τα κολοβά. Ξέρετε, αυτές οι παλιολινάτσες που σου χαμογελάνε από μπροστά και από πίσω λένε παπαριές. Αυτοί που αντιμετωπίζονται μόνο με μεθόδους δημοτικού και βγάλε –δλδ κλωτσές (όχι κλωτσιές, κλωτσές ρε!) , χαστούκια (γιατί οι μπουνιές είναι μόνο για αντιπάλους που σέβεσαι) και αισχρότατα καντήλια. Κάτι τέτοιες άθλιες μορφές εμβίων που συν τοις άλλοις ενίοτε έχουν και ψευδαισθήσεις μεγαλείου και κρύβονται και πίσω από μερικά «βύσματα» για να καλύψουν τις παπαριές τους.
2. Όλος ο ελληνικός γκλαμουρόκοσμος από κορφή μέχρι πάτο. Αν και αμφιβάλλω για το αν η λέξη «κορφή» μπορεί να αποδοθεί σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με αυτό το εντελώς αρχετυπικό μίασμα. ΌΚ ίσως να παραλείψουμε την κάθετη περιγραφή και να το πάμε σε οριζόντια. Παμ πάλι. Όλος ο ελληνικός γκλαμουρόκοσμος από τη μία άκρη του πάτου ως την άλλη. Ηθοποιοί, τραγουδιάρηδες/τραγουδιάρες, παρουσιαστές,δημοσιογράφοι,μοντελομοντέλες,κοσμικοκιουρίες και κοσμικοκιούριοι. Οταν θα έρθουμε στην εξουσία θα γιαουρτωθούν ομαδικά στην πλατεία Συντάγματος και σκέφτομαι σοβαρά την κλασσική μέθοδο πίσσα και πούπουλα! «Και όλα τα σκυλιά της πίστας» σκηνικό.. Α και όλοι οι λοβοτομημένοι που τους θαυμάζουν. (Ωρέ, θα αδειάσει η Ελλάδα..)Με ελάχιστες φαεινές εξαιρέσεις φυσικά. Όπως σε κάθε κανόνα.
3. Οι κάθε είδους πορωμένοι, κολλημένοι και δογματικοί. Είτε είναι επιστήμονες, είτε θρησκόληπτοι, είτε οπαδοί ομάδων, είτε κομματόσκυλα είτε αριστεροί, είτε δεξιοί είτε ο,τιδήποτε. Αυτοί που δεν αναγνωρίζουν τίποτα άλλο στον κόσμο ως αληθινό πέρα από το κόλλημά τους. Bonus χαρακτηριστικό αναγνώρισης είναι η φάτσα δυσκοίλιου και η έλλειψη χιούμορ όσον αφορά το κόλλημά τους κυρίως.
4. Και τώρα που το ανέφερα, πόσο με συφιλιάζουν οι άνθρωποι που δεν έχουν χιούμορ! Εντάξει, το να μην είσαι γεννημένος κωμικός δεν αποτελεί αμάρτημα προφανώς. Αλλά το να σε ενοχλεί οποιοδήποτε αστείο για το οτιδήποτε ε παραπάει ρε παπάρα. Ειδικα αν μετά από αυτά σκας στο γέλιο μόνο όταν βλέπεις γριές να γλυστράνε και να πέφτουν και τρακαρίσματα με νεκρούς, ε τι να σου πω είσαι για πολλά χαστούκια.Αυτοί οι καμμένοι που λέτε εμένα με ενοχλούν πολύ. «Αααα πως εκφράζεσαι έτσι, δεν είναι αστείο αυτό. Δεν κάνει να αστειεύεσαι για τους νεκρούς/κοντούς/ψηλούς/ξανθούς/άσπρους/μαύρους/κοκκινους με μαύρες ρίγες/οδηγούς νταλίκας/χειριστές ζαμπονοκόφτη/κατασκευαστές ποστίς για κανίς και ό,τι να ναι. Φτάνει ρε! Μη σας πω τίποτα για την πολιτικαλι κορεκτ χαζομάρα σας. Διανοητικώς προκαλούμενοι τύποι! (Mentally challenged αν δε το πιάσατε το υποννοούμενο) (η μετάφραση δεν είναι δική μου, αλλά δίνει ρέστα )
5. Οι ψευτο-οτιδήποτε. Για παράδειγμα οι ψευτοκουλτουριάρηδες . Σιγά ρε αλάνι, σου είπαμε ότι δε μας αρέσει ο Τρίερ, δε σου βρίσαμε τη μάνα. Μη μας κοιτάς με αυτό το υποτιμητικό υφάκι των χιλίων διακοσίων καρδιναλίωνε. Τσιλ άουτ. Γιατί άμα πας να μου πιάσεις εσύ την κουβέντα για τους εξπρεσιονιστικούς παλιμπαιδισμούς της σουρρεαλιστικής μεταμοντέρνας καρεκλοποιίας για να με κάνεις να θαμπωθώ από το βάθος σου, θα αρχίσω και γω να σου λέω για pseudo-Riemannian manifolds και αναλύσεις για το θεώρημα μη-πληρότητας του Goedel. Ζώο ε ζώο. Ο καθένας στην ειδικότητά του. Μαγκιές στους απέξω δε δεχόμαστε . Να πας να πουλήσεις μούρη στους ομοίους σου άμα σε παίρνει.Τα ανωθεν επεκτείνονται και σε όλους τους ψευτο-x.
6. Bonus πίστα, φάϊτ : Οι συνάνθρωποί μου. Μου τη σπάνε. Με μερικές εξαιρέσεις, η φυσική μου τάση είναι να αντιπαθώ ή να αδιαφορώ για τους πάντες γύρω μου. Μου τη σπάνε οι μαλάκες στο δρόμο, ακόμα και όταν εγώ φταίω. Μου τη σπάνε οι κυράτσες στα σουπερ μάρκετ. Μου τη σπάνε οι πωλήτριες στα σουπερ μαρκετ που κάνουν 5 ωρες για να σου δώσουν ρέστα απο 50ρικο – όταν ο λογαριασμός είναι 49.20. Μου τη σπάνε οι κοστουμάτοι με τους χαρτοφύλακες. Μου τη σπάνε οι μεταλλάδες, οι ροκάδες, οι αρενμπάδες, οι σκυλάδες. Μου τη σπάνε οι περιπτεράδες. Οι γιατροί. Οι νοσοκόμες (χμμ..ίσως όχι τόσο). Οι οδηγοί νταλίκας. Οι επισκευαστές ασανσέρ. Οι παπάδες. Οι λιμενοφύλακες. Οι φαροφύλακες. Οι οδοκαθαριστές. Οι υδραυλικοί. Οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Οι ανώτεροι. Οι κατώτεροι. Οι μικρομεσαίοι. Οι μεγαλομεσαίοι. Οι μεγαλομεγάλοι. Οι μικρομικροί. Οι πλούσιοι επαναστάτες. Οι φτωχοί μαλάκες (χτυπάν κουδούνες τώρα).Οι μπακάληδες, οι μανάβηδες και οι μούτσοι πιρόγας. Οι φουρνάρηδες, οι διπλωτές κρουασάν, οι ισιωτές μαλλιών και οι τυλιχτές τσουρεκιών. Ολοι μου τη σπάνε.Εκτός από τους ευγενικούς σερβιτόρους, τους καλούς μάγειρες και τους καλούς οινοποιούς. Και προφανώς τους γαμάτους φίλους. Και κυρίως ΕΣΥ! Ναι εσύ! Οχι, ο εαυτός μου δε μου τη δίνει καθόλου. Γιατί να μου τη δίνει άλλωστε; Τους άλλους εκνευρίζω, εγώ μένω ήρεμος!
Ε τώρα ποιον να καλέσω. Όλοι έχετε καλεστεί σχεδόν, αυτοκαλεστείτε οι υπόλοιποι. Ξέρω γω; Πολσεμαννεν, Αουρίτα, Μπινελικιάρισσα, Γκιγκι Κουνιαμπέλας, Σοφία, ε ναι..

27 comments:

Marina said...

Απίθανος! Εχω τη τιμή να σας παραδώσω το μεγίστο βραβείο. Η περιγραφή του ψευτοκουλτουριάρη "εξπρεσιονιστικούς παλιμπαιδισμούς της σουρρεαλιστικής μεταμοντέρνας καρεκλοποιίας " είναι για όλα τα λεφτά! ΕΓΡΑΨΕΣ λεμε

DanaiShips said...

Αφέντη,

ξέχασες να αναφέρεις τα μπουζουξίδικα τσουλάκια.

Stefanos said...

Μαρίνα : Ναι ήρθε η έμπνευση για αυτή την αττάκα μεταξύ 7ης και 8ης γουλιάς φραπέ-γαλακτομπούρεκου άνευ γάλακτος.
Andrea : Τολμάς να μου πεις ότι ξέχασα κάτι; Σκέφτεσαι και για μένα τώρα; Θα βελάξεις αυθάδικο πλάσμα. Θα πλύνεις πιάτο και θα σιδερώσεις πουκάμισο, που θα πάει σύννεφο!

DanaiShips said...

Εντάξει αφέντη,λογικές και δίκαιες οι προσταγές σου.

Αλλά πρέπει να συνεχίσω να στέκομαι στο ένα πόδι;

Stefanos said...

Όχι. Να αλλάξεις ποδι.
Και δε μπορώ να σε βλέπω να πλένεις πιάτα συνέχεια.
Φέρε μια μπύρα και κλείσε την πόρτα!

brexians said...

πιες δυο λαγκερ και θα ερθεις στα ισα σου
και δυο λουκανικα με μουσταρδιτσα δεν θα σε βλαψουνε...
ΥΓ
ξεχασες τις αψητες μπιζολες ... ντροπη!

Stefanos said...

Βρεξιανίδη καλημέρα ρε.
Το ξέρω, σε έχω ξεχάσει, σορρυ ρε αδερφέ!!! Προσπαθώ να επανορθώσω!
Δύο λάγκερ μόνο; ένα τόνο λάγκερ..

και λουκανικάκι..
τις άψητες μπριζόλες τις τρώει η τιμωρημένη
(παρ'ολο όμως που γουστάρει άψητη μπριζόλα, προχτές κάτι σουβλάκια που είχα φτιάξει και ήταν καμμένα, τίγκα στην πάπρικα και το σκορδοριγανοθυμαροκρεμμυδο τα κοίταγε με ερωτική σχεδόν ματιά. Ενώ η άψητη μπριζόλα της δεν της άρεσε :p)

brexians said...

την χαλασες και αυτην
σαβουρακαμμενοφαγε...
λολ
φιλακια
προφητα και κανονισε αμμεσα για λουκανικομπυρονια..

Anonymous said...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση Προφήτη, θα επιμεληθώ λείαν συντόμως... (Αφού ξεχωρίσω 5 από τα 3.515 πράγματα που μου τη σπάνε σε αυτή τη ζωή)...

pølsemannen said...

Γιατί βρε χρυσό μου αγόρι είσαι ελιτίστας ναούμε;

Γιατί δε σε ερέσει ο λαϊκός σινεμάς του Λαρς (ΛώωSHHH στα σουηδικά);

Γιατί δε σε ερέσει το σέρβις στα λαϊκά μεγαλομπακάλικα, που διαθέντονα και πτυχιούχοι του ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής Λαγκαδά:

Και τι είναι αυτά τα μάνιφολδζ; Πολλές δίπλες; (Many folds)

Διατί δεν αγαπείς την λαϊκήν κουλθούραν;

Πήγαινε τώρα στο μεγαλομπακάλικο να ζητήσεις σεγγνώμη από το κακόμερο κοράσιο που έκατσε και σε έδωσε μα αυτοθυσία και αυταπάρνηση ρέσθα ογδοήκοντα λεφτά ακριβώς!

Αχ, αυτά τα μαθηματικά είναι του διαόλου!!!

Ellie said...

Οι μπακάληδες, οι μανάβηδες και οι μούτσοι πιρόγας....

άμα είναι ταχύπλοου οι μούτσοι αλλάζει το θέμα; χιχιχιχιχιχιχιχι πέθανα στο γέλιο πάντως!!

Aurelia Aurita said...

Ευχαριστώ πουλάκι μου για το προσκλητήριο(μου έπεσ'απ'ταχέριαα-ααα),το νεξτ ποστ μου θα είναι τα 5 εκατομμύρια πράγματα που μου ανάβουν τα λαμπάκια.Ευτυχείτε!κις
:)

Αστερόεσσα said...

Σπηλιά βρήκες; Με ψησταριά την εξόπλισες; ~☺~

spooky said...

Τους ψευτοκουλτουριάρηδες εγώ τους λέω κατρουλιάρηδες. Και είδα και κάμποσο Φασμπίντερ κι αναρωτιέμαι τι σκατά τους αρέσει. Κάτι τέτοια δήθεν ατομάκια ξυπνάνε μέσα μου τον Edmund Blackadder, Esq. και τον Greg House, M.D.

Tanila said...

2. Den έχεις δίκιο.... Εγώ αγαπώ Ψινάκη και γιατρό Φικιώρη.
4. Ξέρεις κανά ανέκδοτο με χειριστές ζαμπονοκόφτη;

Unknown said...

Ρε 'συ, αφού σε κάλεσαν δύο, έπρεπε να γράψεις πέντε για κάθε μία!
Άρα δέκα!
Και με ένα μπόνους στο καθένα πας δώδεκα...
ΟΥΦ...
Εγώ θα στα λέω όλα;;;

Stefanos said...

Πολλζε : Είμαι κε χρυσός κε ελιτίστας κε δε με αρέσκει ο λαϊγκόζ ζινεμάζ του Λαρζ. Για το σέρβις μπορώ να πω μόνο καλά λόγια όσον αφορά το Χούτερζ, αλλά από φαϊ, μάπα.
Όσο για τα μανιφόλδια, άστα, τα έχω ξεχάσει πλέον. Μόνο ως όνομα τα θυμάμαι. Σιγά μη θυμόμουν λεπτομέρειεζ από το 97 που πέρασα το μάθημα..Τα λίγα που θυμάμαι είναι ότι manifold είναι ένας χώρος του οποίου κάθε γειτονιά είναι ισόμορφη με έναν ευκλείδιο. Σε φώτισα ε;.. :p
Ellie : Όχι άμα είναι ταχύπλοου δεν αλλάζει κάτι. Με τις φουσκωτές σχεδίες έχουμε θέμα.
Αουρέλια : Περιμένω απαντήσεις :p
Αστέρω : Η σπηλιά είναι πλήρως εξοπλισμένη με 2 ψησταριές, σούβλες,σχάρες και έναν ξυλόφουρνο. Για τυχαίους μας πέρασες;
Αιρετικέ: Είσαι ο χαμένος μου αδερφός. Black Adder, House..άνθρωπέ μου!
Τανίλα : Μπλιαχ.
Ήταν δύο χειριστές ζαμπονοκόφτη, ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας...

Stefanos said...

Darth,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!! Δεν το σκέφτηκα γιατί ήμουν ελαφρώς πηγμένος με το FP7 και το ΠΟΣΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ θέλει ένα periodic report..

Sophia said...

Χμ.. ίσως καλύτερα θα ήταν να έπαιζες στο blogοπαίχνιδο που λέει:πείτε 5 πράγματα που να μην σας την σπάνε, στο οποίο, η προφανής απάντηση είναι ΕΣΥ. ΑΧΑΧΑ, βέβαια, τότε θα ήτουνε πολύ λακωνικό το ποστ και θα χάναμε την ευκαιρία να μάθουμε για τα μπαχαρικά που συνοδεύουν ένα σουβλάκι!!! (Και περισσσότερα, γιατί ένα σουβλάκι, ίσον κανένα!!)
;-P

Unknown said...

Ε όχι και παπαριές τα reports!
A για σε παρακαλώ!
Η μαμά ευρώπη ξέρει πάντα τί ζητάει!

Anonymous said...

Σε συμπάθησα γιατί φαίνεσαι καλόβολος κι ευχάριστος άνθρωπος!! :)

Gi Gaga Kouni Beli said...

Η επιθυμία σας διαταγή αφέντη!

pølsemannen said...

Έφτασεεε!!!

patsiouri said...

Και φαντάσου κάποον που διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά....

Ωχ ωχ ωχ...αρχίζουν να μου'ρχονται...

Stefanos said...

Πατς αυτό είναι θρίλλερ ρε, δεν είναι άνθρωπος!!

Zaphod said...

Ψυχραιμίουα!!!

(μαζί σου! χώσε!)

Loucretia said...

Προφητα μου, χαιρομαι που εισαι ενας ηρεμος, κατασταλλαγμενος ανθρωπος, χωρις νευρα κι απωθημενα, που δεχεσαι τον διπλανο σου οπως ειναι, με τα καλα του και τα στραβα του, τους φιλους σου με τα ελαττωματα τους κλπ, κλπ... αυτος ο Εσταρινακης ομως... πως και δεν σου εμοιασε; :-Ρ