Tuesday, October 06, 2015

Μπήκε ο Οχτώβρης, σφίξαν οι ζέστες

Ποστ επικαιρότητας το παρόν, συνοπτικού τε και ελαφρολαϊκού κραξίματος, ουδόλως σοβαρόν, τελείως σουρρεαλιστικόν.

 Υποψηφιότητα Αδώνιδος.
Τρέξαν όλοι να τον υπερασπιστούν που τον κόψαν επειδή άργησε και τραβούσα τα μαλλιοκέφαλά μου. "Ε στη χώρα που είμαστε" λίγο, "έλα μωρέ για 8 λεπτά" λίγο παραπάνω, "νταξ πως κάνετε έτσι, εδώ #ινσερτ γενικευμένο παράδειγμα ξυσταρχιδισμού " παραπέρα και καταλαβαίνεις.
Ημείς, που έχουμε μάθει να λειτουργούμε με προθεσμίες τύπου "September 10th 17:00  CET" και που άμα πας να καταθέσεις πράμα στις 17:00:01, σου βγαίνει ένα τεράστιο κωλοδάχτυλο και σου λέει "sorry mate, you re late , fuck off now" δεν καταλαμπαίνουμε γρι. Θα μου πεις "ρε ξεφτίλα ακόμα και αυτό σε πειράζει, σιγά πώς κάνεις έτσι;". Ε να, πώς κάνω έτσι για το ένα, πώς κάνω έτσι για το άλλο, πώς κάνω έτσι για το παράλλο, φάτο μπουρδέλο στη μάπα μέχρι να καταλάβεις ότι στις μονάδες μέτρησης πάει κάπως έτσι:

1 Γίγα Μπουρδέλο= 1.000.000.000 ΠώςΚάνειςΈτσι
Αφήνω εννοείται παραπέρα το γεγονός οτι ένας τύπος που δε μπορεί να τηρήσει ούτε μία προθεσμία, θέλει να είναι -σε θεωρητικό επίπεδο- ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός χρόνια μετά θα σώσει τη χώρα. Τη βλέπουμε την αναντιστοιχία ή όχι; Ρε μαν, ούτε 50 υπογραφές δε μπορείς να μαζέψεις στην ώρα σου, θα μαζέψεις το 1ΓιγαΜπουρδέλο; α σπιτάκι σου. (Όχι πως το γεγονός ότι τις μάζεψαν άλλοι στην ώρα τους εγγυάται πως εκείνοι είναι ικανοί, μη μπερδεύετε τη συνεπαγωγή με την ισοδυναμία..). Α, ομολόγησε ότι πέρασε και 2-3 κόκκινα και δε βλέπω να κουνιέται κανείς. Τι; δεν πειράζει; επειδή ήταν να καταθέσει αίτηση για πρόεδρας; ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ;



Ο Κορωνάκης φαντάρος
Πιστότατος στα ιδεώδη που ανέθρεψαν γενιές και γενιές κομματικών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο τύπος πήγε φαντάρος στις 3 του Σεπτέμβρη, ώριμος 40ρης πια (που άλλοι γυρνούσαν στους καφενέδες και κερνούσαν τσικουδιά τα παλλικάρια) και τώρα απολύεται -φαντάζομαι με εύφημο μνεία, βαθμό, ταρατατζουμ και τέτοια. ΟΚ καταλαβαίνω το πόσο αντίθετοι είναι με την ιδέα του στρατού όλοι αυτοί οι μεγαλοστελεχάρες όλων των κομμάτων(μη νομίζετε ότι οι αριστεροί έχετε το μονοπώλιο. Οι δεξιοί υψηλόβαθμοι σιχαίνονται εξίσου το στρατό με εσάς, αλλά απλά δεν το διατυμπανίζουν και φροντίζουν να λουφάρουν πιο στη ζούλα. Με κανά Ι4 με "δισκοπάθειες", μερικοί με τρελλόχαρτα-τι, αμφιβάλλεις; δεξιός με τρελλόχαρτο; ένας σκασμός. Δίπλα δίπλα με τους αγωνιστές βάζαν τα μολύβιαα στα ρουθούνια και τα σώβρακα για καπέλο όπως ο Μπλακάντερ ->μεταφορά αυτό, όχι ριάλιτι).
Σε αντίθεση με όλους εμάς τα κορόϊδα που πήγαμε -μεγάλοι μεν, δε μας κάναν χάρες δε- και υπηρετήσαμε όλη την προβλεπόμενη θητεία μας, αυτοί όλοι έχουν άλλο νομικό πλαίσιο. Όποιος πει καμιά παπαριά του στυλ "άσε ρε,"ΟΥΚΑ", ου ρε" να του κοπεί ο γέλως καθότι μπορεί να μην υπηρετήσαμε εμείς οι μαλάκες στις ειδικές δυνάμεις κιόλας, αλλά πήγαμε 12 γαμωμήνες -τόσο ήταν όταν πήγαμε, 432 να ήταν, 432 θα πηγαίναμε-, χάσαμε τις δουλειές μας και ρίξαμε και τα καραμπόλικα ξενύχτια μας να φυλάμε το ο,τιδήποτε. Να υπενθυμίσω δε στα κομμάντα, που θα γκρινιάξουν πως α. ο στρατός δεν είναι μόνο κομμάντα, έχει και άλλα στο οργανόγραμμα β.και στο μπαλκόνι σου να μείνεις 3 μέρες ξύπνιος, το ίδιο θα νυστάξεις. Μαλάκα.
Που λέτε, πήγε και η στελεχάρα φαντάρος 1 μήνα να μην έχουν να του προσάψουν και τίποτα μετά. Φυσικά ούτε η ζωή του κόπηκε στη μέση, ούτε η καριέρα του απειλείται (μια και δεν έχει καριέρα, κομματικό στέλεχος είναι, εξασφαλισμένο το παιδί). Πήγε, χτύπησε τις φραπεδιές του, θα κανε και τα κόζα του "κοίτα ρε τους μαλάκες τους καραβανάδες" και τέτοια. Και είναι και τύποις εντάξει με τις υποχρεώσεις του ναουμ. Βέβαια, καταννοώ, δε γίνεται ένα υπερστέλεχος Π.Α.Ρ και Δ.Α.Ρ να μπει σε μια δομή στην οποία θα πρέπει να ΥΠΑΚΟΥΕΙ τυφλά κάποιους μόνο και μόνο επειδή έχουν στο πέτο κάτι σύμβολα. Ζαμαί. Πα ποσίμπλ. ΙΝ-ΚΡΟΥ-Α-ΓΙΑΜΠΛ. Τι τα χουμε τα κονέ στο ΥΠΕΘΑ; έτσι; Ας πάνε να κάνουν τη θητεία τα μαλακισμένα των ψηφοφόρων που έτσι και αλλιώς άνεργα είναι, θα τρώνε και θα πίνουν και τσάμπα στο στρατο. Ίσα και όμοια; μπααα..

Δώσε κανα αίμα ρε
Σήμερα έχει αιμοδοσία εδώ στο απιθήτα, έχει και την άλλη Τρίτη. Πρέπει να είναι η 12η αιμοδοσία που πηγαίνω σε πανεπιστημιακό ίδρυμα τα τελευταία 10 χρόνια. Ε ρε έχει σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ποτέ δεν έχω δει μαζική συμμετοχή από τους διάφορους πρήχτες ανθρωπιστές εδώ μέσα. Τα τραπεζάκια τους απόξω φίσκα ήταν βέβαια, και οι αφίσες παντού σε όλο το πανεπιστήμιο, δε λες οτι δεν το ξέρουν κιόλα. Αλλά φευ. Δεν πέτυχα πάλι κανέναν τους.Ρε κοίτα να δεις παιχνίδια που παίζει η τύχη ρε μαλάκα μου..Απίστευτο ε;

Οι σειρήνες του πολέμου
Στις 11 χτυπήσαν οι σειρήνες να δούμε αν δουλεύουν. ΟΚ δεκτόν. Μη γίνει καμιά στραβή και δεν το πάρουμε χαμπάρι έγκαιρα. Αν έρχονται βομβαρδιστικά π.χ από μακριά να προλάβουμε να πάμε στα καταφύγια, μπας και σωθεί καν... ώπα.
Ποιά καταφύγια;
Έχουμε καταφύγια;
Ξέρουμε που είναι;
Με ένα πρόχειρο σερτς, έχουν να συντηρηθούν από τον βουπουπού. Πάλι με πρόχειρο σερτς, δεν έχω ιδέα που μπορεί να βρίσκονται.
Οπότε τι κάνουν οι σειρήνες πολιτικής προστασίας; αντίστροφη μέτρηση πριν μας σκάσουν τα μπομπίδια στο ξεράδι, μην πάμε ανενημέρωτοι και δεν ξέρουμε ότι μας βομβάρδισαν;
Όποιος έχει λεπτομέρειες παρακαλώ να με διορθώσει. Ειδικά αν είναι κάποιος που ξέρει που μπορώ να βρω πληροφορίες για τα καταφύγια-αν υπάρχουν ακόμα.

Επίσης συμφωνώ με το Θωμά το Βάρβαρο σε αυτό το ποστ απο το οποίο κουοτάρω ξεδιάντροπα:
[Καιάδας] Στους παπάρες που κάνουν ζογκλερικά στα φανάρια
Έχουν πάντα την ίδια εμφάνιση. Μαλλί που έχει τζιβώσει σαν μπουχάρα μπορδοροδοκόκκινη των οχτώ δισεκατομμυρίων κόμπων, μούσι τζιχαντιστή (για τους άντρες, αλλά όχι απαραίτητα), μπλουζάκι από κάποια ska ή ρέγκε μπάντα που βγάζει το ίδιο τραγούδι με άλλο τίτλο εδώ και 15 χρόνια, βράκα διασταύρωση Κρητικού με MC Hammer και σταράκια σε χειρότερη φάση αποσύνθεσης κι απ'τη φάτσα του Μίκι Ρουρκ. Περιμένουν πότε θα ανάψει το κόκκινο για να βγουν στη διάβαση και να αρχίσουν να πετάνε μπάλες στον αέρα ή να στριφογυρίζουν αλυσίδες με φωτιές στην άκρη, νομίζοντας ότι διασκεδάζουν τον Έλληνα οδηγό που ως γνωστόν είναι ήρεμος και πράος και δεν ψάχνει αφορμές να διαπράξει κατά συρροήν ανθρωποκτονία. Κάποιες φορές φαντασιώνομαι ότι απορροφώνται τόσο πολύ από την "τέχνη" τους, δεν προλαβαίνουν να πηδήξουν στο πεζοδρόμιο και γίνονται μπουγάτσα με κιμά από κάποιο διερχόμενο φορτηγό. Και δεν το μετανιώνω καθόλου.
Εσταρινακική συμπλήρωση: Κάποιες φορές φαντασιώνομαι ότι δεν έχει να κάνει με την απορρόφησή τους από την "τέχνη" τους, ούτε με το αν προλάβουν να πηδήξουν στο πεζοδρόμιο. *ιβιλ σμαϊλ*





4 comments:

Thomas the Barbarian said...

"Το ξεδιάντροπο κουοτάρισμα είναι η ειλικρινέστερη μορφή κολακείας".
Θωμάς ο Βάρβαρος.
Υ.Γ. Τι θα πει "δεν έχει καριέρα, κομματικό στέλεχος είναι". Πιο προσοδοφόρα καριέρα απ'το κομματικό στέλεχος δεν υπάρχει.

Πρόεδρος Α.Π.Ι. said...

Πάλι Πασόκ ρε πούστη μου. Παντού βρίσκεται αυτή η νοοτροπία.

1. Εμείς να τη βγάλουμε καθαρή και να είμαστε εντάξει και στ' αρχίδια μας όλα! Και αν παραβιάσουμε και λίγο το νόμο, κλάιν, όλοι το κάνουνε!
2. Βύσματα. Βύσματα παντού. Πιο Πασόκ και από πασόκ.

pølsemannen said...

Ρε φίλος, μη τρελαίνεσαι, οι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης είναι αντιαεροπορικά καταφύγια! Διάβασε και κάνα Metro 2033 και Metro 2034 για να μορφώνεσαι! :-P

ria said...

εγώ τι να πω που κοιμόμουν και ξαφνικά ακούω τις αντιαεροπορικές σειρήνες να χτυπούν; τηλεφωνώ στη μονάδα να δω μήπως έχουμε πόλεμο, δεν είχαμε, πάω να ξανακοιμηθώ και πάλι χτυπούσαν, τα είδα όλα.
σιγά που υπηρετεί ο πως τον λένε. το δικό μου το παιδί θα κάνει 12 μήνες σε όποια μονάδα έχουν ανάγκη και αυτοί τον κώλο τους τον έχουν στα μετάξια... του γιου μου του είπα, μέσον δε βάζω, θα υπηρετήσεις όπου σε βάλουν γιατί με τόσο κόσμο που εξυπηρέτησα λόγω βαθμού, έχω σιχαθεί τις υστερικές μανάδες που υποφέρουν τα τζιέρια τους στην παραμεθόριο παπάγου χολαργού.

καλό σαββατοκύριακο!