Monday, May 21, 2012

..και τί πειράζει;

Να σοβαρέψουμε λίγο;
Ο άνθρωπος θα πιστέψει με μεγάλη θέρμη ο,τιδήποτε φοβάται πολύ πως είναι αλήθεια και ο,τιδήποτε ελπίζει πολύ να είναι αλήθεια. Συνήθως αυτό μένει εντός λογικών ορίων.
Ένας άλλος κανόνας σαβουάρ-βιβρ, αλλά βιβρ με την κυριολεκτική έννοια, λέει ότι 

"όταν η μαλακία σου κοντράρεται με την πραγματικότητα, η πραγματικότητα ΠΑΝΤΑ κερδίζει".
Π.χ, είσαι επαναστάτης, ψαγμένος κλπ και δεν πιστεύεις στις μπαρούφες που λέει η επιστήμη περί βαρύτητας. Πιστεύεις ότι είναι μια σκοτεινή συνωμοσία αιώνων για να βγάζουν λεφτά οι φυσικοί κλπ κλπ, ότι μας έχουν επιβάλλει ψυχαναγκαστικά και εγκεφαλοπλυστικά το "γεγονός" ότι άμα πηδήξεις από το μπαλκόνι θα πέσεις και οτι αν ΘΕΛΟΥΜΕ, μπορούμε να πετάξουμε. Από αυτή τη σκευωρία λοιπόν βγάζουν τρελλά λεφτά οι αεροπορικές εταιρίες επειδή αν ΞΕΡΑΜΕ οτι μπορούμε να πετάξουμε, θα πηγαίναμε μόνοι μας παντού και δε θα κάναμε δισεκατομμύρια τζίρο σε αυτούς κλπ. 
Έτσι λοιπόν, αφού έχεις εμφανιστεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, σε έχουν κάνει ήρωα, το τουίτερ βουήζει για το θάρρος και την παρρησία σου και τις κοχόνες που έχεις να τα βάζεις κόντρα με το κατεστημένο και τα συμφέροντα, μια μέρα πηδάς από τον τελευταίο όροφο ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη...
και γίνεσαι χαλκομανία στο πεζοδρόμιο, 200 μέτρα παρακάτω. Λυπηρό, αλλά αναπόφευκτο.
Το φαγες μόνος σου το κεφάλι σου, επειδή.. ήσουν μαλάκας αγόρι μου. Θανατηφόρα,ανεπανάληπτα και αμετάκλητα μαλάκας. Το ξερό σου δε μπορούσε να χωρέσει την πραγματικότητα γιατί ήσουν από αυτούς με τα ροζ συννεφάκια σε συνδυασμό με ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Ήθελες να πας κόντρα σε κατεστημένα, δημιούργησες πολύ ωραία τις συνωμοσίες σου, βρήκες και 10 συμπαθούντες χειροκροτητές από κάτω, τέλος. Κόντρα σε ό,τι πίστευες, κατέληξες όπως ήταν προφανές από την αρχη ο,τι θα καταλήξεις.
Κόντρα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, η φύση γράφει στα παπάρια της το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Οι νόμοι της και ο τρόπος που λειτουργεί, δεν υπόκεινται σε διάλογο και διαπραγμάτευση. Είτε τους αποδέχεσαι, τους κατανοείς και κοιτάς πως να τους εκμεταλλευτείς ώστε να ζήσεις καλά και πολύ εντός τους, είτε σηκώνεις μπαϊράκι επανάστασης και τρως στο κασίδι σου όλη την κοτρώνα των συνεπειών.

Ναι καταλαβαίνω όλα αυτά τα σενάρια για απάτες,συνομωσίες,σκευωρίες και μπλα μπλα μπλα όλων 
των σατανικών επιστημόνων που καθημερινά σηκώνονται από το κρεβάτι τους για να καταστρέψουν τον κόσμο και να βγάλουν δισεκατομμύρια στην πορεία, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. 
Ακόμα πιο ελκυστικοί δε είναι και οι καλοί φιλάνθρωποι σωτήρες στον αντίποδα αυτών, που πουλάνε αφιλοκερδώς και σε λογικές τιμές, ελπίδα, φάρμακα και συμβουλές γεμάτες ηλιαχτίδες, γάργαρο νερό και ιαματικές ιδιότητες. Οι ακοίμητοι αυτοί  μοναχικοί επαναστάτες που η Κακιά Επίσημη Επιστήμη τους πέταξε στα Τάρταρα και αναγκάζονται να χαρίζουν ευτυχία στον κόσμο από ύποπτες κρυψώνες σε χώρες με αμφίβολα μέτρα προστασίας του πόπολου από Μάγους-Γιατρούς, Σαμάνους και Γκουρού.
Τους ακολουθείς και γουστάρεις, γιατί η επίσημη οδός σε απογοήτευσε μια και ενίοτε, σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει ελπίδα. Και αυτό στο λένε οι κάφροι, οι αλήτες, οι ουτιδανοί. "Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Θα πεθάνεις". Και εσύ δε μπορείς να το δεχτείς αυτό, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει λύση. Δε μπορεί να συμβαίνει αυτό σε σένα.



Και γιατί οι άλλοι έχουν μια λύση για τα πάντα. Όχι άλλος πόνος, όχι άλλες αποκαρδιωτικές απαντήσεις. Μόνο μαγικές θεραπείες που θα σε θεραπεύσουν από ο,τι και αν έχεις, πολλές φορές πριν καν σε εξετάσει ο "γιατρός"
"Εξέτασε κάθε είδος ψευδοεπιστήμης και θα βρεις ένα διχτυ ασφαλείας,έναν αντίχειρα να βυζάξεις,μια φούστα να κρυφτείς από πίσω. Και μεις τι προσφέρουμε αντ'αυτού; Αβεβαιότητα! Ανασφάλεια" (Μεγάλη ατάκα του Ασίμοφ)"

Μερικές φορές δε και αυτό είναι πιο λυπηρό, έχεις κάτι το οποίο θεραπεύεται. Ή θα θεραπευόταν αν δεν έτρεχες από την αρχή να κουνήσει πάνω από το κεφάλι σου στο θερινό ηλιοστάσιο τα μαγικά του ραβδιά ο Γκαν-Σάγκι-Γκάγκα, ο θαυματουργός ημίγυμνος γκουρού. 
Ή αν δεν επισκεπτόσουν με αλφαβητική σειρά όλα τα είδη "θεραπευτών" που μπορούσαν να σου υποσχεθούν μαγικές θεραπείες.
Έτσι, σιγά αλλά σταθερά θα το φάς το κεφάλι σου, με την ίδια ακρίβεια που θα το φάει ο τύπος που πήδηξε από το μπαλκόνι. Αλλά το κακό με σένα είναι ότι θα το φας πιο αργά και πιο επώδυνα.
Ο δρόμος προς την καταστροφή σου είναι σπαρμένος με ελπίδα, χαρά και τις χαρούμενες κραυγούλες υποστήριξης και ανθρωπιάς αυτών που "στηρίζουν το δύσκολο αγώνα σου".

Βέβαια όλο αυτό είναι δικαίωμά σου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να ξυπνήσεις ένα πρωί και να αρχίσεις να κοπανάς το κεφάλι σου στα μάρμαρα με τη βέβαιη πεποίθηση ότι άμα το θέλεις πολύ και σου στέλνουν χαρούμενες σκέψεις οι υπόλοιποι, θα σπάσουν τα μάρμαρα και όχι το κεφάλι. 
Είσαι υπεύθυνος του εαυτού σου και η αυτοκαταστροφή σου άμα δεν έχεις μυαλό, δεν είναι ευθύνη κανενός άλλου. Είναι περίπου όπως ο πιτσιρικάς που του λες "γιατί αγόρι μου πίνεις τον άμπακο και μετά παίρνεις τη μηχανή και πας με 160 στην Α.Ο χωρίς κράνος;"  και σου απαντά "Γιατί μου αρέσει να ζω επικίνδυνα, γρήγορα κλπ". ΞΕΡΕΙΣ ότι οι πιθανότητές του να ζήσει και πάρα πολύ είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Αλλά ΑΥΤΟΝ δε μπορείς να τον σώσεις.
Ξέρεις που τα παίρνω εγώ;
Επειδή αυτός θα πάρει και άλλους μαζί του κατά πάσα πιθανότητα. 
10 να ακούσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της μαγικής απαλλαγής από την κακιά επιστήμη κλπ κλπ και να το πιστέψουν, 2 από αυτούς όταν πάθουν κάτι, πάνε καρφί στον Γκαν-Σάγκι-Γκάγκα αντί στο γιατρό τους, έχουμε 2 ακόμα πεζοδρόμια, 2 ακόμα πιτσιρικάδες χωρίς κράνος.
Και με νοιάζει πολύ περισσότερο η ζωή του μελλοντος θύματος, παρά η ζωή του αρχικού. Γιατί ο άλλος την έχει πάρει την απόφασή του, δεν τον γυρνάς πίσω με καμία δύναμη. 
Είναι εκεί, στο περβάζι του τελευταίου ορόφου και ετοιμάζεται για το άλμα που θα τον κάνει να πετάξει πέρα και πάνω από τους υπόλοιπους ανθρώπους, τα θύματα, τους μικρούς.
Αυτό που θέλω εγώ είναι να μην τον ακούσουν και ανέβουν και άλλοι εκεί πάνω.


Παράδειγμα : Πιάνουν 5-10 νέους φορείς HIV από αυτούς που πηγαίναν χωρίς προφυλακτικό με τις πόρνες. Και τους λένε στα κανάλια, στο τουήτερ, στο fb όλοι οι ψαγμένοι : 
"Γιατί αγόρι μου πήγαινες με πουτάνες χωρίς προφυλακτικό;"
και απαντάει το "κτήνος" : 
"Ρε μαλάκες με δουλεύετε; Εσείς δε λέγατε πριν λίγο καιρό ότι δεν κολλάει από γυναίκα σε άντρα, ότι δεν υπάρχει ως ασθένεια και οτι είναι απάτη των φαρμακευτικών; Εσείς δε βραβεύατε γυναίκα της χρονιάς κλπ την τύπισσα που τα έλεγε; Πλάκα μου κάνετε; Αφού ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ, γιατί να μην πάω χύμα;"

Μετά τι του λες; "Είσαι μαλάκας που μας πίστεψες;"
ή "καλέ δεν τα εννοούσαμε εννοώντας τα. Τα υποστηρίζαμε γιατί είναι της μόδας. Ψάρωσες;"

Το 2ο αντι-παράδειγμα, περιμένετε θα σκάσει άσχημα σύντομα.Ήταν και μεγάλο χιτ στον αγώνα ενάντια στην πραγματικότητα φέτος. Βουηξαν τα σοσιαλ μήντια από ανθρωπιά. Το ξέρετε όλοι αλλά όσο και αν θέλω, δε θέλω να γίνω τελείως κάφρος. Είναι σημεία των καιρών αυτά.
Κρίση έχει πέσει και όπου μυρίσει ανθρωπιά και πόνος, η λογική και η ψυχραιμία πάνε γερό περίπατο.

Και θησαυρίζει ο Γκαν-Σάγκι-Γκάγκα..

υ.γ : Ευχαριστώ τον Αντιδρασεξ που με έφτιαξε πρωί πρωί




5 comments:

pølsemannen said...

Αχ, πΟτάνα πραγματικότητα πόσο σε μισώ βαθιά.

Stefanos said...

Εσύ και ο Αλέξης ο Τζώνης :p

Zaphod said...

Ρεσε σαν να το έχουμε χασει γενικως!

Παραπερα, εννοείται πως συμφωνω με το
"όταν η μαλακία σου κοντράρεται με την πραγματικότητα, η πραγματικότητα ΠΑΝΤΑ κερδίζει"

αλλα οταν εχουμε παναγίες της τηνου, παναγιες με ζωνες κτλ δεν μπορω να πω πως κανει κακά ο καθε ξεβράκωτος γκουρού. Ας βγάλουν και αυτοι κανα φράγκο!

Α, ασχετο, αλλα κυκλοφορησε πως μερικες απο τις ιεροδουλες που διαπομπευτηκαν τελικα δεν ειχαν aids! Οποτε αναμενεται ενα κουλοβαχατακι αν ισχυει αυτο

Unknown said...

Μα είναι γνωστό, μόνο ο γάιδαρος πετάει!!!

(Ποιό είναι το δεύτερο αντιπαράδειγμα; Γιατί θα σκάσω μέχρι να σκάσει!!! :p)

Anonymous said...

Όρκος του Ιπποκράτη και shit. Άμα είναι τόσο αμοιβαδοειδή, να πάνε να ψοφήσουνε όξω από τη γκουρουντουάρα του Ινδού θεραπευτή. Αυτοί θέλουνε 150 χρόνια για να αναβαθμιστούν σε ζώα, τι λέμε τώρα.
Έχω τα νεύρα μου(φαίνεται;)