Monday, April 30, 2012

Εκλογική Δημοσίευση

Καλά, επειδή πήρες φόρα, σε βλέπω, μη νομίζεις ούτε πως θα γράψω τι θα ψηφίσω, ούτε θα σου γράψω τι θα ψηφίσεις εσύ. Έτσι για να ξηγιόμαστε, (Ναι έχω αποφασίσει)
(Για να μην είμαστε τελείως μυστήριοι: Δεν πρόκειται να ψηφίσω κανέναν από αυτούς που μοιράστηκαν το πλιάτσικο των 7.7 εκατομμυρίων για "έρευνα")

Θέλω να ψιλοκράξω αυτά τα τραγελαφικά που γίνονται τριγύρω, αν και όπως πολύ σοφά (μερικές φορές με αυτοεκπλήσσω) είπα πριν λίγες μέρες στον τουήτα  "γίνονται τόσα πολλά που χιουμορραγώ".

Είπα και εγώ που λες έτσι, για να μην είμαι πολύ κακεντρεχής, να σταχυολογήσω (τι λεξιλόγιο ο τρισυπόστατος, μιλάω και μουσκεύουν 2 ηπείρους παραπέρα) μερικά σιβιά υποψήφιων -νέων κυρίως- βουλευτώνε να δω τι παίζει ρε παιδί μου.
Μαλάκα μου, άμα δεν τα δεις, δε μπορείς να φανταστείς πόσοι ευφημισμοί υπάρχουν για το "δεν έχω δουλέψει ποτέ".

"Έχει ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά και τη διοίκηση επιχειρήσεων".

Τί έχει ασχοληθεί ρε πόμολο; Ασχολία είναι το πλέξιμο. Το βιτρό. Η κατασκευή "έργων τέχνης" από σάψαλα που βρίσκεις στην παραλία το καλοκαίρι.
Άκου "ασχολήθηκε με τα ναυτιλιακά".  Να έχεις κοχόνες και να πεις "πέρασα 2 φορές από το γραφείο του μπαμπά και σήκωνα τα τηλέφωνα την ώρα που είχε πάει για κατούρημα. Μετά μου κοψε μια επιταγή και την εξαργύρωσα στο λογιστήριο." Έχει και πτυχίο -ΠΡΟΦΑΝΩΣ- σε διοίκηση επιχειρήσεων (Εμ Μπι Έϊ γιδοβοσκοί). Μιλάμε έχω έναν ερεθισμό που θα κανε τον Εμπειρίκο να ξαναγράψει το Μέγα Ανατολικό, να τον κάνει 39 τόμους και να τους αφιερώσει σε μένα.
Άκου "Ασχολήθηκε".

Ο άλλος έχει "ασχοληθεί" με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ναι πήρες πτυχίο από το ΑνθυποΤΕΙ Ανωτέρας Απόξεσης Λυμάτων και Αποβλήτων με έμφαση στα Οικιστικά (βοηθός βοθρατζή) στα 22 και ως εκ του θαύματος καπάκι με το πτυχίο βρήκες θέση "συμβούλου" στο δήμο στον οποίο ήταν δήμαρχος ο κολλητός του πατέρα σου. Μετά που βγήκε νομαρχιακός σύμβουλος "ασχολήθηκες" με την τοπική αυτοδιοίκηση σε πιο κεντρικό επίπεδο. High Level που λέμε. Από παράγοντας του κώλου στις ντόπιες καφετέριες, έγινες πιο μεγάλος παράγοντας στις καφετέριες της νομαρχίας.

"Ασχολήθηκα" ενεργά με τα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια (κόλλαγα αφίσες και το παιζα μούρη στους πρωτοετείς στο τραπεζάκι της σχολής). Αμέσως μετά την αποφοίτησή μου διορίστηκα εντελώς αξιοκρατικά στο δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ και τα τελευταία αυτά 10 χρόνια, "ασχολούμαι" με το να προσποιούμαι πως βάζω βαρυσήμαντες σφραγίδες και υπογραφές σε προκηρύξεις. (Μη γελάς πικρά εσύ ο ψηφοφόρος των "μικρών", καναδυό ήρωες του 97-98 ενάντια στον Αρσένη, τέτοιο βιογραφικό έχουν. Αλλά τους εξαφάνισαν εντελώς τυχαία, μη γίνουμε και ρόμπες)

Δεν έχουν δουλέψει μέρα κανονικά οι ερίφηδες. Εκτός τι να πω, άμα δεν γράφονται τα βιογραφικά έτσι όπως τα γράφω εγώ ρε παιδί μου. Σε εμένα άμα δεις (που δεν είμαι και ο εργατικότερος νέος όλων των εποχών, ο πατέρας μου τεμπέλη με ανεβάζει, μοσχάρι με κατεβάζει) το τσιβί μου, λέει  π.χ
Από τότενες μέχρι τότενες τα ξυνα εκεί. Μετά τα ξυνα εκεί. Παραμετά τα ξυνα δώθε, τώρα τα ξύνω κείθε.
Όχι "ασχολούμαι με τις θετικές επιστήμες από το 1995".
Τώρα που το σκέφτομαι..
ρε μαλάκα μου, έχω μεγαλύτερο βιογραφικό από τουλάχιστον τους μισούς τρακόσους. ΟΚ είναι και μερικοί που έχουν δουλέψει επί 20ετίες.
Συνδικαλιστές.
Μη γελά ρε, ξέρεις τι σκληρή δουλειά είναι; Ανατσουτσούρωσε η επιδερμίς μου τώρα που στο λέω. Τους λυπάται η ψυχή μου. Ξέρεις τι τάλαντο θέλει να "ασχολείσαι" με τα συνδικαλιστικά κοινά και να ουρλιάζεις παπαργιές στις συνελεύσεις του σωματείου; Αν μη τι άλλο θέλει στομάχι.
Θυμάμαι από τότε που δούλευα στη φάμπρικα.
Και η Φώφη π.χ. Στην εθνική τράπεζα. 30 χρόνια.
Ασχολήθηκε και αυτή.
Και η Αννούλα. 'Αλλες περγαμηνές από κει. Επαγγελματικές, δε λέω. Τρελλές περγαμηνές. Τόσες περγαμηνές που άμα ζούσε ο μακαρίτης ο Ραμσής ο Πέμπτος (να τον αναπαύει ο Χόρους; ο Σέθ; Ο Όσιρις; δε θυμάμαι τώρα τι προτιμούσε), θα την είχε διορίσει υπερνομάρχη Θηβών,Λούξορ και Ασσουάν.  Και αυτή "ασχολήθηκε".  Αξιοκρατικά, δε λέω. Όλος ο κόσμος το ξέρει. Εγώ θα βγω να πω κάτι;

Και θα βγει λοιπόν τώρα αυτός ο ανεπάγγελτος (που δεν ήταν μόνο ο πρωταθλητής PS3 Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι ΠΟΛΛΟΙ - ναι και "δικοί" σου. Όχι μόνο οι γνωστοί άχρηστοι.)

Πάντως να σου πω, αν ήμουν πολιτικός και κατέβαινα τώρα στις εκλογές, θα φρόντιζα το cv μου -οκ ΑΝ υπήρχε- να ήταν όσο πιο λεπτομερές μπορεί να γίνει.
Από πότε μέχρι πότε δούλεψα και που και ως τι. Αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το χω δει παρά μόνο σε κανα δυό -και πάλι βράστα.

Και να σου πω υποψήφιε, όχι, το ότι ήσουν ένα κομματικό στέλεχος από 15 χρονών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΔΕΝ έχεις τις ίδιες εμπειρίες με εμένα, ΔΕΝ έχεις  παρόμοια ζωή με εμένα,ΔΕΝ είχες ΠΟΤΕ σου καν τους ίδιους στόχους με εμένα. Γιατί εσύ από τα 15 ήξερες ότι θα γίνεις "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ" για να μας "σώσεις" -ανεξαρτήτως πολιτικής προελεύσεως-. Το μόνο που ξέρεις να αναμασάς είναι πως θα σώσεις "τα όνειρά μας", αλλά τι να σώσεις ρε ζαβό;
Αφού δεν έχουμε ονειρευτεί ποτέ τα ίδια!


4 comments:

Zaphod said...

Ποντος!

Ειδα και εγω μερικα βιογραφικα και ψιλοχοντρογέλασα. Απλα είδα πως ειναι της μοδας (και δεν το γραφεις) το "ημανε στελεχος, διευθυντης, ιδρυτης, κουβαλαγακαφεδες στην μπηξε δειξε ΜΚΟ". Κοινως, οταν κοπηκανε οι διορισμοι, τους "διοριζανε" (εκτος ΑΣΕΠ) απο το παραθυρο!

Hades said...

Τώρα που το λες, κι εμείς εδώ τώρα ασχολούμαστε με την πνευματική ανδιάταξη της επικρατείας διά μέσου της σταδιακής ανάπτυξης φιλοσοφικών αντιλήψεων που στοχεύουν στην ολοκλήρωση και την επιμόρφωση του κόσμου.

(μην μου πεις, κεγαμό τους ορισμοί για το "περιμένω να γράψεις καμιά μαλακία και να απαντήσω επειδή βαριέμαι!)

Παρεμπιπτόντως, το βιογραφικό της Αννούλας είναι όλα τα λεφτά. Δεν είναι απλώς δεν έχω δουλέψει ποτέ. Είναι και παρεξηγούμαι που σας πέρασε από το μυαλό το αντίθετο.

αθεόφοβος said...

Αμ και οι φωτογραφίες τους;
Ακόμα και να τους ξέρεις δεν τους αναγνωρίζει, όλοι τζόβενα και με χαμόγελο οδοντόκρεμας!

Unknown said...

Μα με τί κάθεσαι και ασχολείσαι βρε παιδάκι μου κι εσύ...
Για πες τίποτε σοβαρό τώρα, τί θα ψηφίσεις;;;