Friday, March 02, 2012

Πανελλήνιες θέλουμε, τετράδια δεν έχουμε

Αγαπητέ μου Αναγνώσθα,
πραγματικά η είδηση αυτή με έχει συγκλονίσει (με "νι" πατρινό, ξέρεις) .
Σύμφωνα με ενδεχομένως έγκυρες πηγές (δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά σου λέω), ο διαγωνισμός προμήθειας των απαραιτήτων αναλώσιμων που χρησιμοποιούνται στις πανελλήνιες δεν έχει βγάλει άκρη, μια και από ο,τι φαίνεται οι φωστήρες στο Υπουργείο Δια Βίου κλπ δεν την παλεύουν.
Πραγματικά παραδίνομαι.Τι να πω μωρέ; Έχεις μια "υπουργό" "παιδείας" που κατάφερε να μη δώσει βιβλία στα σχολεία (αυτό εξακριβωμένο ε, δεν είναι ψέμμα πασοκάρες μου) και την ίδια χρονιά κατάφερε να μην έχει εξασφαλίσει ακόμα γραφική ύλη για τις εξετάσεις των παιδιών. Δεν έκατσε καλά ο διαγωνισμός λέει (είπαμε ΑΝ ισχύει)
Και αυτά (ΑΝ ισχύουν) δεν είναι αρκετά για να παραιτηθεί κανείς.
Ρε σεις, να σας πω κάτι, θέλω να γίνω πολιτικός. Οι απαιτήσεις είναι ελάχιστες, οι ευθύνες ακόμα πιο ελάχιστες και άμα αποτύχεις οικτρά, έχεις
α. Ένα κάρο ψηφοφόρους από κάτω που σε υποστηρίζουν (έλα τώρα μη ντρέπεσαι, μούτζα δω, μούτζα κει, άμα πέσει η υπόσχεση ιδιωτικά και προσωπικά, μόκο θα κάνεις πάλι. Σε ξέρω. Σε βλέπωωωωω)
β.  το ακαταλόγιστο. Και μάλιστα με νομοθετική πράξη (α ρε Βενιζέλο άρχοντα. Ήσουν πολύ μπροστά ρε ψυχάρα.)
Επίσης ως πολιτικός έχεις ανταγωνιστικές αποδοχές, πιθανότητες εξέλιξης, κανένα κίνδυνο απώλειας εισοδήματος και φυσικά το δικαίωμα να ισχυρίζεσαι ότι οποιοσδήποτε σου εναντιωθεί χτυπά τη Δημοκρατία, τη Χώρα, το Έθνος και ενδεχομένως και το Βήμα και την Ελευθεροτυπία.
Ρε δεν είναι ικανοί να αγοράσουν ούτε τετράδια ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!

το ξαναλέω

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Χ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΕΤΡΑΔΙΩΝ

Και συ αναγνώστα μου, ναι εσύ που ανήκεις στο 12-13% που θα ψηφίσει πασοκάρα τις επόμενες εκλογές (εγώ το υπολογίζω γύρω στο 20 να σου πω, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Βασίζω αυτό τον υπολογισμό ότι συνήθως μπροστά στην κάλπη αλλάζουν μαγικά οι προτιμήσεις συνήθως. Ξέρεις, δεν τους πάει το χέρι, 30 χρόνια ψηφοφόροι κλπ κλπ κλπ, μην τα ξαναλέμε τώρα), ξέχασα τι ήθελα να πω γιατί μόλις έμαθα ότι το ΓΑΠ θέλει να φτιάξει νέο κόμμα λέει και μου ρθε το πρώτο εγκεφαλικό. Θα πάθω καμιά πάρεση ρε και θα μου γίνει το χαρούμενο μουτράκι μου πατσαβούρι γαμώτο με αυτά που ακούω.

Που λες φιλάρα, δεν έχουν κλείσει τα τετράδια που θα γράψουν τα παιδιά πανελλήνιες.
Ναι αλλά ξέρεις τι έχουν καταφέρει να οργανώσουν ε;;
Ξέρεις;
Έλα που δεν ξέρεις;... αφού τα λέμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή..


Σε περίπτωση που δε θυμάσαι το επικό ποστ, ένα από τα πιο αγαπημένα αυτού του υπέρτατου ιστολογίου, ΠΑΡΤΟ να το ξαναδιαβάσεις

Να τους χαίρεσαι. Και να τους θυμάσαι ξανά στις επόμενες εκλογές.

Έλα πάμε όλοι μαζί Γιουροβύζιον να κάνουμε την Ελλάδα μας περήφανη άλλη μια φορά. Να φτάσει η ελληνική ψυχή στα πέρατα του σύμπαντος και να αντηχήσει η τιμημένη πενιά στα βρωμόσπιτα των κουτόφραγκων που όταν εμείς χορεύαμε τσιφτετέλια, αυτοί ακόμα συνεννογιόσαντε με αγκωνιές. Και να μην κερδίσουμε, θα μαστε νικητές στην καρδιά μας.
Τα παιδιά μας βέβαια δε θα χουν ούτε τετράδια να γράψουν εξετάσεις.
Αλλά ποιος τα γαμεί τα μαθηματικά, τις φυσικές, τις χημείες και άλλες τέτοιες παπαριές.
Εδώ κλείνουν περιοδικά και χάνουν τη δουλειά τους μοντέλα, οι επιστήμες μας μαράνανε...Φρέσκο από το περβόλι : Και επειδή δεν έχουμε λεφτά, άντε να κλείσουμε και τις βιβλιοθήκες


Update : Και βλέπουμε τώρα την εν λόγω είδηση στο in.gr με τίτλο


«Η Ελλάδα που παράγει»
Kείμενο θέσεων της Α.Διαμαντοπούλου για τη διαχείριση της κρίσης και την Ελλάδα του 2020


Η Ελλάδα σου δεν κατάφερε να παράγει ούτε βιβλία για τα σχολεία, ούτε τετράδια για τις πανελλήνιες. Για ποιο λόγο να πιστέψει ο οποιοσδήποτε μη-κομματικά προβατοποιημένος και ιδρυματοποιημένος άνθρωπος ότι είσαι ικανή να διαχειριστείς ο,τιδήποτε; Ακόμα και αν η επίσημη δικαιολογία είναι "οι υφιστάμενοί μου φταίνε και είναι άχρηστοι", αυτό αποδεικνύει οτι εκτός της ανικανότητας για οργάνωση, υπάρχει και ανικανότητα διοίκησης. Ωραία κείμενα γράφει πολύς κόσμος. Ικανός να ηγεθεί, να διοικήσει και να παράγει είναι ελάχιστος. Ούτε για ανειδίκευτη εργάτρια να τυλίγει σοκολατάκια...

8 comments:

ESKARINA said...

Τι να τα κάνουν ρε τα τετράδια... αφού θα τους μοιράσουν ipad και θα στείλουν ηλεκτρονικά τις αναντήσεις στο διαγωνισμό. Και του χρόνου η διαδικασία θα διεξαχθεί με ειδικές συσκευές που θα αποστέλλουν τις σκέψεις σε ειδική βάση δεδομένων, όπου θα καταχωρούνται με βάση ειδικό σημείο αναγνώρισης βασισμένο στον γενετικό κώδικα κάθε υποψηφίου, ώστε να μην τίθεται θέμα διαβλητότητας των διαγωνισμών!

Αε σιχτίρ πια με τους προκατειλημμένους (:-Ρ)!

ΥΓ, αυτό με τη γιουροβίζιον να το κοιτάξεις... κάθε χρόνο τέτοια εποχή σεληνιάζεσαι... Και στο τέλος τέλος αγαπητέ μου με κανένα μπούτι και κανένα βυζί χαίρεται το ματάκι του αγράμματου αγάμ.του, όχι με την ακολουθία Φιμπονάτσι!

Zaphod said...

Αυτο το υπουργειο, αυτη η υπουργος πανε απο επιτυχια σε επιτυχία!

Να δεις ομως που και τετραδια θα βρουν, και διαδραστικους πινακες και κτιρια τελικα οπου χρειαζονται.

Μαθητες δεν θα εχουν ομως διοτι θα τους εχουν ψοφησει!

(με τον ηλιο τα βαζω με τον ηλιο τα βγαζω, τι εχουν τα ερμα και ψοφανε;)

ria said...

σωστοοοοοοός!

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός said...

Η κ. Διαμαντοπούλου είναι ερασιτέχνις: αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, πόσο μπροστά ήταν η ΝΔ που οργάνωνε παντού συνεντεύξεις με ερωτήσεις όπως "ποιο είναι το σήμα της ΟΝΝΕΔ; ποιοι οι πρόεδροι της ΝΔ; πόσα τετραγωνικά μέτρα αναψυκτήριο έχει ο κ. Μαγγίνας;". Αν την αφήναμε να συνεχίσει, τώρα δεν θα είχαμε ανάγκη τετράδια για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσω πανελληνίων (ενδεχομένως ούτε πανελλήνιες - ούτε καν πανεπιστήμια).

Fri said...

Ποιος κατηγόρησε την Αννούλα, ποιος; Τραβάς κανένα ζόρι; Βρε η Αννούλα είναι υπουργάρα, να είπα το όνομά της και ανατρίχιασα!

υ.γ. Λέμε και καμιά βλακεία να μας περνάει η ώρα... Εμ, τι να κάνω που την έχω και "προϊσταμένη" και πρέπει να διασκεδάζω τις εντυπώσεις;

Stefanos said...

Fri καταλαβαίνω, δεν δαγκώνουμε το χέρι που μας τα.... εεε τι;;; :p αλλά δε μπορώ, εξοργίζομαι όλο και περισσότερο γιατί και εγώ μέσες άκρες στον κλάδο είμαι.
Καντακουζηνέ, ασε..τα είπες όλα...

Zaphod : Μιλάμε για τζακ ποτ ρε. Έχει αναμορφώσει την παιδεία εκ βάθρων.

@Eskarina τι να κάνω μαναμ, αφού κάθε χρόνο πάμε όλο και χειρότερα, οι μαλακοφιέστες όμως συνεχίζουν.

ESKARINA said...

Παρεμπιπτόντως, η Αννούλα είχε σκοπό να αναμορφώσει την Παιδεία εκ βόθρων και σε αυτό μπορεί να θεωρηθεί απολύτως πετυχημένη ως υπουργός!(γκουχ)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ησυχάστε καλέ, τώρα αναλαμβάνει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης και η κυρία Διαμαντοπούλου πάει για νέες επιτυχίες στο Ανάπτυξης. Ως επιτυχημένη που ήταν ανέλαβε να αναπτύξει και τους υπόλοιπους, εκτός από τους μαθητές και τους σπουδαστές.

Και μην ακούσω κακοπροαίρετο να λέει ότι άλλαξε υπουργείο επειδή δεν ήθελε να εμφανισθεί ως υπουργός Παιδείας στην παρέλαση της 25ης.