Friday, October 21, 2011

Υποστηρίξτε το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Παρακαλώ αν θέλετε, υπογράψτε και προωθήστε το σε φίλους.
Από το site :
"Η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΑΑ σε ιδιωτικό σε αντίθεση με αντίστοιχα ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό τα οποία αποτελούν δημόσια ερευνητικά κέντρα. Σχεδιάζει επίσης να περικόψει επιπλέον τον ετήσιο προϋπολογισμό του Κέντρου κατά 30%. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, πολύ κρίσιμες υπηρεσίες του Αστεροσκοπείου όπως η σεισμική παρακολούθηση της χώρας σε 24ωρη βάση θα καταρρεύσουν."


Ξέρω πως κανείς εκεί έξω δεν συμπαθεί ιδιαιτέρως τους "φύτουλες τους επιστήμονες". Όλοι γκρινιάζουν όταν βλέπουν έναν άνθρωπο 35 χρονών που σκίζει παντελόνια στο διάβασμα από μικρός, να παίρνει τα εξωφρενικά ποσά των 800 ευρώ το μήνα -μπλοκάκι πάντα.
Καταλαβαίνω ότι τέτοιος πλούτος είναι προκλητικός για μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ειδικά για αυτούς που μισούν τα "φυτά" από τότε που η ακμή τους φαινόταν με γυμνό μάτι από δορυφόρους του Δία.
Κατανοώ επίσης ότι ο περισσότερος κόσμος χέστηκε πατόκορφα για την αστρονομία, τη σεισμολογία, την αστροφυσική κλπ κλπ κλπ. Καταννοώ ακόμα περισσότερο ότι μεγάλο ποσοστό κόσμου δεν θεωρεί κανονική δουλειά το να διαβάζεις και να παράγεις επιστημονικό έργο. Επίσης ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου θεωρεί σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα ως απατεώνες, ρεμπεσκέδες, τεμπέληδες, κλέφτες και τα λοιπά. Όπως επίσης και κακέκτυπα του mr.Brain από το γνωστή σειρά κινουμένων σχεδιων, ή για να πω κάτι πιο γνωστό ακόμα, του Dr.Evil. Για να μην πούμε για το ποσοστό που θεωρεί ότι καλά τους κάναν το μεσαίωνα και τους έκαναν μπριτζολάκια στις πυρές και ότι δεν πήγαν χαμένα τόσα σπίρτα για να τις ανάβουν.
Αυτά τα ποσοστά δυστυχώς δε μπορείς να τα πείσεις για το αντίθετο ο,τι και να κάνεις. Και ούτε θέλω και να τους πείσω να σου πω την αλήθεια. Έχουν μια γνώμη -σωστή/λάθος, τι να κάνουμε τώρα- και δεν την αλλάζουν ούτε με αποδείξεις και επιχειρήματα οπότε τι να τους κάνω εγώ; να τους πείσω ότι δεν είναι ελέφαντες οι φυσικοί; τρέχα γύρευε.
Απευθύνομαι όμως σε αυτούς που δε χρειάζεται να πείσω ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει (τα όποια κακώς κείμενα σαφώς και πρέπει να αλλάξουν, δεν το συζητάμε ΚΑΝ αυτό).
Παρακαλώ πολύ ξανά, όποιος θέλει ας υπογράψει και ας προωθήσει.
Ευχαριστώ

Υ.Γ : Άσχετο αλλά σχετικό : Κυριακές, στο Ευγενίδειο. Άμα έχετε παιδιά, ανήψια, εγγόνια, ξαδερφάκια κλπ, πηγαίντε τα μια βόλτα. Όχι μόνο Mallακίες...


8 comments:

mahler76 said...

εδώ τα σχολεία από επαρχίες όταν έρχονται πάνε στο Mall και όχι στο Ευγενίδειο :(

Stefanos said...

E ναι, αφού έχει μαγαζά με ρούχα. Ποιος χέστηκε για το Γαλιλαίο όταν μπορεί να ψωνίσει επώνυμα ζυπ κυλότ σε τιμές χώμα; :p

mahler76 said...

"ζυπ κυλότ"

από τα 80΄ς έχω να το ακούσω αυτό. Συνομηλίκοι είμαστε???

Stefanos said...

αν είσαι 34 ναι :p

mahler76 said...

35!!! χαχαχαχα είδες πως οι συνομήλικοι έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας??? Ένας 20χρόνος μάλλον δεν θα ήξερε για τι πράγμα μιλάς λέγοντας ζύπ κυλότ χαχαχαχα

pølsemannen said...

Συμφωνώ καθέτως, οριζοντίως ΚΑΙ διαγωνίως!

(Ρεσέ, είχαν σπίρτα τον Μεσαίωνα; Φάααακ...)

ΥΓ.

Μη μου συγχύζεις τον αντινέρντουλα Άλεξ Τζόουνς, γιατί μετά έχουμε τέτοια.

Stefanos said...

@Mahler να σου πω την αλήθεια, ούτε εγώ είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι, απλά θυμάμαι την έκφραση και μου φαίνεται αστεία, οπότε την κολλάω όποτε τη θυμάμαι :p

@Polse αν δε με καρφώσεις στον Αλέξη, χαμπάρι δε θα πάρει, παλιοξανθέ χαφιέ, πράκτορα των Βικίνγκεων και των Βαλκυριών

Αόρατη Μελάνη said...

Πριν από λίγες Κυριακές πήγαμε για πρώτη φορά στο ΕΙΕ (ως τώρα ήταν μικρό το βλαστάρι μας - δεν λέει να σέρνεις 4χρονα και 5χρονα να βλέπουν πράγματα που δεν καταλαβαίνουν και να κάνουν φασαρία ενοχλώντας τα 7χρονα και 8χρονα που κάτι καταλαβαίνουν). Πολύ ωραία ήτανε, γυρίσαμε σπίτι καταχαρούμενοι με ένα μοντέλο μορίου ακετόνης και περάσαμε όλο το απόγευμα φτιάχνοντας ό,τι μπορούσαμε με τα ατομάκια μας (νερό, μεθάνιο, αιθανόλη, ό,τι μπόρεσα να σκεφτώ τέλος πάντων) και βρίσκοντας την ονοματολογία της IUPAC στο γούγλη.

Τα 8χρονα δεν είναι τόσο ηλίθια όσο νομίζουμε. Και η χημεία ακόμη τους αρέσει, όταν τους την παρουσιάσεις με όμορφο και ευχάριστο τρόπο. Καλά που υπάρχουν και κάτι τέτοια και αισθανόμαστε άνθρωποι κι εμείς οι (περίπου) επιστήμονες.