Sunday, August 28, 2011

Άντε και καλό τέτοιο

Αγαπημένε μου Αναγνώσθα σε ξαναβρίσκω με χαρά και -γιατί να κρύψω την ιδιαίτερη συγκίνησή μου- με ουκ ολίγα δάκρυα στους μπιρμπιλωτούς και τσακίρικους οφθαλμούς μου. Ναι, σε δουλεύω. 
Τι έγινε πουλάκια μου, πήγαμε διακοπούλες ή το όργανο σεξουαλικής αναπαραγωγής της κυβέρνησης (ο οποιοσδήποτε Θεός να τους κόβει μέρες και να μου δίνει χρόνια) μπήκε τόσο βαθιά στο πορτοφόλι σου που το μόνο που απέμεινε είναι ένα άδειο κουτάκι προφυλακτικών και ένα αγενές και λιτό -εκκαθαριστικό- σημείωμα, οπότε δεν πήγες πουθενά;
Ενιγεουέϊ, όπως έλεγε και κάποιος γερο-σοφός στο χωριό, εμείς δεν πηγαίναμε και ποτέ διακοπές, ήμασταν στο χωράφι και στον κάματο όλη μέρα, δε χάσαμε τίποτα. Συγγνώμη γέροντα αλλά δε μιλάς με γρίφους, παρά μιλάς με παπαριές. Επειδή εσείς τρώγατε βρύα και λειχήνες (πολυχρησιμοποιημένη έκφραση του blog, που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές), φοράγατε τσουβάλια και πλεγμένα γρασίδια και πεθαίνατε από μαλαφράντζα και σκορβούτο πρέπει και εγώ να τραβήξω τα ίδια; Να μην πω καν για τα αξύριστα αποτέτοια και το σεξ σε αχυρώνα με ανιδιοτελή συμμετοχή ψύλλων και λοιπόν ζωϋφίων.Τι λε ρε γιουέρο; Κούνα τη φαλάκρα σου να δεις αν κάνει σήματα μορς στην Κάτω Ράχη...
Εγώ δε ντρέπομαι να το ομολογήσω αλλά πήγα ρε διακοπές. Και πολλές μέρες και στα εξωτερικά. Έτσι για να με λέτε καπιτάλα και βολεμένο. Βέβαια πήγα σε χώρα πιο φτηνή από την Ελλάδα και έμενα σε φίλους (και έκανα και κάτι ψιλοεπαφές για δουλειά..) οπότε οι διακοπές μαζί με αεροπορικά μου ήρθαν κάτι τι φτηνότερα (ψιλοπράγματα, περίπου 50%) από ο,τι αντίστοιχες μέρες σε νησί..
Και τώρα περνάμε σε δύο βασικούς λόγους μετανάστευσης στη χώρα της Αγγέλας και του Σόιμπλε και πείτε με γερμανόψυχο και ελβετοτσολιά και δωσίλογο αλλά τι να κάνουμε, έχω πεισθεί :
Λόγος μετανάστευσης #1 :
Τιμαί μπύρας εις υπεραγοράν αλκοόλ. Τιμαί καλής μπύρας που εδωπαδά κάτω από 2 έουρος, δεν. 



Λόγος μετανάστευσης #2 :
Τιμαί ποτών εις χαμετυπείον (bar)

Εις Αλλεμάνια που λέτε, προτιμούν τα κοκταίηλς οι ερίφηδες. Σκέτο ποτό δεν πίνει σχεδόν κανείς, γιατί παίζει μεζούρα. Καλά και στο κοκταίηλ παίζει μεζούρα, αλλά άντε πιες ένα φραπεδοπότηρο μοχίτο εδώ πέρα να δεις πόσο πάει το μαλλί, και ας έχει λίγο παραπάνω ποτό μέσα.Σύμφωνα δε με τελευταία νέα, το μοχιτάκι παίζει από 8 μέχρι 15 έουρος. Συγγνώμη αλλά αν δε βάζει μέσα το μισό μπουκάλι τουλάχιστον, εγώ 15 δεν έχω να δώσω.
Αυτό που σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω, αλλά επειδή δεν είμαι οικονομικός επιστήμων δεν το χω είναι το εξής :
Διατύπωση προβλήματος:
Σε μια χώρα με αυστηρότερο έλεγχο, μεγαλύτερους μισθούς, μεγαλύτερα νοίκια, μεγαλύτερους φόρους, μικρότερο ΦΠΑ αλλά εισφορές που πληρώνουν πολλοί περισσότεροι από ο,τι εδώ, πως σκατά γίνεται τα ποτά να είναι φθηνότερα; Μόνο η μεζούρα τους γλυτώνει 3-4-5-6 ευρώ το ποτό; Α και μην ξεχάσω να αναφέρω ότι παρόλο που π.χ την πρώτη μέρα ήπια τις κάλτσες μου με το φιλαράκι μου (μπλέκοντας μπύρα,τζιν,βότκα,ρούμι και την άλλη την αηδία που βάζουν στην καϊπιρίνια), δεν πέθανα γιατί μάλλον τα ποτά ΔΕΝ ήταν χειροβομβίδες, άρα έχουν και ακριβότερη πρώτη ύλη;
Γιατί εδώ πας στον μπαροκράτορα και σου λέει : "Πληρώνω νοίκι, (πληρώνει), πληρώνω σερβιτόρους(κουτσοπληρώνει), πληρώνω ΦΠΑ (παπάρια), πληρώνω ασφάλιση σερβιτόρων (μπουχαχαχα), πληρώνω φόρους (ακαρκαρκαρκαρ), ε δε γίνεται, κάτω από 8 δε μπορώ να το χω. ΟΚ το πήγα 7 και δεν έχω ψωμί να φάω.
Και να σου πω κάτι, ως ένα σημείο δεκτόν. Αλλά δεκτόν υπό την προϋπόθεση ότι τα πληρώνεις όλα και δε βγαίνεις.Γιατί όντως άμα πας να τα πληρώσεις όλα όπως πρέπει, σου ανεβαίνει το κόστος κατακόρυφα. Και όχι, αποκλείεται να πληρώνεις περισσότερο νοίκι στην Κάτω Ραχούλα από ο,τι ο άλλος στην Marienplatz στο ρημαδοΜόναχο που είναι από τις πιο ακριβές πόλεις στο Γιουρόπα.
Τέλος προβλήματος.
Τώρα θα μου πεις "μας ζάλισες το αριστερό τσιμπιρδόνι με την κωλογερμανία σου, α σιχτίρ πήγαινε εκεί πέρα να δεις τη γλύκα και άσε μας εδώ".
Θα ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου να ευοδωθεί η συγκεκριμένη ευχή και να την κάνω κάποια στιγμή γιατί εδώ αρχίζει και γίνεται πολύ ζόρικο το πράμα και δεν έχω όρεξη να πληρώνω μέχρι να πεθάνω τις αστακομακαρονάδες και τα αυθαίρετα της αντιπαθέστατης τάξης του Hellenaris Parasiticus, αυτού του ενοχλητικού υπερπαράσιτου που φύεται σε όλες τις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας, από τελευταίο εφοριακό μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια της ηγεσίας. Και να με λένε και μαλακοτεμπέλη από πάνω.
Α τώρα που είπα αυθαίρετα, για τα νέα καμμένα πότε θα γίνει ρύθμιση αυθαιρέτων για αυτά που θα χτιστούν;
Τις δηλώσεις του σοβαρού και κλαμμένου Γιωργάκη το '07 τις θυμάται κανείς; Αλλά θα μου πεις, περίμενες να τα κάνει αυτά; Εγώ; Όχι. Άλλοι περιμένανε να τα κάνει. Και με αυθεντία και θέρμη χιλίων παντογνωστών έβγαζαν πύρινους λόγους.Μόνο φωτοστέφανο και γαϊδούρι για να μπει στα Ιεροσόλυμα ως σωτήρας δεν του δώσανε..Άχρηστος ο χοντρός, άχρηστος και αυτός. Σιγά την έκπληξη. Πάλι πέσαν από τα σύννεφα;
Τα παιδιά με τις μολότωφ πότε θα πάνε να κάνουν στάχτη και μπέρμπερη τα κυριλλέ εξοχικά στις αναδασωτέες περιοχές; οου φακ ξέχασα, μερικά από τα παιδιά με τις μολότωφ, ΕΧΟΥΝ σπίτια σε αναδασωτέες περιοχές.
Πότε θα πάνε μπουλντόζες σε "οικισμούς" του κώλου μέσα σε εθνικούς δρυμούς; 
Ξέρω, ποτέ.
Για καλό και για κακό, θα πω αυτό που έχω ξαναπεί: Όσοι μένετε κοντά σε καμμένα, βγάλτε καμιά φωτογραφιούλα τώρα που είναι καμμένα, έτσι να υπάρχει. Έτσι ώστε όταν πάει ο πρώτος μάγκας αρχικά με τις ελιές του και μετά με τον εργολάβο, να υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν είχε σπίτι εκεί πέρα ο προπάππος του ο μαραθωνομάχος, από το 490 π.Χ.
Α και εύχομαι σε εσάς αγαπητοί εμπρησθαί, οικοπεδοφάγοι και λοιποί καννίβαλοι, να μην χαρείτε τίποτα από αυτά που θα χτίσετε. Σκουλήκια.

Αντε και καλή επιστροφή

Λες να πάω να κάνω κανα μπάνιο θάλασσα; Ακόμα δεν έχω αξιωθεί φέτος να κουνηθώ..

12 comments:

ria said...

θα σηκώσεις τον κώλο σου να πας ευρώπη;;;

σε δυο χρόνια, τόσα σε κόβω, θα γυρίσεις πίσω. μπορεί τα φράγκα να είναι καλύτερα, αλλα΄ στην πρώτη στραβή την έκατσες τη βαρκα φίλε προφήτη!

ηλιος, γιοκ.
θάλασσα, γιοκ.
πιτογυρο γιοκ.
χαβαλέ γιοκ.

να δω πως θα περάσεις εκεί...

Πρόεδρος Α.Π.Ι. said...

Μη γίνεσαι άδικος! Πολλά μαγαζιά εκτός από όλα τα έξοδά τους πρέπει να πληρώνουν και την αστυνομία για να μην τους κλείσουν το μαγαζί επειδή δεν έχει άδεια, δεν ασφαλίζει τους εργαζόμενους κτλ κτλ.... Πολλά έξοδα :P

Stefanos said...

Ρία, θα σε εκπλήξω άμα σου πω ότι και έξω έχουν ήλιο; :p
όσο για τη θάλασσα, το ότι μένω δίπλα και φέτος δεν έχω πάει καν για ΕΝΑ μπάνιο τι σου λέει;
πιτόγυρο έχει και μια χαρά κιόλας.
Χαβαλέ γιοκ;; από που και ως που;;
μα καλά τι νομίζετε ότι κάνουν οι άνθρωποι έξω; ότι ζουν όλη τους τη ζωή καρφωμένοι πάνω σε ένα παλούκι που τους μπαινοβγαίνει; όσες φορές έχω πάει έχω περάσει εξαιρετικά και έχω βρει και μια χαρά παρέες.. δεν το καταλαβαίνω αυτό το "χαβαλέ γιοκ".

Πρόεδρε ναι ρε το ξέχασα, έχουν και τα έξοδα για προστασία.. τι θα κάναμε χωρίς εσένα ρε πρόεδρα.. :D

Anonymous said...

εγώ μαζί σου, αλλα αν καταφερεις να βρεις μαγαζί στη Γερμανία όπου ν' αραξεις να πινεις (εναν) καφέ επι 6 ώρες και να μη σε πεταξουν έξω, πήγαινε και με την ευχή μου!

υγ απολαυστικότατον το κείμενο!

Sophia said...

Με τις ευχές μου τέκνον μου!!!! Κι εγώ έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά... Σκέψου και που μένω, και θα καταλάβεις, lol!!
:-P

(Χαχα, το word verification μου έβγαλε pasta, έχεις και κάτι σε σουτζουκάκι? ;-ΡΡΡ)

BioLogos said...

Aφού το στομάχι δεν εξήλθε εκ του σώματος χέρι-χέρι με το συκώτι, κάνοντας κωλοδάχτυλα και τρέχοντας μακρυά πάλι καλά.

Πρόχειρος υπολογισμός ΜΟΝΟ για πρώτη βραδυά καμιά 10αριά ποτά και ~2 λιτράκια μπύρα συν τα κρεατικά για μπάζωμα και επιδιόρθωση εντερικής πανίδας.

Κίσες εντ χαγκζ

Stefanos said...

Lali κατ'αρχήν γιατί να κάτσω 6 ώρες να πίνω καφέ;; :D
Δεύτερον έχω δύο μαγαζά υπόψη μου, Gelbe Seiten στην Karlsruhe και Tante Anna στο Saarbrucken. Και στα δύο έκατσα άνω του 4ωρου, μόνος μου, διαβάζοντας και πίνοντας καφέ. Μετά μπύρα. ΟΚ σε 4 ώρες ήπια έναν καφέ και δύο μπύρες. Οχι και παράλογο..

ellinaki said...

Καλά θα κάνεις αν φύγεις και πας στα τσακίδια, γιατί εδώ έχουν μείνει μόνο αποκαΐδια. Κι εγώ το παλεύω για κουτοφραγκιά, αν και δεν είναι εύκολο.

Καμιά καβάντζα για το Octoberfest έπιασες ή έκανες μόνο αγορανομικούς ελέγχους;

pølsemannen said...

Νέε μου, άπαξ και έκανες κονέ δια εργασίαν, (έστω και μπάρμαν) μαύρον λίθον ρίξε όπισθεν σου!

stojohn said...

Ωραίο κείμενο! Όπως και τα υπόλοιπα...

Μια διευκρίνηση για τα μαγαζιά. Έχει στο Μόναχο μέρη που κάνει 10+ ευρώπουλα το κοκτειλ, εσύ διάλεξες να ΜΗΝ πας και καλά έκανες!

Όπως έχει και μέρη σε μας (Σαλονικη speaking) με 5 το μοχιτο. Υπάρχουν και ξεπηδάνε όλο και περισσότερα!

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια έξω, δηλώνω οτι άμα πίνεις μπύρα, θα τη βγάλεις και πιο φτηνά και πιο καλά (και αμα ακολουθείς τον ρυθμό των άγγλων που είχα στο Manchester, θα πέσεις και λιπόθυμος). Για Γερμανία οι συντομες εμπειρίες μου λένε τα ίδια.

Παρόλα αυτά, από τότε που γύρισα Ελλάδα(ναι υπάρχουμε και τέτοιοι χαχα) παρατηρησα κάτι. Σε μία έξοδο, έτρωγα πάνω κάτω τα ίδια λεφτά σε σχέση με UK. Μου κανε καιρό να καταλάβω γιατί(γύρναγα πάντα στουρνα λενε οι κακές γλώσσες) αλλα το πιασα. Στο UK δεν υπήρχε ποτέ κέρασμα, 5 μπύρες ήταν 5 μπύρες. Στην Ελλάδα αν 5 μπύρες, είναι 5 μπύρες πληρωμένες, πας σε λάθος μαγαζί...

Υ.Γ. Πολύ καλή η Γερμανία γενικά, θα ζούσα εκεί θεωρητικώς, αλλα το πρόβλημα είναι η γλώσσα(ανεπιδεκτος μαθήσεως, δεν αντέχεται κιόλας!)

Unknown said...

Εκεί ρε'συ είναι φθηνά γιατί τους δίνουν τη μεζούρα του ποτού δωρεάν!

ΑΙΘΗΡ said...

Φρεσκαδούρες βλέπω, μάλλον ήτο δυνατός ο ήλιος της Γερμανίας (πού να σου λέω για τον άλλον, αυτόν του ΠΑΣΟΚ, που μας χτύπησε για τα καλά τους πληβείους που βολοδέρναμε όλο το Καλοκαίρι εδώ πέρα)!
Τεσπά, άλλη φορά αυτά. Προσωπικά τη Γερμανία δεν την μπορώ Προφήτα μου. Δεν ξέρω αν φταίει που τον παππού μου δεν τον έφαγαν οι Γερμανοί, αλλά θα μπορούσαν να το είχαν κάνει και μου έχει μείνει μια ψιλοφοβία όσο να πεις, ή που αυτή η Μέρκελ μοιάζει απίστευτα με γκεσταπίτισα και σκιάζομαι κάθε φορά που μιλά για την Ελλάδα, αλλά κάτι μου φταίει. Καμιά Αυστραλία, όμως, άνετα τη χτυπούσα αν είχα τα σχετικά κονέ. Αυτά!