Tuesday, June 07, 2011

Βινδεο εθνικής σωτηρίας


Τρελλή βιντεάρα κόλαφο στους αχάριστους πληβείους που πλημμυρίζουν τις πλατείες έβγαλε ο πολυχρονεμένος μας πορθυπουργός (τώρα και με μαγικό βιομαγνητικό βραχιολάκι, που διαλύει τα λίπη και εξαφανίζει τα χρέη)
Μιλάμε για αριστούργημα σκηνοθεσίας. Κρύφτε το από τον Κόπολα, τον Σκορτσέζε, τον Καουρισμάκι και κυρίως τον Λαρς φον Τρίερ, γιατί θα αυτοκτονήσουν τηγανίζοντας τα τσιμπιρδόνια τους σε λάδι κοκοφοίνικα.
Η διαφήμιση αυτή του κυβερνητικού έργου ακόμα και αν κόστισε 10 λεπτά του έουρο, ήταν εξωφρενικά ακριβή, μια και φαντάζομαι πως ο Polsemannen με το video studio και δύο ώρες, θα μπορούσε να κάνει παπάδες αντ'αυτού.
Kαι αν δεν το χεις δει....

Θέλω όμως να κάνω ανάλυση του περιεχομένου και όχι της αισθητικής.

Άρξασθαι

«20 μήνες πριν ξεκινήσαμε τον αγώνα για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε»
Και τώρα κοιτώντας πίσω βλέπουμε πόσα ακριβώς έχουμε γκρεμίσει. Ή μάλλον δεν τα βλέπουμε γιατί νομίζουμε ότι χτίζουμε γκρεμίζοντας. Αλλά μια χούφτα γκρινιάρηδες στο Σύνταγμα επιμένουν ότι κάνουμε μαλακίες και δεν καταλαβαίνω μαμά, γιατί με βρίζουν τα άλλα παιδάκια; Αλλά ξέρω, είναι συριζαίοι επαναστάτες και αντιδημοκράτες. Το πε και ο Θόδωρος και ο Pretender οπότε έχουν δίκιο. Βέβαια από το "λεφτά υπάρχουν" στο "δεν υπάρχει σάλιο και δανείζομαι με επιτόκιο πιστωτικής κάρτας" είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά σάμπως εγώ θα πληρώσω; Είπαμε δημοκρατία, δεν είπαμε και ρεφενέ στα χρέη. Στο κάτω κάτω είναι άδικο. Είμαστε κυβέρνηση και δε θα πρέπει να πληρώνουμε εμείς οι εκλεγμένοι άρχοντες τα δυσβάσταχτα χρέη που δημιουργήσαμε παρέα. Γιατί είμαστε λίγοι. Εσείς είστε πολλοί, άρα εσείς θα δουλεύετε με 600 ευρώ το μήνα και αφορολόγητο στα 6 χιλιάρικα και εμείς θα δουλεύουμε με κανα 8άρι (χιλιάρικα) το μήνα και αφορολόγητο στα 60 χιλιάρικα γιατί αλλιώς δε βγαίνουμε. Και μη μας ζαλίζετε με τις μαλακίες για επερωτήσεις και επιτροπές, γιατί κάτσε ρε φίλε, ένα 500ρικο μόνο η επερώτηση είναι. Τσάμπα πράμα. Ε κσι στο κάτω κάτω ας γινόσουν και συ βουλευτής ή υπουργός να μην έπαιρνες 600. Να διάβαζες να σπούδαζες και συ στην Αμερική με τα λεφτά της Ζήμενς. Γκιόζη



«Πετύχαμε ήδη πολλά. Μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα. Για να γλυτώσουμε τη χρεωκοπία Πρωτόγνωρος μηχανισμός στήριξης 110 δις € για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας »

Είμαστε οι πρώτοι που αυξάνοντας x3 τα ήδη υπάρχοντα χρέη, μειώνοντας την παραγωγή και εκμηδενίζοντας την ανάπτυξη πιστεύουμε ότι σώζουμε τα παιδιά μας. Ή μάλλον όχι, λάθος. Όντως, το μέλλον των παιδιών μας το έχουμε εξασφαλίσει ήδη. Και των παιδιών τους. Και των παιδιών των παιδιών τους. Τα δικά σας παιδιά να πα να συνουσιαστούν με καλλικάντζαρους. Να πάνε να δουλέψουν σε ορυχεία στο κάτω κάτω οι παλιοτεμπελαραίοι που από τα 12 είναι με ένα τσιγάρο και μια μπύρα στο χέρι. Να δουν πως βγαίνει το μεροκάματο και μετά να μιλάνε τα άτιμα τσουτσέκια.



«Η Μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα της Ευρωζώνης»
Τώρα που θα γίνει και στάση πληρωμών, το πρωτογενές έλειμμα θα εξαλειφθεί. Νοου ντέφισιτ γουιθ νοου εξπένσες. Τζίνιους! Όταν λέμε στάση πληρωμών, δεν εννοούμε "στάση πληρωμών". Απλά επειδή δε μπορούμε να πειράξουμε τους δικούς μας γιατί δαγκώνουν, οπότε αυτοί πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν τα πεντοχίλιαρα το μήνα, με όλα πληρωμένα όπου και αν πάνε, θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τους υπόλοιπους. Στο κάτω κάτω όχι πες μου, ο παππούς σου, 85 χρονών, τι τα θέλει τα 250 ευρώ σύνταξη; Οι φακές έχουν 1 ευρώ το κιλό, χύμα. Με 30 ευρώ έχει πάρει 30 κιλά φακές. Με άλλα 10 ευρώ έχει πάρει και 3 κιλά λάδι (χύμα είπαμε) και με άλλα 10, καμιά 15ριά κιλά κρεμμύδια. Με 50 ευρώ δηλαδή, τρώει ένα μήνα. Και άντε να σου βάλω και άλλα 20 ευρώ ρύζι και χυμό ντομάτα. Με 70 ευρώ είναι ντάγκλα ο παππούς για το μήνα. Τα υπόλοιπα τι να τα κάνει; θα τα δίνει λοιπόν κατευθείαν στη ΔΕΗ, γιατί οι δικοί μας έχουν ανάγκη. Οπότε μειώνουμε τις συντάξεις στα 80 ευρώ (σου αφήνω και 10 ευρώ χαρτζηλίκι άτιμο) και τους μισθούς στα 120 ευρώ (με 50 ολόκληρα ευρώ το μήνα για προσωπικά έξοδα ρε αχάριστοι). Με 120 ευρώ μέσο μισθό ξέρεις που θα πάει το έλειμμα;; σχεδόν θα εξαφανιστεί. Εμείς βέβαια δεν έχουμε πρόθεση να μειώσουμε τους μισθοί μας γιατί έχουμε έξοδα και στο κάτω κάτω, πως θα σεβαστείς ένα βουλευτή που δεν είναι μεσα στη χλίδα. Δεν έχει κύρος έτσι. Σωστά; Σωστά να λες. Α γεια σου


«Μεγαλύτερη διαφάνεια παντού»
Κόπηκαν οι μίζες, τέρμα τα διαπλεκόμενα, κανείς πλέον δεν απλώνει χέρι στον κουβά με το μέλι, ήρθαν και δυό δράκοι ιπτάμενοι και έκαναν βόλτα πάνω από τη βουλή, εκεί που κατέβαινα απο το βουνό, να σου ο Γκοτζίλα, του ρίχνω δύο μπούφλες και παρτον κάτω, μετά του πήδηξα και τη γυναίκα κλπ



«Όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ»
Ε ας μην είμαστε και υπερβολικοί τώρα, γιατί όλοι έχουμε και κάποιο παράδειγμα εκ των όπισθεν εισαγωγών εις το δημόσιο με κάτι παραθυράκιουα να με το συμπάθειο. Από την άλλη έχουμε έλλειψη σε καθηγητές, απλήρωτους εδώ και χρόνια ωρομίσθιους ενώ ταυτόχρονα πληρώνονται κανονικότατα κάτι κηφηναραίοι σε ανύπαρκτες και μη λειτουργικές υπηρεσίες, όπως π.χ στην Υπηρεσία για την Αποξήρανση της Κωπαϊδας (ίσως και να κλεισε επιτέλους αυτό γιατί έλεος πια)


«Δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής αρχής»
Φαντάζομαι οι προηγούμενοι εξαρτημένοι είναι όλοι φυλακή, αυτοί, οι προϊστάμενοί τους, οι προϊστάμενοι των προϊσταμένων τους, οι πολιτικοί τους εντολοδόχοι κλπ κλπ κλπ και επιπλέον έχουν δημευθεί οι περιουσίες τους και έχουν ρευστοποιηθεί, με τα έσοδα να πηγαίνουν για το χρέος μας. Ε; Τι; όχι; α συγγνώμη.. "ανεξάρτητη" κάθε κυβέρνηση εννοεί "ανεξάρτητη από τους προηγούμενους".



«Επιτελικό Κράτος με τον Καλλικράτη»
Επι(τελι)κή αποτυχία προς το παρόν, μια και οι νεοφώτιστοι δημαρχαίοι και δημαρχέσσες δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα καθότι τους ενώσαν μεν, αλλά ξαφνικά δεν ξέρουν τι σκατά θα κάνουν. Πολιτική σκάσε και κολύμπα μόνο που όταν ξαφνικά γίνεσαι δήμαρχος σε έναν ωραίο ενοποιημένο δήμο με ωραία ενοποιημένα χρέη και παπάρια πιθανότητες να βγάλεις έσοδα, αρχίζεις και καντηλιάζεις τον Καλλικράτη.



«Μείωση κατά 2 δις των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, ΔΕΚΟ, Νοσοκομείων»
Νταξ ρε αδερφέ, μέσα. Έκανες και κάτι. Αλλά μίζες, κομπίνες, ρεμούλες, απάτες, ψεύτικες υπερωρίες, ψεύτικα παραστατικά, ψεύτικοι υπάλληλοι, ψεύτικα τα λόγια ψεύτικα, ψεύτικες και οι υποσχέσεις.. Ρε θα πάει κανείς μέσα ρε; Ρε θα δημεύσετε τίποτα ρε; Ασε τα νομικίστικα οικονομολογίστικα μαγειρεμένα για μειώσεις. Α και μην ξεχνάμε, ο χρυσούς κανών υποθέτει ότι μειώνεις δαπάνες αλλά ταυτόχρονα το νοσοκομείο λειτουργεί. Το να μειώσεις τη δαπάνη κλείνοντάς το.. ε ..μαλακίουα..



«Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μείωση τις τιμής σε χιλιάδες φάρμακα»
Σας συνταγογραφούμε με αποτελεσματικό τρόπο τα φάρμακα. Δε σας τα πληρώνουμε όμως πλέον, οπότε μειώσαμε την τιμή μεν, πληρώνετε περισσότερα δε! Ασε που ηλεκτρονική-ξεηλεκτρονική, ο φαρμακοποιός που τα μάσαγε και τα πέταγε στις σπηλιές, μια χαρά έξω είναι ακόμα.



«Μείωση της φορολογίας εισοδήματος μέχρι 40.000€»
Και αύξηση της φορολογίας εισοδήματος πάνω απο 6000 ευρώ. Ρε μας δουλεύετε γαμώ το δγιάολό μου πρωινιάτικα; ΦΠΑ, βενζίνη,τσιγάρα, ποτά, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΚΑΤΕΕ, ΣΕΛΕΤΕ, ΕΔΗΚ, ΕΔΑ, ΚΟΔΗΣΟ, ΚΚΕ .. (δικό σας από δω και πέρα) και συ αυτό που λες είναι ότι μείωσες το φόρο για εισοδήματα μέχρι 40000; πόσο; 1%; με αύξηση μόνο στη βενζίνη 70%;;; πα καλά ε;


«Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, πρόστιμα 3,4 δις κατάσχεση 550 σκαφών»
Α σιχτίρ ρε . Α σιχτίρ. 5.5 εκατομμύρια χρώσταγε και χρωστά μόνο ο Βοσκόπουλος. Και χέστηκα για την επιβολή προστίμων. Έχετε εισπράξει κανένα από αυτά ρε άχρηστοι ή θα είστε αιωνίως στα δικαστήρια; Που όλοι θυμόμαστε τι πρόστιμα έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς, και τι τελικά έχει εισπραχθεί. Τα 550 σκάφη τι τα κάνετε ρε;; τα χετε να τα κοιτάτε ή θα τα μοιράσετε μεταξύ σας για μπράβο;; Γιατί από ο,τι έμαθα οι πλειστηριασμοί έχουν ψιλοκαεί τελευταία οπότε δεν προσπαθείτε καν να τα πουλήσετε. Τι να τα κάνω τα κότερα τα κατασχεμένα ρε; Ποια φοροδιαφυγή καταπολέμησες ρε άνθρωπε που με τους φόρους που χεις βάλει, άρχισαν να φοροδιαφεύγουν και αυτοί που ήταν σωστοί γιατί απλά δε γίνεται να βγουν πλέον;



«500 αστυνομικοί δίπλα στον πολίτη στις γειτονιές»
Ναι όχι δίπλα. Λίγο πιο πέρα, καταλαβαίνεις. Πιο έξω. Αν και υπάρχουν παραδείγματα ελπιδοφόρα, που η επιτυχία τους δεν καταλογίζεται σε εσάς βέβαια. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα των οποίων η αποτυχία φυσικά και καταλογίζεται σε εσάς. Γιατί το θάρρος και την παρρησία ενός αστυνομικού δε μπορείτε να την εμπνεύσετε εσείς. Αλλά μπορείτε -και το κάνετε- να μην τιμωρείτε την ανικανότητα, την λαμογιά και την παραβατική συμπεριφορά.



«Ψηφιακό σχολείο»
Οσονούπω μόνο σε φωτογραφία. Ψηφιακή.



«Περισσότεροι γιατροί στην υπηρεσία των ασφαλισμένων»
Και χωρίς να μπορούν να γράψουν φάρμακα γιατί το κράτος δεν τα πληρώνει. Γιατρούς, έχουμε. Φάρμακα, μην είστε και υπερβολικοί στις απαιτήσεις σας.



«Ίδρυση επιχείρησης σε μία μέρα»
Ναι, η κυβέρνησή μας πέτυχε και την καμπύλωση του χωρόχρονου. 100 περίπου υπογραφές απαιτούνται απο ο,τι άκουγα σήμερα το πρωί. Αν γίνεται σε μια μέρα; Άνετα. ΤΩΡΑ με τον νέο επαναστατικό χωροχρονικό συμπιεστή από την ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Και μην ξεχνάμε και τον περίφημο ΚΒΣ ε.. (μου τον θύμησες Συκοφάντη . Με πρόλαβες και στην ανάλυση αλλά ελπίζω να μη με θεωρήσεις αντιγραφέα ε;)


«Απελευθέρωση δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων»
Ναι, βοηθός χειριστού ζαμπονοκόφτη, ανθυπομούτσος πιρόγας, λυγιστής κουταλοπήρουνων, ειδικός απόξεσης ξεραμένων ελαίων από ηλεκτρική γυριέρα κλπ. Οι πραγματικά σημαντικοί, γιούχου.


 «Αλλάζουμε μαζί»
Όχι δεν αλλάζουμε μαζί, αλλάζουμε μόνο εμείς και γινόμαστε από πληβείοι, εντελώς πλέμπες (ναι το ίδιο είναι, άσε μας τώρα). Εσείς δεν αλλάζετε, μια χαρά είστε. Εμείς σας πληρώνουμε τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα τραπεζώματα, τα μαχαιροπήρουνα, τα κωλόχαρτα, τις σπουδές των παιδιών σας (οκ, βοηθάνε και μερικές εταιρείες σε αυτό, μην είμαστε κακοπροαίρετοι). Εμείς βουλιάζουμε, εσείς ρεμβάζετε. Έχει διαφορά.


Υ.Γ : Δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι για όλα φταίνε μόνο οι πολιτικοί και πως οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Λαμόγια υπάρχουν από πάνω μέχρι κάτω. Τώρα διάλεξα να αναφερθώ στα πάνω. Στα κάτω έχω αναφερθεί και άλλες φορές.


Υ.Γ2 : Από την άλλη μεριά, νομίζω ότι επιβάλλεται να δώσω συγχαρητήρια σε αυτόν που το φτιαξε, καθότι το παλικάρι έχει τρελλό, φλεγματικό, αγγλικό χιούμορ, από αυτό που μου αρέσει.
Τι; δεν κάνει πλάκα;.. ε;


14 comments:

Sophia said...

Ναι, το σχολείο έχει γίνει πραγματικά, 10... όσα και τα δάχτύλα των δύο χεριών τα οποία πρέπει να τείνουμε τεταμένα προς την κατεύθυνσή τους....

Unknown said...

Παιδί μου είναι απλό, άμα δεν γρεμίσεις, δεν ισοπεδώσεις, δεν λιανίσεις τα πάντα για να κάνεις reset το μηχάνημα, δεν χτίζεις!
Μέχρι και ο Bill Gates το ξέρει!

Stefanos said...

Ναι αλλά πολύ στο γκρέμισμα το χουμε ρίξει και από χτίσιμο δε βλέπω τίποτα :p

Unknown said...

Α, αυτό οι επόμενοι, μην πάθουμε και υπερκόπωση!

Stefanos said...

αχαχαχαχα

Η Κουρούνα said...

Αυτό το βίντεο είναι προσβολή για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Είναι η ροχάλα του κράτους στο σε αποσύνθεση πτώμα της Ελλάδας. Έγινα πολύ γλαφυρή, ξέρω, αλλά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Σε ποιον -νομίζουν- ότι απευθύνονται, ρε γαμώ το;

Stefanos said...

Ωχ, η Κουρούνα.. καλέ!! les temps et les zamans.. :D

Ελπίζω να απευθύνονται μόνο στον σκληρό πυρήνα οπαδών τους, αλλιώς άκλαφτο πήγε το βιντεάκι..

GЗФЯGЭ KЗЯ said...

Οκ, την ανάλυσή σου δεν είχα δει κάποιος βήμα -βήμα να την κάνει και φυσικά έχεις δίκιο.
Από αισθητικής όμως πλευράς θα διαφωνήσω :) .
Δεν το περίμενα από τόσο τραγική κυβέρνηση ένα βίντεο τόσο σύγχρονο. Από εκεί και πέρα πόοοσο μας κόστισε (από την στιγμή που μπορεί και ένα άτομο να κάνει αυτή την δουλειά) δεν θέλω να μάθω.

Stefanos said...

Καλά δεν είμαι και ο καλύτερος κριτής περί αισθητικής, αλλά ρε παιδάκι μου, σαν Pptx είναι που το περάσανε σε ένα avi. Τώρα αν τα χρώματα κλπ κλπ είναι σύγχρονα, τι να σε πω, εγώ από χωριό είμαι, δεν ξέρω από αυτά :p

Stefanos said...

Αν δεν κόστισε ένα 10 ευρω το πολύ, ούτε και εγώ δε θέλω να ξέρω. Αν και τείνω σε κανα 3 χίλιαρο, πολύ επιεικώς.

pølsemannen said...

To βίδεο κόστισε 98.000 Ευρώ πλέον ΦΠΑ και είναι δουλειά του γραφείου Πιρτσαπήδουλας ασόσιετζ και το έργο δώθηκε με απ' ευθείας ανάθεση με την μορφή κατεπείγοντος (τι;).

Το γραφείο Πιρτσαπήδουλας ασόσιετζ έχει μεγάλη πειρα στο χάζεμα βίδεων στο YouTube και δη αυτών των BBC.

Εδώ ο κύριος Πιρτσαπήδουλας εν ώρα εργασίας.

athina said...

Εδω για δυο air condition πληρωσαν 980.000 ΕΟΥΡΟΣ .....Για το βιντεο εγω το κοβω καπου στο 10 χιλιαρο!!!

Pompeia said...

Να σου πω, προφήτη μου, αν σκεφτείς ότι για τόσα χρόνια όλοι τρώγανε χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά και τώρα επιτέλους ξέρουμε πού πάνε τα χοντρά φράγκα, έχει ένα πόιντ. Αλλά ένα μόνο. Κατά τα άλλα, τα κάνανε... Πάγκαλα!
Η διαφήμιση πάντως πρέπει να ήτο φτηνή, τι διάλο, ούτε ένα εξωτ. γύρισμα δεν είχε, μια ζουζουνιά, κάτι... Αυτά που λέτε κύριε Πολσεμάνογλου, είναι ανυπόστατα, παρακαλώ να προσκομίσετε απόδειξη, αγαπητέ μου. Δόξα τω Θεώ, η Πιρτσαπήδουλας Ασόσιετζ είναι σοβαρή εταιρεία, ντάξ; Φαίνεται άλλωστε από τον Πρόεδρα. Κι άμα δε σας αρέσει η στιγμή δημιουργικότητας και ζουλεύετε που εσείς δεν μπορείτε να σκούξετε τόσο καλά, να μη βλέπετε βίδεα πετυχημένων ανδρών.
(Πάντως, η όλη αισθητική της διαφήμισης με ωθεί να πιστεύω ότι μάλλον αυτός ο Ασόσιετζ την έκανε τη δουλειά. με την εμπειρία μου στη δουλειά, την κοστολογάω γύρω στο εικοσάρικο, δέκα του Πιρτς για τη φίρμα και δέκα του Ασόσιετζ για την καλλιτεχνική δουλειά)
Ναι ρε καλλιτέχνη, περιόρισέ μας και τα σχόλια! ωραία δημοκρατία έχεις ρε στο μαγαζί σου, να τη χαίρεσαι!

ΑΙΘΗΡ said...

Ένα έχω να πω, πατριώτες: τρέξτε να σωθούμε από αυτούς που θέλουν να μας σώσουν!
Α! Και το "αγανακτισμένοι" δε σημαίνει "μαλ...σμένοι", ανοίξτε και κανέναν Μπαμπινιώτη κύριοι ιθύνοντες!