Monday, January 17, 2011

O,τι ζητήσει η αγορά


Οκ, είναι γνωστό και προφανές. Ο,τι πουλάει, αυτό προωθούμε. Μια επιχείρηση, ένας οργανισμός που θέλει να βγάλει κέρδη, κοιτάει να πουλήσει ό,τι έχει πέραση.
Τρώει ο κόσμος σαν τρελλός ρόκα-παρμεζάνα στα εστιατόρια; Ε εγώ που είμαι μανάβης θα πουλήσω ραδίκι και μπρόκολα; 2 τονους Ρόκα στη βιτρίνα θα πουλήσω.
Θέλει ο κόσμος tablet pc και μικρά εντυπωσιακά μπλιμπλίκια; Εγώ τι θα πουλήσω; Άβακες και κομπιουτεράκια;
Όχι βέβαια.

Έτσι λοιπόν και το "Υπουργείο" Αμάθειας και Εθνικής Κατρακύλας που λειτουργεί τώρα τελευταία μάλλον ως σουπερ μάρκετ, αποφάσισε να κόψει τις παχυλές υποτροφίες διδακτόρων και μεταδιδακτορικών του έτους 2011 που έδινε μέσω του ΙΚΥ. Τα ρετιρέ των 450-600 ευρώ έπρεπε να κοπούν άλλωστε. Γιατί όλοι μας ξέρουμε κάποιον υποψήφιο διδάκτορα απο δώ ή απο κει και βλέπουμε τον τρυφηλόν βίον που διάγει.
Αι αποδείξεις δεξά

Κότερα, μερσεντέδες, μπουζούκια, Μύκονοι, Ίμπιζες κλπ κλπ. Αφού να φανταστείς στο Άσπεν τώρα τα Χριστούγεννα, πέτρα να πέταγες στην τύχη, 3-4 διδάκτορες έλληνες θα πετύχαινες. Χαμός σου λέω.
Να τις προάλλες λέει, ήταν ένα ωραίο πάρτυ στο St. Moritz και μιλάμε ένα τσουπ να κάναμε, μια σημαία θα βάζαμε και θα το παίρναμε το χωριό. Μιλάμε 100% έλληνες διδάκτορες στο Φορ Σίζονζ. Να μας κυνηγάνε ρε με τα φουα γκρα και τις μπελλούγκες να φάμε -είμαστε και βλάχοι και δεν το συνηθίζεις εύκολα το φουα γκρα, πρέπει να εκπαιδευτεί ο ουρανίσκος σου. Και να τα σατώ Λαφίτ, και να οι Μοέτ και να οι αστακοί αμερικαίν, να τα μενταγιόν ελαφιού με σως παπάγια, να τα ανάκλιντρα, χαμός σου λέω.

Καταννοώ βέβαια τη λογική της υπουργού που είναι υπεύθυνη για τη διάλυση της παιδείας καθώς και των εξαίρετων συμβούλων της. "Τι θέλει ο κόσμος". Αυτό.
Έχεις ρωτήσει κανένα 15χρονο τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και σου πε "θέλω να κάνω διδακτορικό στη φυσική"; "θέλω να κάνω διδακτορικό στη γενετική"; "θέλω να γίνω αστροφυσικός;" "θέλω να κάνω τεχνητή νοημοσύνη σε ιατρικές εφαρμογές"; όχι. Τραγουδιστής θα θέλει να γίνει το παιδί, μοντέλο, ηθοποιός, παρουσιαστής, αστρολόγος, πρωινατζής, τέτοια.
Για αυτό λοιπόν τι να τις κάνουμε τις παχυλές υποτροφίες στο ΙΚΥ, όταν οι έλληνες διδάκτορες δεν απολαμβάνουν ούτε δευτερόλεπτο προβολής από τα κανάλια και τα περιοδικά;
Έχεις δει το κοινό των ριάλιτι; Ποιος δε θέλει να μπει σε ένα Μπιγκ Μπρόδελ, ένα Εργαστήρι Δόξας, ένα Γραικο-είδωλο ένα παράθυρο ρε αδερφέ στη διασημότητα, τη γκλαμουριά και το χαϊλίκι.
Και κάθεται ο άλλος και μας τσαμπουνά για υποτροφίες για επιστήμονες και παπάρια μάντολες. Όταν υπάρχουν δουλειές όπως του αστρολόγου, του χειρομάντη, του παρουσιαστή, του πρωινατζή κλπ που χωρίς πολύ κόπο λαμβάνεις πολλή δόξα και χρήμα, θα πάει το άλλο το παλλικαράκι να σπουδάσει ν χρόνια και μετά να παίρνει 800; και να μην τον ξέρει ο θυρωρός της πολυκατοικίας του;
Ε όχι! ΑΙΣΧΟΝ! Έπρεπε να παρθούν άμεσα και ρηξικέλευθα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατρακύλα.

Έτσι το κονδύλι που κόπηκε από το ΙΚΥ, θα μεταφερθεί στο κονδύλι υποστήριξης της Γιουροβύζιον για άλλη μια φορά. Γιατί μην το γελάς Αναγνώστη, η Γιουροβύζιον δεν είναι παίξον-κάγχασον. Είναι μεγάλη εθνική ιστορία. Μιλάμε για αβυσσαλέα προβολή του ελληνικού πολιτιζμού στα εξωτερικά. Σκαμπάζουν νομίζεις οι κουτόφραγκοι από θετικές επιστήμες και τέτοιες αηδίες; ΟΥΧΙ ! Θέλουν και αυτοί, όπως και εμείς, να ξεσκάσουν, να λικνίσουν τα αποτριχωμένα οπίσθιά τους, να το ρίξουν έξω ρε αδερφέ, γιατί ως γνωστόν "και αυτά χρειάζονται". Δε χαίρεσαι, δεν αισθάνεσαι εθνικά και προσωπικά υπερήφανος όταν αλαλλάζοντα πλήθη φωνάζουν  ΓΚΡΙΣ-ΓΚΡΙΣ-ΓΚΡΙΣ σε μεγάλα στάδια της Ευρώπης; Δεν πορώνεσαι και συ μαζί με τα μόγγολα του Σταρ; Δεν τα παίρνεις όταν υπάρχει κάποιος καλύτερος από σένα; Δεν ρίχνεις επικές τσιρίδες όταν βγαίνει ο Σάκης, ο Μάκης, ο Σούλης, ο Λούλης και άλλα εθνικά ινδάλματα και κάνουν τα τσαλίμια τους υπό το φως των προβολέωνε - με τα πλήθη από κάτω να παραληρούσι; Ε ποιος τις γαμεί τις υποτροφίες τώρα αδερφέεεε!!

Αυτό το κόψιμο των τρισεκατομμυρίων που μοιράζονταν δε σε έλληνες επιστήμονες που τους φεύγει ο τάκος για 600 ευρώ (ναι ξέρω υπάρχουν και λαμόγια και τεμπέληδες και χασοχρόνηδες.
Αλλά άμα δε βγάλεις παπέρι, δεν πέφτει το κασέρι) έρχεται μερικούς μήνες μετά από μεγαλοπρεπείς ανακοινώσεις από την Κοιλάδα της Σιλικόνης, ότι "θα δώσουμε κίνητρα στους έλληνες επιστήμονες να γυρίσουν πίσω. Να ερευνήσουν, να μεγαλουργήσουν, να δώσουν στην πατρίδα το φως της γνώσης".

Ναι φυσικά. Θα παρατήσει ο Παναγιώτης (δεν έχει σημασία ποιος Παναγιώτης, ένας Παναγιώτης) τα 4 χιλιαρικάκια που παίρνει στη Φινλανδία, με φουλ συνταξιοδοτικο, ασφάλιση, περίθαλψη κλπ και θα έρθει κολυμπώντας μη σου πω στην πατρίδα, να παίρνει βαριά βαριά 800 και να του κόβουν και τις χρηματοδοτήσεις κάθε τρείς και λίγο. Το ίδιο θα κάνει και ο κάθε Παναγιώτης.
Γιατί πως να το κάνουμε, όταν είσαι 35 χρονών, έχεις 17 πτυχία , τεράστια προϋπηρεσία και μια εξαιρετική δουλειά σε ένα υπεργαμάτο ερευνητικό ινστιτούτο, αυτό που ονειρεύεσαι είναι να έρθεις στην Ελλάδα, να παίρνεις 800 και να στα κόβουν και αυτά κάθε τρεις και λίγο, για να κάνουν κάστινγκ για ευρωπαϊκές γιορτές τραγουδιού.

Θα με αποστόμωνε τώρα κάποιος ιθύνων λέγοντας "ναι αλλά εδώ έχουμε ήλιο, θάλασσα, το δροσερό αγέρι και τις νοσταλγικές βόλτες στην παραλία τα φεγγαρόλουστα βράδια του Αυγούστου".
Και θα του απαντούσα μεγαλοπρεπώς "Μην ανησυχείς, θα έρχομαι τον Αύγουστο να σας βλέπω και εσάς και τις παραλίες σας"

Στο αεροδρόμιο αδελφές μου, στο αεροδρόμιο!!!

Εκεί στην Ελευθεροτυπία, σε λίγο θα αρχίσω να ζητάω λεφτά..

Update


Η πεφωτισμένη γκλάβα μου κατέβασε μέγκλα ιδέα! Θα καταθέσω πρόταση στο σύλλογο Υ.Δ , θα τη στείλω και στα άλλα πανεπιστήμια τση Ελλάδος. Να οργανώσουμε γκρουπάκια ανά τμήμα και να κατεβαίνουμε υποψήφιοι στα ριάλιτι τραγουδιού. Θα χουμε και πιασάρικα ονόματα... στυλάκι "Mike and the Mechanics" οι μηχανολόγοι, "Starry Night" οι αστρονόμοι , "Infinity" οι μαθηματικοί, "Cubic spheres" οι αρχιτέκτονες, και δε συμμαζεύεται.. Χαμός θα γίνει σου λέω. Και ειδικά αν πάρουμε και τίποτα έξτρα μέλη από ιστορικό-αρχαιολογικό ή ΦΠΨ, θα έχουμε και "θέμα" να κουνιέται να γουστάρουν οι κάγκουρες..

Η δεύτερη ιδέα, έρχεται από την Esp0ir και είναι να κόψουμε τα 4 ευρώ που δίνουμε στην ΕΡΤ (παλιό το "κινημα") και να τα καταθέσουμε στο λογαριασμό του ΙΚΥ.. Να σου πω, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα


Υ.Γ : Κυρία Άννα, έλα παραδέξου το. Δε θες να αναβαθμίσεις τίποτα. Να μειώσεις κόστος θες και να κάνεις το σχολείο πάρκινγκ παιδιών, το πανεπιστήμιο χώρο αναψυχής. Αλλά βέβαια το δικό σου το παιδάκι μπακαλορεά έχει, όχι απολυτήριο ελληνικού λυκείου.. Θα λεγα τον πόνο μου τώρα, αλλά φοβάμαι. Αλήθεια.



21 comments:

Unknown said...

Εεεεεμμμμ!!!
Τι υποτροφίες και χαζά μου λες!
Σε λίγο και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, από ερευνητικά θα μετατραπούν σε επιδοτήσεις με την προϋπόθεση να αποδείξεις πως θα παράγεις προϊόν που πουλάει!!!
Ερευνητικά προγράμματα τώρα… Πφφφφφ…
Ρε άντε κάνε λίγο σκι και πες και καμιά αράδα σε κανά καραόκε το βράδυ!
Που μου θες και φράγκα που κάνεις το κέφι σου και προάγεις την επιστήμη!!!!
Η δουλειά πληρώνεται φιλαράκι, όχι η διασκέδαση!!!

Αλήθεια, παρεμπιπτόντως, επειδή με τρώει...
Αυτό που πουλάει είναι προφανώς αυτό που θέλει ο κοσμάκης, έτσι; Το μέγα ερώτημα είναι: Αυτό που θέλει ο κοσμάκης είναι αυτό που… θέλει πραγματικά ο κοσμάκης, ή αυτό που «εκπαιδεύτηκε» να θέλει ο κοσμάκης;

Sophia said...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, όντως..... υπό-ατροφίες....
(Καλά, ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα τα της εκπαίδευσης σχέδια, θα γλυτώσεις και από το ξύρισμα και την ενίοτε αποτρίχωση με αυτά που θα δεις...)

θεία Σοφία said...

Απολαυστικός ως συνήθως αλλά πολύ πολύ αληθινός.

Τη γνώμη μου - μετά από τόσα χρόνια σπουδές και τώρα έρευμα (ο θεός να την κάνει) στο εξωτερικό - η κατάσταση στο ελληνικό ερευνητικό σκηνικό (το πιο;) με αφήνει άφωνη μονίμως.

Θανασης Ξ. said...

Απολαυστικό να ..κλαίμε αγαπητέ Προφήτη. Ήθελα να ήξερα ο ...στοχαστής τί στοχάζεται για όλα αυτά....

the backpacker said...

Όταν το έμαθα προ ημερών, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, εν μέρει γιατί το καλόβλεπα κι εγώ το χλιδάτο ικυσύστημα και πάει τώρα το κολοσσιαίο ποσό και πώς θα διάγω τον βίο που γλαφυρότατα περιέγραψες. Πάντως, 1-2 φίλοι ικυσυτιζόμενοι έχουν μήνες να δουν φράγκο και με τις νέες εξελίξεις, δεν προβλέπεται μάλλον... τι να πω, θα περίμενε κανείς ότι σε τέτοιες συγκυρίες, το σύστημα υποστροφιών θα ενισχυόταν αλλά μάλλον νομίζω ότι μένω σε άλλη χώρα.

Anonymous said...

Ώρες-ώρες είναι να απορείς με τον μαζοχισμό μας (εμάς των ταλαίπωρων διδακτορικών) να επιμένουμε...

Stefanos said...

Ρε συ ανώνυμε , ξέρεις τι παίζει; Έχουν καταλάβει ότι το κάνουμε κατά μεγάαααλο ποσοστό και από την μούρλα μας και σου λέει "α εντάξει αυτοί παίζουν για τη φανέλα, δε θέλουν λεφτά"

Δέσποινα said...

Aυτά που περιγράφεις είναι τραγικά.Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Διαμαντοπούλου είναι μακράν η χειρότερη υπουργός παιδείας των τελευταίων 20 τουλάχιστονω ετών και λυπάμαι που επαληθεύομαι συνεχώς.
Πάλι καλά που τα περιγράφεις με χιούμορ αλλιώς θα μου 'ρχότανε να βάλω τα κλάματα.

Wizard! said...

Για τους αστρολόγους όχι πολλά πολλά, γιατί τελευταία πετυχαίνουν πιό πολλά με τις προβλέψεις τους από τους μετεωρολόγους...

pølsemannen said...

Και μετά μου κατηγορείτε τον Λιακό βρε παλιόπαιδα που παράτησε τα φροντιστήρια φυσικής και πουλάει σκατά σε Ελληναράδες κάγκουρες!

Αυτή η χώρα που καταχρηστικά ονομάζεται Ελλάς και δυσφημεί κάποιους ανθρώπους που έζησαν 2-3 χιλιάδες χρόνια πριν σε αυτά τα χώματα, έπρεπε να ονομάζεται Grease εκ του γράσου που γρασάρει την κρατική μηχανή.

Πάντως ίσως είναι κάποια παρηγοριά το γεγονός ότι παρόμοιου τύπου κουλά (μόνο πάνω σε μάΒΒΒΒΒρους) γίνονται και στην Σουηδία.

http://polsemannen.blogspot.com/2009/12/academic-myth-buster.html

Zaphod said...

Eεεεεεεετσι!!!


Οποιος νομισε ποτε πως η Αννουλα ηρθε για...να κανει δουλεια, μηπως ειναι καιρος να το ξανασκεφτει;


Νογανε ρε οι μηχανικοί απο ποιότητα; Τα έξοδα κοιτάνε να ελαχιστοποιήσουνε!!

:ΡΡΡΡ


(κατα βαση θελει να μειώσει και αυτή το κρατικο "πανεπιστημιακο εξοδο" αλλα όχι οπως το έκανε η ....επαρατη δεξια, αλλα με "σοσιαλιστικό τρόπο"!)

Unknown said...

Εεεεμ, κοίτα να δεις τώρα, μας αδικείς (όπως και κάθε αναφορά της Αννούλας ως "μηχανικού")! Δεν κοιτάνε όλοι οι μηχανικοί να ελαχιστοποιήσουν τα έξοδα, μάλιστα, αυτή είναι πρακτική των οικονομολόγων και λοιπών αδαών!
Οι μηχανικοί κατά κανόνα την βελτιστοποίηση των πολυπαραμετρικών συστημάτων επιδιώκουν! Και αυτό τις περισσότερες φορές δεν καταλήγει σε ελάττωση εξόδων!
Τώρα, το θέμα είναι ποιοί είναι πραγματικά μηχανικοί και από αυτούς, σε πόσους επιτρέπεται πραγματικά να κάνουν τη δουλειά τους!

Stavros Martinos said...

Επιμένω ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα πρακτικά ζητήματα της παιδείας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, 'δεν τα παίρνουν τα γράμματα'. Δεν είναι μόνο η τελευταία περίπτωση.

Stefanos said...

Darth1: Μα φυσικά ο κόσμος εκπαιδεύεται να τα θέλει, μη ρωτάς τα προφανή

Σοπχια: Είπαμε πάρκινγκ ανηλίκων. Εκεί πάει το πράμα

θεία : κατσε κει που είσαι και μην κουνάς ρούπι

Θανάση : Άμα μπορούσε να στοχαστεί, πάλι σκατά θα τα κανε. Γιατί η πραγματικότητά του είναι άλλη..

Backpacker : Καλά να πάθουν οι φίλοι σου, γιατί έχουν ηδη πολλά ευρά. Και άμα δε γουστάρουν να πάνε στο μαστερσεφ, στο φειμ στορι κλπ..ακου εκεί υ.δ...ντροπής πράματα..

Δέσποινα άμα κάτσω και τα περιγράψω σοβαρά θα βάλω και εγώ τα κλάμματα. Το κακό με την Αννούλα δεν είναι ότι είναι απλά η χειρότερη. Είναι ότι είναι η χειρότερη με συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν είναι θέμα ανικανότητας, αλλά σχεδιασμού..

Wizard : Ασταδιάλα ρε

Polse : Νταξ, θα πάω Φινλανδία τότενες :D

Zaph : Ναι ρε και οι μηχανικοί βελτιστοποιούν, αλλά όχι μονο με βάση το κόστος.. Άσχετα αν δε σκαμπάζουν γρυ από ανώτερες επιστήμες. Και στο κάτω κάτω η Αννούλα πήρε το πτυχίο και.. αυτό.. Αμέσως κομματικά οφίτσια. Δε τη λες και μηχανικό ακριβώς..

Hades said...

Βασικά σε κάποιες ιδέες σου σε έχουν προλάβει χρόνια τώρα (ενδεικτικό παραμοσχάρι: Steve Stevens' Atomic Playboys κλπ). Πάλι μόνος σου έτρεξες και βγήκες τρίτος. Έσχως...

Η όλη απορία σου πάντως είναι ακατανοήτως δυσνόητη: εξήγησέ μου σε τι ακριβώς χρειάζεται η παηδία στην Ελλάδα. Γι'αυτό άλλωστε έβαλαν και την Μίσηζ Ντιαμαντόπουλος στο εν λόγω Υπουργείο. Αν ήταν κάτι με αξία θα είχαν βάλει πιθανώς την Μπιρμπίλη ή ακόμη καλύτερα τον Λοβέρδο. Οπότε τι να τα κάνεις και τα λεφτά προς την Παηδία; Εδώ πάμε για συγχωνεύσεις σχολείων αν δεν το'χεις καταλάβει. Στο Εξωτερικόν πλέον υπάρχουν τάξεις με 10-15 παιδιά, κι εμείς εδώ τις τάξεις των 25 πάμε να τις κάνουμε των 35 τουλάχιστον. Και πρόσεξε, δεν είναι κακό αυτό, διότιπροάγει το πνεύμα της ομαδικότητος και της συνεργασίας.

Και φυσικά μην ξεχνάμε, ακόμη είναι στην γωνίτσα και περιμένει εκείνη η ρυθμισούλα με τα ιδιωτικά κολλέγια, κολλέγα...

Fri said...

Χρόνια γυρνάω στα (εκπαιδευτικά) ιδρύματα της χώρας κι αν δεν ήταν εκείνα τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα να με ταΐζουν θα το είχα πάρει απόφαση να γίνω κομμώτρια και να τις παρατήσω τις σπουδές. Δεν τις παράτησα τελικά, το πήρα το διδακτορικό, δούλεψα κι έναν χρόνο στη Γερμανία. Στην Ελλάδα γιατί επέστρεψα δεν έχω καταλάβει ακόμα! Και είμαι και σε ένα ίδρυμα που για κατάργηση βλέπω να το πηγαίνει η Αννούλα (καλλικράτης και στα πανεπιστήμια βλέπεις), και θα το κάνω το διδακτορικό λαδόκολλα να διπλώνω τα σουβλάκια στο τέλος!

kimon said...

Πρόταση... να στείλουμε την εκ κοζάνης αννούλα ... να μας εκπροσωπίσει στη γιουροβίζιον!!! μήπως και μας αφήσει ήσυχους.

KitsosMitsos said...

Η κατάπτωση σε όλα τα επίπεδα ξεκινάει όταν κόβουμε από εκπαίδευση και υγεία. Και αν στην δεύτερη όντως χρειάζεται συμμάζεμα στην σπατάλη, στην πρώτη με ποια λογική άραγε;

Ellie said...

Μα ποιος χρειάζεται έρευνα στην Ελλάδα; Αφού ως γνωστόν, οι Έλληνες είναι ειδήμονες επί παντός επιστητού. Ιστορία θες, μαθηματικά θες, αστρονομία θες, κβαντομηχανική θες, πήγαινε σε ένα καφενείο και ξεκίνα συζήτηση. Να δεις πόσοι ειδικοί θα βρεθούν! Αφού λοιπόν είμαστε ευλογημένοι σαν έθνος και τα έχουμε όλα αυτά στα γονίδιά μας, όλη τη γνώση της ανθρωπότητας- ακόμα και αυτά που δεν ξέρουμε ακόμη, γιατί να δίνουμε τσάμπα λεφτά στην έρευνα;;;

Niki said...

Είναι μοναδική εμπειρία να είσαι νέος με όνειρα (πέραν της συμμετοχής στη Eurovision) σε αυτή τη χώρα. Ανεπανάληπτη! Ειδικά αν είσαι ένας από εμάς τους χαραμοφαήδες Υ.Δ. των ελληνικών πανεπιστημίων που φυτοζωούμε με δουλειές του ποδαριού (που δεν μας προσφέρουν καμία επίσημη προυπηρεσία) και περιμένουμε τα 450 ευρώ του ΙΚΥ για να νιώσουμε ότι δεν είμαστε παράσιτα της κοινωνίας (όπως σίγουρα ορισμένοι γνωστοί μας μας θεωρούν, αν και δεν μας το λένε κατάμουτρα...). Εάν κοπούν κι αυτά (που τα πήραμε και με εξετάσεις παρακαλώ πολύ), λόγω ένταξης της χρηματοδότησης των υποτροφιών στο ΕΣΠΑ, απλά θα πρέπει να πουλήσω κανένα νεφρό ή λίγα ωάρια ή ό,τι τελοσπάντων βρεθεί ακέραιο μετά την υποβολή μου σε καταστάσεις ακραίου άγχους). Μετά θα μπορέσω να εντάξω και την εμπειρία μου αυτή στη διατριβή μου (μη φανταστείς, κάτι βλακείες με ενδιαφέρουν περί οικονομικών της υγείας). Ή μπορώ να πουληθώ και ολόκληρη σε κανέναν πλούσιο γαμπρό. Ε δεν μπορεί...Τόσοι κυκλοφορούν εκεί στο Άσπεν που περνάω τις χειμερινές μου διακοπές...

Stefanos said...

@rainbow : Εμ και συ πουλάκι μου, πήγες να ασχοληθείς με υγείες και οικονομικά κλπ (ημι-συνάδελφος.Και εγώ με υγείες ασχολούμαι).
Θυμάσαι όταν ήμασταν δημοτικό οι περισσότεροι που έλεγαν οι πατεράδες (στα αγόρια, στα κορίτσια δεν ξέρω τι έλεγαν) "Κοίτα να διαβάζεις να σπουδάσεις, μην καταλήξεις άνεργος να παρακαλάς δουλειές του ποδαριού;".. ε σε λίγο θα λένε "Κοίτα μη διαβάζεις και σπουδάσεις και καταλήξεις Υ.Δ. Μάθε να τραγουδάς και κάνε γυμναστική μπας και σε πάρουν σε κανα ριάλιτι και σωθείς".

Α και συ Άσπεν; Ήσουν φαντάζομαι στο πάρτυ της Ένωσης Ελλήνων Διδακτόρων στο ιδιόκτητο σαλέ μας την πρωτοχρονιά ε;; Άντε, στην επόμενη μάζωξη (λογικά θα είναι το Πάσχα στον Άγιο Δομίνικο ή το Μαυρίκιο), έλα να πεις μια καλησπέρα :p. Εκεί θα είμαστε όλοι :p