Thursday, September 30, 2010

Επικαιρότης

Ρε συ, πέρισυ (και κάθε πέρισυ) που είχαν κλείσει οι αγρότες τους δρόμοι, δεν είχαν βγει οι φορτηγατζήδες και τους κατέβαζαν μπινελίκια και αγίους επειδή τους κλέβαν το μεροκάματο;

Τώρα βγαίνουν οι αγρότες και τους βρίζουν που χαλάει η παραγωγή;
Και τους βρίζουν και οι καταστηματάρχες που έχουν αδειάσει τα ράφια;

Μπαϊ δε γούεϊ σε λίγο στα περισσότερα υπερ μάρκετ το μόνο που θα μπορείς να αγοράσεις είναι τσίχλες, λιπαντικά και μπαταρίες. Βλέπεις βέβαια έτσι και ποια προϊόντα φεύγουν. Φίλε καταναλωτή, πρόσεχε το κρέας που αγοράζεις. Έχω δει σε μερικά μαγαζιά κρέας που θα το απέρριπταν ακόμα και από αποκομμένη μονάδα των τεθωρακισμένων. Και μάλιστα είδα σε ένα σουπερ μάρκετ γνωστής μεγάλης αλυσίδας, ανάμεσα στους συσκευασμένους κιμάδες ,κιμά που είχε χρώμα βαθύ καφέ σε αντίθεση με τους διπλανούς που ήταν κατακόκκινοι. Δυστυχώς δεν είχα το τηλέφωνο μαζί για να το τραβήξω και να τους χώσω καμιά καταγγελία, οπότε δε λέω και σε ποιο μαγαζί το είδα.

Προβλέπω ότι με το που τελειώσουν την απεργία τα φορτηγκά, θα γίνει της ποπέας. Για να βγάλουν τα σπασμένα από τόσες μέρες απεργία, έχουν να χώσουν κάτι καπέλα στις μεταφορές, που θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Μετά θα κλαίγονται βέβαια πάλι αλλά που το περίεργο; Σε αυτή τη χώρα έχουν μάθει να κλαίγονται κυρίως αυτοί που βγάζουν γαμώ τα κέρδη, όταν χάσουν 1% από το 100000% τζίρο τους. Οι υπόλοιποι ως συνήθως κάνουν υπομονή και βλέπουν ριάλιτι.

Τώρα δε και με τα νέα ριάλιτι με τους σεφ, ποιος μας πιάνει. Θα μάθουμε να φτιάχνουμε πούδρα κοκορετσιού με μιλφεϊγ γαρίδας και κάστορα, περιχυμένα με σως δαμάσκηνου, ποπ κορν και σοκολάτας. Τα υλικά θα μας λείπουν αλλά δε γαμείς; Έρευνες έχουν δείξει πως το 90% των ανθρώπων καταφέρνει να πείσει το σώμα του να εκκρίσει τις ορμόνες που σε ειδοποιούν ότι χόρτασες και μόνο με την εικόνα του φαγητού. Βασικά αυτή τη στατιστική και την έρευνα τις έβγαλα μόλις τώρα από το μυαλό μου, αλλά μη μου πείτε ότι ο οποιοσδήποτε παπάρας δε θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο σε εκπομπή επιπέδου "αστρολογία-μανικιούρ-κουτσομπολιό-κώλοι" στην τηλεόραση και να μην τον πιστέψουν τουλάχιστον 5 χιλιάδες ζαγάρια..

Από την άλλη ο Mind the Gap φαίνεται ότι πιστεύει πραγματικά ότι τα πάει καλά, ότι προχωράμε και ότι ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να ευτυχεί.
Εδώ υπάρχουν δύο τινά :
Ή είναι σαν την περίπτωση του θείου Μήτσου, που ήταν 96 χρονών, είχε 34 καρκίνους στα βασικά όργανα του σώματός του και άλλους 6 καρκίνους σε όργανα που είχε αναπτύξει μόνο και μόνο γιατί δεν υπήρχε χώρος για άλλο καρκίνο στα υπάρχοντα. Ο θείος Μήτσος δε, συμπεριφερόταν σα να ήταν 18 χρονών και του σηκωνόταν όποτε φύσαγε και πίστευε ότι θα τους θάψει όλους και ότι καλυτέρευε κάθε μέρα, γιατί "μετά τα 70 καρκίνος δεν πιάνει πάνω σου". Μετά πέθανε.
Ή είναι σαν την περίπτωση του γιατρού του θείου Μήτσου, που δεν ήταν 96 χρονών, δεν είχε 34 καρκίνους και τα λοιπά, αλλά έλεγε στο θείο Μήτσο ότι τα πάει καλύτερα γιατί τι να του πει; "Θείε κανονικά έπρεπε να είχες πεθάνει λίγο πριν τη μεταπολίτευση;"
Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση βέβαια, η οποία ελπίζω να μην ισχύει, αλλά με την ελπίδα δεν πήγε ποτέ κανείς μπροστά. Η τρίτη περίπτωση είναι να τα λέει όλα αυτά παπαγαλία, όπως τα ποιήματα που λέγαμε στο δημοτικό. Γενικά αν πω ότι δεν τον εμπιστεύομαι, θα ήταν μια δήλωση ίσης μετριοπάθειας με το "Τελικά ο Ιούδας έπρεπε να κερδίσει το διαγωνισμό "Καλύτερος Μαθητής" το 33μ.Χ".
Καταλαβαίνεις;

Τι να πω, η χώρα είναι σαν τον άρρωστο στο χειρουργείο (έλα μην κάνετε φτηνούς συνειρμούς, βαριέμαι). Η πρόταση της κυβέρνησης είναι :
"Θα σε ανοίξουμε και ό,τι βρούμε μπροστά μας θα το κόβουμε. Μετά θα ξαναπετάξουμε μέσα ό,τι περισσέψει.Τελικά θα γίνεις καλά"
Η πρόταση της ΝΔ είναι
"Θα σε ανοίξουμε αλλά δε θα χρησιμοποιήσουμε ιατρικά εργαλεία, θα φέρουμε τη Βίκη Καγιά και όλοι μαζί θα σου δώσουμε θετική ενέργεια μπας και αναστηθείς"
Η πρόταση του Συνασπισμού είναι
"Μπορεί να είσαι άρρωστος αλλά είμαστε κατά των νυστεριών και της δυτικής Ιατρικής. Χρειάζεσαι βελονισμό, υπνοθεραπεία και χαρτομαντεία"
Η πρόταση του ΚΚΕ είναι
"Μια χαρά είσαι δεν έχεις τίποτα. Ούτε ασπιρίνη. Αυτά είναι κόλπα. Λίγο κνούτο, βότκα και Σιβηρία χρειάζεται και θα δεις πως γίνεσαι περδίκι, πράκτορα των αμερικάνων"..
Και η πρόταση του Καρατζαφέρη σήμερα δεν ξέρω ποια είναι γιατί έχω μπερδευτεί με το ποιον υποστηρίζει τις ζυγές μέρες και ποιον τις μονές.

Η δική μου πρόταση δεν ξέρω ποια είμαι γιατί δε διοικώ παρά μόνο το τομάρι μου. Αλλά μάλλον το διοικώ αρκετά καλά γιατί το χρέος μου επί του ΑΕΠ μου είναι περίπου 1 τοις χιλίοις, οπότε ...Α και δανείζομαι από τις τράπεζες με ίδιο επιτόκιο με τον ΓΑΠ, χωρίς καμία διαπραγμάτευση και χωρίς οικονομικό επιτελείο να κάνει κρυφές συμφωνίες. Αυτός ρε πήγε και δανείστηκε με επιτόκιο πιστωτικής..




11 comments:

Fri said...

Τι να πρωτοσχολιάσω;
Καταπληκτική η πένα σου, πάντα εύστοχα τα σχόλια σου και όσο για το χιούμορ σου ... απολαυστικό!
Αυτός είναι τρόπος να δεις την επικαιρότητα, όχι μπροστά από τα κανάλια που σου κάνουν τον εγκέφαλο ζουμί!

Το κομμάτι με τη χώρα που είναι 'σαν τον άρρωστο στο χειρουργείο' απλά κορυφαίο!

Την καλησπέρα μου :)
Α, και ευχές για καλό μήνα!

Vany said...

Καλό μήνα να 'χουμε κι άλλο κακό να μη μας βρει. Με τους φορτηγατζήδες και τους αγρότες δε βγάζεις άκρη. Θα 'θελα κι εγώ να κλείσω την Τσιμισκή στο ύψος της ΧΑΝΘ,να μην αφήνω κανέναν να περνάει και να γίνει της κολάσεως στην πλατεία.Πολύ θα γουστάρω.Λόγους θα βρω μπόλικους, σάμπως αυτοί είναι πιο έξυπνοι;
Τελικά ο ασθενής θα επιβιώσει μετά την εγχείριση;

pølsemannen said...

Bρε αθεόφοβε που τα ισοπεδώνεις όλα!

O σκούρος καφέ κιμάς ήτο γκουρμεδιά, κιμάς Mογγολικού γιάκ, αλλά που να καταλάβεις εσύ με τα μπρουτάλ μπούκοβά σου και τους χοιρινούς γύρους...

Aντί να εκμεταλλευθείς το γεγονός ότι τον πουλούσαν στην ίδια τιμή με τους μπας κλας κόκκινους κιμάδες φωνάζεις κιόλας...

Tστστστστσ, αλλά θα δεις το 2012 που θα έρθουν τα φωτόνια από το κέντρο του Γαλαξία και θα φέρουν τον Πολέμαρχο του Θεού ή τα Nεφελίμ ή την Σαμάνθα Φοξ με λίφτινγκ προσώπου και βυζιών! (Ό,τι έρθει πρώτο).

ESKARINA said...

Επίτρεψε μου να σε διαφωτίσω σχετικά με την άποψη Καρατζαφέρη : "Θα σε ανοίξουμε να πάρουν μάτι οι "πρωτοετείς φοιτητές" τι τρέχει εκεί μέσα, και μετά θα σου εμφυσήσουμε θετική ενέργεια γνωσίων ΕΛλήνων χριστιανών. Αν αυτό δεν πιάσει θα φέρουμε την Καγιά να κόψει ό,τι άρρωστο υπάρχει. Αν και αυτό δεν πιάσει, θα έρθει ο Άνθιμος να ψάλλει προσευχές και λοιπά εξαγνιστικά και θεραπευτικά. Αν - ο μη γένοιτο - (που θα γίνει) τα κακαρώσεις, θα ψάλλει ο Αρχιεπίσκοπος το "αιωνία σου η μνήμη" και όλοι μαζί το "εις υγείαν στο κορόϊδο."

Zaphod said...

Τελικά εχει πλάκα στο ιδιο θεμα η δικια μου οπτικη της προτασης καρατζαφερη:

ΔΕΝ θα σε ανοιξουμε, αλλα με τηλεπαθητικη διεμβολη (!;) θα σου μεταδώσουμε λιγο ΕΛ ιχώρ ενώ παράλληλα θα διώξουμε όλους τους μετανάστες αφού πριν ανάψουμε κεράκι στην παναγία τη σουμελα (βοηθεια σας οι αβοήθητοι).

Κατοπιν τουτου θα γενείς αυτομάτως περδίκι

KitsosMitsos said...

Ο καθένας κοιτάει μόνο το μικρομαγαζάκι του, φίλτατε. Για το σύνολο κανείς. Για την χώρα, άστα να πάνε.
Και θυμάται το δίκιο και το σωστό μόνο όταν θιγούν τα "κεκτημένα του". Βρε ουστ!

Κ.Α. said...

Οι προτάσεις των κομμάτων ήταν όλα τα λεφτά, έυγε... Η συμβολή μου στη συζήτηση ας είναι πως όλα αυτά τα κουλά που συμβαίνουν θα εξηγηθούν εύκολα αν κατανοήσουμε ότι είναι αργά πια για γιατρούς και θεραπείες, καθώς η χώρα έχει αποθάνει από καιρό αλλά ο Μεγαλοδύναμος αποφάσισε να την αναβιώσει ως ζόμπι, προκειμένου να ενδυναμώσει τον τυχαίο παράγοντα στη διεθνή πολιτική σκηνή, πραγμα που θα οδηγήσει στην κατατρόπωση της εκ νέου βλάσφημης απόπειρας από την πλευρά της ανθρωπότητας κατασκευής ενός παγκοσμιοποιημένου πύργου της Βαβέλ, και προετοιμάζοντας τελικά την έλευση του Αντίχριστου, που ώρα του είναι!

Hades said...

Μία ένσταση έχω μόνο αναφορικά με τις κομματικές επεξηγήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑς λογικά βλέπωντας το πρόβλημα θα κατέβαζε μια δεκαμελή επιτροπή για να αντιπροσωπεύονται όλες οι συνιστώσες, και από την οποίαν θα προέκυπταν περί τις 19 απόψεις για το πρόβλημα υγείας του ασθενούς. Εν συνεχεία θα ερχόταν ο Αλαβάνος με τις δικές του 8 διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Στην συνέχεια ο ασθενής πεθαίνει και ο Τσίπρας καταγγέλει το κράτος για αποδιοργάνωση.

Το ΚΚΕ από την άλλη έχει πιο απλή αντιμετώπιση: καταγγέλει το κράτος για τους χαμηλούς μισθούς των γιατρών, αλλά το ίδιο κάνει τα πάντα για να κατεβάσει τους μισθούς στην Τυποεκδοτική. Όταν βλέπει ότι δεν τους έχει κατεβάσει αρκετά, από τα νεύρα του απολύει ένα μάτσο κόσμο. Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη. Ο ασθενής πεθαίνει διότι το ΠΑΜΕ είχε αποκλείσει την είσοδο του νοσοκομείου και οι γιατροί δεν μπορούσαν να δουλέψουν.

ΛΑΟΣ: ο γιατρός οφείλει να εξετάσει την εθνικότητα του ασθενή και όχι το πρόβλημά του. Για το πρόβλημα υπάρχουν και γιατροί (σε ιδιωτικά νοσοκομεία). Φυσικά ο ασθενής πεθαίνει μέχρι να γίνει η μεταφορά του ασθενούς άρα συμπεραίνουμε ότι φταίει το ΕΣΥ που δέχεται και ανασφάλιστους μετανάστες οι οποίοι κολησιεργούν το όλο σύστημα.

Νουδού: Ουδείς ασχολείται με τον ασθενή διότι προέχει η υπόθεση Βατοπεδίου και αν θα μιλήσει ο Καραμανλής ή όχι. Ο ασθενής πεθαίνει.

ΠΑΣΟΚ: Ουδείς ασχολείται με τον ασθενή διότι ο Ζορζ απεφάνθη εσχάτως ότι αν αρχίσουμε όλοι το τζόγκινγκ δεν θα αρρωσταίνουμε τουτέστιν δεν θα χρειαζόμαστε τα νοσοκομεία. Προκειμένου λοιπόν να μας εξωθήσει στο τζόγκινγκ, κλείνει όλα τα νοσοκομεία. Ο ασθενής πεθαίνει.

ellinaki said...

Τσκ τσκ... τί αχαριστία; Μια χαρά την περνάει κανείς με τσίχλες, λαχανικά και μπαταρίες.

Άντε που καλομάθαμε όλοι να σαβουριάζουμε κοψίδια, γαριδομακαρονάδες, να έχουμε SUV, εξοχικό σπιτάκι και τα ρέστα πριν καν τελειώσει η χούντα και την είδαμε άρχοντες.

Εκεί ρε! Τζίχλα, μπρόκολο και μπαταρία!

Unknown said...

Μα καλά, σοβαρά βρήκες ελλείψεις;
Ναι, όντως δηλαδή, αρκετά άδεια ράφια είδα, αλλά πάντως ότι χρειάστηκα εγώ, το έβρισκα πάντα!

Τέσπα... Ας αφήσουμε τα καραγιοζλίκια και ας μπούμε στο γύψο να στρώσουμε!

Ellie said...

To μόνο πράγμα το οποίο μπορώ να σκεφτώ για όλη την κατάσταση είναι ΑΗΔΙΑ!!!Δεν αντέχονται πλέον