Wednesday, May 05, 2010

Nενικήκαμεν

3 νεκροί πολίτες, υπαλληλάκοι τράπεζας, από μολότωφ αγωνιστών τσι δημοκρατία.
(ναι ξέρω, φταίει το κράτος, οι 300, η αστυνομία, ο Χατζηπετρής, όλοι γενικά εκτός από αυτόν που τους έκαψε)
Δικαιολογίες θα βρεθούν κανα εκατομμύριο. Και μερικοί θα τολμήσουν να βγάλουν και καναν πύρινο λόγο.
Κατά τα άλλα είμαστε ανθρωπιστές. Να δω τώρα θα ψέλνουν τα ονόματά τους ολημερίς οι σύντροφοι για να μην τα ξεχνάμε ή όχι;
Και ναι είμαι άδικος. Με αυτόν που νομιμοποιεί μια δολοφονία μόνο και μόνο γιατί δε βολεύει την πολιτική του ιδεολογία να την ξεμπροστιάσει. Φαντάζομαι επίσης ότι δε θα υπάρχουν φωτογραφίες του συμβάντος από 18 μεριές ε;;;
3. Πολίτες. Νεκροί. Όχι από "μπάτσο".

Tweets:

Την ώρα της φωτιάς, 'αγωνιστές' επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που πήγαν να βοηθήσουν ( στμ τώρα κάποιοι παρόντες λένε ότι δεν ισχύει) - δεν ισχύει επιβεβαιωμένα απο κόσμο που ήταν μπροστά - έτσι λένε τουλάχιστον,ΑΥΤΑ τα αναπαράγω με κάθε επιφύλαξη, χωρίς καμία δυνατότητα για διασταύρωση ούτε για το ένα ούτε για το άλλο


Ναι ρε καψατε τρεις Ελληνες! Σας άρεσει να βλέπετε να καίγεται η τράπεζα ε; Κερδισατε


Προφανώς τους είδε πολύς κόσμος να καίνε την τράπεζα. Καταλαβαίνω επίσης ότι δεν τους σταμάτησε κανείς


οι υπάλληλοι με ουρλιαχτά τους φώναζαν "γιατί μας καίτε" αλλά οι κουκουλοφόροι πέταξαν άνετα τις μολότοφ. Αυτά! #imfgr

Το επιβεβαιωνω και εγω.δυστυχως ριξανε και μπετονια στη μαρφιν παρολο που ουρλιαζαν οι υπαλληλοι.λαθος δρομος παιδια.οχι ετσι


Σε λίγο θα μας πούνε ότι οι υπάλληλοι φταίγανε που κάηκαν ή ότι ήταν εντεταλμένοι των μπάτσων να πυρποληθούν


Το βράδυ που θα πας στο σπίτι και θα βγάλεις την κουκούλα, κοιτάξου στον καθρέφτη και καμάρωσε: Εκτός από επαναστάτης, είσαι και δολοφόνος.


Ημουν στα 15 μέτρα και το μόνο που μπορούσες να κάνεις είναι να κοιτάς τα παιδιά να πηδάνε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι /via @.... #imfgr


Το κακό είναι ότι υπάρχουν και φωνές που το δικαιολογούν ή/και τα ρίχνουν αλλού.... (άκουσα αττάκα ότι φταίει η τράπεζα γιατί δεν είχε καλή πυρασφάλεια.... :S (ναι φταίει για αυτό αλλά..υπάρχει ένα μικρό θεματάκι)(Σα να λες ότι φταίει η μάνα του Αλέξη που σκοτώθηκε επειδή δεν του πήρε αλεξίσφαιρο)




Αντιγράφω από Σοφία - Digital-Era















ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ: “Όλος ο λαός έχει ξεσηκωθεί, φταίει το κράτος, βάζει φωτιά ο απλός λαός γιατί έχει έρθει στο αμήν, ήρθε η ώρα της επανάστασης”
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ: “Μόνο μερικά ακραία στοιχεία υπήρχαν, όλοι αυτοί είναι βαλτοί, πρόκειται για ακραίους κουκουλοφόρους που καμία σχέση δεν έχουν με τον κυρίαρχο λαό”
Διαβάστε ιστορία. Όποιοι ονειρεύονται επαναστάσεις καλό είναι να μάθουν πόσοι σφαγιάζονται για να γίνουν. Αν θέλετε πραγματική επανάσταση να μπορέσετε να βάψετε τα χέρια σας με αίμα. Να γίνετε φονιάδες. Να σκοτώσετε κάποιους για να απελευθερώσετε κάποιους άλλους.
Αλλιώς μιλάμε για τσάμπα μάγκες.
Μπλοφάρατε και η μπλόφα σας αποκαλύφθηκε όταν πέσαν οι νεκροί.
Και τώρα τραβάτε στις μανάδες των τριών νεκρών και ξηγηθείτε.



Update μια και το θυμήθηκα τώρα που το γραψα στο Zaph :
Παρεπιπτόντως, κολλητός από το πανεπιστήμιο δουλεύει εκεί πέρα. Στη Marfin. ( . Στο απέναντι κτίριο. Κάνανε "έξοδο" για να ξεφύγουν.
Μιλάω μαζί του στο τηλέφωνο εκείνη την ώρα. Έμπαινε στο αυτοκίνητο. Είχε μάθει για τους 3 νεκρούς. Ξέρεις τι μου είπε;; "Ελπίζω να μη βρεθεί κανείς μπροστά στο αυτοκίνητο γιατί δε θα σταματήσω". Αν άκουγες τη φωνή του θα καταλάβαινες.





Update του Update
Μπορεί να παραλογιστώ τώρα λίγο, αλλά δε γαμείς; 
Αν είχαμε νεκρούς με υπαιτιότητα αστυνομικών, θα κάναμε πορεία προς ΓΑΔΑ και λοιπά αστυνομικά τμήματα. Σωστά;
Τώρα που έχουμε νεκρούς με υπαιτιότητα διαδηλωτών ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΟΛΟ θα διαμαρτυρηθούμε; Να δούμε ποιας παράταξης η πορεία ήταν εκείνη τη στιγμή έξω από την τράπεζα και τους κάψανε και να πάμε εκεί να διαμαρτυρηθούμε;; ή είμαι παράλογος;;;
Αν και ξέρω.. Σιγά μη κάνει κανείς πορεία για τα "γρανάζια του συστήματος" - κάποιος θα τους πει έτσι, δε μπορει


Το " να μη δούλευαν" που ψιλοακούστηκε στο twitter μου θυμίζει έντονα το "να μην πήγαινε στα Εξάρχεια"...


Για το παρακάτω δεν μπορώ να εκφραστώ





Ξαναμανα update, μεγαλύτερης ψυχραιμίας - Ό,τι γραφτεί ΔΕΝ το άκουσα απο ΜΜΕ.

Παρατηρώ αντιδράσεις, από επαγγελματίες -συνήθως- "ανθρωπιστές". Και βλέπω μούγκα. Καμία σχεδόν αντίδραση. Οι πιο ευσυνείδητοι απλά καταδικάζουν τη βία, έτσι γενικώς και αορίστως. Σε άλλες περιπτώσεις έψελναν όλη μέρα και όλη νύχτα τα ονόματα νεκρών ή τραυματιών γιατί "αν τα ξεχάσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας". Τώρα ή σφυρίζουν αδιάφορα, ή ασχολούνται με άλλα πράγματα ή οι πιο ακραίοι (δε μπορώ να τους πω αλλιώς) πετάνε χοντράδες σαν αυτές που ανέφερα χτες. Κανείς από τους επαγγελματίες δεν μιλάει για δολοφονία. Κανείς. Άνθρωποι που παρακολουθώ στα ιντεργουέμπια ας πούμε και γνωρίζω πολύ καλά τα φρονήματά τους, δε μιλάνε σήμερα. Άλλες φορές έβγαζαν φιλιππικούς όλη μέρα. Γιατί; Σας είχα και σε εκτίμηση, έστω και αν διαφωνούσαμε πολιτικά. Θεωρούσα ότι είστε όντως ανθρωπιστές και ότι όντως νοιαζόσασταν. Αλλά τώρα δυστυχώς ξέρετε τι κατάλαβα; Ότι ούτε για τον Αλέξη νοιαζόσασταν, ούτε για την Κούνεβα, ούτε για τον Νίκολας Τόντι (είδατε, τα θυμάμαι τα ονόματα αν και δεν τα ψέλνω το πρωί που ξυπνάω). Φυσικά και δε νοιαζόσαστε ούτε για τον Διαμαντή Μαντζούνη - αυτό εξυπακούεται. Δε νοιαζόσασταν για κανέναν νεκρό, τραυματία, ο,τιδήποτε, από οποιαδήποτε μεριά. Απλά κάποιοι νεκροί και τραυματίες, προσέφεραν εύφορο έδαφος για να διαφημιστεί ο κατά παραγγελία ανθρωπισμός μερικών, μαζί με το πακετάκι αντίδρασης και επανάστασης που προσέφεραν για καλλιέργεια οι συνθήκες δολοφονίας/τραυματισμού. Οι 3 που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ χτες από τους τύπους που πέταξαν τις μολότοφ, ΔΕΝ προσφέρουν όμως πρόσφορο έδαφος για καμία απολύτως διαμαρτυρία. 
Τριγύρω όταν έγινε το περιστατικό υπήρχε κόσμος. Το είδε και κανείς δεν έβαλε μια φωνή, κάτι; Δεν πέταξε μια πέτρα στους τύπους που το κάναν; Γιατί;; Δε σου είπα να γίνεις ήρωας. Δε σου είπα να πας μόνος σου να σταματήσεις το αφιονισμένο κατακάθι της επανάστασης που θεωρεί ότι καίγοντας κόσμο χτυπάει το σύστημα (ενώ αν τον στραβοκοιτάξεις στήνει επαναστατικά μπλογκ και διαμαρτύρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματά του). Αλλά.. κάτι.. Δεν ξέρω. Το παλικάρι αυτό  ήταν στην πορεία, έχει και φωτογραφίες κλπ. Κάποιος κολλητός του ήταν στη Σταδίου :
Λίγο πιο κάτω η Α.Μπ. μου λέει ότι η πυροσβεστική έστειλε στους συντάκτες ότι έχουμε τρεις νεκρούς στην τράπεζα. Παγώνω. Παίρνω τηλέφωνα, για κάποιο λόγο θέλω να το πω και σε άλλους. Δεν είναι θέμα ενημέρωσης, θέλω να μοιραστώ κατά κάποιο τρόπο το βάρος. Ο Α. είναι στα προπύλαια. Το έχει ακούσει. Μου λέει: Όταν περνούσα από κει, είχε ανάψει μια μικρή φωτιά στην τράπεζα. Κάποιοι είχαν βγει στα μπαλκόνια. Ως συνήθως οι διαδηλωτές τους έβριζαν, λέγοντας τους ότι θα έπρεπε να απεργούν. Ένας άντρας απ’ το μπαλκόνι, λέει: «όχι έτσι ρε παιδιά. Θα καούμε ζωντανοί». Ένας ηλικιωμένος λίγο πιο μπροστά φωνάζει «να καείτε μουνάκια

Αυτοί είμαστε. "Να καείτε μουνάκια". Δεν είναι οι χ χιλιάδες της πορείας δολοφόνοι και αλήτες. Προφανώς. Μέρος όμως αυτών που ήταν εκεί πέρα εκείνη την ώρα είναι τουλάχιστον ηθικά συνένοχοι και αυτό με φοβίζει. Ποιους κάψαν οι επαγγελματίες της επανάστασης και του τραμπουκισμού; 3 υπαλλήλους, η μία κοπέλα μάλιστα έγκυος. Και για χάρη του διαλόγου και της δημοκρατικής αντιπαράθεσης να δεχτώ ότι φταίει ο Βγενόπουλος που τους έβαλε να δουλέψουν τέτοια μέρα ενώ ήξερε ότι από έξω θα περάσει η επανάσταση τσάρκα. Εσύ ως ιδεολόγος, συνειδητοποιημένος, ψαγμένος, προχωρημένος πολλά χρόνια μπροστά, σε μια κατάσταση ομηρίας καταλαβαίνεις ότι πρέπει να σκοτώσεις τον όμηρο;; Γεια χαρά σου μάγκα. Στο παραμύθι με τη βασιλοπούλα και το δράκο δηλαδή, άμα ήσουν εσύ ο πρίγκηπας, θα ανέβαινες στο κάστρο, θα γαμούσες τη βασιλοπούλα, θα την έγδερνες και θα την κομμάτιαζες και μετά θα φώναζες στο δράκο "είσαι μεγάλος αλήτης". Όπως το πάρει κανείς.
Τρέχουν τώρα άλλοι να πουν που ανήκαν πολιτικά αυτοί που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ τους 3 νέους. Τι με νοιάζει ρε που ανήκουν;;; στα παπάρια μου. Με νοιάζει μόνο το ότι σκόπιμα, με πλήρη συνείδηση και επίγνωση, πέταξαν μολότοφ και άδειασαν μπετόνι βενζίνης μέσα σε κλειστό χώρο. Τι με νοιάζει αν είναι αριστεροί, δεξιοί, οικολόγοι, χρυσαυγίτες, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές ή χάρε κρίσνα. Η ταμπέλα μας μάρανε;; (βέβαια η ταμπέλα για ΜΕΡΙΚΟΥΣ έχει μεγάλη σημασία, γιατί μπορεί να την εκμεταλλευτούμε αν μας "βολεύει". Αν όχι, γαργάρα). Αει σιχτίρ.
Και ξέρεις τι θα γίνει τώρα ε; Στο λέω από τώρα και θα βγώ πραγματικά προφήτης: Επειδή διαδηλωτές τριγύρω ανέφεραν ότι ένας από αυτούς δεν φόραγε ούτε κουκούλες ούτε τίποτα και υπάρχουν και κάτι ψιλοκάμερες εκεί πέρα, κάποια στιγμή κάποιον θα αρπάξουν. Οι επαγγελματίες ανθρωπιστές τότε θα γεμίσουν το σύμπαν με συνθήματα "Λευτεριά στον αγωνιστή Ταδόπουλο" και θα κάνουν και καμιά πορεία για τα δικαιώματά του. Και πίστεψέ με, ΚΑΝΕΝΑ εγκληματολογικό στοιχείο δεν πρόκειται να πείσει μερικούς ότι ο "αγωνιστής ταδόπουλος τό κανε". Κανένα. Ακόμα και αν υπάρχει φωτογραφία του, βίντεο, αυτόγραφο με το γραφικό του χαρακτήρα, να χει φτύσει πάνω στο αυτόγραφο, ίσως να χει καταθέσει και σπέρμα, και να χει γράψει με το αίμα του πάνω στον τοίχο της τράπεζας "Να καεί το μπουρδέλο - Μπάμπης Ταδόπουλος - 69450000000 - Παπαταδοπούλου 13 - 2ος όροφος - Καλλιθέα".
Γιατί το shoehorning δεν είναι κόπιραϊτ μόνο των κολλημένων ακροδεξιών φασισταρίων. Είναι και πολλών άλλων.
Και για να μην ξεχνάτε :
Ζουλια Παρασκευή, 35. Παπαθανασοπούλου Αγγελική, 32. Τσακαλης Επαμεινώνδας, 36 - ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΒΡΕΦΟΣ 4 ΜΗΝΩΝ
ΟΙ 4 ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΑΚΙ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 



Ελπίζω τελευταίο Update :
Μια και ο Ελληνάκης ανέφερε τη λέξη "αφισάκια", είπα να βγάλω ένα πρώτο template, να μην κουράζονται τα παιδιά με το κείμενο. Το φτιαξα δύο φορές. Την πρώτη φορά είχα βάλει και αντίστοιχα "σύμβολα" ως εικαστική ενίσχυση στο αφισάκι, αλλά είπα να τα βγάλω για να μην προκαλέσω την οργή κανενός που θα μου άρχιζε τα "μα γιατί έβαλες το σήμα αυτό, ΕΓΩ είμαι τέτοιος και δε θέλω να σκοτώσω κανέναν/ ξέρω κάτι τίμιους τέτοιους κλπ κλπ κλπ.." καταλαβαίνεις...
Οπότε πάρτε το ξερό ως παξιμάδι.
Προφητεία #2 : Αφισάκι που θα κυκλοφορήσει όταν τους πιάσουν



28 comments:

Sophia said...

Το χειρότερο για μένα δεν είναι αυτοί που πετάξανε τις μολότωφ και το μπιντόνι (οκ, ίσως και να είναι, δεν το έχω αποφασίσει πλήρως ακόμα...) είναι αυτοί που τους βλέπαν και τους επέτρεψαν να το κάνουνε... Γιατί ίσως να μπορώ να δεχτώ να είναι κάποιος παρανοϊκός, φορτισμένος, ανεύθυνος, ψυχάκιας, σαν μονάδα. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως, ότι ο καθημερινός μέσος άνθρωπος γύρω μας, του επιτρέπει να γίνει δολοφόνος. Είναι μια λεπτή γραμμή αυτή που από επαναστάτη μπορεί να σε κάνει στυγνό δολοφόνο και είναι στο δικό μας χέρι σε τέτοιες περιπτώσεις, να φροντίζουμε να μην την περνάει κανείς.

Stefanos said...

Σοφάκι, όταν σκοτώθηκε το κακομοίρικο το 15χρονο, μου λέγαν ότι μη παίρνοντας θέση,μη συμμετέχοντας στην πορεία, γίνομαι συνένοχος του αστυνομικού.
Τώρα αυτοί που λες, είναι ή δεν είναι συνένοχοι; Δε μπορώ να αποφασίσω.
Αν αστυνομικός είχε πετάξει καπνογόνο πχ στην τράπεζα και είχε πάθει κάποιος δύσπνοια, θα καίγαν όλη την Αττική.
Τώρα θα το δικαιολογήσουν απο 100 μεριές.
Γιατί θεωρούν ότι είχαν με κάποιο τρόπο δικαίωμα να το κάνουν.
Και μετα μου ζητούν να τους "υποστηρίξω";
Μονά ζυγά δικά μας;

Stefanos said...

Να ήδη άρχισαν "υποψίες" ότι το καναν αστυνομικοί...
ε ΕΛΕΟΣ πια, ΕΛΕΟΣ

Sophia said...

Χμ.. κατανοώ τον προβληματισμό, βέβαια, για μένα, θέση είναι η γενικότερη στάση ζωής και όχι η συμμετοχή ή μη σε μια πορεία. Όταν η άποψή σου είναι πάντα pro life, θεωρώ ότι είσαι πάντα στην σωστή πλευρά. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την απώλεια ζωής, από όποια πλευρά και να είναι. Και αυτός που κρατάει το όπλο, όποιο και αν είναι αυτό, έχει πάντα και την ευθύνη και σε πολλές περιπτώσεις κι εμείς, που αφήνουμε πρόσφορο έδαφος.

Sophia said...

(Δεν θεωρείς, ότι κάπου, έχουμε λίγο χάσει το μπαλάκι σχετικά με ποιά μέτρα και ποιά σταθμά χρησιμοποιούμε σε κάθε περίπτωση?)

Stefanos said...

Φυσικά. Βλέπω κόσμο που μονά-ζυγά, δικά του τα θέλει.
ΕΓΩ μπορώ να σπάω, να καίω, τώρα και να σκοτώνω, αλλά ΕΣΥ άμα με στραβοκοιτάξεις είσαι φασίστας.
Τώρα το ποιος είναι φασίστας..

Δες τώρα πχ πόσα μπλογκ συνεργασίας θα ανοίξουν για τους 3 νεκρούς. Ούτε μπαννεράκια με σκιτσάκια ούτε τίποτα.. Τον ψιλοκόβω. Και αν αυτό που μου έστειλαν ως είδηση ισχύει, άστα να παν. (Δε λέω τίποτα τώρα γιατί παίζει να ναι και μούφα)

Sophia said...

Αυτό, ξαναπέστο... Είναι τραγικό να χάνονται ζωές, ως επί το γενικότερο. Εμένα αυτό που με ανησυχεί και είναι ο πάγιος φόβος μου στο σχολείο, και my main concern, είναι το πώς, θα διασφαλίσω αυτά τα παιδιά που περνάνε από τα χέρια μου, να αποκτήσουν αίσθηση υπευθυνότητας και σεβασμό για την ζωή, και να σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεών τους.
Ξέρεις πόσο δύσκολο και σχεδόν ακατόρθωτο είναι αυτό? Γιατί ταυτόχρονα, θα πρέπει να τους διδάξεις να σκέφτονται και να διεκδικούν, να μην πιάνονται κορόιδα και να αντιστέκονται.

Hades said...

Σε κανέναν δεν θα διαμαρτυρηθούμε.
Τον Δεκέμβρη που πέθανε ένας μαθητής από αυτοκίνητο (υπήρχε και η σχετική σενδονιάς) διαμαρτυρηθήκαμε σε κανέναν; Όχι.
Οπότε;
Είναι γνωστό άλλωστε ότι για κάποιους, οι ανθρώπινες ζωές έχουν διαβάθμιση. Το ίδιο και οι απώλειές τους.

Αναφορικά με τον Πιτσιρίκο, μιλάμε για γκράντε μαλάκα το παλικάρι. Δυστυχώς δεν περιμέναμε να τον μάθουμε τώρα.

Ζήτω η Επανάστασις!
Ζήτω η Εθνική Κυριαρχία!
Ζήτω το ΚΚΕ που μόλις ανέπτυξε στην Βουλή (το βλέπω λάιβ) την άποψη ότι η όλη φάση ήταν επί της ουσίας προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ... Άσε που δεν είπε κάποια ευθεία νήξη για το... συμβάν... Εύγε!

Oblivion said...

Πιτσιρίκος για πολλές φάπες.Σκατά στα μούτρα του.Pardon κιόλας.

Και εγώ δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό που έγινε.Είναι τραγικό.Θα μπορούσα να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων,αλλά με φέρνει σε δύσκολη θέση, μιας και τέτοια κατάληξη δεν την περίμενε κανείς και θα πάρει κάμποσο μέχρι να την χωνέψω.Θα ήθελα να ευχηθώ στους βανδαλίσκους, καλή φώτιση,όπως και περαστικά και στις επόμενες πορείες να τους αποκλείσουμε.
Θα ήθελα ωστόσο να θίξω και κάτι άλλο.Πριν μια ώρα περίπου που γύριζα σπίτι,τα ΔΑΣΠιτικα στέκια/καφέ στον Ζωγράφο ήταν full.Μα τέτοια απάθεια?Μου ήρθε να κάνω εμετό.Τι να πω..

Oblivion said...

Α Sophia σχετικά με το pro life που επικαλέστηκες,ας δούμε τι έχει να πει ο θείο Carlin

http://www.youtube.com/watch?v=q_f7qVJkzl4

Με ελληνικούς υπότιτλους.

Ιοκάστη said...

Estarian υμφωνώ. Ευτυχώς που γράφετε κάποιοι αυτά που σκέφτομαι γιατί δεν μου βγαίνει να γράψω τίποτα...

Pink_Fish said...

Δε θα σταθώ σ' αυτά που έγιναν. Για μένα αυτή η χώρα έχει τελειώσει. Αυτό το tweet με ποιά λογική γράφτηκε? Να κάνουμε χιούμορ? Δεν είναι μόνο ζώο όρθιο αυτός που το έγραψε, είναι κάτι παραπάνω. Ήθελε να κερδίσει δημοσιότητα μέσα από κάτι τόσο νοσηρό? Ευτυχώς, ποτέ δεν διάβαζα αυτό τον blogger....Είναι προσβολη και μόνο που γράφτηκε κάτι τέτοιο, κανονικά θα πρέπει να κλείσει το λογαριασμό του και να το βουλώσει διαπαντός

Stefanos said...

Ήθελε να πει ότι η τράπεζα χέστηκε πατόκορφα που δολοφονήθηκαν τρεις άνθρωποι, αλλά .... άστο γάμα το

Hades said...

Έχω κάποια πράγματα να προσθέσω στο πολύ δυνατό απντέτοιο σου...
Κατ΄αρχήν, η ταμπέλα για μερικούς δεν έχει απλώς μεγάλη σημασία. Η ταμπέλα είναι τα πάντα.
Ακόμη κι αν είσαι ένα απόβρασμα της κοινωνίας, η κοινή ταμπέλα σε κάνει συμπαθή στα μάτια του ομοϊδεάτη.
Γι'αυτό και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι ο φασισμός δεν είναι ούτε πολιτική ιδεολογία, ούτε πολιτική θέση. Είναι τρόπος ζωής. Είναι η καθημερινή σκέψη. Είναι το μίσος προς ο,τιδήποτε θεωρείται παράταιρο.

Σαφώς και δεν έχει καμία σημασία ποια η ταμπέλα και οι λοιπές πολιτικοκοινωνικές πεποιθήσεις των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ. Γι'αυτό και μου προξένησε αλγεινότατη εντύπωση η όλη στάση του ΚΚΕ (εν αντιθέσει με τον Τσίπρα που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τήρησε τα προσχήματα): αφού κανείς δεν είχε βγει να κατηγορήσει το ΚΚΕ, από που κι ως που οι όλες ΠΙΠΕΣ περί προβοκάτσιας κλπ; Και μάλιστα, προβοκάτσια δίχως καν αναφορά στους ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ. Έλεος...
Τρεις άνθρωποι και ένα αγέννητο βρέφος (παρεμπιπτόντως πρόσθεσε το αγέννητο στο τελευταίο σχόλιό σου στο κείμενο) πέθαναν και κάποιοι ψάχνουν στα φαντάσματα της ντουλάπας για να βρουν τι; Προβοκάτορες, ιδεολογίες, υποτιθέμενα δικαιώματα, νομιμοποιήσεις απαράδεκτων ενεργειών. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά το δίκαιο του εργάτη, η λευτερά στον αγωνιστή Κιοπέογλου και οι λοιπές φόλες έρχονται ΠΑΝΩ από την ανθρώπινη ζωή; Θα τρελαθούμε τελείως εδώ πέρα;

Δηλαδή η ελευθερία και τα δικαιώματα των ανθρώπων έχουν αξία μόνο αν έχουν πρώτα πατροναριστεί ή καπελωθεί;

Κι αναφορικά με την ΕΝΟΧΗ σιωπή κάποιων υπερδραστηρίων τυπίσκων, τι να πεις πια; Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν τους μάθαμε τώρα -κι εκπλήσσομαι που την πάτησες έτσι. Μήπως είχαμε κάποια εξοργισμένη αντίδραση τον περασμένο Δεκέμβριο και δεν το θυμάμαι; Ή μήπως πήραν θέση τα κόμματα που από μόνα τους φέρονται πως κόπτωνται για τέτοια θέματα; Παπάρια μάντολες. Και ιδίως την επίσημη θέση τους, ακόμη την περιμένουμε...
Προς τι η έκπληξη λοιπόν;
Για ποιον λόγο να ανακαλύπτουμε κάθε φορά εκ νέου την Αμερική καθώς βλέπουμε την διπροσωπία κάποιων ανθρώπων; Δεν υπάρχει καμία έκπληξη...

Stefanos said...

Την "πάτησα" για δύο λόγους .
Πρώτον γιατί δυστυχώς τώρα συνέβη αυτή η τραγωδία και απεδείχθη πλέον χωρίς καμία αμφιβολία το όποιο ποιόν τους
Και δεύτερον γιατί επέμενα να παρακολουθώ συγκεκριμένα άτομα και όχι γενικότερα "ιδεολογικές ομάδες", ελπίζοντας πως θα είναι πιο ανοιχτόμυαλοι.
Αλλά... σκατά και απόσκατα

Hades said...

Και αυτό που λες εμπεριέχει ένα λάθος, που σε βάθος χρόνου είθισται να αποδεικνύεται σοβαρό: ακόμη και οι συγκεκριμένες (πάσης φύσεως) ιδεολογικές ομάδες μπορούν να έχουν αξιόλογους ανθρώπους μέσα. Όταν για να εξοικονομήσουμε χρόνο και λόγια λέμε ότι οι πολιτικοί είναι το τάδε ή το άλλο, εννοείται ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί. Όπως αντίστοιχα δεν είναι όλοι οι δεξιοί ή όλοι οι πασόκοι ή όλοι οι αριστεροί κ.ο.κ.
Είναι άλλο πράγμα όμως να το λέμε υπό άλλες συνθήκες, και άλλο υπό συνθήκες όπως οι χθεσινές.

Κοινώς, και το δέντρο, και το δάσος.

Slartibartfast said...

Παίδες ξεχνάτε κάτι σημαντικό: Αυτοί είμαστε. Και αν δεν ανήκετε σε ανάμεσα σε αυτούς απλά τη βάψατε.

Εδώ και καιρό έχουμε χρεοκοπήσει ηθικά. Αυτό προκάλεσε όλα τα υπόλοιπα (και ελπίζω, χωρίς να το πιστεύω, να σταματήσει). Δυστυχώς το χθεσινό ήταν μόνο θέμα χρόνου.

Δυστυχώς ισχύει αυτό που αναφέρατε πριν: Η ΤΑΜΠΕΛΑ. Όντας κάφρος (γιατί δυστυχώς η πλειοψηφία του λαού μας τέτοια είναι) το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει στη μίζερη ζωή σου είναι αυτό. Το παραμύθι μέσα από το οποίο θα νιώσεις καλύτερα.

Και δυστυχώς όσο και να το απεύχομαι, προβλέπω χειρότερα.

Slartibartfast said...

Διευκρίνησις: Το "αυτοί είμαστε" αναφέρεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας μας

Hades said...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το "αυτοί είμαστε". Το δείχνει η ίδια μας η πορεία.
θα διαφωνήσω κάθετα όμως με το ότι αν δεν ανήκουμε σε αυτούς, τη βάψαμε. Από τους "αυτοί είμαστε" την βάψαμε, όχι από αυτού που δεν είμαστε.
Προσωπικά αρνούμαι να μπω σε αυτό το τσουβάλι. Και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος.

Pink_Fish said...

@Prophet:έστω και έτσι να είναι, είναι αδικαιολόγητο αυτό το tweet. Επιμένω. Αν έχει τσίπα, ας μιλάει για τις Τζούλιες και το Λαζόπουλο. Σ' αυτά καλός είναι. Όχι ν' ασχημονεί για 4 νεκρούς. Επιτέλους! Η ηλιθιότητα και η πόρωση δε μπορούν να περνιώνται για σάτιρα σε αυτή τη χώρα. Όχι πια. Όχι όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα

Slartibartfast said...

Είδες τι κάνει η βιασύνη;
Αυτό ακριβώς εννοώ!

ellinaki said...

Τί να πω; Τα είπες όλα εσύ. Έχει μαλλιάσει και η γλώσσα μου να λέω τα ίδια, και τελικά υπάρχουν και 1-2 γραφικοί που ακόμα trollαρουν στο βλογ μου επειδή με θεωρούν πράκτορα του Βγενό.

Η προφητεία σου για τα αφισάκια θα βγει πραγματική. Αν έχεις και καμία άλλη για το πόσο πουτάνα θα γίνει η ελληνική κοινωνία σε 1-2 χρονάκια με τέτοια υπέροχα μυαλά που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, μοιράσου τη μαζί μας.

Stefanos said...

Kάτσε κάτσε, φτιάχνω αφισάκι!!!!

ellinaki said...

Ρηζπέκτ! Τηγκάνω share ΓΗΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Ι ΑΛΙΘΙΑ!!!!

KABLOCH !!! (όπως λέει και η λεκτική επαλήθευση)

Unknown said...

Την ώρα που η κατάσταση είναι εμπόλεμη και έχει φύγει από τον έλεγχο, μην περιμένεις λογική, ούτε να περιμένεις να μην υπάρχουν θύματα.
H αρχή της πρόληψης όμως έχει πάει για βρούβες, σήμερα υπάρχει μόνο η αρχή του λογιστικού ισοζυγίου.

Ιφιμέδεια said...

Αγαπητέ Εσταριαν και σχολιαστές,

σας ευχαριστώ που δεν με αφήνετε να τρελλαθώ διαπιστώνοντας καθημερινά ότι ζω στην ζώνη του λυκόφωτος.

Ναι, είναι καιρός να μιλήσουμε για το χυδαίο ρόλο κάποιων σαν τον Πιτσιρίκο και το Λαζόπουλο που ζητούν αίμα εδώ και καιρό και επιχαίρονται με την αναμπουμπούλα.
Καιρός να μιλήσουμε για το αν θέλουμε αστυνομία τελικά ή θέλουμε απόλυτη αναρχία. Ας μας πει ο κάθε Πιτσιρικολάκης τι πειστήρια θέλει για να γίνονται συλλήψεις δολοφόνων που τινάζουν στον αέρα παιδικά κορμιά και νέους εργαζόμενους ανθρώπους...

Stefanos said...

Ιφιμέδεια η αλήθεια είναι ότι από λογική στερεύουμε σιγά σιγά. Οι πολιτικές πεποιθήσεις ή η έλλειψη και απόρριψη αυτών γίνονται ευαγγέλιο και καταντάμε να θυσιάζουμε την ανθρωπιά εις το όνομα δογμάτων που τηρούμε με εγκληματική ευλάβεια.
Υπάρχουν και άνθρωποι όμως που ακόμα και σε στιγμές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης προσπαθούν να κρίνουν τα γεγονότα υπό το πρίσμα της λογικής και όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Το αν θα ακουστούν ποτέ από τα αφιονισμένα ζαγάρια, χλωμό το κόβω.
Οι άλλοι οι "τηλεπαναστάτες" είναι γνωστοί εδώ και χρόνια για το ποιόν τους . Μακριά από μας.

KitsosMitsos said...

Τα είπες όλα μαζεμένα. Και το τα'θελε ο κώλος τους και το να καείτε και η αδιαφορία των δήθεν επαναστατών και όλα μαζί. Α! Και να μην ξεχάσω: "φταίει μόνο ο Βγενό, η κακιά εργοδοσία κτλ κτλ".
Τι να πεις σε ανεγκέφαλους ψευτοεπαναστάτες της κακιάς ώρας;