Friday, November 02, 2007

Μπράβο! Ανακαλύψατε τον τροχό!

Εχτές βράδυ είχε ο γνωστός τηλεσωτήρας εκπομπή για τη σαπίλα της "Showbiz". Το ότι γίνεται εκπομπή με τέτοιο θέμα είναι εξ'ορισμού οξύμωρο, παράλογο και εκ βάθρων γελοίο.
Δε μπορώ να πω,το θέμα είναι πιασάρικο, είναι της μοδός και είναι και χοτ που θα έλεγαν κάποιοι ελληνομαθείς κήνσορες της δημοσιογραφίας. Γιατί έπιασαν κάτι μοντέλα απο δω, κάτι νταβάδες απο κει, κάτι μάνατζερ (κυριολεκτικά μάνατζερ των οπισθίων όμως..), ε σου λέει, εδώ έχει ψωμί, και το παντεσπάνι το βαρεθήκαμε-συγγνώμη κυρία Αντουανέτα μας- .
Οπότε σου λέει, ο έγκριτος ο δημοσιογράφος ο σωστός, πρέπει να είναι μάχιμος. Στις επάλξεις. Να υπερασπίζεται την αλήθεια από το μοναχικό του μετερίζι, ασχέτως αν η πείνα τον θερίζει. Γιατί ως γνωστόν όλοι αυτοί ψιλοπεινάνε κιόλας. Τον βλέπω τον Σωτήρα με αυτά τα χρέπια που φοράει και μου ρχεται να τον καλέσω να τον κεράσω κανα κιλό παϊδάκια να λιγδώσει το αντεράκι του. Αλλά πως θα περάσεις ως παιδί του λαού, έστω και γιαλαντζί, άμα δε φοράς το ίδιο σακάκι 23 χρόνια και 54 ημέρες; Τέλος πάντων δεν ειναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα είναι η υποκριτικής υφής εκπομπή για την υποκρισία σε ένα συνάφι που όλοι μας, εκτός αν έχουμε να βγούμε απο το σπίτι μας από τότε που αποκεφαλίσανε τον Μπρέιβχαρτ, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι : α. Οι περισσότεροι τον λαμβάνουν (δικαίωμά τους, δε λέω, αλλά μη μας το παίζει μετά και Όσιος Ονούφριος). Το κακό είναι οτι τον λαμβάνουν με ανταλλάγματα επαγγελματικής αποκατάστασης, πράγμα για το οποίο αν ήμασταν στην εποχή του Καϊάφα, δε θα είχε μείνει σώβρακο όρθιο χτες στην εκπομπή. Εξεπλάγησαν κιόλας τα αλάνια, και προφανώς δεν το πολυδέχτηκαν.
β.Γίνεται ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ το κάγκελο. Από απλά χορταρικά μέχρι τις σιχαμερές σκόνες τους, αυτή η ψευτοκοινωνία των νεόπλουτων σελέμπριτι bon-viveur, στραφταλίζει από την κορφή ως τα νύχια με μια ωραία, θελκτική αλλά θανατηφόρα κρυσταλλική λάμψη. Και πάλι, οι περισσότεροι, ναι κάτι είχαν ακούσει μωρέ, σε ένα πάρτυ μια φορά στο εξωτερικό είχαν μυρίσει και χασίς απο μακριά. Ο άλλος ναι γνωρίζει οτι κάτι παίζει αλλά εντάξει μωρέ, δεν είναι τραγικό και δεν συμβαίνει και συχνά. Ο άλλος, έλεγε ξεδιάντροπα, και δε σηκώθηκε κανείς να τον φτύσει κατάμουτρα, ούτε ο ίδιος ο τηλεσωτήρας φυσικά, ότι φίλοι του και γνωστοί του έχαιραν της κάλυψής του και της ψευδομαρτυρίας του σε δικαστήρια κατηγορούμενοι για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών. Το είπε αυτό γελώντας αυτάρεσκα και ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ δε σηκώθηκε να πει τίποτα. Κανένας δημοσιοσωτήρας δεν εξηνέστη, κανένας δεν έχει τα κότσια να του ρίξει μια κουτουλιά εκεί μέσα και να σηκωθεί να φύγει. Αλλά κύριοι σωτήρες μας, ινστρούχτορες της ηθικής, τιμητές της πραγματικότητάς μας, δικαστές, ένορκοι και δήμιοι, ξέρω.. Ξέεερω. Με τα ναρκωτικάκια δεν παίζεις. Δεν κάνεις αστειάκια. Γιατί αυτοί ούτε πολιτικούς φοβούνται, ούτε αστυνομίες, ούτε δημοσιογραφάρες που ελέγχουν την κοινωνία μας. Αυτοί ούτε θα διαμαρτυρηθούν, ούτε θα πάρουν τηλεφωνάκι να κάνουν καμιά "παρέμβαση" του κώλου στον αέρα. Αυτοί απαντάνε αμέσως με χαντάκι, ρεματιά, ύπτιο 50 μέτρα με τσιμέντο στα πόδια , και τέτοια. Οπότε ας λέει ο πουστόγερας οτι κάλυπτε εμπόρους ναρκωτικών. Ποιος θα τον ακουμπήσει και ποιος θα τον ελέγξει. Άμα είχε κανα αυθαίρετο σε καμιά ρεματιά, ε εκεί θα τον ξεφτιλίζαν. Τώρα που κάλυπτε εμπόρους πρέζας που σκοτώνουν τα παιδάκια του κοσμάκη, ε εντάξει, δεν έγινε και τίποτα ρε αδερφέ.. Ας μην έπαιρναν στο κάτω κάτω και αυτά τα σκασμένα. Και τα κοριτσάκια που θέλουν να γίνουν μοντέλα τι κακό θέλουν; Λεφτά, μια καλή ζωή και έναν πλούσιο γαμπρό που τα κονομάει απο τον πατέρα του. Τι να τους κάνουν τους επιστήμονες, σωστά. Αλλά με τον πλούσιο γαμπρό και τις φωτογραφίσεις, πάει και η κόκα και οι παρτούζες, γιατί εκεί στις καλές κοινωνίες είναι ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί.
Ήταν τραγικά εκνευριστικό όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, του και καλά "εγώ τα λέω όλα φάτσα φόρα γιατί είμαι δημοσιογράφος με καλαμπαλίκια". Αλλά ρε φιλαράκι, να ρωτήσω κάτι και εγώ ο απλός, καθημερινός, γυφτοπολίτης του οποίου τα δικαιώματα είναι ανύπαρκτα, ειδικά όσον αφορά τους δημοσιογράφους : Κανα ονοματάκι γιατί δεν είπες; Όχι γιατί συνήθως λες.. Όχι λεεες.. ΚΡΑΖΕΙΣ. Φωνάζεις και κουνάς το δαχτυλάκι σου. Και αλλοίμονο αν πάει κανείς να δικαιολογηθεί. Του παίρνεις το κεφάλι. Βέβαια με τόσο χρόνο που παίρνει να γίνει μια δίκη, ποιος τους χρειάζεται τους δικηγόρους και τους δικαστές ε; οποτε τους δικάζεις εσύ συνήθως. Αλλά χτες ρε φιλαράκι δεν άκουσα να βγείς να πεις κανα
"Σε πάρτυ πριν δύο εβδομάδες ο γνωστός δημοσιογράφος Λεύκιππος Ασπρόσκονης έφερε 40 γραμμάρια κόκα και την κάναν όλοι μαζί. Στην παρέα των κοκάκηδων ήταν ο τάδε (λαοφιλής και πετυχημένος σατυρικός ηθοποιός), ο τάδε (τραγουδιστής που κάθε βράδυ γινεται χαμός στο μαγαζί του), ο τάδε (πολιτικος-γιατρός-δικηγόρος) κλπ κλπ. Μετά έκαναν παρτούζα και πήδηξαν τη γυναίκα του Αντρέα Κουφάλογλου, τη Μιμή Τακαταπίνη, που είναι γνωστή θεούσα, υπόδειγμα μάνας κλπ, πήδηξαν τον ίδιο τον Κουφάλογλου (άλλος γνωστός αρχιερέας του πολέμου ενάντια στη διαφθορά και γνωστός καλλιτέχνης-επιστήμων-επιχειρηματίας). Τη σκηνή τράβαγε βίντεο ο μεγάλοδημοσιογράφος Νίκος Ολατασφάζι ενώ του κανε στοματικό έρωτα ο αφεντικός του, από πίσω του η όμορφη μεγαλοδημοσιογράφος γυναίκα του, Όπρα Θελουναγίνου του χωνε εναν πυροσβεστήρα, ενώ αυτή την έπαιρνε ο μολοσσός Μπόμπ. Το κέφι κορυφώθηκε δε, όταν έσκασε δεύτερη παρτίδα κόκας και τη σνιφάραμε όλοι μαζί από τα ανοιχτά σκέλια της Μίκη Ξεκωλιάρας, γνωστού μοντέλου που παρουσιάζεται σε γνωστή εκπομπή φίλου μου. Ο οποίος εκείνη την ώρα έγλειφε βιάγκρα και έκσταση από κάπου που δε μπορώ να σας πω γιατι θα μου κάνει μήνυση το ΕΣΡ"
Όλοι δεν ήξεραν ενα πράμα. Ή μάλλον, όοολοι ήξεραν αλλα ήταν με χαμογελάκια και υποννοούμενα "αχ καλέ άμα ανοίξω εγώ το στοματάκι μου θα κάψω κόσμο". Ανοιξέ το ρε κοπριά της κοινωνίας, να πάει κανας πρεζέμπορος μέσα..
Αλλά για αυτό τους σιχαίνομαι συλλήβδην όλους αυτούς. Γιατί είναι τόσο παράσιτα, που έχουν ξεχάσει τον παρασιτισμό τους. Τον φχαριστιούνται και τον γουστάρουν. Και σε κοροϊδεύουν απο πάνω. Με ειρωνικό χαμόγελο σου λένε ένα "αχ καλέ ξέρω, βιβλίο θα γράψω". Αλλα βιβλίο δε γράφουν. Είναι απασχολημένοι να καλύπτουν τους φίλους τους τους πρεζάκηδες και τους πρεζέμπορους, που τους πιάνουν στα πράσα μέσα στα κοτεράκια τους, και μετά βγαίνουν όοοοολοι αυτοί που καταδικάζουν την πρέζα, να τους καλύψουν και να λένε οτι ήταν τυχαίο.
Έξω από τη χώρα μου ρε σκουλήκια. Βρωμάει ο τόπος από τη λίγδα σας.
Απαιτώ λιγότερη διαφθορά!

Ή έστω, περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχω.. :P

6 comments:

χαρίδημος said...

Υποκρισία μέχρι αηδίας..Μπορούμε να πάμε αυτή τη στιγμή και να πάρουμε πρέζα από την ομόνοια με ευκολία που η θεία μου αγοράζει μακαρόνια από το μπακάλη.

Αλλά τους παίρνει και τα λένε αυτά γιατί το να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλο μας κατέστη εθνικό σπορ..Ξέρουν σε ποιούς απευθύνονται..

patsiouri said...

Αμ τη Βάνα-Μπαμπινιώτη την άκουσες????

"... όλοι έχουμε παέι σε πάρτυ κι έχουμε δοκιμάσει ναρκωτικά αλλά αν παρασυρθείς από όλα αυτά " γίνεσαι φερέφωνο του εαυτού σου".

Ελα εσύ και πές μου τί εννοούσε!

Ellie said...

Η κοροϊδία και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο. Και καλά τους φανέρωσε και καλά είναι μαχητικός δημοσιογράφος με @@ αλλά ουσιαστικά μόνο τα @@ έμειναν...

Alexandros said...

Έχεις mail. ;-)

Pastaflora said...

όλους αυτούς τους τύπους θα έπρεπε να τους πάει κανείς να δουν από κοντά τον εξαθλιωμένο κόσμο στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ. και μετά θα βλέπαμε αν θα το ξαναπαιζαν εξυπνοι...

Anonymous said...

το κακο είναι ότι δεν υπάρχουν στα σχολεία... πότε τα παιδιά μας θα μάθουν να τα παίρνουν? Και από πού? Απαιτώ ελέυθερη διακίνηση κόκας και LSD στα σχολεία μας...