Wednesday, October 24, 2007

Παπαδαριό

Έχω αράξει που λέτε χτές βράδυ, ψιλοπονάω κιόλας, βαριέμαι ασύστολα, οποτε επιδίδομαι σε ακίνδυνο και προσφιλές σπόρ.Ζάπινγκ, μπύρινγκ και πίτσινγκ.(Και εχέσθην για τις θερμίδες, έχω γίνει σαν το Αη Γιάννη τον Καλυβίτη..).
Είχε παπαδοβραδιά χτες βράδυ. Παντού πετύχαινες και από έναν παπά. Μια καταιγίδα από μούσια, ράσα και χαζομάρα εξελίχθηκε μέσα στο σπίτι της αδερφής μου. Ευτυχώς έλειπε και δεν άκουσε τα καντήλια που μουρμούραγα.
Περίπτωση πρώτη : Γνωστός μάλλον παπάς, έλεγε για τη συντέλεια. Σε 11 χρόνια. Και επιστημονικότατα αράδιαζε αριθμούς. Να ο Ναβουχοδονώσορας (τώρα αν το έγραψα σωστά.. ε..) με τα μαρτύριά του, τοσα χρόνια απο τότε, τόσα χρόνια απο τη συντέλεια του 1948.. Ε.. ΟΡΙΣΤΕ? Ποια συντέλεια το 1948; Έσκασε το 1948 μύτη ο Οξαποδώς με τους Δαίμονες, ανοίξαν οι τάφοι και βγήκαν οι νεκροί, έβρεξε θειάφι και μαραθήκαν τα σπαρτά και μεις δεν πήραμε χαμπάρι; Εκτός αν εννοεί τον εμφύλιο συντέλεια (;!;!). Αλλά ρε μεγάλε, τοπικού χαρακτήρα συντέλεια δε γίνεται. Δε μετράει. Πρέπει να έχει καθολικό χαρακτήρα. Και έβγαλε πόρισμα ο παπάς οτι έχουμε 11 χρόνια ακόμα, οπότε προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να μετανοήσουμε, να γίνουμε καλοί χριστιανοί και να παμε να ακουμπήσουμε και κανα ευρώπουλο στα παγκάρια μπας και σωθούν οι μαύρες και καταδικασμένες ψυχές μας. Ήταν απόσπασμα σε σατιρική εκπομπή οπότε δεν είδα αν τον κράξανε μετά. Αλλά ήθελε πολύ σάπιο λαχανικό το αλάνι. Καλά ρε ΑΥΤΟΥΣ βγάζουμε στην τηλεόραση να μιλάνε; ΑΥΤΟΥΣ βγάζουμε να επηρρεάζουν τον κόσμο; Ε ρε Dawkins που σας χρειάζεται.. Εδώ και 2000 χρόνια, έχουμε συντέλεια κάθε τρείς και λίγο. Αλλά πάντα αναβάλλεται γιατί προφανώς ο Big Boss έχει έλλειψη από στρατεύματα να στείλει, ή ο J.C παίζει τάβλι με τον Τζές (το μικρό αδερφό του) και δεν προλαβαίνει. Μου θύμησε Λιακόπουλο ο παπάς. Άλλος απο κει. Νεφελίμ, Ελοχίμ κλπ. Οι Έλληνες λέει είμαστε Ελοχίμ(σύμφωνα με το νετ, Elohim : acts as a singular noun in Hebrew grammar and is then generally understood to denote the single God of Israel). Θα έπρεπε να ντρέπεσαι και συ κύριε Λιακόπουλε, αλλά ποιος στον κόσμο έχασε ντροπή για να τη βρούμε στην Ελλάδα; Δε θέλουμε να είμαστε Θεοί του Ισραήλ. Θα προτιμούσα να είμαστε όχι Θεοί, αλλα απλοί αφέντες και κύριοι του εαυτού μας και της χώρας μας, αλλά ούτε αυτό δεν καταφέρνουμε τελευταία. Όσο για Νεφελίμ και ρυπαρά γένη.. ε... άσε, άλλη φορά.
Περίπτωση δεύτερη και τραγικότερη : Στην εκπομπή του Χαλιαμπάλια, είχε θέμα αυτή την απατεώνισσα την Σία από το Αιγάλεω. Ξέρετε τώρα, Αγία Σία, Αθανασία κ' Σία Ο.Ε κλπ. Και πέτυχα για 5 δευτερολεπτα παπά, μάλλον όμως που άνηκε στη σέκτα, να λέει το εξής απίστευτο : "Η Εκκλησία είναι η πρώτη Δημοκρατία στον κόσμο"!!!!!!!!!. Και δε σηκώθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ άχρηστος να του ρίξει δυό χαστούκια, να του τραβήξει τα γένια ή έστω να του ρίξει ένα γιαουρτι βιολογικό μαζί με την πέτσα! Τι λε ρε μάγκα; Αν είναι για κάτι γνωστή η Εκκλησία, και οποιαδήποτε Εκκλησία, είναι γνωστό ότι αυτό ΔΕΝ είναι η Δημοκρατία. Εκ φύσεως δηλαδή. Είναι δυνατόν να είσαι δογματικός φύσει και θέσει και να θεωρείσαι δημοκρατικός;Που τα είδατε αυτά ρε; Πως δε σηκώθηκαν ο Κλεισθένης και ο Περικλής να σκάσουν μύτη με τις χλαμύδες να σε πλακώσουν στις γρήγορες. Αλλά τα λέτε αυτά επειδή οι υπόλοιποι είμαστε δημοκρατικοί και όσες παπαριές και αν λέτε, δε γίνεται να σας αρπάξουμε από τα γένια και να σας πετάξουμε έξαποδώ :). Το "κακό" με τη Δημοκρατία είναι ότι πρέπει να αφήνεις ακόμα και τον υπέρβλακα, τον κακεντρεχή, τον απατεώνα, τον μισσαλόδοξο να λέει τη βλακεία του ελεύθερα. Αλλά το καλό είναι οτι μετά μπορείς να τον κοροϊδέψεις και να τον εξευτελίσεις ώστε να μην παρασύρει κόσμο.
Περίπτωση τρίτη, πάλι Αγία Σία και Σία : Η επίσημη Εκκλησία λέει την είχε καταδικάσει για αγυρτεία αλλά παρ όλα αυτά στέλνανε λέει παπάδες να λειτουργούν, γιατί, με λίγα λόγια, έτερον εκάτερον. Ναι ξέρω. Όχι εκάτερον όμως. Ευράτερον. Μπικικίνια. Ο λόγος του Θεού ερμηνεύεται κατά το δοκούν άμα πέφτουν 500ευρα. Άμα είσαι μπατίρης, πρεζάκι, μόνος και αναζητάς μια ελπίδα, κάπου να πιαστείς, κάπου να ακουμπήσεις και το μόνο σου αποκούμπι είναι (και δε διαφωνώ επί της αρχής - μόνο επί της ουσίας- ο καθένας μπορεί να δώσει στην ελπιδα του ό,τι όνομα θέλει, και να πιαστεί από όπου μπορεί) η Εκκλησία και ο Χριστός, σε διώχνουν επειδή "πόρνευσες" (ήγουν είχες προγαμιαίες σχέσεις).Αληθινό περιστατικό που περιγράφανε χτες το απόγευμα.
Τι να πείς για αυτούς που κάνουν έξωση σε άπορες οικογένειες επειδή δεν πληρώνουν το νοίκι; Τι να πεις για αυτούς που διώχνουν μια κακομοίρα ναρκομανή που ζητάει μια επιπλαστη έστω ελπίδα σωτηρίας; Τι να πείς για αυτούς που μαλλιοτραβιούνται για τα παγκάρια; Τι να πείς για αυτούς που σαν τα όρνια (ή μάλλον χειρότερα, τα όρνια τσιμπολογάνε το ήδη νεκρό σώμα) βυθίζουν νύχια σε έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο και ρίχνουν χολή παρασάγγας απέχουσα από τα "πιστεύω" τους; Και ο ετοιμοθάνατος, ό,τι και αν είναι, είτε ο Χίτλερ είτε ο Χριστόδουλος, πρέπει να είναι σεβαστός από όποιον θέλει να ονομάζεται άνθρωπος. Τι να πείς για αυτούς που έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, αλλά αντί να μοιράσουν καμιά φετούλα καρπουζάκι σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, ζητάνε και το δικό σου καρπούζι για να μεσολαβήσουν για τη σωτηρία της ψυχής σου, την οποία διαχειρίζονται, αποφασίζουν και καταδικάζουν μόνοι τους;
Τι να πείς πέρα από
ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΝΤΡΟΠΗ

7 comments:

Zaphod said...

Με διαφορά το καλύτερο ποστ που έχεις γράψει τελευταία!

Πέστα!


...

Μόνο μια παρατήρηση: Ελοχίμ είναι πληθυντικός αν θυμάμαι καλά και σημαίνει "οι Θεοί". Τώρα πως έκατσε στην Π.Δ. ο...ένας Θεός να αποκαλείται στον πληθυντικό είναι αστείο από μόνο του.... Οι περισσότεροι θεολόγοι λένε πως είναι...πληθυντικός μεγαλοπρεπειας!!!

Γεωργία said...

μουαχαχ
Χθες το πρωί ένας ταξιτζής με ρωτούσε για την.. συντέλεια και τον εξ'απο'δω! Μήπως λέει έχω ακούσει και εγώ κάτι ή αν έχω διαβάσει..

Του είπα πως αυτά είναι παπαριές και δε θυμάμαι τι άλλο γιατί νύσταζα..
Πέταξε όμως ο μπαγάσας μετά την υπέρτατη ατάκα και με ξύπνησε αμέσως!

"Μα το έλεγαν στην τηλεόραση! Επιστήμονες, παπάδες ένα σωρό κόσμος! Δε μπορεί κάτι παραπάνω θα ξέρουν!"

Αυτό βασικά είναι το πρόβλημα.. Οτι ο ταρίφας δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη...

stellini said...

Ξέρω ιστορίες για την Σια εκ των εσω.. ( τυχαίνει το εξοχικό μου να είναι κοντά στο γεροκομείο).. αυτού που είναι από πίσω της είναι απλά αδίστακτοι! Αυτή πλέον είναι φυτό δεν νιώθει τιποτις . Ενα λέω μόνο. Έδινε το νερό από το μπάνιο της στις/στους "αφιερωμένους" για αγιασμό!!!!!! γμστ..

Pastaflora said...

τα άτομα είναι για πάρα πολλές σφαλιάρες! παρακαλώ πολύ να παίξουμε όλοι ανάποδα τους δίσκους των Sabbath μπας και ξορκίσουμε το κακό!

patsiouri said...

Eβλεπα μιά μέρα Λιακόπουλο που εξηγούσε πως -μα φυσικά- όλα έχουν ρίζες σε μάς, ακόμα και το όνομα του Ν Ι Τ Σ Ε =Ε Σ Τ Ι Ν αναγραμματισμένο...και λέω θεούλη μου καλέ άν υπάρχεις, μάζωχτον, δέν αντέχω άλλο, θα μας πνίξει η μαλακία καμάμέρα και ούτε κολυμπώντας δέ θα μπορούμε να φύγουμε από αυτή τη χώρα...

Πώς πήγε η εξέταση??? Μου θύμισες τον τραγικό μήνα που περίμενα τη βιοψία μου. Από την άλλη μή σκάς...όπου να'ναι έρχεται ο Αντίχριστος οπότε θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους, υγιείς και ασθενείς!

patsiouri said...

Θα ξεράσω...μόλις διάβασα το comment stellini..

τέλσον said...

έγώ λέω πάλι ρε Εστάριαν να πουλήσεις το υπέροχο απολλώνιο κορμί σου στον Σατανά και να τον πείσεις να σε κάνει κομμάντο κατά των παπάδων...

σε φαντάζομαι να παιζεις CS, να είσαι διάολος-σναϊπεράς και να σκοτώνεις παπάδες...

καρα-λολ