Friday, November 25, 2005

Βροχή

Αγαπητοί μου φίλοι. Βαρέθηκα τη βροχή. Για την ακρίβεια την σιχάθηκα. Για να γίνω πιό ακριβής, αν πέσει και άλλη μια σταγόνα βροχής, θα φορέσω μαύρο δερμάτινο παντελόνι, μαύρο δερμάτινο μπουφάν, μαύρη δερμάτινη μάσκα, θα πάρω ένα τσεκούρι και ουρλιάζοντας "όχι άλλη βροχή" θα αρχίσω να σφάζω όποιον βλέπω μπροστά μου. Φυσικά πρέπει από τώρα να σκεφτώ τα χρόνια της φυλακής με καναν Καπετανάκη που ..στη γη στερεωμένα τα παιδάκια τα καημένα κλπ κλπ οπότε μάλλον το σενάριο αυτό αντικαθίσταται από το σενάριο "δεν φοράω κανενός είδος δερμάτινο, απλά βγαίνω στο μπαλκόνι και ουρλιάζω σαν αρκούδα με δυσκοιλιότητα". Θέλω να ανέβω Αθήνα σήμερα και δεν μπορώ. Δηλαδή *μάλλον* δεν μπορώ. Άμα βρέχει έτσι, που να οδηγήσεις σε αυτό τον κωλόδρομο με λάστιχα-γυαλί; (Πρέπει να αλλάξω τα λάστιχά μου επειγόντως. Πόδι άμα βάλω κάτω, καλύτερη πρόσφυση θα έχω). θα έρθω πετώντας; γλιστρώντας; με μουσική υπόκρουση Καρυοθράυστη σίγουρα πάντως. Η βροχή είναι χρήσιμη μόνο για να πίνουν νερό τα σαλιγκάρια και να μελαγχολούν οι καψουρεμένοι ποιητές. Α ναι και να χαίρονται οι οικολόγοι. Για τους υπόλοιπους κανονικούς ανθρώπους βροχή σημαίνει πως :
1. Θα λερώσουν τα πάντα. Από τα παπούτσια τους μέχρι το σπίτι τους (γιατί όσο καλά και αν σκουπίσεις πόδια, πατημασιές θα κάνεις). Η λάσπη είναι φίλη μας..
2. Στην Αθήνα θα μποτιλιαριστούνε παντού. Και σε αλάνα να είσαι παρκαρισμένος, όταν βρέξει θα μποτιλιαριστείς. Στη Θεσσαλονίκη θα ακούγονται γαμωσταυρίδια στην Όλγας και στην Εγνατία. Ας βάλω και Τσιμισκή για να μαι μέσα. Στην Πάτρα θα γίνεται της Πατρινής στην Κορίνθου και στην Αγίου Ανδρέου. Γενικά, όταν βρέχει στην Ελλάδα όποιος κρατάει τιμόνι γαμωσταυρίζει.
3. Θα πλημμυρίσει το σύμπαν. Θα βγούνε οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που από σπίτια έγιναν ενυδρεία , και θα παραπονιούνται πως δεν υπάρχει κράτος, πως ποιός θα τους αποζημιώσει κλπ. Ρε μάγκα, όταν εσύ έβαλες φωτίτσα πριν 10 χρόνια, έκαψες όλο το Λαγονήσι/Ανάβυσσο/Σαρωνίδα/Σούνιο/Καμάριζα/Φώκαια και μετά έχτισες μέσα στο ρέμα καλά ήταν ε; Ναι ξέρω δεν είστε λεφτάδες εσείς και τα χτίσατε με τους κόπους μιας ζωής, αλλά δυστυχώς όποιος χτίζει παράνομα μέσα σε ρέματα είναι τόσο έξυπνος όσο και αυτός που επένδυσε την περιουσία του σε αδιάβροχα σακουλάκια τσαγιού. Κοινώς, λυπάμαι αλλά εγώ ως φορολογούμενος πολίτης δεν δέχομαι τα λεφτάκια τα δικά μου να τα πάρεις εσύ επειδή είσαι και παράνομος και χαζός.
4. Οι δημοσιογράφοι θα οργιάσουν. Θα μιλήσουν για θεομηνίες, λαίλαπες, κατακλυσμούς. Θα πάρουν συνεντεύξεις από πληγέντες, πλημμυροπαθείς, επιπλέοντα μαξιλάρια. Θα έχουμε σε πάνελ τον Νώε και τους γιούς του ως εμπειρογνώμονες. Τον κύριο Δαραβίγκα, την Τιτίκα Τσιμπουκίδου (πρώην παίκτρια ριάλιτυ),την Κικύ Μπούτη (νυν παίκτρια ριάλιτυ), τον Εφράιμ Θυμιατήρη (εκπρόσωπο εκκλησίας, ειδικό σε θέματα δευτέρας παρουσίας και κατακλυσμών), και τον Μήτσο Κλαπανάρα (κλαπανάρα). Θα μας πούν για το ανάλγητο κράτος κουνώντας συμπονετικά τα φρύδια τους. Βλέμμα πύρινο και πυρωμένο (ποιος αρχάγγελος και ποια ρομφαία..) και λέξεις που βγαίνουν από χείλη σφιγμένα, οργισμένα θα επιτεθούν εναντίων αυτών που κλεισμένοι στους πύργους τους, βλέπουν τον κοσμάκη να θαλασσοπνίγεται μέσα στην πλατεία Κολωνακίου στο Central, στο Μικρολίμανο στο Iguana, στον Βάρσο στην Κηφισιά, και στον Αβραάμ στα Ταμπούρια. Θα ιδρώνουν για μας πάλι οι εθνοσωτήρες δημοσιογράφοι. (Μιλάμε πάντα για τα μεγάλα κεφάλια. Εγώ τον κακομοίρη που είχαν στείλει έξω και έκανε ρεπορτάζ βουτηγμένος μέχρι τη γάμπα στη λάσπη τον λυπάμαι). Θα προσπαθούν να μας δώσουν κουράγιο ενώ παράααλληλα θα καθίζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους εκείνους που αδιαφορούν. Μετά θα πάνε στα χαμόσπιτά τους, θα πουν στην φτωχή υπηρέτρια να τους φέρει κάτι ελαφρύ να φάνε, και μετά θα ρευτούν ήσυχοι πως έκαναν το καθήκον τους.
5. Δεν έχει 5
6. Έχει όμως 6. Το μόνο καλό όταν ρίχνει καρέκλες είναι πως έχεις περισσότερη όρεξη για σκηνικά "σπιτάκι-κρασάκι-φαϊ και ταινιούλα". Αλλά έτσι όπως τα έχουμε κάνει σκατά, αυτό κάνουμε έτσι και αλλιώς πολύ συχνά. Οπότε το να σου δίνεται ένας επιπλέον λόγος να το κάνεις και να σου υπενθυμίζεται τόσο οδυνηρά ότι έτσι και αλλιώς αυτό θα κάνεις (μπερδευτήκατε ε; :P), ε σου σπάει λίγο παραπάνω τα νεύρα. Άντε να βγάλει λίγο ήλιο να γελάσει το χειλάκι μας...
Υ.Γ : Μάνα χρόνια πολλά

17 comments:

stellini said...

Εεεεετσιιι!!! Πες τα πες τα!!!!!! :D looooooooooooool Αχ παλι γελασα και σήμερα!!!!

Unknown said...

Ρε μεγάλε, δεν μας φτάνουν οι χείμαροι του δρόμου, έχουμε και αυτούς του δικτύου;;; Μας έπνιξες :ppp

Αχ ναι.. κρασάκι και ταινιούλα... έχω πάνω από 2μηνο να το κάνω...

Anna said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anna said...

Ναι, οντως, ακουγεται πολυ λογικο να μην αντεχουμε τη βροχη και να τη θεωρουμε παραλογη, ιδιως οταν ειναι α) χειμωνας και β) μεσογειος που σημαινει οτι βρεχει δεκα φορες το χρονο. Επισης φανταζομαι δεν αντεχουμε τον καυσωνα ετσι; Ναι, χμ, για να δουμε, σε ποια χωρα θα μπορουσαμε να σε στειλουμε για να εχεις καθε μερα το ιδανικο κλιμα ταινιας, ελαφρυ αερακι, ανοιξιατικη ζεστη, και χιονι μονο στα ορεινα οταν θελησεις να κανεις σκι...χμ...
ΣΥΝΕΛΘΕ!!

Stefanos said...

Ποιος σου είπε οτι δεν αντέχω τον καύσωνα;;; :) γουστάρω τρελλά!! :) :) αράζω με φράπα με ένα εκατομμύριο παγάκια μπροστά στην παραλία, τσιγαράκι κλπ. Μετά μπύρες και ούζα. Μέχρι 42 βαθμούς παλεύεται.. :)

ΠΡΕΖΑ TV said...

Θέλω ήλιο τώραααααααααααααααααα!!!

aoratos said...

Ου και κρά ρε!! Βροχή και πάλι βροχή!

Chrisa said...

Κατ'αρχήν να χαίρεσαι την μαμά σου!!! Και κατα δεύτερον : Θέλω ήλιο και εγώ!!!!!!!!!! όχι άλλη βροχή!!!!!!

alombar42 said...

Αν κατάλαβα καλά πρόκειται για την Πάτρα, όπου δεν βρέχει συχνά - απλά ξεχνάει να σταματήσει.

Λιακάδα στην Αθήνα, ποτάμια στην Πάτρα. Μπόρες στην Πάτρα, καύσωνας στην Αθήνα. Αυτό το σενάριο το είχα συνηθίσει μια φορά κι ένα καιρό :)

Loucretia said...

Τωρα καταλαβα γιατι φοβασαι τον κατακλυσμο, τρεμεις μηπως ο Νωε σου βαλει για ταιρι σου στην Κιβωτο, τον Φρεντυ Κρουγκερ ντυμενο στα δερματινα :-ΡΡΡ

Depsorama said...

Ρε έλα από δώθε που έχουμε 20 πόντους χιόνι σ' ένα βράδυ, και σήμερα λιακάδα, οπότε λιώνει και μια λασπούρα τα πάντα! Yuck, yuck, yuck!
Α, και να σε δω με all over δερμάτινο λουκ, και ας πεθάνω!

Anonymous said...

Επρεπε να ορκιστώ για να σταματήσει η βροχή

poor_misguided_fool said...

E, oxi loipon..Den mporei na mou paraponieste eseis gia vroxh!!Zw sthn Agglia..Nai, edw pou vrexei synexeia...ma synexeia..ma synexeia..ma synexeia.. Oxi den kollhse to plhktrologio, oute egw, h vroxh exei kollhsei...xronia twra ..edw!!!
Kai den einai mono oti vrexei synexeia, einai pou o anemos sou pairnei kai thn omprela...kai sena mazi...Exontas spasei arketes ompreles, apaksiw pia..Apodeix8h kai to oti telika den eimai apo zaxarh kai den exw liwsei..Alla still vrexei synexeia..ftanei pia!!
By the way, afth th stigmh den vrexei..(pws to pathe?) alla exei psofokryo!!!
ps:Kai na fantasteite sthn Ellada goustara th vroxh..htan kati to diaforetiko after all
ps: Fysika pia sixainomai th vroxh..ths Agglias ..(sthn Ellada h vroxh eksakolou8ei na eina einai kati to diaforetiko)
ps:Sixainomai pia kai thn prasinada..Exume poly prasinada emeis edw...na trwei h agelada, na skaei kai na trelainetai..Giati exume pollh pollh vroxh edw..Alla afto sas to pa e?

kaltsovrako said...

Τι γράφεις πάλι, βρε ανοράκ με μαλλιά!
Να χαίρεσαι την μανούλα σου.
:)

Phantasmak said...

Μπα, στα -ίδια μου, πάω με το ψιλόβροχο στο πάρκο και τρέχω. Τι θα γίνει, να μην κουνήσουμε λίγο τον κώλο μας απ' το γραφείο επειδή βρέχει; Κι αν δε σταματήσει ποτέ;

Stefanos said...

α. Στην Πάτρα βρέχει μόνο 2 φορές το χρόνο. Η μία κρατάει 5 μήνες και η άλλη 7. :P
β.Λουκρητία δεν κατάλαβες καλά είμαιο Freddy.
γ.Δέσποινα, η τελευταία που με είδε με δερμάτινο look, πέθανε μεν, αλλά πολύ ευτυχισμένη :P
δ. Καλτσόβρακε αυτός είναι ένας άλλος λόγος που δεν γουστάρω τη βροχή, ότι όταν βρέχει το μαλλί μου γίνεται αφάνα. Σαν Μαύρος Πάνθηρας το 1972 γίνομαι.

Depsorama said...

Promises, promises...
:-P